Bocs ...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Micsoda tűzet szítottam. Nem gondoltam, hogy ez ilyen véleményeket fog szűlni.
Bocs ...
Bocs ...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nincs ezzel semmi baj. Hiszen sokan sokféle szitóációra használunk hagszereket és más elvárásaink vannak egy-egy hangszerrel kapcsolatban.
Az audya egy jó hangszer, de nekem at sd1plus az igazi amire én használom sokkal jobban megfelel. Sanyinak meg voltak az Sd1-el kapcsolatban problémái, bár ha jól emlékszem leginkább a billentyűzet minősége volt a gond nála. Kétségtelen egy pa1xpro-ban, vagy az audya-ba amely azonos ebből a szempontból sokkal hosszabb és jobb a billentyűzet. Én midjay PRO-t még nem használtam, és azt hiszem nem is fogok. majd vagy 3-5 év múlva kipróbálom használtan, és ha kijavították a jelenlegi hibákat, megtartom, ha nem, akkor meg megy a lecsóba.
Csak kiforrott és bevált hangszerrel vagyok hajlandó zenélni.
Lehet fikázni, meg kritizálni a ketronokat, gyakran joggal is, mert nem okos hagszerek, vagy legalább is más funkciók vannak bennük, mint a többi gyártó hangszerében (nincs dual player, de van két irányból eléthető mappa és a juke funkcióval szépen megtevezed a következő dalodat zene közben, nincs sts, de van stíle setting ahol nem 4, hanem 10 hangot érsz el egyidőben a stílushoz. Meg sorolhatnám, De minek. Ott van bennük minden amire szükség lehet, cyak legfeljebb más rendszer szerint épül fel.
Azonban, addig amíg a próbatermi összehasonlításban az én kis ócskavasam jobban teljesít a T3-T4-től hangzásban, számomra ez a HANG. Írhattam volna egyébként sok másik típust vagy gyártmányt is, és nem kell agyig töltenem idegen samplig-gel, hogy valahogy szóljon, hanem a saját hagjaival büntet.
Nekem nem is plus, hanem egy sima midjay van , a teljes sd1+ műsort hordozza, gyakran elviszem, ha nem akarok nagy motyót, és hibátlanul teszi a dolgát abban amire készült. midifile lejátszásban. Nem fagy nem szarakodik, játszik és jól szól. Most, hogy újra sikerült rendbetennem a hangszerparkot az sd1plus megvételével (melyet anno belinkeltem nektek) nincs igazán kihasználva, mert azért inkább a plust és a pa1xpro-t viszem zenélni ha duo-ban, nyomom.
Szóljatok, ha valamit nem tudtok, majd és osztom...

Az audya egy jó hangszer, de nekem at sd1plus az igazi amire én használom sokkal jobban megfelel. Sanyinak meg voltak az Sd1-el kapcsolatban problémái, bár ha jól emlékszem leginkább a billentyűzet minősége volt a gond nála. Kétségtelen egy pa1xpro-ban, vagy az audya-ba amely azonos ebből a szempontból sokkal hosszabb és jobb a billentyűzet. Én midjay PRO-t még nem használtam, és azt hiszem nem is fogok. majd vagy 3-5 év múlva kipróbálom használtan, és ha kijavították a jelenlegi hibákat, megtartom, ha nem, akkor meg megy a lecsóba.
Csak kiforrott és bevált hangszerrel vagyok hajlandó zenélni.
Lehet fikázni, meg kritizálni a ketronokat, gyakran joggal is, mert nem okos hagszerek, vagy legalább is más funkciók vannak bennük, mint a többi gyártó hangszerében (nincs dual player, de van két irányból eléthető mappa és a juke funkcióval szépen megtevezed a következő dalodat zene közben, nincs sts, de van stíle setting ahol nem 4, hanem 10 hangot érsz el egyidőben a stílushoz. Meg sorolhatnám, De minek. Ott van bennük minden amire szükség lehet, cyak legfeljebb más rendszer szerint épül fel.
Azonban, addig amíg a próbatermi összehasonlításban az én kis ócskavasam jobban teljesít a T3-T4-től hangzásban, számomra ez a HANG. Írhattam volna egyébként sok másik típust vagy gyártmányt is, és nem kell agyig töltenem idegen samplig-gel, hogy valahogy szóljon, hanem a saját hagjaival büntet.
