Szia Allin!
Én csak hangosítgatok, mert az általad említett "profi" rider nem csak a hangfalakról szól, és én erre nem fogok beruházni azért, hogy egész évben nézegessem arra az esetleges egy-két sztárra.
A profik általában nem csak a hangfalak minőségét, mennyiségét, teljesítményét adják meg, hanem más technikai jellemzőket is.
Nekem például nincs min.4-5 külön utam kontrollt keverni, nincs 4-5 kontroll falam személyes monitornak, nincs 2-3 Shure Beta minőségű rádiós mikrofonom, az egész fényünk talán 120-130e Ft.
Mi úgy vettünk cuccot, hogy az a fő profilunkhoz a lehető legtökéletesebb legyen, általában zárt térben 100-150 fős rendezvények.
Erre a célra tökéletesen megfelel 3 db aktív Yamaha(1sub+2top), egy keverővel, meg kettő db ledes lámpa.
Ha nagy rendezvény van, vagy szabadtéri, akkor lesétálok Tajti Zolihoz, és bérelek Tőle, vagy megbízom hogy hangosítson, és rákérem ezt a pénzt.
Előtte nagy Rcf315a-k voltak subokkal, de fél hangerő fölé nem lehetett meghajtani, nagy volt, nehéz, és mindíg jött hogy "HANGOS!"!
Soha nem reklamált egyik fellépő sem, hogy gyenge a technika.
Itt már egy párszor volt erről szó, én is azt az elvet vallom amit itt nagyon sokan, hogyha nem tetszik tessék hozni olyat ami megfelel!
Nem fogok 5-10 milliót beleölni azért hogy profi hang-fény technikám legyen személyzettel együtt, ez alatt a szint alatt meg hangosítgatás, bohóckodás az egész.
Belinkeltem az általad említett Pély Barna TRIÓ(!!!) rider igényét. Ha Te ezzel rendelkezel, akkor le a kalappal előtted!
http://www.musicfashion.hu/content/_com ... trider.pdf
És ne érts félre, nem megsérteni akarlak, csak ne vezessük félre az embereket, mindenki tudja hogy milyen céllal vásárol technikát.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp