Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 69974Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.22. 04:59

És akkor megint ott lyukadtunk ki, amit már ezer éve mondok, hogy:
MINDEN HANGSZER JÓ, HA OLYAN EMBER JÁTSZIK RAJTA, AKI TÉNYLEG ZENÉSZ!
Jó hangszer a GENOS, jó a KORG és jó KETRON és még a ROLAND is, sőt BeeJay bebizonyította, hogy a CASIO is!

Zenélés terén már kicsit másabb a kép, mert a zenélésnek rengeteg formája van.
1, a lagzis-bálos zenélés, ami egy olyan műfaj, ahol nagy hangerővel mulattatni kell az embereket és még itt sem mindegy, hogy Nótár Méri számaival mulattatunk, vagy Bon-bon számokkal.
2, a vendéglátós éttermi zenélés, ami egy évekre előre látható biztos, stabil forrás. Itt teljesen más a műsor - bár sokan azt hiszik, hogy ugyanazt kell játszani, mint a bálban - teljesen más hangerővel teljesen más beállítottságú embereknek. Itt fontos megjegyeznem, hogy ebben a műfajban a hangerővel nem tudjuk elnyomni az apró hibákat! Itt a legkisebb hiba is kijön, mind a midi file-ból, mind a jobb kézből és az énekből is! Sokan ezért nem szeretik a vendéglátózást!
3, a zenekaros felállásoknál ugyanez a két lehetőség van, de ott sokkal nagyobb hangszertudásra van szükség, főleg a vendéglátós megoldásnál

Én mindig is két lábon álltam, mert mindig volt állandó helyem '95 óta, aztán, ha hívtak lagziba mentünk, ha nem volt lagzi, akkor sem estem kétségbe, mert a vendéglátós műsort sokkal jobban szeretem előadni.
( Azért is szeretem jobban a vendéglátót, mert én nem igazán tudok énekelni és ha egy hónapig nem éneklek, akkor egyszerűen nem szól a hangom. Így, hogy minden hétvégén játszok péntek-szombaton így nincs gond hangommal, lazán tudok énekelni, nem kerül erőfeszítésbe - bár péntekenként az első fél óra még mindig gázos.)

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69976Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.22. 05:29

---Qgli--- írta:
2024.07.22. 04:41
Mauglidyro írta:
2024.07.21. 13:46
a fórum keménymagja vér-ketronos,
Ez úgy nem igaz, ahogy van. Itt fórumon nagyon sok nem Ketronos van.
Most komolyan kezdjem el sorolni a neveket?
---Qgli--- írta:
Mauglidyro írta:
2024.07.21. 18:00
,, Két fajta zenész van, akinek nincs Ketronja, és akinek egyszer lesz ..."
Ez egy szlogen! Ezt nem kell komolyan venni, mert csak reklámfogás! Az Suzukira is megharagszol, mert azt mondja, hogy a "Suzuki a mi autónk" ? A sörgyártó cégre is megharagszol, mert "GUT, BESSER. GÖSSER" ?
Szlogennek kicsit erős ez ... Pl. a billentyűsök éjszakája-nyitány azért az elég gyenge volt, ha ez alapján kéne megítélni a Ketron Eventet, akkor semmivel sem jobb, mint az ősrégi Korg Pa 80, amiben +3 szintisávval még talán vastagabb is lehetne a szóló, ami itt nem igazán az jelen állapotában, de közelebb állna akkor is a valósághoz.

---Qgli--- írta:
Mauglidyro írta:
2024.07.21. 20:22
Számtalanszor megkapjuk ezt, akárhányszor előkerül a téma, ha meg végképp nincs mibe belekötni, akkor jön:
- a zenei tudás becsmérlése (miért ez az akkord, miért az az akkord, miért ilyen gyors/lassú a nóta, mi ez a szöveg, mi ez az AI éneksáv, mi ez a matekpontos dob, különben is milyen zenész vagy te? ...
Ha ezt megmagyarázzuk, akkor valami hiba támad a rendszerben és jön a végtelen ciklus.)
- a konkurens termék fikázása (pl.: Yamaha is milyen szar már, hogy ilyen tejfölösdoboz-műanyagból van, a komplett "motorház" üres, csak egy kííínai kapcsitáp van benne, ami cserélhető, és milyen gáz, hogy ez a hangszer embernek egyáltalán bejön)
- személyeskedés (vélt vagy valós fogyatékossággal való címkézés Tomi részéről, igen, @almatom ... Amit megjegyzek, hogy egyes kultúrákban nem olvasták volna ezt ölbetett kézzel, hanem egy ütés temetés! ... Tudjátok mit? Én erre direkt nem írtam akkor semmit, de ha már kigondoltam, kimondom, csak se cigány, se bosszúálló nem vagyok, bár ezt senkitől nem vagyok hajlandó eltűrni. Mielőtt ilyeneket írsz, gondolkozz, ember!
Robika! Nem akarlak bántani, mert fiatalon én is hasonlóképpen voltam. A Rolandosok állandóan támadták a korgot és az ismerőseim nagy része Rolandos volt. Állandóan kaptam hasonlókat, a korgról, de engem nem zavart, mert nekem rohadtul bejött már az i3-as is, pedig az még a kanyarban sem volt a mostani X-esekhez képest. Bár még elég fiatal vagy, ne sértődj meg az ilyeneken, mert ez gyerekes dolog! Azt mondtad, hogy azért nincs nekem bulim, mert le vagyok maradva a korral. Én tudom, hogy nem így van, pedig te meggyanúsítottál engem úgy, hogy még sohasem hallottál, de én nem sértődtem meg sőt, egyáltalán nem is zavart, mert tudom, hogy te még gyerek vagy.
Azért a két beszólásnak (már ha az irányodban valóban beszólásként értelmezted) nem egy a súlya, remélem arra rájöttél magad is, sőt azt egyáltalán nem annak szántam, de Almatom részéről ezt nem lehet félre értelmezni, akárhogyan olvasom.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Toncsi30
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69977Hozzászólás Toncsi30
2024.07.22. 08:24

Mauglidyro írta:
a fórum keménymagja vér-ketronos,

Ez úgy nem igaz, ahogy van. Itt fórumon nagyon sok nem Ketronos van.

Már ne haragudj,de én új vagyok itt.De te hol látod a tagok többségének neve mellet a hangszerem bekezdésnél,hogy ketron?????Szerintem nézz csak után.
egyébként én nem ismerlek,hisz honnan is ismernélek,de te egy elég érzékeny ember lehetsz,mert szerintem az az óvoda,amit csinálsz.
pl.az,ha valaki leírja,hogy nézz utána az akkordoknak abban a számban amit játszol(már itt nem rólad van szó),az nem azt jelenti hogy okoskodik,meg fikáz,meg kötekszik,hanem segíteni akar talán ,hogy legközelebb,mikor elmegy a polgár zenélni,akkor jobban szóljon a zene.
És a feltett genos2 felvételek,ami törlésre került teljesen úgy szóltak jól,ahogy egy genos 2-nek szólni kell(kár hogy levetted malko),de még egyszer és utoljára elmondom,hogy egy 2ketronos" fülnek teljesen más,szokatlan,fura.És ha ezt vki közli,az nem azt jelenti hogy fikázza!!!
Na de már többet nem akarok erről irogatni.Remélem azért fogunk még yamahás,meg korgos,meg ketronos demókat kapni!PÍSZ :777 :777 :777 :777 :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 69978Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.23. 16:37

Mauglidyro írta:
Igen, kezdd el sorolni és majd, aki meglátja a nevét az cáfol! Mehet a felsorolás...
Mauglidyro írta:
Szlogennek kicsit erős ez ...
Az, hogy neked mennyire erős, vagy sértő a szlogen, az te bajod! Nekem is korgom van, nekem sincs ketronom, de ilyenekn meg nem sértődnék.
( A Mercedeszesek a BMV-sek és Audisok is megsértődhetnének, amikor az hirdetik, hogy: " Suzuki a mi autónk" )

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69979Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.23. 17:10

@---Qgli---
Kérted, hát íme ... A teljesség igénye nélkül, csak az első pár oldalt végig böngészve a taglistán ...
Az más kérdés, hogy ki miképp szokott megnyilvánulni a konkurens márka termékeiről, illetve hogy közülük hányan aktív tagok ...
Annak semmi értelmét nem látom, hogy a rangnélküli/2 éve utoljára bejelentkezett személyeket idevegyük, az 1200 taghoz képest bizony kevesebben vagyunk aktív tagok, ez tény.
Ennek alapján megállapítható , hogy itt bizony erős Ketronos többség van.

