Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 69964Hozzászólás malko
2024.07.21. 08:23

Kedves Mindenki!

Először is a demókat amit feltöltöttem tiszta szívvel és jó szándékkal tettem mindig, semmi mocskolodást nem akartam ezzel.
Az igaz, hogy egy-két mondat végén oda lőttem néha egy kis fricskát, de hisz naponta azt látom, hogy így az Event meg vegyél eventet meg oda baszunk ezzel a nótával a konkurenciának, meg neked is nem sokára evented lesz.
Mondtam én valamikor erre valamit is? Ez azért érdekes mert erre senki nem mondd semmit, mindenki hallgat.
Én mindig azt írtam le, hogy nekem miért nem kell Event.
Én viszont azonnal kapom , hogy túl műanyag ,nem akusztikus,túl pontos, cd hangzású,harmónia hihás meg tö....öm tudja mit még. A többi baromságról meg inkább nem is beszélek.

És most kivételesen Qgli szavaival is teljesen egyet értek. Leírta lényeget.
Ha mi vagyunk a kiscsoportosok akkor mindenki más talán esetleg bölcsis lehet.

Szóval a végén csak azt szeretném mondani, hogy ebben a formában így a fórumozást befejeztem.
Mindenkinek kívánok sok zenélést,kellemes nyarat,és sok-sok pihenést!!!

Ja még egy fricska a végére.
Toncsi30 írta:
2024.07.20. 15:22
Pedig csak annyit akartam mondani ,hogy én is feljátszottam!!!! a Néhány év után c. dalt....
Nincs benne semmi extra,,,semmi almatom varázslat....,egyszerüen egy stílus az eventből!
Méghogy csak a genos képes ilyen hangzásra.......szerintem eventtel sem kell szégyenkezni modernebb stílusok terén!!!
Végre megmutattad azt, hogy szól Event. Köszönöm.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69965Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.21. 13:46

Kiegészíteném annyival @malko szavait, hogy a kukacoskodást nem mi kezdtük ...
Soha semmi nem változik, a fórum keménymagja vér-ketronos, aztán vagyunk egy tucatban azok, akik csalódtunk a Ketronban és/vagy elégedettek vagyunk azzal amink van, nem tudunk úgy fel tenni egyetlen egy demót sem, hogy a vér-ketronosok ne ragadják magukhoz a jogot, hogy páros lábbal bele ne álljanak a "konkurens" márkák hangszereit használó user-ekbe, sőőőt, szerintük ha azok rosszat mondanak a Ketronra, azt mind tapasztalat nélkül teszik, és csak rosszmájúságból, ezt kapásból malko-val együtt is tudom cáfolni, mert biza ez nem így van.
Kész tényeket képesek a Ketron fanok letagadni a leendő Ketron tulajdonosok elől, ha meg rájönnek a trükkre, akkor jön a User Error, meg a Ez nemKorg/Yamaha/Roland kártya...
Ott volt az SD7 és SD9 valamint az Event esete is!

A Ketronosokat a legrosszabb vegánokkal tudnám azonosítani. Hangszer kontextusban értelmezve valahogy mindig az az érzésem, amikor őket és a megnyilvánulásaikat olvasom/hallgatom, hogy engem minden áron megakarnak győzni arról, hogy amit én használok az biztosan szar, és zenei ízlés elleni terrorcselekményt követek el a vendégek körében ha nem Ketront használok, csak velük ellentétben én meg nem akarom rátukmálni a saját fanatikusságomat másokra. Ellenben én is sulykolom a hiányosságokat a Ketronnal kapcsolatban, amelyek teljesen szubjektív véleményeim, nem kötelező érvényűek!
Ha magadra ismertél, és megsértődsz ezen Ketronos slepp, akkor magadra vess, de ez az igazság!

Mostmár tényleg nem maradt más, hogy a Zenészek.com-ot végérvényesen átnevezzük Magyar Ketronosok fórumára, legalább hű lenne a tartalomhoz a név, és nem árulnánk zsákbamacskát.
Az biztos, hogyha ez megtörténik, én is elfogom hagyni a süllyedő hajót, mert érthető okokból nem tartoznék ehhez a közösséghez.
Kezdünk visszakanyarodni a 2017-es eseményekhez, és ez nekem nagyon nem tetszik, én nem ennek a romló közösségnek adtam anno második esélyt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mauglidyro 2024.07.21. 19:46-kor.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Pityu
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Studiologic SL88 Studio
Adott köszönetek: : 688 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69966Hozzászólás Pityu
2024.07.21. 16:38

Hm, érdekes dolgokat olvasni...
Roli, nem Te adtál második esélyt, hanem a staff adott Neked... Nagyon nem ugyan az a történet. ;)
Ez egy fórum, ezt valahogy mindenki hajlamos elfelejteni. Egy fórumon pedig mindenkinek joga van ellenvéleményt megfogalmazni, még ha az nem is tetszik másoknak vagy akár senkinek sem... :roll:
Javaslom ne menjünk át dedósba, ha nem muszáj...
Ha valakinek nem tetszik egy hangszer és annak hangot ad, pontosabban leírja a véleményét, ahhoz már bocs, de joga van..
Lehet nincs feltétlen igaza, de joga van hozzá..
Én a magam módján pld. kedvelem az Eventet, talán a legjobb jelen pillanatban a varrógép piacon. Mégsem esem hanyatt tőle, pláne nem az ára miatt. Hogy ennek hangot adok? Igen, időnként igen..
Ezért felesleges megsértődni Evenet tagoknak. De ugyanúgy lehetne kritikával illetni a PA5X-et vagy a Genost is.
És? Rögtön picsogni kell? Hagyjuk már ezt a nevetséges sértődős túlérzékenységet..!
Össze lehetne foglalni, hogy az Event miben jobb vagy több, mint a többi, vagy a többi esetleg miben jobb, mint az Event..?
De minek?????
Ezerszer el lett mondva (részemről biztosan), hogy nem a hangszer a lényeg, hanem aki mögötte áll...
Onnantól meg kurvára nem a hangszer lesz a lényeges, hanem aki nyomkodja a fehér-fekete billentyűket..
Ha pedig ezt sem érti meg pár ember, akkor értelmetlen a továbbiakban bármit is írni..

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 59
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1470 alkalommal

Hozzászólás: # 69967Hozzászólás B.Bazsi
2024.07.21. 17:49

Asterix írta:
2024.07.20. 23:00
Ne haragudjatok, de szégyen az, amit itt csináltok...
Az embernek lassan hányingere attól, amit itt olvas...
Mást sem lehet olvasni, csak a hangszerek és az azokon játszó emberek (szándékosan nem zenészeket írtam, mert ti sem tartotok szinte senkit sem zenésznek) fikázását és mocskolását...
Én szégyellném magam a helyetekben... Megütöttéket a kiscsoportos óvodások színvonalát!
Gratulálok... :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2:
:777 :777 :777
Felnéztem ide, elég ritkán szoktam mostanság, de úgy látom nem maradtam le semmiről, ugyanaz megy mint ami "X" éve is, "az én hangszerem a legjobb, a tied meg szar, nem is igaz mer az enyém a jó a tiéd a szar..." Szerintem nem szakítom meg ezt a jó szokásom hogy ritkán olvasok bele a fórumba, nincs új a nap alatt de hogy még mindig itt tartsunk...vagyis tartsatok....?!?! :unknown: :unknown: :unknown: Hajrá, hadd szóljon tovább...!!!! :yahoo: :yahoo: :dance:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára B.Bazsi 2024.07.21. 17:56-kor.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 59
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1470 alkalommal

Hozzászólás: # 69968Hozzászólás B.Bazsi
2024.07.21. 17:54

.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Mauglidyro
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69969Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.21. 18:00

Pityu írta:
Roli, nem Te adtál második esélyt, hanem a staff adott Neked... Nagyon nem ugyan az a történet. ;)
Az lehet, de akkor nálam tiszta lapokkal indult a fórum közössége, és hittem abban, hogy Powersparc Nándi távozásával, és különböző nagyobb lélegzetvételű szakmai irományaimmal élhetőbb lesz a légkör, de nem így lett ...
Esetenként durva, hogy mennyire toxikus tud lenni itt a légkör, és ezt a tüzet mindig a Ketronos közösség szítja a többi márka usereivel szemben, pl. az olyan megnyilvánulásokkal, hogy
,, Két fajta zenész van, akinek nincs Ketronja, és akinek egyszer lesz ..." ... Ezt almatom nyilatkozta számtalanszor ... le lehet tagadni, de az internet nem felejt.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69970Hozzászólás Toncsi30
2024.07.21. 19:40

