Apelláta írta:Az előző hozzászólásom tanúsága:
Nem elég a jó hangszer és a zenei tudás. A hangszerhez érteni is kell! Ismerni a képességeit, és azt kihasználni tudni.
Hány környékbeli "zenész" (volt basszusgitáros, dobos, énekes) ki még a C hangot se ismeri fel a billentyűkön, megveszi a Pa50SD-t meg a PSR-S 550-et, aztán nyomatja a megszerzett Rolandra beállított midiket, "kombájn méretű" arccal. Pedig még ha nem is tud billentyűzni, de legalább behangszerelné, akkor fényévekkel jobban szólna.
De hát az igénytelenség. Az ilyeneket nem is érdekli saját hangszerének tudásának kiaknázása, nincs motivációja a jobb megszólalás iránt, mert az ilyeneknek fel sem tűnik.
Teljes mértékben egyet értek veled. A hab a tortán szerintem az mikor a szamárvezető pánsípot is hallani minden midiben....na az nekem maga a "gyönyör"...

Valamelyik nap néztem az egyik "kolléga" honlapját... Yamaha psr 1500-ason "előadott" GM hangszerelésű midik az ordító 4-es sávval -ezek alkották a kőkemény demo-kat az illető honlapján, a sírás kerülgetett komolyan... Az már plusz bosszantó hogy bulijai is vannak... Azt nem tudom hogy az ilyenek igénytelenség miatt nem dolgoznak a hangszerükön, vagy mert nem értenek hozzá? Miért nem értenek hozzá, mert nem érdekli őket, vagy meghaladja képességüket? Ha nem értenek hozzá miért veszik meg az olyan kategóriájú gépeket amik meghaladják a képességeiket? Azért mert így el tudják adni magukat? Lehet hogy ide kérdőjel helyett . -ot kellett volna raknom.... Egy profi gép senkiből se csinál profi zenészt, de még csak amatőrt se, ha az illetőnek gőze nincs a zenéhez, és hajlandóságot se mutat a felé hogy tanuljon legalább alap dolgokat. Valamelyik évben az egyik zenész kolléga hívott el bennünket buliba magával. Mint kiderült egy akkordot nem tud lefogni közel millás hangszerén. Profi aktív hangfalai vannak, Alesis keverő meg a fene tudja mik, csak lestem mikor láttam milyen cucca van. Mégis kellettünk mellé mert valószínű a vendégei kezdhették unni hogy mindig minden ugyanúgy szól, csárdások is midik voltak, meg a roma nóták is. Nekem nagyon kevés dolog van ami a hangszeremen gyári beállítással szól, ide értve a gyári ritmusokat is. Egyiknek a dobját írom át, másiknak a basszusmenetét, harmadikból kiveszek valamit, negyedikbe beleteszek, de szinte semmi sem a gyári állapotában szól, van olyan gyári stíl amit 80 %-ban átgyúrtam, dobcsere, hangszíncserék, az összes "fill-t" átírtam benne, új "intro"-t csináltam bele. Van amit teljes egészében én szerkesztettem -lásd csárdás stílt, régebbi hangszeremre disco stílt csárdást és romás stílust, most van készülőben sílus is meg midi is. Ha ezzel végzek, csinálom a következőt, már megvan mi lesz az. Mindezt azért hogy azt halljam amit szeretnék, azért mert egyediséget szeretnék belevinni abba amit csinálok, és a gép mindezt lehetővé teszi. Nem akarok megszólalni úgy mint más zenész.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.