Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 4412Hozzászólás Zeneboy
2012.04.01. 18:41

Horvath Karoly írta:Jónapot minden kolegának nekem pa800 zasom van de nem vagyok annyira meg elégedve vele mert a pa80 még mindig tisztább stilusokat használ mit az ujitott pa800 as nekem hetente 2.3 lagzim van mert nálunk Ukrajnában Kedden Csütörtökön Ukrán Lagzit játszunk Szombaton meg Magyart és a magyar lagziba Nehezebb dolgom van mert nincsenek igazán jó mulatós stilusaim ha valaki tudna segiteni hálás volnék a PA800 ra

Üdv Károly!

Én meg az első mondatodra azt mondom:Beállítás és hozzáértés kérdése! A pa80 messze van a pa800megszólalásához minden tekintetben!
Fórum szabályzatot elolvashatod a fő oldalról kattintva és rengeteg hasznos dolgot tölthetsz le!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

B-Trió
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Psr S700, gitár, basszus
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Hozzászólás: # 4425Hozzászólás B-Trió
2012.04.02. 02:15

"Viszont a dobok egyik korgban se jók sajnos.A 2x-nél meg a 800-asnál viszont már be lehet állítani az EQ-val és egy kicsit elhangolni,kicserélni a lábdobot....úgy már elfogadható.Amúgy nyersen olyan elektromos hatásúak"

Van egy Roland E50-m másfél éve. Nemrég véletlenül vettem észre benne egy szuper jó funkciót!
A stil/song make up tools-t régóta használtam áthangszerelésre, amikor feltünt, hogy a dobokat is teljesen át tudom vele alakítani.
Külön a nagydobot, a pergőt, a cineket, a kongát stb!
Akár külön-külön dobkészletből kiválasztva, hangerő, effekt arányokat teljesen szabadon! Azóta sokkal élethűbbek a ritmusok. És az E50 nem is felsőkatekóriás, az ára szerint semmiképp:))

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 4427Hozzászólás Tamás01
2012.04.02. 06:39

B-Trió írta:"Viszont a dobok egyik korgban se jók sajnos.A 2x-nél meg a 800-asnál viszont már be lehet állítani az EQ-val és egy kicsit elhangolni,kicserélni a lábdobot....úgy már elfogadható.Amúgy nyersen olyan elektromos hatásúak"

Van egy Roland E50-m másfél éve. Nemrég véletlenül vettem észre benne egy szuper jó funkciót!
A stil/song make up tools-t régóta használtam áthangszerelésre, amikor feltünt, hogy a dobokat is teljesen át tudom vele alakítani.
Külön a nagydobot, a pergőt, a cineket, a kongát stb!
Akár külön-külön dobkészletből kiválasztva, hangerő, effekt arányokat teljesen szabadon! Azóta sokkal élethűbbek a ritmusok. És az E50 nem is felsőkatekóriás, az ára szerint semmiképp:))
Sziasztok!
Én, ezért imádtam az e60-nt, mert szabadon percek alatt átlehetett hangszerelni a stílusokat midiket.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4428Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.02. 06:52

B-Trió írta:"
Hogy csinálod hogy külön-külön dobkészletből állítod össze a dobokat a ritmusokba?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

xander
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: korg pa2x pro
Adott köszönetek: : 107 alkalommal
Kapott köszönetek: : 94 alkalommal

Hozzászólás: # 4465Hozzászólás xander
2012.04.02. 20:45

a korgokban is ki tudod cserélni a dobokat, hozzápotolni, törölni ha valami nem illik oda és még nagyon sok mást.persze kell tudni hogyan!!! én azért meggondolnám mielött irok valamit mert nem az e50 böl áll a világ.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4471Hozzászólás Apelláta
2012.04.02. 22:55

Horvath Karoly írta:Jónapot minden kolegának nekem pa800 zasom van de nem vagyok annyira meg elégedve vele mert a pa80 még mindig tisztább stilusokat használ mit az ujitott pa800 as nekem hetente 2.3 lagzim van mert nálunk Ukrajnában Kedden Csütörtökön Ukrán Lagzit játszunk Szombaton meg Magyart és a magyar lagziba Nehezebb dolgom van mert nincsenek igazán jó mulatós stilusaim ha valaki tudna segiteni hálás volnék a PA800 ra
Szia Károly!

Én játszottam egy azon cuccon (keverő, végfok, hangfal) Pa80-al és Pa800-al is. Nekem Pa80 volt a zenészkollégámnak Pa800, amit nem rég vett, és ez volt az első bulija vele. Az én cuccommal mentünk zenélni. Először egyforma keverőbeállítással próbáltuk ki. Hát a Pa80-am kenterbe vágta a Pa800-at, de hát a keverő a Pa80-hoz volt belőve. Majd korrigáltuk a keverő beállításait a Pa800-hoz, és már jelentős javulást értünk el, de még nem volt az igazi. Aztán mikor lapozni kezdtem a menüjében, akkor láttam, hogy lehet EQ-zni, ami alapon állt. Kiderült, hogy a cimborám erről nem is tudott. (igaz, hogy pár hetes volt a hangszere, de akkor is :cry2:) Mikor elkezdtem variálni, akkor jött elő a Pa800 finomsága a Pa80-hoz képest.
Én szintén tapasztalatból állítom, hogy a Pa800 veri a pa80-at hangzásban, ha jól be van állítva.