Mauglidyro írta:
Pityu írta:
Az lehet, de akkor nálam tiszta lapokkal indult a fórum közössége, és hittem abban, hogy Powersparc Nándi távozásával, és különböző nagyobb lélegzetvételű szakmai irományaimmal élhetőbb lesz a légkör, de nem így lett ...
Esetenként durva, hogy mennyire toxikus tud lenni itt a légkör, és ezt a tüzet mindig a Ketronos közösség szítja a többi márka usereivel szemben, pl. az olyan megnyilvánulásokkal, hogy
,, Két fajta zenész van, akinek nincs Ketronja, és akinek egyszer lesz ..." ... Ezt almatom nyilatkozta számtalanszor ... le lehet tagadni, de az internet nem felejt.
És ezzel mi a baj???Ha nem érted a viccet a sorok között.....Mért mit mondjon almatom??????hogy ne vegyetek ketront????????nyilván egy kicsit haza is beszél,meg nyilván tudja,hogy nem olyan rossz az a ketron event,mint azt sokan kipróbálás nélkül állítják.

Egyébként Pityu írta meg a nagy igazságot:-ez egy fórum,ahova mindenki leírhatja a véleményét.Van két csoport,aki ezt elfogadja,meg a másik aki erre berág
A másik meg hogy egy szinti nem azért jó mert Yamaha vagy Korg vagy Ketron....a lényeg hogy ki mit tud kihozni belőle
:777

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69971Hozzászólás Toncsi30
2024.07.21. 19:48

malko írta:
Ja még egy fricska a végére.

Toncsi30 írta: ↑
Tegnap, 15:22
Pedig csak annyit akartam mondani ,hogy én is feljátszottam!!!! a Néhány év után c. dalt....
Nincs benne semmi extra,,,semmi almatom varázslat....,egyszerüen egy stílus az eventből!
Méghogy csak a genos képes ilyen hangzásra.......szerintem eventtel sem kell szégyenkezni modernebb stílusok terén!!!

Végre megmutattad azt, hogy szól Event. Köszönöm.
Ide is csak annyit tudok válaszolni,hogy én nem megmutattam mit tud event,hanem hogy én,szerény kókány létemre.ennyit hoztam ki ebből a stilusból.Biztos vagyok benn,hogy másnál máshogy szól az event.lásd almatom felvételeit.
És szerintem senki nem fikázott,meg haragzdott meg ketronosok közül,egyszerűen szerintem almatom is csak elmondta saját véleményét,meg én is.Ha ez valakit ennyire szíven talált akkor ezer bocs. :777

Más!!!! Egyébként azt bátran kijelenthetem,és tényleg nem rossz szándékkal teszem,hogy ha valaki sokat csak eventet használ,annyira "rááll" a füle,hogy utána bármi más szintit hall fura neki.És ha megjegyzi ezt az nem azt jelenti hogy fikáz! Hisz azért hívják fórumnak a fórumot :D :777 :777 :777

Mauglidyro
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69972Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.21. 20:22

Az a baj, hogy mi vagyunk azonosítva azokkal az emberekkel, akik nem próbálták ki sosem a Ketront, holott azoktól, akiktől kapjuk a savat pontosan tudják, hogy ez nem igaz.
Számtalanszor megkapjuk ezt, akárhányszor előkerül a téma, ha meg végképp nincs mibe belekötni, akkor jön:
- a zenei tudás becsmérlése (miért ez az akkord, miért az az akkord, miért ilyen gyors/lassú a nóta, mi ez a szöveg, mi ez az AI éneksáv, mi ez a matekpontos dob, különben is milyen zenész vagy te? ...
Ha ezt megmagyarázzuk, akkor valami hiba támad a rendszerben és jön a végtelen ciklus.)
- a konkurens termék fikázása (pl.: Yamaha is milyen szar már, hogy ilyen tejfölösdoboz-műanyagból van, a komplett "motorház" üres, csak egy kííínai kapcsitáp van benne, ami cserélhető, és milyen gáz, hogy ez a hangszer embernek egyáltalán bejön)
- személyeskedés (vélt vagy valós fogyatékossággal való címkézés Tomi részéről, igen, @almatom ... Amit megjegyzek, hogy egyes kultúrákban nem olvasták volna ezt ölbetett kézzel, hanem egy ütés temetés! ... Tudjátok mit? Én erre direkt nem írtam akkor semmit, de ha már kigondoltam, kimondom, csak se cigány, se bosszúálló nem vagyok, bár ezt senkitől nem vagyok hajlandó eltűrni. Mielőtt ilyeneket írsz, gondolkozz, ember!
almatom írta:
2024.07.16. 15:39
Ez a dobkvantálás, nem kvantálás, trigger technológia, meg egyéb a témában hasonló korábbi okfejtéseid alapján- számomra teljesen világossá vált a helyzeted.
Ilyenkor szoktak a delikvensek teljes felmentést kapni az adott tantárgyból, mert láthatóan reménytelenül menthetetlen az eset.
Én sosem sértegettelek, sőt tisztelettel álltam mindig is a munkásságod és a személyed előtt, de ezzel most átléptél egy határt.

