Asterix!
Eszem ágában sem volt vitatkozni, leírtam a véleményem!
Persze, hogy minden teremben mást fog behúzni, hisz mindent mér, a zajoktól a visszacsapódásokig! Az a feladata, hogy normális hangképet hozzon ki! Ezért lehetett, hogy ki kellett húzni -8-ra is... Viszont ez terem hiba! Egy jó teremben, vagy ha vannak a táncparketten már nem érvényes ez a beállítás! Mást kell mérjen különböző hangerő beállításokon is, majd egyszer nézd meg 5-10dB-s hangerő beállítás mellett...
A másik, hogy az adott dal hogy van keverve a hangszeren! Nekem már jobbára ott vannak megcsinálva, így a keverő békén van hagyva! Teremhez képest nem mondom,hogy nem nyúlok bele lásd alt csatin a sub hangját visszább fogom-vagy inkább játszok az elhelyezéssel, legutóbb a 180-as fordítással stb. ! Időnként a magas közép és mély eq-al de az kb 1-1,5dB belenyúlás! Soha nincs több! Most hétvégén a kolléga QSC subjánál pl más beállítást használok a keverőn alsó frekiben, mint a Trevisen, valamint bizonyos alapoknál a max prociban a mély emelést kikapcsolom!
QGLI!
Szerintem Marci pont azt írta le, hogy egy meghallgatást megér, de ismervén a füledet neked sem fog tetszeni és hiányolni fogod azokat a hangokat amiről beszélt!
Megint csak számokkal dobálózást olvasok! A MAckie 2000wattja a peak adat amit megadtak! 500+500wattos a meghajtása a hangszóróknak, így jön ki az 1000watt.... QSC is ennyit ad meg... Meg hatalmas SPL- értéket! Aztán a Malkóékkal mikor próbáltuk kiderült, hogy nem igazán vettük észre majdnem klippelésig tolva az 500watt- 1000watt valamint kb 4 dB különbséget! Ráadásul kis hangerőn még nem annyira, de oda tolva kijött, hogy bár hangra kellemes a qsc sub, de min 10Hz-el mélyebbre ment a KV2-es... Amit egyébként az adatlapok is valahol tükröztek! Hangminőségben számít!
A legtöbb ilyen hangnyomás adatot úgy adják meg, hogy amit kitudnak mérni a hangszórón adott frekin!De nem a teljes sávszélességen! Láttam én már 18-as mély RCF hangszóró mérési adatát megadva, 133dB-t tud, persze csak 1000Hz felett! Kár, hogy 130Hz-en vágva van a ládában ..no erre varjatok gombot!
Én ezért szeretek elsősorban a fülemre hagyatkozni! Persze jók ezek az adatlapok de 1 dolgot megfigyeltem! Minél drágább egy láda, annál jobban igyekeznek a gyártók megadni pontos adatokat! Erre jó példa a JBL eon g2 is! 39HZ.--..Egy 600eft-os top ládája meg 50hz alatt alig szól a hivatalos adatok szerint +-3dB-s mérésként, egy 200eft-os meg lemegy addig...
Ahogy MArci írta a ktg-eket csodák nincsenek!
Ismétlem, eddig sem kötekedtem, de ne vegyük készpénznek ezeket a dolgokat!