Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 9875Hozzászólás HunHyper
2012.12.28. 16:14

Mi az, hogy a T4 dobjai gyengék? Nem gyengék azok, csak nem Ketron minőségű dobokat kell tőle várni...
Emberek, a Yamaha nem Ketron, a Korg nem Yamaha, a Ketron nem Korg...
Mindegyiknek vannak előnyei hátrányai... A Yamaha ilyen... Akinek nem tetszik a hangja, vegyen Ketront, vagy Korgot...
De az előttem szólóknak is igaza van... A neten lehet találni mindent, és ez nem egy letöltő oldal... :dash2:

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 9877Hozzászólás Joe83
2012.12.28. 17:13

Sziasztok!

Még mielőtt félreértés lenne a dologból...
Nem bántásként mondom..
Ha valaki egy felső kategóriás hangszert vesz, legyen bár mely márkáról szó!!!! Nem árt előtte tájékozódni, hogy mire is képes valójában.
És akkor most rátérek a lényegre! Én Yamaha párti vagyok, az is voltam midig. Ahogy egyre komolyabb darabok kerültek hozzám, vele arányosan próbáltam hozzá okosodni a hangszeremhez! Ugyanis Nem árt, ha az ember tudja kezelni a hangszerét.. Én is anno, és most is, ha valamit nem tudok, fellapozom az angol nyelvű használatit, vagy végigolvasom a külföldi oldalakat, mit, hogyan lehet kivitelezni az adott hangszeren. ( magyar oldalakon nem mindig talál megoldást az ember)
Én saját bőrömön tapasztalom, hogy bizony sokat kell foglalkozni a hangszerrel, hogy azt az ember kiismerje... Ha ez megvan, utána már csak az ember képzelete szab határt a dolgoknak. Szeretek magam rájönni a dolgokra, hisz akkor sokkal jobban megmarad az emberben a dolgok lényege..
A dolgok másik oldala: Sokkal könnyebb valaki által már elkészített dolgot feltenni a hangszerre, min ha saját magunk dolgoztunk volna érte.
Ez a könnyebbik megoldás, hogy valaki feldobja az általa vért izzadt munkáját, más meg pik pakk letölti és uccu neki had szóljon...
Jobb, ha az ember egy kicsit több időt fordít saját hangszerére és akkor meg lesz a gyümölcse

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 9878Hozzászólás Gyuley
2012.12.28. 17:16

Hát igen, mindenki olyan hangszert vesz ami neki tetszik, vagy éppen ami ár-érték arányban neki abban a pillanatban megfelelő!
Azért én is azt gondolom hogy a Yami dobjai gyengék,de így is szeretem, mint ahogy a Korg-ot is egy csomó mindenért, vagy a Roland-ot, és a Ketron-t is! ;)
Egyébként T3-T4-től már ez a dob orvosolható problémának minősül! :diablo:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 10031Hozzászólás slyer
2013.01.03. 07:51

Sziasztok!
Ha hazaérek ma teszek fel ketron dobszettet tyros 2 3 4-re,nehogy vki ezèrt menjen a dunának!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 10202Hozzászólás HunHyper
2013.01.08. 07:49

Sziasztok!

Egy infót szeretnék megosztani veletek a Yamaha PSR-S900-zal kapcsolatban.
Korábban esett róla szó, hogy hány Drive-ot tud kezelni az S900.
Erről korábban írtam, hogy egy USB-Hub segítségével is csak két pendrive-ot tud kezelni, de nekem sajnos a 8Gb-os
pendrive is kicsinek bizonyult, mert mindent azon tárolok, ami a zenével kapcsolatos (Appz, midi, sty, stb.)...
Így szereztem egy 80 Gb-os notebook vinyót, azt 3 részre particionáltam, Fat32-re formáztam, betettem egy 2000Ft-os külső
házba (ami "Y" USB kábeles), majd számítógéppel rámásoltam minden adatot, persze így is maradt még összesen 72Gb szabad helyem...
Aztán szintire rádugtam, mondom megpróbálom csak az adatkábelt, hátha így is meg bírja hajtani a vinyót a szinti... ééééés... láss csodát...
Bekapcsolás után sokkal gyorsabban, mint a pendrive-val, bebootolt és ott sorakozott a kijelzőn a kiírás, hogy USB1-USB2-USB3... Hibátlanul megy...
Kipróbáltam, hogy Stílust, hangszínt, pad-et is a vinyóról választok és úgy használom a REC funkciót, ami wav-ban veszi fel a lejátszott
nótát az USB1-re, hibátlanul ment az is, nem úgy, mint pendrive esetében, hogy sokszor kiírta, hogy "The drive is too busy!"...

Így most már nekem is 80Gb-os merevlemezzel működik az S900... :D

Üdv: HunHyper

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 10203Hozzászólás Gyuley
2013.01.08. 11:48

Szia Hunhyper!

Én óvatos lennék a merevlemezzel, bár biztosan jó dolog, de sokkal kényesebb mint egy "flash mehagjató", egy rossz mozdulat,ütés, vagy egyéb behatás(mágneses), és elszállt a cuccod, erre figyelj mindig, mert az ördög nem alszik ;) :777 :diablo:

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 10205Hozzászólás HunHyper
2013.01.08. 13:50

Igen, tudom... :D Ezért van a komplett cuccom 3 helyen elmentve és minden héten legalább egyszer szinkronizálva... :D
Azért köszi a figyelmeztetést! ;)

Az igazi az lenne, hogy egy 128Gb-os SSD-re futná... :D

Botyros3
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron Audya5
Adott köszönetek: : 187 alkalommal
Kapott köszönetek: : 94 alkalommal

Hozzászólás: # 10470Hozzászólás Botyros3
2013.01.17. 08:21

Sziasztok!

Nekem van egy olyan problémám, hogy ha mikrofonban hangosabban(nagy hangerővel) éneklem akkor a ritmust le halkul, ez mi okozhatja ??? Már több embert is megkérdeztem de nem kaptam használható választ.

üdv.
Botyros3

pofaggg
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: YamahaPSR-S770, PSR-S900
Adott köszönetek: : 30 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Hozzászólás: # 10473Hozzászólás pofaggg
2013.01.17. 11:41

Szervusz Botyros,szerintem sima mikrofon beállitásról van szó :idea: ,ha jól sejtem a kompresszoron kell korrigálni.Pontosan nem tudom,de általában a kompresszor a felelős az ilyen problémákért....

Vágod aWakert?!!!

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 10580Hozzászólás Gyuley
2013.01.21. 08:59

Sziasztok!

Van egy kis gondom, vagyis nem nekem, hanem a kollégámnak :D
Ma fogom elhozni tőle az s900-ast megvizsgálni közelebbről, de olyan problémája van vele, hogy egy két billentyűnek elment a dinamikája, sejtem én is hogy elfáradt a gumi, de elképzelhető hogy esetleg elpiszkolódott a gumi alatt az érzékelő?
Már csak azért kérdezem, mert akkor nem állok neki szétszedni kitakarítani, ha ez nem lehet probléma!
A másik kérdés, hogy ehhez a típushoz hol lehet szervíz termékeket beszerezni, mert még nekem nem volt szükségem ilyesmire, így nem tudom a forrásokat!

Köszi előre is aki tud segíteni ! :777

Új hozzászólás