Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 50144Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.16. 07:16

Ámulok-bámulok, amiket itt írtok az SD7-ről. Én már akkor sem vágnék bele ilyen "lefagyós" hangszerbe, ha bármilyen jól szólna sem.
Mi az hogy meg kell tanulni bánni a hangszerrel, hogy ne fagyjon???
Ódákat zengtek itt erről a hangszerről. Kíváncsi is voltam rá eddig, de ezek után már nem is érdekel.
Ennyi pénzért nincs benne olyan lehetőség, hogy feljátsszak egy midi file-t? Ezt eddig nem is hallottam. Nekem már emiatt is kiesik a látókörömből.
HunHyper írta:Ha egy Suzukit vezetsz éveken át és beülsz a Ferrariba, hidd el, hogy folyamatosan le fog fulladni az elején... De az attól még nem
a kocsi hibája, hogy nem tudod vezetni ill. nem tudsz vele elindulni...
De hogyha a vasúti átjáró kellős közepén közepén fullad le, akkor engem ez nem vigasztal.

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50146Hozzászólás HunHyper
2017.03.16. 07:46

---Qgli--- írta:...akkor sem vágnék bele ilyen "lefagyós" hangszerbe...
- Ki írja, hogy lefagyós a hangszer?
Aki odaül mellé egy pár órára? Érdekes módon aki napi szinten rendszeresen használja, annak soha nem fagy le...

- Hogy egy "egymillás" hangszer ne csináljon ilyet?
Ha jól emlékszem, talán pont Neked volt nem kis bajod a Korggal...

- Meg kell tanulni bánni a hangszerrel, hogy ne fagyjon le?
Igen... és aki nem szeretne ezzel foglalkozni, az ne is vágjon bele... Ha jól hallottam, a fórumtalálkozón is fagyott le gép...
Többször is... Korg, ha jól emlékszem...

Szerintem mindenki maradjon annál a márkánál amit megszokott, mert hát azt is csak megtanulta egyszer kezelni...
Aki meg belevág egy másik márkába, az ne sírjon...

:lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 50155Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.16. 12:08

Jól van na! Nem kell idegeskedni!
Csak itt ez a fórum, ahová azért ülök le, hogy olvasgassak. Mindenki azt mondja, hogy milyen jó az SD-7. Egyszer bevágta valaki ( már nem tudom ki volt ) még régebben, hogy neki valamiért állandóan lefagy, ha gyorsan nyomogatja a xy gombokat. Azt mondta rá valaki, hogy akkor tényleg lefagy, nyomogassa lassabban, mert sok egyszerre a parancs a hangszernek!
Aztán most mondta jackson, hogy:
almatom írta:
jacksony95 írta:a hangerőpotija is nulláról minimális csúsztatásra egyből egy határozott hangerőn szólt.
Ez mindegyik SD7-nél így működik: nagyon finomkodni nem tudsz a hanterőpoti legalján, ez való igaz! :shock: Mondjuk kérdés, hogy annyira miért is kellene.........de igaz, ami igaz: nem lehet!
Mondjuk nem tudom, hogy ez a finomkodás ez mennyire finomkodást jelent, de milyen dolog ez egy 800.000 Ft-os hangszernél? A leggagyibb kínai potmétert tették bele, vagy mi? Ennyi pénzbe nem fér bele egy jó minőségű finom szabályzással rendelkező potméter? Meg ennyi pénzbe nem fér bele egy sequencer? Igen én is számítógépen szerkesztem a file-jaimat, de rengeteg ember van, aki nem számítógéppel csinálja. Azok ne vegyenek SD-7-et mi? Hát ez elég gagyi hozzáállású üzletpolitika.
És akkor ezen a hangszeren mihez kell érteni? A stílusok áthangszínezéséhez, vagy az intro-fill-ending irányításhoz?
HunHyper írta:Ha jól emlékszem, talán pont Neked volt nem kis bajod a Korggal...
Még a pa800-al, de már el is adtam.

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50156Hozzászólás HunHyper
2017.03.16. 13:47

Dehogy is idegeskedek... :D
Ahogy írtad, ez egy fórum és én is azért járok ide, hogy megismerjem mások nézetét és véleményét, beszélgessünk jókat olyan témákban,
amiröl otthon az asszonnyal nem igen tudok beszélgetni... ;) Pedig próbálkozok szorgalmasan... :lol:

Én vágtam be, hogy lefagyott a hangszer...
Talán én vagyok a legjobb példa arra, hogy egy Yamaháról való váltás milyen nehézségekkel jár a Ketron SD7 esetében...
10 évig volt Yamahám aztán úgy döntöttem, hogy veszek egy újabb hangszert... S770, S970 és Tyros 3-4 volt a terítéken...
Aztán valahogy, már nem emlékszem hogy hogyan, felvetödött hogy lehet használt SD7 még jobb lenne... Hallottam én is
rengeteg negatív dolgot úgy általában a Ketronról, ezért féltem én is belevágni... Majd lebeszéltem a Linz-ben lévö
hangszeráruházzal, hogy kipróbálnék egy-két márkát és típust... ebbe nem mennék bele, részletesen leírtam korábban,
hogy ez hogyan zajlott...

Akkor megtetszett a hangszer, úgy ahogy van. Rászántam magam a váltásra és Németországból hogytam az SD7-esem,
jó áron, használtan, garanciával... Az eladó elmondott mindent, hogy miért adja el, mire használta, stb...
Azt tudni kell, hogy akitöl megvettem, egy rendör felügyelö Németországban és másodállásban zenél...
Együtt zenél Herr Thomannal (igen, ez az a Thomann), valamint gyerekkori barátok a Deutsche Ketron fönökével...
Mutatott videókat, felvételeket, nem kamu, tényleg szavahihetö emberröl beszélünk...

Azzal kezdte, hogy üljek le az SD7-hez, játszak rajta, próbáljam ki... Egy másik márka után nem biztos, hogy fog tetszeni,
nem akarja, hogy kifizessem, aztán megbánjam... Mondta, hogy ez nem Yamaha, nem Korg, nem Roland...
Ez más gondolkodást igényel, mert a menü, a funkciók, a beállítások, egyes megoldások elsö nekifutásra
teljesen logikátlannak, furának tünhetnek... aztán, ha jön az, hogy "eltéved" az ember a menüben hajlamos össze-vissza
nyomkodni, na ezt nem szereti a Ketron... Ha valakinek ez probléma, hogy ész nélkül nem lehet nyomkodni, akkor
ne is gondolkodjon az SD7-ben... :hit2:

Én megvettem, megszerettem, megtanultam, hogy mit ne csináljak vele és kész... Minden nap müködik, hiba nélkül...
Amúgy lehet vele midi-t rögzíteni, Aztán lehet finomítani egy számítógépen... Igen, sequencer nincs benne, ezt mindenki
maga döntse el, mennyire fontos ez neki egy hangszerben... A potmétert határozottan cáfolnám!!! :!: :!: :!:
Tegnap direkt kipróbáltam mindegyiket, hibátlanul müködik mindegyik minden tartományban... ;)

Az, hogy a Ketronnak milyen rossz az üzletpolitikája és a marketingje... Ez nem vita téma, kritikán aluli... :hit2:

Valaki írt itt a fórumon, hogy Korg Pa3X halt meg, hogy mit is csináljon most... Lényegtelen... :777

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

koncrobert
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: korg pa4x, ketron sd1+, roland rd 700nx
Adott köszönetek: : 4 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3 alkalommal

Hozzászólás: # 50159Hozzászólás koncrobert
2017.03.16. 15:38

Üdvözlök mindenkit a fórumon. Ma regisztráltam, már régóta olvasgatom a hozzászólásokat a használhatósággal kapcsolatban.
Mindig Korg hangszereket használtam, több mint 20 éve, kezdve az i3, i30, pa80, 800, 2x, 3x, 4x en keresztül. a Ketronnal 4 éve ismerkedem, ekkor vettem egy SD1 et.
Nagyon tetszett a hangja, főleg a dobok élethűsége. A korgokat akárhogy állitgattam, mindenféle sample feltöltésekkel sem, nem tudtam elérni azt a hatást, amit a ketronnal.
Tavaly váltottam az SD7 re, maradt mellette pa4x is.
Azért szólok hozzá, mert zavarnak egy valakinek a hozzászólásai, aki ilyen susogó meg zúgó hangokat állit, hogy hallott az SD7 ből, és nem szeretném, ha félrevezetné a többi fórum tagot. Konkrétan egy ismerősöm hangszeréről van szó, aki egy hónapja vette, nem is használta. Nekem a szerepem annyi volt, hogy elmenjek vele és segitsek bemutatni, amikor a tyros4 re akarta cserélni a bizonyos illetővel. Nem szeretnék belebonyolódni az oda- visszacserélgetésbe, a lényeg, hogy annak a hangszernek semmi baja nem volt, még véletlenül sem, csak az illető egyáltalán nem ért hozzá. Tehát nem gyári hibás volt. A lefagyás pedig csak úgy történhetett, hogy össze vissza nyomkodta. Amig próbáltuk, kb 1,5 óráig, nagyon sok funkciót megnéztünk, egyszer sem fagyott. Nagyon jó kis hangszer az SD7, csak tudni kell használni!

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50160Hozzászólás HunHyper
2017.03.16. 15:55

Üdvözöllek a fórumon... Biztosan találsz itt érdekes és hasznos információkat, hozzászólásokat... :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 50161Hozzászólás marton1974
2017.03.16. 16:54

Üdv a fórumon Robi.
Nagyon is jó hangszer az SD7 nyugi.Egyik se szólal meg ennyire élethűen.Én nem adnám oda biztos egyikért sem... :777

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 50164Hozzászólás pap66
2017.03.16. 21:43

Én sem !
A zenekarban is meg kellett szenvedni/tanulni/, itt is meg kell tanulni,ez így okés!!!
Ingyen nincs semmi !
P.

koncrobert
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: korg pa4x, ketron sd1+, roland rd 700nx
Adott köszönetek: : 4 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3 alkalommal

Hozzászólás: # 50165Hozzászólás koncrobert
2017.03.16. 21:55

Köszi Marci! Én sem adom el egyenlőre, marad még egy jó ideig. Ma konvertáltam a StyleWorks programmal át a Korg pa3x ből stílusokat. Meglepően jól kezeli az SD7, minimális alakítással egészen jó kis dolgok születtek.

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50166Hozzászólás HunHyper
2017.03.17. 05:42

SD1-re konvertáltad? Majd azt alakítottad át a hangszeren?
Amint lesz idöm, elkészítem az SD7 hangkészletét a StyleWorks-höz, mint anno az S900-ét...
Akkor Sem lesz tökéletes, de kicsit könnyebb lesz vele dolgozni...
:777

Új hozzászólás