Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 3980Hozzászólás Zeneboy
2012.03.24. 12:13

Sziasztok!

Gabi!: Boldog Születésnapot kívánok én is!

Guminő? Hm.. Akkor megint csak egy picit kötekedek, ha már sarkos példákat hozunk fel...: Igyekszem burkoltan a fórumnak megfelelően fogalmazni: Ha az utcán CHIPS fel egy nőt, és egy bozótban játssza ki a oboa tehetségét- közben nézed ki jön , ős is siet.. vagy egy lakásra mégy fel, ahol nyugodtabb körülmények közt játssza el az oboa szólóját... Árban ez sem ua az, de vélhetően a te színvonal érzeted is más lesz.. :mrgreen: :mrgreen:

Nem csak azért vesz valaki pa3-at, mert picit jobban szól, hanem amit még mellette nyújt a hangszer! AZ új funkciók, szolgáltatások, lehetőségek, egy erős vas van a keze alatt, nem egy műanyag hangszer! STB. A kollégám több hete próbálkozik a pa2-ből ua ilyen dobhangokat kicsikarni, csak hasonlót tud... Még sem szól úgy, ha hangfalról meghallgatjuk nagy hangerőn...

Még egy dolog a vesézéshez! Tessék tisztességes hangtechnikán megszólalni, és akkor majd feltűnnek, hogy a hangfal hangképe, hogy befolyásolja a hangokat, a dob megszólalását, cinek zörejek, stb. ! Apróságok, de az összhangzásba bizony beleszólnak, és abba is, hogy megítéljenek egy zenészt muzsikust stb. !

Többször elmondtam: Nem volt annyira rossz hangtechnikám az aktív ládák előtt sem, de mikor ezekkel meghallgattam vagy egymás mellett pesten, bizony olyan érzésem lett mikor a pa80-at néztem a pa1 mellett ua azon a hangtechnikán! Mikor pl. a Light rock ua az a 2 hangszerben, de még is 10x jobban, dögösebben, élethűbben szólalt meg akkor és ott! Pedig ua az a hangminta, ua az a hangszer... Én ezt már régóta mondom, nem elég egy jó hangszer, ha nincs hozzá megfelelő megszólaló közeg! Ezt a véleményt tartom úgy, hogy nem egy hangtechnikát hallottam próbáltam, legtöbbször egymás mellett is! A leírt hangszerekkel kapcsolatosan pedig használati szinten van tapasztalatom megszólalás terén is, nem csak kipróbáltam! :777

B.Bazsi!
Harmadszor hallok G70-ből a fülemnek tetsző dolgokat! Először pár éve Stewe -más fórumon ismert- kollégától hallottam, majd tőled egy csárdással és most a dobokat nézve! AZ első demóban a lábdobbal nem voltam kiegyezve, de az utolsó demókban már volt jó! Összességében össze lehet ütni ezekből egy nagyon is használható dob szekciót!

Almatom: Elkezdtem átnézni a pa3 sampleres részét! Azt látni, hogy nagyon kevés mintával oldották meg! LAyert tekintve sok lábdob cin 1-2 layeres... Volt ahol engedi feljebb állítani, de 3-ra értelmetlen beállítani, mert nincs különbség egy 80 alatti és feletti részben érezhető hang változás! 2012-ben ez gyenge teljesítmény...:(
Valahol voltak acustikus dob mintáim, megpróbálom feltölteni és hangot alkotni...

Viskib: Nincs 2 egyforma élő dob! Egy dobos ismerősöm 3 éve fikázta a dobhangomat, mert neki egy-számomra- csattogósabb dob volt az "élethűbb", hisz az ő dobjához mérte...

Én is akusztikus beállítottságú vagyok! Bár a mostani modern mulatóshoz kénytelen vagyok elektronikus dobhangokat beállítani, a fülemnek nem az tetszik...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 3981Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.24. 13:38

Nem gondolom hogy fölösleges dolog lenne annyi pénzt egy hangszerért mert biztos hogy nagyon jó plusz szolgáltatások járnak annyi plusz pénzért, én inkább onnan közelíteném meg a dolgot hogy személy szerint nekem megéri-e annyival többet adni egy hangszerért, vagy megfelel ami van. Egy buli hangulatát szerintem nem igazán befolyásolja hogy a zenész milyen hangszeren játszik. Már írtam máshol hogy az eddigi legjobb legemlékezetesebb bulimat egy E-16-ossal játszottam ami egy Phonic Powerpod 408-ason meg két maszek hangfalon szólt. A társaságon és a zenész tudásán, hozzáállásán múlik szerintem nagyrészt egy buli hangulata. Meg sokszor az elfogyasztott alkohol mennyiségén... :lol: :D Jöttek oda hozzám buliban mikor friss volt a hangszer hogy "ááá de fasza géped van, új? de jó...."stb, de senki nem mondta még azt hogy "Az új gépeddel sokkal jobb bulikat csinálsz mint a régivel", pedig hangzásra biztos jobb volt a buli a g70-el mint az exr7-el. Az meg hogy kinek vesszük a hangszert...szerintem magunknak, én legalábbis azért vettem mert nekem tetszett. Mindegyik előző hangszeremmel kapcsolatban volt hiányérzetem mert nem azt hallottam amit szerettem volna, a mostani gép közelíti ezt, de még mindig van hiányérzetem. A közönség nagyon nagy része tesz rá hogy milyen hangszeren játszok, jó legyen a buli és kész az a lényeg. :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 3985Hozzászólás Apelláta
2012.03.24. 14:51

---Qgli--- írta: Ezt magyarázom hetek óta én is! Ha a dobot nem veszik észre, akkor még a különböző hangszíneket, meg effektezéseket még úgysem. Erre írtam én, hogy tök fölösleges kiadni 1 millát a pa3-ért, amikor a Pa800 majdnem úgy szól 500.000-ért.
Sziasztok!

Szerintem:

Lehet azt a látszatot kelteni, hogy egyesek új hangszer vásárlásánál az alapján mérlegelnek, illetve az inspirálja őket, hogy a közönségnek mi jó, mit vesz észre és mit értékel. Ez alapján nagyon sok igazság hangzik el az érvelésükből, és ha csak tényleg ezek számítanának, még teljes mértékben igazat is adnák nekik. De szerintem ez önámítás, mert az ember ennél önzőbb.

Vannak akik nyíltan beismerik, hogy a közönség érdekein felül önös érdekek is hajtják egy újabb, jobb, drágább hangszer vételére. Szerintem ez az őszintébb. Aztán ezen belül már, hogy ki milyen mértékben engedheti meg magának az önös érdekek kielégítését, sok mindentől függhet: különböző anyagi helyzetek, értékitéletek, stb.

Szerintem azokban a körökben, ahol mi zenét szolgáltatunk, egy bizonyos szintet el kell érni, mert a közönségnek azért van egy bizonyos mértékű zenei intelligenciája. Tehát egy szintig valóban számít a közönség, de egy határ fölött már csak a zenész önös érdekének tulajdonítható a hangszerpark fejlesztése. De aki nem teheti meg a fejlesztést különböző okból kifolyólag, azért ne tagadja, hogy nem vágyik a jobbra (és a drágább nem jobb), mert neki csak a közönség számít.

:777

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 3986Hozzászólás Asterix
2012.03.24. 15:01

Gabi: Én is csatlakozok a jókívánságokhoz.
Hangszer ügyben. Kb 2 hete eladtam a Pa3xM-et. Annyit még nem gondolkodtam hangszervásárláson, mint most. A Yamaha PSR 9000pro-val simán játszom a bulikat a Korg nélkül. És tetszik is, de azért a héten csak kifizettem az új hangszert. Nem azért, mert annyira jól szól, hanem mert olyan stílusok, lehetőségek és hangszínek vannak a kezem alatt, amivel jól érzem magam. Saját magamnak is örömet okoz a zenélés még hajnalban is, amikor az ember már majd összeesik a hangszer mögött.

Almatom: csinálnál egy sima diszkó ütemet a szinti dobhangjaiddal, ami élőben "lüktet"? A Korgba be lehet vinni kompletten egy ilyen wav filet, amit aztán a stílussal lehet tempóban szinkronizálni. Audyából kaptam wav mintát, de nagyon gyenge jelszinten, ami már használhatatlan.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3990Hozzászólás Apelláta
2012.03.24. 15:15

Tomi!

Ha az a kérdés melyik áll közelebb az "ízlésemhez", akkor az utóbbi pergő mellett voksolok. De nekem mind két pergő tökéletesnek tűnik. A akusztikus (valóságos) dobok sem egyformán szólnak, de attól még élethűek.

Bocs, tudom, nem tőlem kérdezted. :pardon:

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 3991Hozzászólás viskib
2012.03.24. 15:21

Apelláta írta:Tomi!

Ha az a kérdés melyik áll közelebb az "ízlésemhez", akkor az utóbbi pergő mellett voksolok. De nekem mind két pergő tökéletesnek tűnik. A akusztikus (valóságps) dobok sem egyformán szólnak, de attól még élethűek.

Bocs, tudom, nem tőlem kérdezted. :pardon:
Tudom igazad van nem kötekedés képpen mondtam :roll:

Ricsike

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 3992Hozzászólás Apelláta
2012.03.24. 15:25

Szerintem Tomi sem úgy vette.
(Amúgy is ritkán kap kritikát, mert nehéz a munkáiba bele kötni :PP )

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 3995Hozzászólás Asterix
2012.03.24. 15:54

almatom írta:De akusztikus vagy elektromos dobokkal?
Speciel én az elektromos dobokat jobban szeretem, de rád bízom...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 3996Hozzászólás ---Qgli---
2012.03.24. 16:21

Asterix írta:Hangszer ügyben. Kb 2 hete eladtam a Pa3xM-et. Annyit még nem gondolkodtam hangszervásárláson, mint most. A Yamaha PSR 9000pro-val simán játszom a bulikat a Korg nélkül. És tetszik is, de azért a héten csak kifizettem az új hangszert. Nem azért, mert annyira jól szól, hanem mert olyan stílusok, lehetőségek és hangszínek vannak a kezem alatt, amivel jól érzem magam. Saját magamnak is örömet okoz a zenélés még hajnalban is, amikor az ember már majd összeesik a hangszer mögött.
Akkor csak a saját szórakoztatásodra veszed a hangszert...
( Ha most a saját szórakoztatásomra lenne egy millám, akkor olyan medencét építenék az udvaromra, hogy május elejétől szeptember végéig minden nap egy seggessel kezdeném a napot, de hangszervásárlásra biztos nem költeném. )

Nekem az okoz örömet, hogyha összehozok egy minél jobban felépített, kellemes dallamokkal ellátott improvizációt - bár lehet sokan azt gondolják hogy a közönségnek ez nem tetszik - én nem úgy veszem észre.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 4002Hozzászólás Asterix
2012.03.24. 18:32

---Qgli--- írta:Nekem az okoz örömet, hogyha összehozok egy minél jobban felépített, kellemes dallamokkal ellátott improvizációt - bár lehet sokan azt gondolják hogy a közönségnek ez nem tetszik - én nem úgy veszem észre.
Ha egy szinten lennék veled, akkor nekem is az okozna örömet, de ezen a szinten az az öröm, ha hulla fáradtan egész napi kemény meló után beesel a hangszer mögé, akkor rögtön azt hallod, amit szeretnél... :cry:

Új hozzászólás