Dehogy is idegeskedek...

Ahogy írtad, ez egy fórum és én is azért járok ide, hogy megismerjem mások nézetét és véleményét, beszélgessünk jókat olyan témákban,
amiröl otthon az asszonnyal nem igen tudok beszélgetni...

Pedig próbálkozok szorgalmasan...
Én vágtam be, hogy lefagyott a hangszer...
Talán én vagyok a legjobb példa arra, hogy egy Yamaháról való váltás milyen nehézségekkel jár a Ketron SD7 esetében...
10 évig volt Yamahám aztán úgy döntöttem, hogy veszek egy újabb hangszert... S770, S970 és Tyros 3-4 volt a terítéken...
Aztán valahogy, már nem emlékszem hogy hogyan, felvetödött hogy lehet használt SD7 még jobb lenne... Hallottam én is
rengeteg negatív dolgot úgy általában a Ketronról, ezért féltem én is belevágni... Majd lebeszéltem a Linz-ben lévö
hangszeráruházzal, hogy kipróbálnék egy-két márkát és típust... ebbe nem mennék bele, részletesen leírtam korábban,
hogy ez hogyan zajlott...
Akkor megtetszett a hangszer, úgy ahogy van. Rászántam magam a váltásra és Németországból hogytam az SD7-esem,
jó áron, használtan, garanciával... Az eladó elmondott mindent, hogy miért adja el, mire használta, stb...
Azt tudni kell, hogy akitöl megvettem, egy rendör felügyelö Németországban és másodállásban zenél...
Együtt zenél Herr Thomannal (igen, ez az a Thomann), valamint gyerekkori barátok a Deutsche Ketron fönökével...
Mutatott videókat, felvételeket, nem kamu, tényleg szavahihetö emberröl beszélünk...
Azzal kezdte, hogy üljek le az SD7-hez, játszak rajta, próbáljam ki... Egy másik márka után nem biztos, hogy fog tetszeni,
nem akarja, hogy kifizessem, aztán megbánjam... Mondta, hogy ez nem Yamaha, nem Korg, nem Roland...
Ez más gondolkodást igényel, mert a menü, a funkciók, a beállítások, egyes megoldások elsö nekifutásra
teljesen logikátlannak, furának tünhetnek... aztán, ha jön az, hogy "eltéved" az ember a menüben hajlamos össze-vissza
nyomkodni, na ezt nem szereti a Ketron... Ha valakinek ez probléma, hogy ész nélkül nem lehet nyomkodni, akkor
ne is gondolkodjon az SD7-ben...
Én megvettem, megszerettem, megtanultam, hogy mit ne csináljak vele és kész... Minden nap müködik, hiba nélkül...
Amúgy lehet vele midi-t rögzíteni, Aztán lehet finomítani egy számítógépen... Igen, sequencer nincs benne, ezt mindenki
maga döntse el, mennyire fontos ez neki egy hangszerben... A potmétert határozottan cáfolnám!!!
Tegnap direkt kipróbáltam mindegyiket, hibátlanul müködik mindegyik minden tartományban...
Az, hogy a Ketronnak milyen rossz az üzletpolitikája és a marketingje... Ez nem vita téma, kritikán aluli...
Valaki írt itt a fórumon, hogy Korg Pa3X halt meg, hogy mit is csináljon most... Lényegtelen...