Egyébként a Pa3-am is igényli a MaxxAudio (master EQ) belenyúlást.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4476Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.03. 04:24

xander írta:a korgokban is ki tudod cserélni a dobokat, hozzápotolni, törölni ha valami nem illik oda és még nagyon sok mást.persze kell tudni hogyan!!! én azért meggondolnám mielött irok valamit mert nem az e50 böl áll a világ.
Nem az E-50ből áll a világ de még mindig jobb mint egy E-20-as, vagy egy Casio CT-420-as.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4480Hozzászólás Apelláta
2012.04.03. 07:00

Az előző hozzászólásom tanúsága:

Nem elég a jó hangszer és a zenei tudás. A hangszerhez érteni is kell! Ismerni a képességeit, és azt kihasználni tudni.

Hány környékbeli "zenész" (volt basszusgitáros, dobos, énekes) ki még a C hangot se ismeri fel a billentyűkön, megveszi a Pa50SD-t meg a PSR-S 550-et, aztán nyomatja a megszerzett Rolandra beállított midiket, "kombájn méretű" arccal. Pedig még ha nem is tud billentyűzni, de legalább behangszerelné, akkor fényévekkel jobban szólna.

De hát az igénytelenség. Az ilyeneket nem is érdekli saját hangszerének tudásának kiaknázása, nincs motivációja a jobb megszólalás iránt, mert az ilyeneknek fel sem tűnik.

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4483Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.03. 08:15

Apelláta írta:Az előző hozzászólásom tanúsága:

Nem elég a jó hangszer és a zenei tudás. A hangszerhez érteni is kell! Ismerni a képességeit, és azt kihasználni tudni.

Hány környékbeli "zenész" (volt basszusgitáros, dobos, énekes) ki még a C hangot se ismeri fel a billentyűkön, megveszi a Pa50SD-t meg a PSR-S 550-et, aztán nyomatja a megszerzett Rolandra beállított midiket, "kombájn méretű" arccal. Pedig még ha nem is tud billentyűzni, de legalább behangszerelné, akkor fényévekkel jobban szólna.

De hát az igénytelenség. Az ilyeneket nem is érdekli saját hangszerének tudásának kiaknázása, nincs motivációja a jobb megszólalás iránt, mert az ilyeneknek fel sem tűnik.
Teljes mértékben egyet értek veled. A hab a tortán szerintem az mikor a szamárvezető pánsípot is hallani minden midiben....na az nekem maga a "gyönyör"... :cry2: :dash2: :dash2: Valamelyik nap néztem az egyik "kolléga" honlapját... Yamaha psr 1500-ason "előadott" GM hangszerelésű midik az ordító 4-es sávval -ezek alkották a kőkemény demo-kat az illető honlapján, a sírás kerülgetett komolyan... Az már plusz bosszantó hogy bulijai is vannak... Azt nem tudom hogy az ilyenek igénytelenség miatt nem dolgoznak a hangszerükön, vagy mert nem értenek hozzá? Miért nem értenek hozzá, mert nem érdekli őket, vagy meghaladja képességüket? Ha nem értenek hozzá miért veszik meg az olyan kategóriájú gépeket amik meghaladják a képességeiket? Azért mert így el tudják adni magukat? Lehet hogy ide kérdőjel helyett . -ot kellett volna raknom.... Egy profi gép senkiből se csinál profi zenészt, de még csak amatőrt se, ha az illetőnek gőze nincs a zenéhez, és hajlandóságot se mutat a felé hogy tanuljon legalább alap dolgokat. Valamelyik évben az egyik zenész kolléga hívott el bennünket buliba magával. Mint kiderült egy akkordot nem tud lefogni közel millás hangszerén. Profi aktív hangfalai vannak, Alesis keverő meg a fene tudja mik, csak lestem mikor láttam milyen cucca van. Mégis kellettünk mellé mert valószínű a vendégei kezdhették unni hogy mindig minden ugyanúgy szól, csárdások is midik voltak, meg a roma nóták is. Nekem nagyon kevés dolog van ami a hangszeremen gyári beállítással szól, ide értve a gyári ritmusokat is. Egyiknek a dobját írom át, másiknak a basszusmenetét, harmadikból kiveszek valamit, negyedikbe beleteszek, de szinte semmi sem a gyári állapotában szól, van olyan gyári stíl amit 80 %-ban átgyúrtam, dobcsere, hangszíncserék, az összes "fill-t" átírtam benne, új "intro"-t csináltam bele. Van amit teljes egészében én szerkesztettem -lásd csárdás stílt, régebbi hangszeremre disco stílt csárdást és romás stílust, most van készülőben sílus is meg midi is. Ha ezzel végzek, csinálom a következőt, már megvan mi lesz az. Mindezt azért hogy azt halljam amit szeretnék, azért mert egyediséget szeretnék belevinni abba amit csinálok, és a gép mindezt lehetővé teszi. Nem akarok megszólalni úgy mint más zenész. :twisted: 8-) ;) :PP

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

xander
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: korg pa2x pro
Adott köszönetek: : 107 alkalommal
Kapott köszönetek: : 94 alkalommal

Hozzászólás: # 4510Hozzászólás xander
2012.04.03. 20:52

Qgli, nem e20-al, se casioval nem hasonlitom az e 50/60-at, de messze áll a korg pa1x-töl, ne mondjak pa2, vagy pa3-at.
apelláta, nagy külömbség van a pa80 és a pa800 között is, már startbol egy jópár év. söt a pa800 még a pa1x nél is jobb... (persze nem a billentyükre gondoltam) nagyobb ram, ...stb

Új hozzászólás