Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 69880Hozzászólás Mauglidyro
2024.06.28. 16:32

---Qgli--- írta:
2024.06.28. 14:08
Na látod Maugly!
Nekem mindig itt van a problémám!
Te nem zenész fejjel gondolkodsz, hanem megint csak a nyomkodás, transzponálás! Amikor nem te akarsz létrehozni zenét, hanem a másét transzponálod!
Azokat a groove-okat már valaki megcsinálta, feljátszotta. Az az ő zenéje, az az ő tudása, az az ő ritmusa, azok az ő megfogásai. Az nem te vagy!!! Ne akarjál más tudásával ékeskedni!
Nincs igényed arra, hogy létrehozz egy saját gitár sávot, amit nem más játszott fel, hanem tükrözi a te tudásodat?
Na várjunk csak, mert szerintem te valamit most nagyon félre/egyáltalán nem értesz.

Tételezzük fel, hogy szeretnék egy Ketron Eventet, ezért ki szeretném használni a hangszer azon tudását, ami a sava-borsát adja a Ketron megszólalásának, tehát ezeket a Groove-okat a stíluson kívül szeretném !MIDIKBEN IS! használni, ezért hajlandó vagyok 3 órát csak arra elcseszni az életemből, hogy ki szedegessem és begyakoroljam hangról hangra/ütemről ütemre az összes akkordot az általam szerkesztett daloknak ... IGEN, MERT A KETRON, szemben a Genos-szal (amihez tudsz készíteni/felvenni/menteni/utólag transzponálni akkordszekvenciákat) nem képes külső akkord szekvenciákat meghívni, csak azokat képes visszajátszani, amit előzetesen feljátszottál, de ezt sem tudod menteni/módosítani, és még jön egy elméleti buktató, hogy ezeket az audio dolgokat NEM TUDOD UTÓLAG SZERKESZTENI, mindent audio stemként tudsz hozzárendelni midi fájlhoz, amit ha jön egy új énekes, vagy módosítani kell a hangnemet, csak újrarögzítés oldja meg a problémát.

Csak hogy megértsd, mégegyszer pontosítom: EGY LIVE GITÁRT AKARTAM HASZNÁLNI MIDIBEN, ÉS EGY OLYAN DOLGOT, AMIT A HANGSZER ÁRA TARTALMAZ, ÉS SOK TERHET VENNE LE A VÁLLAMRÓL, MERT AMIT ÉN MIDIBEN ÖSSZEKOPÁCSOLNÉK AZ NEM SZÓLNA ÚGY, MINT EGY GITÁROS ÉLŐ JÁTÉKA, én csak azt a pluszt tudom garantálni részemről, hogy amit egy ilyen audio groove-ban jammel egy gitáros, az általam kiszedett akkordokkal nem fogja a felismerhetetlenségig elrontani a dalt.
---Qgli--- írta:
Ott van a Ketron EVENT. Audio dobokkal, audio gitárokkal. Tomi meg megcsinálja stílusait mindenféle audiós marhaságok nélkül és lever mindenféle audiós ökörséget a Tomi stílusa és ezzel bebizonyítja, hogy nincs itt szükség semmiféle audio dobra meg gitárra az egész egy nagy parasztvakítás, átverés. Csak vannak a zenészek, akik nem dőlnek be az ilyen baromságnak.
Néhány keresetlen kérdés a részemről?
Figyelj csak, az miért van, hogy amit hallok a Tomitól demó formájában, azoknak 90%-ával nem találkozok egy újonnan kibontott Ketron Event hangszerben?
Ergo miről is szólnak/szóltak akkor a Ketron bemutatók?
Most akkor Tomi a saját portékáját szeretné értékesíteni, vagy a Ketron Eventet? Egyikkel sincs baj, csak az előbbi opció, ha nincs ez a tény tisztázva felér a leendő vásárlók megtévesztésével ...
Gyöngyösi Robi miért nem tarthat hangszerbolti körülmények között szett bemutatót?
Miért fontos kiemelni a forgalmazónak, hogy harmadik féltől származó hangminták feltöltéséből eredeztethető hibajelenségre a gyártó nem vállal garanciát?

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 69881Hozzászólás almatom
2024.06.28. 17:00

Az EVENT esetében az audió dob használata csak abban az esetben indokolt, ha oda speckó dolgot teszel be, mint például a Parno Graszt stílusomba a ceglédi kannás/szájbôgôs ritmikai alap.
Minden egyéb esetben el lehet felejteni az audió dobok használatát, mert az EVENT olyan midi dobkészleteket kapott, amik jobban szólnak, mint a benne lévô audio dobok. Csak jól kell megírni vele a patterneket.
Noha rengeteget tud dobni a megszólalásban egy élô basszer játék, én mégis megírom a basszert is midiben, mert kizárólag abban fogom azt hallani, amit én szeretnék. Ráadásul a jól elhelyezett zörejekkel a basszert is lehet olyanra írni, hogy az zenei környezetben megtévesztően jól szólaljon meg.
Miután megírok minden kíséretsávot, utána szoktam rápróbálni az EVENT real chord részét a midi alapú stílusaimra. Az oda illőt szépen picit halkabban behelyezem és így leszek kész az adott stílussal.
midis-bassusjáték a stílusban

