Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28885Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.26. 21:57

Micsoda tűzet szítottam. Nem gondoltam, hogy ez ilyen véleményeket fog szűlni.

Bocs ... :oops:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28887Hozzászólás Bubamara
2014.10.27. 11:32

Nincs ezzel semmi baj. Hiszen sokan sokféle szitóációra használunk hagszereket és más elvárásaink vannak egy-egy hangszerrel kapcsolatban.

Az audya egy jó hangszer, de nekem at sd1plus az igazi amire én használom sokkal jobban megfelel. Sanyinak meg voltak az Sd1-el kapcsolatban problémái, bár ha jól emlékszem leginkább a billentyűzet minősége volt a gond nála. Kétségtelen egy pa1xpro-ban, vagy az audya-ba amely azonos ebből a szempontból sokkal hosszabb és jobb a billentyűzet. Én midjay PRO-t még nem használtam, és azt hiszem nem is fogok. majd vagy 3-5 év múlva kipróbálom használtan, és ha kijavították a jelenlegi hibákat, megtartom, ha nem, akkor meg megy a lecsóba.
Csak kiforrott és bevált hangszerrel vagyok hajlandó zenélni.

Lehet fikázni, meg kritizálni a ketronokat, gyakran joggal is, mert nem okos hagszerek, vagy legalább is más funkciók vannak bennük, mint a többi gyártó hangszerében (nincs dual player, de van két irányból eléthető mappa és a juke funkcióval szépen megtevezed a következő dalodat zene közben, nincs sts, de van stíle setting ahol nem 4, hanem 10 hangot érsz el egyidőben a stílushoz. Meg sorolhatnám, De minek. Ott van bennük minden amire szükség lehet, cyak legfeljebb más rendszer szerint épül fel.
Azonban, addig amíg a próbatermi összehasonlításban az én kis ócskavasam jobban teljesít a T3-T4-től hangzásban, számomra ez a HANG. Írhattam volna egyébként sok másik típust vagy gyártmányt is, és nem kell agyig töltenem idegen samplig-gel, hogy valahogy szóljon, hanem a saját hagjaival büntet.

Nekem nem is plus, hanem egy sima midjay van , a teljes sd1+ műsort hordozza, gyakran elviszem, ha nem akarok nagy motyót, és hibátlanul teszi a dolgát abban amire készült. midifile lejátszásban. Nem fagy nem szarakodik, játszik és jól szól. Most, hogy újra sikerült rendbetennem a hangszerparkot az sd1plus megvételével (melyet anno belinkeltem nektek) nincs igazán kihasználva, mert azért inkább a plust és a pa1xpro-t viszem zenélni ha duo-ban, nyomom.

Szóljatok, ha valamit nem tudtok, majd és osztom... :D
:777

Buba

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28889Hozzászólás tommid
2014.10.27. 12:23

almatom írta:
tommid írta:Nos a ketronokat idáig még nem tudtam megúnni az összes hibáikkal együtt sem.
Jó neked!
Nálam ez a mondat így hangzik:
"Nos a ketronokat idáig még nem tudtam megszeretni az összes hibáikkal együtt sem!"
Ez a kijelentésem az audyára és a midjaypro-ra igaz!
Rendben van, hogy nem szereted. Akkor viszont szeretném ha -Te mint sokat próbált felhasználó- ajánlanál a Ketron-ok helyett valami használható vasat. Kíváncsian várom az alternatívákat. Miket vásároljunk szerinted mondjuk 600-800 ezerért, amivel biztosan elégedettek leszünk?