@Toncsi30 Na erre mondd azt, hogy ez egy ártatlan csípkelődés ...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 69973Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.22. 04:41

malko írta:
Először is a demókat amit feltöltöttem tiszta szívvel és jó szándékkal tettem mindig, semmi mocskolodást nem akartam ezzel.
És ezeket jól is tetted és mindegyik nagyon jól szól ebben a diszkós hangzásban. Mondom ezt úgy, hogy én ilyet a korgból nem tudnék kihozni, mert nem is akarok, mert én nem ilyen stílusban zenélek.
malko írta:
hogy ebben a formában így a fórumozást befejeztem.
Miért akarod befejezni? Nem gondolom, hogy bárki is bántott. Abban igazad van, hogy Tomi nagyon reklámozza az EVENT-et, de hiszen ez a dolga! Engem sem fog rábeszélni soha, pedig ha valaki, akkor én nagyon akusztikus hangzású hangszert keresek.
Mauglidyro írta:
2024.07.21. 13:46
a fórum keménymagja vér-ketronos,
Ez úgy nem igaz, ahogy van. Itt fórumon nagyon sok nem Ketronos van.
Pityu írta:
Össze lehetne foglalni, hogy az Event miben jobb vagy több, mint a többi, vagy a többi esetleg miben jobb, mint az Event..?
De minek?????
Mindegyik jó! Ezt mondtam én már régen! Az a nem mindegy, hogy ki áll mögötte! Az utóbbi egy évben három zenészt hallottam élőben, aki Ketronal nyomta, Kettő EVENT volt és egy SD9-es. Borzasztó volt hallgatni. Nagyjából három percig bírtam.
Mauglidyro írta:
,, Két fajta zenész van, akinek nincs Ketronja, és akinek egyszer lesz ..."
Ez egy szlogen! Ezt nem kell komolyan venni, mert csak reklámfogás! Az Suzukira is megharagszol, mert azt mondja, hogy a "Suzuki a mi autónk" ? A sörgyártó cégre is megharagszol, mert "GUT, BESSER. GÖSSER" ?
Mauglidyro írta:
2024.07.21. 20:22
Számtalanszor megkapjuk ezt, akárhányszor előkerül a téma, ha meg végképp nincs mibe belekötni, akkor jön:
- a zenei tudás becsmérlése (miért ez az akkord, miért az az akkord, miért ilyen gyors/lassú a nóta, mi ez a szöveg, mi ez az AI éneksáv, mi ez a matekpontos dob, különben is milyen zenész vagy te? ...
Ha ezt megmagyarázzuk, akkor valami hiba támad a rendszerben és jön a végtelen ciklus.)
- a konkurens termék fikázása (pl.: Yamaha is milyen szar már, hogy ilyen tejfölösdoboz-műanyagból van, a komplett "motorház" üres, csak egy kííínai kapcsitáp van benne, ami cserélhető, és milyen gáz, hogy ez a hangszer embernek egyáltalán bejön)
- személyeskedés (vélt vagy valós fogyatékossággal való címkézés Tomi részéről, igen, @almatom ... Amit megjegyzek, hogy egyes kultúrákban nem olvasták volna ezt ölbetett kézzel, hanem egy ütés temetés! ... Tudjátok mit? Én erre direkt nem írtam akkor semmit, de ha már kigondoltam, kimondom, csak se cigány, se bosszúálló nem vagyok, bár ezt senkitől nem vagyok hajlandó eltűrni. Mielőtt ilyeneket írsz, gondolkozz, ember!
Robika! Nem akarlak bántani, mert fiatalon én is hasonlóképpen voltam. A Rolandosok állandóan támadták a korgot és az ismerőseim nagy része Rolandos volt. Állandóan kaptam hasonlókat, a korgról, de engem nem zavart, mert nekem rohadtul bejött már az i3-as is, pedig az még a kanyarban sem volt a mostani X-esekhez képest. Bár még elég fiatal vagy, ne sértődj meg az ilyeneken, mert ez gyerekes dolog! Azt mondtad, hogy azért nincs nekem bulim, mert le vagyok maradva a korral. Én tudom, hogy nem így van, pedig te meggyanúsítottál engem úgy, hogy még sohasem hallottál, de én nem sértődtem meg sőt, egyáltalán nem is zavart, mert tudom, hogy te még gyerek vagy.

Új hozzászólás