@HunHyper
@Bubamara
@Pumika
@almatom
@Joe83
@tommid
@bohocotto
@manyus
@Toncsi30
@vigo01
@Asterix

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69980Hozzászólás Toncsi30
2024.07.23. 21:24

---Qgli--- írta:
2024.07.21. 07:38
Minden más szakmához végzettséget igazoló papír szükséges ahhoz, hogy valaki abban a szakmában dolgozzon! Nem lehetek lakatosvállalkozó, mert nincs hozzá végzettségem. Nem lehetek még képkeretező vállalkozó sem, mert nincs asztalos szakmai papírom!
de van még egy szakma...szakács . manapság bárki lehet ebben a munkaerőhiányban szakács....Sajnos.
Na de teljesen igazad van amit leírtál, :777

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 69981Hozzászólás vigo01
2024.07.24. 02:04

A francia idegenlégióba is jelentkezhet bárki ember fia, még új személyazonosságot is adnak. 5 éves szerződést kell hozzá aláírni.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 69982Hozzászólás HunHyper
2024.07.24. 07:32

Robi listájára reagálva...

Én Ketront használok... De... mindig is hangsúlyoztam, hogy én csak amatör vagyok, nem próbálom magam eladni zenésznek...
Amennyiben olyan zenét hallottam a fórumon, ami a fülemnek tetszett, márkától függetlenül elmondtam, hogy tetszik...
Ami nem tetszett, arról ugyanúgy elmondtam a véleményem...

Valahogy olyan érzésem van, hogy anno, amikor megvettem az Eventet és feltettem ide egy-két dalt, amit én, mint amatör
feljátszottam azzal a minimális tudással, ami nekem van, mind zeneelméleti, mind pedig hangtechnikai tekintetben.... na
akkor azért páran azért belémálltak (Robi, Malko, Zajcsináló...), még méréseket is végeztek, hogy milyen szar az Event...
Azóta folyik ez a vita, hogy szar az Event, mindenféle szempontból, stb... De az alapján megitélni egy hangszert, hogy egy
nem igazán hozzáértö, egy nem túl jó felvételt feltesz a fórumra, az kb. olyan, mintha egy 10 éves gyereket, aki otthon
sokat játszik szimulátoron, beültetnénk egy F1-es autóba, amivel nagy valószínüséggel el sem tudna indulni, majd kijelentenénk,
hogy a Red Bull, vagy a Ferrari, nem tud autót építeni.... Majd feltennénk egy videót bionyítékként, hogy Logan Sergeant megy
a Williams-szel és kijelentenénk, autót bizony csak a Williams tud építeni...

A Listádhoz mény annyit, hozzáfüznék, persze majd az illetékesek kijavítanak, ha rosszul tudom...
Joe - már réges rég eladta az SD7-esét, azóta volt Tyros 3, Tyros 4 tulajdonos, most pedig Korg Pa4X Musikant... Na ö nem Ketronos...
Asterix - Neki szintén volt jópár Ketronja, de ö vérbeli Korg-os...

Üdv... Roland....

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 69983Hozzászólás Joe83
2024.07.24. 08:11

Úgy látom ideje reagálnom Robi írására.

Ahogyan HunHyper Roland Barátom írja, már évek óta nem vagyok Ketronos. Több hangszergyártót kipróbáltam az évek alatt. Yamahás voltam többségében. DE! Amikor anno Korgra váltottam, úgy éreztem, egy más világba csöppentem, végre normális dobokat hallottam a billentyűsből, aztán jött a Ketron, szintén hatalmas ugrás volt mint kezelésben és hangzásban! Utána vissza tértem Yamahára, T3,T4, de az az igazság, hogy hiányérzetem volt. Valahogy nem volt meg az a "Dög" a Yamahában, az az élet. Így elkezdtem a hangszerek funkcióit, kezelését, hangzását össze gyűjteni magamnak. Így lett a végeredmény számomra a Korg PA4X Musikant! Kezelésben, Hangzásban számomra veri a Yamahát, a Ketronhoz közelebb áll hangzásban. Mielőtt kérdés lenne, akkor miért nem Event, hát azért, mert én szeretem hogy sok gomb van a Korg-on, ami nekem sokkal kényelmesebbé teszi a használatát.

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 69984Hozzászólás almatom
2024.07.24. 08:53

Az alábbi hangszereket birtoklom és nagy szeretettel játszom mindegyiken:
- Korg X5D
- Korg TR76
- Roland AX1
- Yamaha P150
- Numacompact 2X
- Ketron Event, SD90, X4
- Boss DR880

Eléggé nyitott vagyok bármely márkára, ha abban megtalálom azt, ami nekem tetszik.

Új hozzászólás