Nekem nem is plus, hanem egy sima midjay van , a teljes sd1+ műsort hordozza, gyakran elviszem, ha nem akarok nagy motyót, és hibátlanul teszi a dolgát abban amire készült. midifile lejátszásban. Nem fagy nem szarakodik, játszik és jól szól. Most, hogy újra sikerült rendbetennem a hangszerparkot az sd1plus megvételével (melyet anno belinkeltem nektek) nincs igazán kihasználva, mert azért inkább a plust és a pa1xpro-t viszem zenélni ha duo-ban, nyomom.
Szóljatok, ha valamit nem tudtok, majd és osztom...
Buba
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Rendben van, hogy nem szereted. Akkor viszont szeretném ha -Te mint sokat próbált felhasználó- ajánlanál a Ketron-ok helyett valami használható vasat. Kíváncsian várom az alternatívákat. Miket vásároljunk szerinted mondjuk 600-800 ezerért, amivel biztosan elégedettek leszünk?almatom írta:Jó neked!tommid írta:Nos a ketronokat idáig még nem tudtam megúnni az összes hibáikkal együtt sem.
Nálam ez a mondat így hangzik:
"Nos a ketronokat idáig még nem tudtam megszeretni az összes hibáikkal együtt sem!"
Ez a kijelentésem az audyára és a midjaypro-ra igaz!
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Talán azért, mert a nem szupervájtfülű felhasználók, pl. énalmatom írta:hogy mindenki a ketron dobjaitól van hasra esve de nem értem, hogy miért?!
Akinek meg a zenei igényei ilyen jellegűek, az zenekarban játszon, és ne műmájer arrangeres turmixgépeken
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Megértem a problémádat, jogosak is, de ezektől a "butuska zenei számítógépektől" azért ne várjunk eredeti hangzást, hisz pont Te mondtad nemrég, hogy egy megközelitően live gitárhangot lehetetlen ezekbe az adott paraméterekbe belepakolni...
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Teljesen egyet értek. Viszont addig, míg valamelyik cég nem ad ki egy elfogadható kütyüt, addig is meg kell élnünk, s használni kell valamit.almatom írta:Na ja! De mi okoz gondot egy lecsengésen 2014-ben?????????
Még csak nem is a mintát kell végig venni, hanem mondjuk meghagyják az eredeti hang elsô 3 mp-ét, majd a lecsengést megcsinálják a burkológörbével. Csak ennyi az egész.
Szégyenletes, hogy ennyire palira vesznek minket a gyártók! Csöpögtetik a technikát 2014-ben 1.1-es USB (audya) millióért. Totál röhej! 360 Mb Wave memoria: haha
Micsoda hangszínekkel lehetne felbővíteni, bármelyik vasat. Mondjuk négy ilyen kártyára egy komplett stúdió hangzás felvihető lenne. stb,stb A programokról nem is beszélve. Az, hogy egy 1 millás hangszerben ne legyen sequencer mikor már minden elődjében benne volt, tehát még a programot sem kellett volna megírni, csak bele tenni!........
Azt hiszem Tom nincs más megoldás apple-n megíri az alapot, s mellé venni egy billentyűt. De milyet, hogy ne lógjon ki az apple hangzásból? Azt hiszem ennek sosem járunk a végére.
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Bármilyen billentyűzetet neked meg is van, és ott van az Apple-ben a Mainstage ami a Logic-al jön, és már nem is lóg ki az Apple-ből a hangszín, mivel ugyanazzal készíted el a dalokat.tommid írta:Azt hiszem Tom nincs más megoldás apple-n megíri az alapot, s mellé venni egy billentyűt. De milyet, hogy ne lógjon ki az apple hangzásból? Azt hiszem ennek sosem járunk a végére.
Azt hittétek, hogy csak a harag beszél belőlem, de nem. Már régen nem. Volt idő, mikor ki voltam a Ketron-ra, de próbáltam elfogadni minden hibájával együtt, és igen voltak szép(nek tűnő) pillanati, de összességében már hangja nem a Best kategória. bármennyire is viccesnek tűnik a Bk5 egy Midjay-hez képest, viszont mikor a dobszetnél az összes dob részt külön eq-zod, az egészet effektezed, plusz materingnél kompresszor eq, lehetőségek tárháza. Oké a hang alapból nem olyan mint a Midjay, de ezekkel a pusz lehetőségekkel közelebb lehet hozni a két hangszert. Ja és 270.000 az ára. Ez sose felejtsük el.
