Gabi!: Boldog Születésnapot kívánok én is!
Guminő? Hm.. Akkor megint csak egy picit kötekedek, ha már sarkos példákat hozunk fel...: Igyekszem burkoltan a fórumnak megfelelően fogalmazni: Ha az utcán CHIPS fel egy nőt, és egy bozótban játssza ki a oboa tehetségét- közben nézed ki jön , ős is siet.. vagy egy lakásra mégy fel, ahol nyugodtabb körülmények közt játssza el az oboa szólóját... Árban ez sem ua az, de vélhetően a te színvonal érzeted is más lesz..
Nem csak azért vesz valaki pa3-at, mert picit jobban szól, hanem amit még mellette nyújt a hangszer! AZ új funkciók, szolgáltatások, lehetőségek, egy erős vas van a keze alatt, nem egy műanyag hangszer! STB. A kollégám több hete próbálkozik a pa2-ből ua ilyen dobhangokat kicsikarni, csak hasonlót tud... Még sem szól úgy, ha hangfalról meghallgatjuk nagy hangerőn...
Még egy dolog a vesézéshez! Tessék tisztességes hangtechnikán megszólalni, és akkor majd feltűnnek, hogy a hangfal hangképe, hogy befolyásolja a hangokat, a dob megszólalását, cinek zörejek, stb. ! Apróságok, de az összhangzásba bizony beleszólnak, és abba is, hogy megítéljenek egy zenészt muzsikust stb. !
Többször elmondtam: Nem volt annyira rossz hangtechnikám az aktív ládák előtt sem, de mikor ezekkel meghallgattam vagy egymás mellett pesten, bizony olyan érzésem lett mikor a pa80-at néztem a pa1 mellett ua azon a hangtechnikán! Mikor pl. a Light rock ua az a 2 hangszerben, de még is 10x jobban, dögösebben, élethűbben szólalt meg akkor és ott! Pedig ua az a hangminta, ua az a hangszer... Én ezt már régóta mondom, nem elég egy jó hangszer, ha nincs hozzá megfelelő megszólaló közeg! Ezt a véleményt tartom úgy, hogy nem egy hangtechnikát hallottam próbáltam, legtöbbször egymás mellett is! A leírt hangszerekkel kapcsolatosan pedig használati szinten van tapasztalatom megszólalás terén is, nem csak kipróbáltam!
B.Bazsi!
Harmadszor hallok G70-ből a fülemnek tetsző dolgokat! Először pár éve Stewe -más fórumon ismert- kollégától hallottam, majd tőled egy csárdással és most a dobokat nézve! AZ első demóban a lábdobbal nem voltam kiegyezve, de az utolsó demókban már volt jó! Összességében össze lehet ütni ezekből egy nagyon is használható dob szekciót!
Almatom: Elkezdtem átnézni a pa3 sampleres részét! Azt látni, hogy nagyon kevés mintával oldották meg! LAyert tekintve sok lábdob cin 1-2 layeres... Volt ahol engedi feljebb állítani, de 3-ra értelmetlen beállítani, mert nincs különbség egy 80 alatti és feletti részben érezhető hang változás! 2012-ben ez gyenge teljesítmény...
Valahol voltak acustikus dob mintáim, megpróbálom feltölteni és hangot alkotni...
Viskib: Nincs 2 egyforma élő dob! Egy dobos ismerősöm 3 éve fikázta a dobhangomat, mert neki egy-számomra- csattogósabb dob volt az "élethűbb", hisz az ő dobjához mérte...
Én is akusztikus beállítottságú vagyok! Bár a mostani modern mulatóshoz kénytelen vagyok elektronikus dobhangokat beállítani, a fülemnek nem az tetszik...
Üdv: Zeneboy