Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 47849Hozzászólás Bubamara
2017.01.19. 11:02

Allin írta:tehát ha el se tekerted életében a potit akkor is tönkremegy... Nálam ez volt.
Érdekes dolog ez. Kuka alkatrészeket a minőséginek kiáltott termékekbe. Nagyon gyakori manapság.
20 éves tartalék Soundcraft Spirit keverőmön még sercegést sem hallasz a potikon használat közben és szinte elképzelhetetlen lenne, hogy bármelyik tönkremenjen benne. Ezt tette az elmúlt 10-15 év "termék helyett marketinget" folyamata.

Buba

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 47863Hozzászólás vili2105
2017.01.20. 09:04

Szia Allin!

Én csak hangosítgatok, mert az általad említett "profi" rider nem csak a hangfalakról szól, és én erre nem fogok beruházni azért, hogy egész évben nézegessem arra az esetleges egy-két sztárra.
A profik általában nem csak a hangfalak minőségét, mennyiségét, teljesítményét adják meg, hanem más technikai jellemzőket is.
Nekem például nincs min.4-5 külön utam kontrollt keverni, nincs 4-5 kontroll falam személyes monitornak, nincs 2-3 Shure Beta minőségű rádiós mikrofonom, az egész fényünk talán 120-130e Ft.
Mi úgy vettünk cuccot, hogy az a fő profilunkhoz a lehető legtökéletesebb legyen, általában zárt térben 100-150 fős rendezvények.
Erre a célra tökéletesen megfelel 3 db aktív Yamaha(1sub+2top), egy keverővel, meg kettő db ledes lámpa.
Ha nagy rendezvény van, vagy szabadtéri, akkor lesétálok Tajti Zolihoz, és bérelek Tőle, vagy megbízom hogy hangosítson, és rákérem ezt a pénzt.
Előtte nagy Rcf315a-k voltak subokkal, de fél hangerő fölé nem lehetett meghajtani, nagy volt, nehéz, és mindíg jött hogy "HANGOS!"!
Soha nem reklamált egyik fellépő sem, hogy gyenge a technika.
Itt már egy párszor volt erről szó, én is azt az elvet vallom amit itt nagyon sokan, hogyha nem tetszik tessék hozni olyat ami megfelel!
Nem fogok 5-10 milliót beleölni azért hogy profi hang-fény technikám legyen személyzettel együtt, ez alatt a szint alatt meg hangosítgatás, bohóckodás az egész. :777
Belinkeltem az általad említett Pély Barna TRIÓ(!!!) rider igényét. Ha Te ezzel rendelkezel, akkor le a kalappal előtted!

http://www.musicfashion.hu/content/_com ... trider.pdf

És ne érts félre, nem megsérteni akarlak, csak ne vezessük félre az embereket, mindenki tudja hogy milyen céllal vásárol technikát.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 47864Hozzászólás Trebor
2017.01.20. 11:16

Teljesen értem mit miért kérnek, de azért van pár dolog a listában, amit nem is tudom mi az...

Itt van az amikor azt mondja a zenéhez rohadtul értő közönség, hogy" na látod, semmi faxni, 2 gitár meg egy dob és milyen fasza zenét csinálnak! Qrva jól szól!..." :dash2:

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47865Hozzászólás BodziLalikirály
2017.01.20. 11:42

Igen, szoktak lenni extra kérések.
Szezonban havonta van szabadtéri kisebb-nagyobb rendezvényem ahová járok hangosítani. Egy ilyen évente visszatérő állandó rendezvényen volt, hogy az egyik fellépő (nem nevezem meg az illetőt) kijelentette, hogy ő csak is az Audio-Technika xxx típusú mikrofonját használja a fellépésén. Ezt a "kérést" a falunap megrendelője átküldte nekem is, hogy vegyem fel a kapcsolatot a művésszel ezzel kapcsolatban. Mondtam a rendezvényszervezőnek, hogy milyen technikával csináljuk meg a falunapot x összegért és érdekes soha nem volt gond a technikával, így most én egy fellépő miatt nem fogok 150 ezerért mikrofont venni. Javasoltam neki, hogy írja meg, hogy ha a kedves művész csak ilyen mikrofont használ akkor valószínűleg van neki otthon belőle vagy 10 db, egyiket hozza magával, rákötöm a rendszerre és használhatja a saját mikrofonját. Nem tudom mi lett a levelezés vége, de a nagymenő fellépőnek a végén mégis megfelelt az a mikrofon amit ott a kezébe nyomtam. :D
A másik.
Lehet bármekkora hangtechnikusa is XY-nak, tuti nem engedem a keverőpultom közelébe. :lol:
De persze ha megmondja melyik mikrofonra/hangszerre keverjek egy kis közepet vagy bármit azt természetesen megteszem !! :D