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28893Hozzászólás manyus
2014.10.27. 13:35

almatom írta:hogy mindenki a ketron dobjaitól van hasra esve de nem értem, hogy miért?!
Talán azért, mert a nem szupervájtfülű felhasználók, pl. én :) ezeket a nüanszokat (mennyi az eredeti cin lecsengési ideje) észre sem veszik, vagyis inkább nem tulajdonítanak neki akkora jelentőséget.
Akinek meg a zenei igényei ilyen jellegűek, az zenekarban játszon, és ne műmájer arrangeres turmixgépeken ;)

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28895Hozzászólás manyus
2014.10.27. 13:47

Megértem a problémádat, jogosak is, de ezektől a "butuska zenei számítógépektől" azért ne várjunk eredeti hangzást, hisz pont Te mondtad nemrég, hogy egy megközelitően live gitárhangot lehetetlen ezekbe az adott paraméterekbe belepakolni...

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28898Hozzászólás tommid
2014.10.27. 16:25

almatom írta:Na ja! De mi okoz gondot egy lecsengésen 2014-ben?????????
Még csak nem is a mintát kell végig venni, hanem mondjuk meghagyják az eredeti hang elsô 3 mp-ét, majd a lecsengést megcsinálják a burkológörbével. Csak ennyi az egész.
Teljesen egyet értek. Viszont addig, míg valamelyik cég nem ad ki egy elfogadható kütyüt, addig is meg kell élnünk, s használni kell valamit.
Szégyenletes, hogy ennyire palira vesznek minket a gyártók! Csöpögtetik a technikát 2014-ben 1.1-es USB (audya) millióért. Totál röhej! 360 Mb Wave memoria: haha :lol: A memóriákat 32Gb SD = 8000.- ért mérik, a pc világban. Akár mindegyik cin lecsengése lehetne tetszőleges hosszúságú is.(Bár nekünk az eredeti mondjuk 10-12 mp is elég lenne)
Micsoda hangszínekkel lehetne felbővíteni, bármelyik vasat. Mondjuk négy ilyen kártyára egy komplett stúdió hangzás felvihető lenne. stb,stb A programokról nem is beszélve. Az, hogy egy 1 millás hangszerben ne legyen sequencer mikor már minden elődjében benne volt, tehát még a programot sem kellett volna megírni, csak bele tenni!........ :?: ....
Azt hiszem Tom nincs más megoldás apple-n megíri az alapot, s mellé venni egy billentyűt. De milyet, hogy ne lógjon ki az apple hangzásból? Azt hiszem ennek sosem járunk a végére.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28899Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.27. 17:08

tommid írta:Azt hiszem Tom nincs más megoldás apple-n megíri az alapot, s mellé venni egy billentyűt. De milyet, hogy ne lógjon ki az apple hangzásból? Azt hiszem ennek sosem járunk a végére.
Bármilyen billentyűzetet neked meg is van, és ott van az Apple-ben a Mainstage ami a Logic-al jön, és már nem is lóg ki az Apple-ből a hangszín, mivel ugyanazzal készíted el a dalokat.

Azt hittétek, hogy csak a harag beszél belőlem, de nem. Már régen nem. Volt idő, mikor ki voltam a Ketron-ra, de próbáltam elfogadni minden hibájával együtt, és igen voltak szép(nek tűnő) pillanati, de összességében már hangja nem a Best kategória. bármennyire is viccesnek tűnik a Bk5 egy Midjay-hez képest, viszont mikor a dobszetnél az összes dob részt külön eq-zod, az egészet effektezed, plusz materingnél kompresszor eq, lehetőségek tárháza. Oké a hang alapból nem olyan mint a Midjay, de ezekkel a pusz lehetőségekkel közelebb lehet hozni a két hangszert. Ja és 270.000 az ára. Ez sose felejtsük el.