Igen az a legjobb megoldás és legolcsóbb, ha vásárolunk egy Apple laptopot, majd megszerezzük a Komplete8-t, és vásárolunk egy jó 88-as masterkeybordot, most így összesen nem kerül annyiba, mint egy Midjay pro. És itt 300Gb!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Tudni kell kompromisszumot kötni. Ki kell választani azt a hangszert, amelyiknek legkevesebb a hiányossága. Én ezért választottam Korgot. A cintányér lecsengése nem olyan, mint az apple-nál, de elfogadható. Engem csak az zavar a cintányérhangoknál, hogyha crescendálni akarok a beütő cinnel , akkor azt nem lehet kivitelezni, mert amikor a második hangot megüti, akkor az első elhallgat. ( ezt régebben a Rolandok tudták ). De van olyan cintányérhang aminél megoldható ez a crescendo.
A laptoppal nekem csak az gondom, hogy így is rálegyintenek a zenészekre, hogy "úgyse ő játszik" hátha még egy laptop is van előtte.
Egyébként szólhat bármilyen jól a megírt alap, egy bizonyos szintnél szerintem az embereknek a látvány is hiányzik. Mennyivel másabb az, ha ott üti "látványosan" az igazi dobos. Még akkor is érdekesebb, ha midi alapról szól az egész - jól megírva - de a látványkedvéért ott van egy dobos.
Nekem sokkal több bajom van ezekben a hangszerekben a fúvós hangokkal. A harsonák meg a trombiták még talán ( nagyon talán ) elfogadhatók, de a szaxofon...az botrányosan rossz. És bármilyen hangszert hallgattam a szaxofonnál mindegyik elvérzett.
A laptoppal nekem csak az gondom, hogy így is rálegyintenek a zenészekre, hogy "úgyse ő játszik" hátha még egy laptop is van előtte.
Egyébként szólhat bármilyen jól a megírt alap, egy bizonyos szintnél szerintem az embereknek a látvány is hiányzik. Mennyivel másabb az, ha ott üti "látványosan" az igazi dobos. Még akkor is érdekesebb, ha midi alapról szól az egész - jól megírva - de a látványkedvéért ott van egy dobos.
Nekem sokkal több bajom van ezekben a hangszerekben a fúvós hangokkal. A harsonák meg a trombiták még talán ( nagyon talán ) elfogadhatók, de a szaxofon...az botrányosan rossz. És bármilyen hangszert hallgattam a szaxofonnál mindegyik elvérzett.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ezzel én is így vagyok.---Qgli--- írta:A laptoppal nekem csak az gondom, hogy így is rálegyintenek a zenészekre, hogy "úgyse ő játszik" hátha még egy laptop is van előtte.
Sajnos nap, mint nap tapasztalom én is. Többször keresnek meg ilyen igénnyel. Én ellenzem, és nem is vállalok így bulit, de a gitáros kollégám jó pár rendezvényt bevállalt már dobossal, csak a látvány kedvéért. És sokszor csak zavaró és hátráltató tényező, és vért izzadok, hogy ne vigyen el az ütemből. Mert valamiért a legtöbb dobos nem bír kísérőautomatikára/midi fájlra ütemet tartani.---Qgli--- írta:Egyébként szólhat bármilyen jól a megírt alap, egy bizonyos szintnél szerintem az embereknek a látvány is hiányzik. Mennyivel másabb az, ha ott üti "látványosan" az igazi dobos. Még akkor is érdekesebb, ha midi alapról szól az egész - jól megírva - de a látványkedvéért ott van egy dobos.
Én meg a trombitákat tartom harmat gyengének. Legalábbis a Korgokban. ...a zongorák mellett.---Qgli--- írta:Nekem sokkal több bajom van ezekben a hangszerekben a fúvós hangokkal. A harsonák meg a trombiták még talán ( nagyon talán ) elfogadhatók, de a szaxofon...az botrányosan rossz. És bármilyen hangszert hallgattam a szaxofonnál mindegyik elvérzett.
Üdv.: Apelláta