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 47867Hozzászólás vili2105
2017.01.20. 13:46

Nagy álltalánosságban 3 féle fellépővel/zenekarral találkoztam eddig:
-A kultúrált, aki rád bízza a keverést, megköszöni a segítséget - megkapja a segítséget
- "Aggyá a mikrofonra, aggyá a billentyűre" - aggyá a mikrofonra=vegyél le a billentyűből, aggyá a billentyűre=vegyél le a mikrofonból (mint tudjuk minden az arányokon múlik, én ezt így szoktam értelmezni mert valószínűleg azért halk a mikrofonja a "művészúrnak", mert hangosodott a többi), ha keverővel jön, akkor meg jelszint beállít, ha adja rá akkor bemenő jelszint csökkentés, ha túl magas az ő keverőjén a jelszint, torzít, akkor meg tockos
A sofőr nem egyenlő a technikussal! "Ő vezet, fellépés alatt úgysincs dolga, majd kezeli a lejátszót, meg kever"-verbális tockos, üljél le, aztán indíts a zenéket a lejátszódról!
-A kultúrált, hozzá értő technikus: Nyugodtan tekerd el, te vagy a szakember, tudok segíteni?

Nagyon profi formációkat nem nagyon hangosítottunk szerencsére, mert ezek általában nem a mi rendezvényeink profiljába illenek, mert nem állnak be a buli közben fél-egy órás produkciókba, mert csak a szerelésük, beállásuk több időt venne igénybe.
Akik pedig eddig voltak 1-2-3-4 fős fellépők, azok közül a tiszteletre méltóbbak (Bangó Margit, Kökény Attila, stb) elégedettek voltak velünk, és a segítségünkel, a többi "sztárnak" meg úgysem jó semmi, és még egy köszönömöt sem kapsz.

Ezért mondom hogy nem szabad összekeverni a zenélek, és kihangosítom a fellépőt, és a hangosítok, és én is esetleg fellépek kategóriát!

Aki zenész, és hasonló profilban gondolkozik mint a mi zenekarunk (lakodalom, zárt körű rendezvények, zárt termi rendezvények), annak nyugodt szívvel tudom ajánlani a kisebb technikát 1subbal, 2 toppal.
Minket tökéletesen kiszolgál 2db dxr10 + 1db dxs15, sőt ha egyedül, vagy duóban zenélnák akkor dxr8+dxs12 párosítással járnék.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 47871Hozzászólás Adames
2017.01.20. 16:34

Eladó 3 hónapos hibátlan QSC ksub tokkal és hozzá tartozó állvány. Ár: 240eFt, mely alkuképes!
Érdeklődni: +421915362017 tel. számon lehet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Adames 2017.01.20. 17:07-kor.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47872Hozzászólás beejaybudai
2017.01.20. 16:52

Szubhoz minek állvány? Vagy tartó rúdra gondolsz a szub és a top közé?
Miért válsz meg tőle?

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 47873Hozzászólás Adames
2017.01.20. 17:05

Korrigáltam a hirdetést, mert én csak egy megbízást teljesítek egyik ismerősömnek.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 47880Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.21. 05:12

Biztos ezt is aranyáron adják. Nálam csak ezért nem jöhetett szóba a QSC.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47881Hozzászólás Rolandbk5
2017.01.21. 08:50

A QSC semmivel nem jobb mind aDXR. Sőt ha tusjátok ha nem, de a Yamaha megvásárólta a NEXO céget, és a DXR hangfalakt már a NEXOval együtt készítették azért kapott 7 év garanciát. Én próbáltam egymás mellett a QSC és a DXR-t, és semmi különbség. Papíron a QSC 500-500W felez, a DXR 150-950W ban. Ennyi.De ezt nem nagyon hallottam mikor próbáltuk. Szóval a NEXO nem játék cuccokat gyártott és gyárt. Szerintem át-érték arányban most a Yamaha jobb. Ennél ne akarjál jobbat. Szedd ki a zavaró frekvenciákat. Nem tudom ki hol zenél de egy a Budapesti Sportcsarnokot nem biztos, hogy betudja szólni. A többi minden másra szerintem kifogástalan. És a 8"-kat hajtom rendesen 300-400 fős bulit simán levezénylek hibátlanul ezekkel. Nehéz elhinni, hogy a 12" DXR-k ezt a minőséget nem tudják.
Nézz utána ...

Zoli

Új hozzászólás