almatom
VIP

Hozzászólás: # 69882Hozzászólás almatom
2024.06.28. 18:18

Mauglidyro írta:
Ergo miről is szólnak/szóltak akkor a Ketron bemutatók?
Most akkor Tomi a saját portékáját szeretné értékesíteni, vagy a Ketron Eventet?
Alapvetően arról szóltak a bemutatók, hogy demonstrálja mire képes a hangszer.
De mivel én fejlesztő és tartalomgyártó vagyok, ezért az általam készített stílusokkal és általam jónak vélt beállításokkal együtt kerültek bemutatásra, prezentálván, hogy így mit lehet a hangszerből kihozni.
Gyári stílusokkal amúgy tele van a net. Bartek a Lengyel srác is kiváló videókat készít, kizárólag a gyári stílusokat használva.
Mauglidyro írta:
Gyöngyösi Robi miért nem tarthat hangszerbolti körülmények között szett bemutatót?
Már hogyne tarthatna, tartott is. Magánemberként ahol csak akar és leszervezi, ott tart bemutatót.
Mauglidyro írta:
Miért fontos kiemelni a forgalmazónak, hogy harmadik féltől származó hangminták feltöltéséből eredeztethető hibajelenségre a gyártó nem vállal garanciát?
Ez azért van, mert korábban a nem a gyár által kiadott védelmi rendszerrel ellátott fájlok rengeteg hibát okoztak azokon a hangszereken, amikre azokat feltelepítették. Tehát maga a Ketron cég is csak azokra a tartalmakra vállal felelősséget, amit ők maguk hitelesítettek és ehhez adják hozzá a saját másolásvédelmi rendszerüket, garantálva ezzel a rendszer stabil működését.
Másolásvédelem nélküli fájlokat bárki rakhat fel, az nem szól bele a garanciába.

almatom
VIP

Hozzászólás: # 69883Hozzászólás almatom
2024.06.28. 21:25

Húúúú, srácok!
Most hallgattam meg az amerikai Ketron Event bemutatót...... Hát, bár ne tettem volna! :dash2:
Ez a feka elképesztő! Ez a videó kizárólag arra jó, hogy lehúzza a márkát bárki előtt, aki hallja. És ha valaki itt hallja először az Eventet és ez alapján véleményez, akkor az az életben nem fog venni ilyen hangszert, az tuti.
Ilyen szar, fos, kaki hangzást csóri Eventbôl kipréselni?!?!?!? Az egyetlen normálisan megszólaló stílus Gy. Robi stílusa volt, de azzal sem tudott semmit kezdeni Aj bástya elvtárs, annyira tehetségtelenül játszott a hangszeren! Elképesztő, le vagyok taglózva! És azok a stílusok, áááááá........... :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: A Walk of Life-nál magamba roskadtam, mint egy neutron csillag, ami éppen fekete lyukká változott. :help:

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69884Hozzászólás Toncsi30
2024.06.28. 21:53

---Qgli--- írta:
galambjozsef írta:
2024.06.28. 13:02
feljátszom magamnak a KORG-omon
Ott van a Ketron EVENT. Audio dobokkal, audio gitárokkal. Tomi meg megcsinálja stílusait mindenféle audiós marhaságok nélkül és lever mindenféle audiós ökörséget a Tomi stílusa és ezzel bebizonyítja, hogy nincs itt szükség semmiféle audio dobra meg gitárra az egész egy nagy parasztvakítás, átverés. Csak vannak a zenészek, akik nem dőlnek be az ilyen baromságnak.
tudod,vannak azok a tudatlan zenészek,akik bedőlnek ,bedőltek.De azért nem árt tudni,hogy Almatomi fasza stílusain kívül is nagyon jól szól az a ketron.
Bár biztos nem tudja amit a genos 2 az audió file-lokkal,de azért szerintem az olyan képzett zenészek,akik még nem dőltek be ,nagyom szeretnének egy ketronnal zenélni.
És ez teljesen jó szándékkal mondom!! :777

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 69885Hozzászólás Toncsi30
2024.06.28. 21:57

Tudod mi adja a ketron sava- borsát???????
Ha nem szerkeztgetsz vele,hanem csak egyszerűen játszol vele élőben.Aztán majd rájössz,hogy mi a fenének cseszted el eddig az értékes idődet a midi file.ok tökéletesítésére....... :777 :777 :777

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69886Hozzászólás Mauglidyro
2024.06.29. 06:26

Az oké ... De akkor mi van a midi fájlokkal?
Magyarországon kimondottan live band formációk nem fognak ilyen hangszert venni, mert erre nincs szükségük, előbb vesznek Nord-ot vagy bármilyen vas szintit.
A One Man Band formációk nagy részének a műsora meg 80%-ban midi, amit a Ketron jelen tudásával még mindig képtelen normálisan megszólaltatni, mindegy hogy ki szerkeszti ezeket a dalokat hozzá, a sokadik műmulatós igénytelenségnél egyszerűen meghal a cucc, mert nem tud korhűen megszólalni. Számomra egy hangszernek nem csak akusztikus hangszerelésben kell tudni produkálnia, hanem sajnos ebben a műfajban is ...

Bár az is vicces, hogy akusztikus megszólalásnál midiben egy Wah gitárt, illetve egy torzított gitárt effektezve nem tudok használni egy időben. De a "tapasztalt" Ketron userek úgy is megmagyarázzák, hogy minek effektezni azt a mi magában is jól szól ... Kiismertem már őket egy pár év alatt ...

Én értem hogy Almatom-nak így szól a hangszere, de mint mondtam, egy újonnan kibontott Ketron Event nem így fog szólni, ezeket a dolgokat aligha fogja megtalálni benne, és ha egy vásárló ez alapján vesz hangszert, az megtévesztő lehet számára, és legfőképpen a végén pedig csalódás, mikor erre rájön.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2458 alkalommal

Hozzászólás: # 69887Hozzászólás ---Qgli---
2024.06.29. 06:32

almatom írta:
2024.06.28. 21:25
Most hallgattam meg az amerikai Ketron Event bemutatót...... Hát, bár ne tettem volna!
Na látod Tomi! Erre mondom, hogy Ketron mögé kell egy igazi zenész is és abból nagyon kevés van! Toncsi-nak abban igaza van, hogy aki stílusokkal játszik, annak sincs szüksége nyomkodásra meg transzponálgatásra, hanem egyszerűen játszani kell a stílussal, DE!!!! ehhez is zenésznek kell lenni! ( Sokan ezt sem tudják megoldani! ) Az én véleményem a stílusokkal való játékra nem is vonatkozott, mert a midi file-okról volt szó ott abban a válaszomban.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 69888Hozzászólás malko
2024.06.29. 16:19

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2024.07.19. 20:37-kor.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

almatom
VIP

Hozzászólás: # 69889Hozzászólás almatom
2024.06.29. 22:26

Mauglidyro írta:
a Ketron jelen tudásával még mindig képtelen normálisan megszólaltatni, mindegy hogy ki szerkeszti ezeket a dalokat hozzá, a sokadik műmulatós igénytelenségnél egyszerűen meghal a cucc, mert nem tud korhűen megszólalni.
Azért én nagyon sírnék ha akár a Genos 2 elektronikus megszólalását nem tudnám túlgurulni az Event gyári hangkészletével!
De ha gondolod, tehetünk egy próbát.... ;)

Egyébként elmondom, hogy miben van lemaradva a Ketron a Yamahától:
- a Yamaha minden alkatrészt, beleértve a hangkártyát is maga tervezi és fejleszti le az alapján, hogy milyen funkciót szeretnének az adott hangszeren.
- A Ketron esetében 3rd party hangkártyát használnak és azzal sáfárkodhat, amit a Francia cég megalkotott hangkártya néven. Na itt jön ki az iszonyatos tőke a Yamaha javára, hogy ők ezt meg tudták tenni. Csak hogy mindenki értse: egy ilyen hangkártya lefejlesztése 5, azaz öt év! Na ezért kénytelen a Ketron külsős alkatrészt használni. Ennek ellenére, mivel Ketronék HANG-SZERT gyártanak, HANGzásban az összes konkurenciának utat mutatott az Eventtel, annyival zeneibben szólal meg. Ha a Ketron jövője az lenne, hogy fúzionálna egy tőkeóriással és belefognának egy saját hangkártya fejlesztésébe, úgy adnád el a Yamahádat, mint a huzat, mert akkor itt is minimum annyi insert-effektet pakolgathatnál, mint most a Yamahádban tudsz.
Egyébként hidd el, nem az inser-effekt miatt lesz jó vagy nem jó egy megírt zene. Ezt csak azon Yamahások gondolják így, akik az insert-effektektôl várják a csodát. Attól lesz jó egy megírt zene, hogy mennyi zeneiséget pakolsz bele egy midi file vagy style sávjaiba.
De mondom: szívesen megcsinálom az általad választott zenét midi file-ba és ha az nem fog jobban szólni az Eventen, mint a Te általad is elkészített zene a hangszereden, akkor máris rendelem neked a kedvenc pizzádat! :777 Mindezt a kölcsönös tisztelet jegyében!
Mauglidyro írta:
Én értem hogy Almatom-nak így szól a hangszere, de mint mondtam, egy újonnan kibontott Ketron Event nem így fog szólni, ezeket a dolgokat aligha fogja megtalálni benne, és ha egy vásárló ez alapján vesz hangszert, az megtévesztő lehet számára, és legfőképpen a végén pedig csalódás, mikor erre rájön.
Azért az mindenhol ki van emelve, hogy az adott stílus "created by almatom". Innentől kezdve pedig mindenki tudja, hogy az a stílus általam készült, kvázi az "by default" nincs a hangszerben, de ha azt megveszi és beleteszi a hangszerébe, akkor neki ugyanúgy fog szólni, mint nálam.

Új hozzászólás