Igen az a legjobb megoldás és legolcsóbb, ha vásárolunk egy Apple laptopot, majd megszerezzük a Komplete8-t, és vásárolunk egy jó 88-as masterkeybordot, most így összesen nem kerül annyiba, mint egy Midjay pro. És itt 300Gb!!! :lol: hangszínnel dolgozhatunk, millió effekt vst-vel, és csak az nem szól jól, amit nem jól csinálunk meg. Talán még a cinek is rendben ciceregnek. Igen ez melo. Viszont nem nagyobb, mint egy akármilyen hangszerrel elkészíteni a midit. Félünk ettől. :? Pedig messzebbre el lehet ezzel jutni mint bármilyen hangszerrel. Annyi alternatíva van fele annyiért mint egy csúcs hangszer, hogy nem győzzük, de mégis úgy tűnik, hogy mazochisták vagyunk, és szeretjük saját magunkat büntetni. Bár ha mindenki az Apple-s lehetőséget használná, akkor nem lenne mit fikázni. Ez hiányozna a MAGYAR embernek. Csernus is megmondta, hogy a Magyar embernek mindig van valami ami nem tetszik. Rinyál, pletykálkodik, mindenkivel foglakozik, csak saját magával nem. Ez baj ... :(

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28900Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.27. 18:29

Tudni kell kompromisszumot kötni. Ki kell választani azt a hangszert, amelyiknek legkevesebb a hiányossága. Én ezért választottam Korgot. A cintányér lecsengése nem olyan, mint az apple-nál, de elfogadható. Engem csak az zavar a cintányérhangoknál, hogyha crescendálni akarok a beütő cinnel , akkor azt nem lehet kivitelezni, mert amikor a második hangot megüti, akkor az első elhallgat. ( ezt régebben a Rolandok tudták ). De van olyan cintányérhang aminél megoldható ez a crescendo.

A laptoppal nekem csak az gondom, hogy így is rálegyintenek a zenészekre, hogy "úgyse ő játszik" hátha még egy laptop is van előtte.

Egyébként szólhat bármilyen jól a megírt alap, egy bizonyos szintnél szerintem az embereknek a látvány is hiányzik. Mennyivel másabb az, ha ott üti "látványosan" az igazi dobos. Még akkor is érdekesebb, ha midi alapról szól az egész - jól megírva - de a látványkedvéért ott van egy dobos.

Nekem sokkal több bajom van ezekben a hangszerekben a fúvós hangokkal. A harsonák meg a trombiták még talán ( nagyon talán ) elfogadhatók, de a szaxofon...az botrányosan rossz. És bármilyen hangszert hallgattam a szaxofonnál mindegyik elvérzett.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28906Hozzászólás Apelláta
2014.10.27. 19:55

Tomi!

Ezt a szaxit te játszottad fel? :o

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 28907Hozzászólás Apelláta
2014.10.27. 20:05

---Qgli--- írta:A laptoppal nekem csak az gondom, hogy így is rálegyintenek a zenészekre, hogy "úgyse ő játszik" hátha még egy laptop is van előtte.
Ezzel én is így vagyok.
---Qgli--- írta:Egyébként szólhat bármilyen jól a megírt alap, egy bizonyos szintnél szerintem az embereknek a látvány is hiányzik. Mennyivel másabb az, ha ott üti "látványosan" az igazi dobos. Még akkor is érdekesebb, ha midi alapról szól az egész - jól megírva - de a látványkedvéért ott van egy dobos.
Sajnos nap, mint nap tapasztalom én is. Többször keresnek meg ilyen igénnyel. Én ellenzem, és nem is vállalok így bulit, de a gitáros kollégám jó pár rendezvényt bevállalt már dobossal, csak a látvány kedvéért. És sokszor csak zavaró és hátráltató tényező, és vért izzadok, hogy ne vigyen el az ütemből. Mert valamiért a legtöbb dobos nem bír kísérőautomatikára/midi fájlra ütemet tartani.
---Qgli--- írta:Nekem sokkal több bajom van ezekben a hangszerekben a fúvós hangokkal. A harsonák meg a trombiták még talán ( nagyon talán ) elfogadhatók, de a szaxofon...az botrányosan rossz. És bármilyen hangszert hallgattam a szaxofonnál mindegyik elvérzett.
Én meg a trombitákat tartom harmat gyengének. Legalábbis a Korgokban. ...a zongorák mellett.

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás