Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 9254Hozzászólás Zeneboy
2012.11.23. 21:08

Stewee!
Szívesen meghallgatnám egyszer!

Buba!
Természetesen mindenki maga tudja számára mi a legjobb :777 ! Én évekig használtam Lite cuccot és maximálisan elégedett voltam vele! Amennyiért akkor hozzá lehetett jutni, bőven megérte, főleg hogy hiba nélkül ketyegett! Ami tanulság, hogy bizony csak akkor kezdett el élni a cucc mikor aktív hajtásban használtam! A lite subok sajnos rendszerben 1 véggel vagy keverőerősítővel nullák! Külön végfok kell, legalább 1000watt, amiben marad tartalék,hogy kellő dinamikával feszességgel hajtsa!

A baj akkor lett, mikor a PKNC 2500-at összeengedtem egy D400-as kínaival! Topládát 250wattal elhajtotta, ami elég volt,az aljának a PKNC is rendben volt! Viszont hangminőségben kijött a kb 200eft-os különbség! Igaz a különbség megvolt a PKNC és a Yamaha P5000-es-az sem alsó kategóriás végfok - között is! Sajnos a Yamaha alul maradt! Adamessel volt szerencsém egyszer tesztelni a full garry rendszert Yamaha p5000 és dyna 600-al! Na ott kijött, hogy a dyna bizony 4 hangfallal megfúlt! EZ meg is döntött, miért nem akartam onnantól megvenni a dyna keverőerősítőt! 2 végfokos megoldás után a másik az volt, mikor sikerült meghallanom rendszervezérlők között a különbséget, s kiderült, nem csak végfokba kellene vagy 150-200at beletolni, hanem kb egy normális rendszer proci is 250től indul!

Na ekkor adtam el mindent és váltottam Trevisre amit a mai napig nem bánok!/Súly méret, szállíthatóság hatásfok, minőség mind mind mellette szólt! ÉS megjegyzem olcsóbban jöttem ki, mintha vettem volna procit+véget!/! A rackemben nekem össze volt szerelve minden! Telepíteni egyszerű volt! /Lásd a fotókon!/ Megjegyzem a rack még megvan és üresen de eladó:)
A hangminőség különbséget zongorázni lehet! Hangerőben a sub rész ua azt tudja, sőt részletgazdagabban szól, és beltéren nem vesz el a mély a teremben! Szerintem nem olyan agresszív ez a hibrid bandpass felépítés, mert nem a 100hZ környéke van túltolva! Meg sem vettem volna, pont ezért nem kellett a dB subja!

Kis hangerőn még elmegyek felém fordítva kontroll nélkül, de mivel annyira szeretem ha ott és úgy szól, hogy inkább már kis helyekre is elviszem! Nagy helyen vagy ahol nagy hangerő kell nem is értem, hogy zenéltek! Vagyis sejtem... Ott kizárt, hogy nem gerjed, és nem szed össze semmit a ládákból! Vagy túl nagy a dynamika zár a miksin...

A Yamaha sem az mint régen, de ezt már kiveséztük! A DXR-t meg előtte hallgassátok meg! Ismerősök akik már hallották-és adok a szavukra- nem voltak oda érte! Ráadásul kiderült, hogy a teljesítménye Yamaha parasztvakítás!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 9255Hozzászólás ---Qgli---
2012.11.23. 21:18

Adames írta:De minden esetre ha tényleg veszel egy Yamaha DXR15-őt arra nagyon kíváncsi lennék, hogy hogy szól!
De én csak akkor veszem meg, ha előtte meghallgattam, arra meg elég kevés esély van, hogy ezt Magyarországon meg tudom tenni. Egyébként akarok venni már vagy két éve aktív szubod, de mindig rájövök, hogy ez a legolcsóbb, ami megvan.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 9257Hozzászólás Apelláta
2012.11.24. 00:32

Qgli!

Az utolsó mondatod parádés! Igazi "Qglis".
:lol: ;)

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 9259Hozzászólás ---Qgli---
2012.11.24. 05:45

Tőlem fukarabb zenészt keveset találsz az egyszer biztos! Nem szívesen adok fölösleges dolgokért még 100 forintot se, de ha most leírom, hogy mit vettem, akkor én magam is hanyatt vágom magam! Kinta X discofényt vettem és adtam érte 31.900 Ft-ot!!!!!!!

Egyébként, ha meg tudnám valahol hallgatni ezt a DXR 115-öt és megtetszene, akkor 200.000-at adnék érte, de nekem nem annyiba lenne, mert ha eladnám a Lite szubokat 140-150-ért, akkor csak 50-60-at kéne ráfizetni, annyit meg rátennék, az reális lenne.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 9267Hozzászólás csepi
2012.11.24. 11:00

Adames!
Nem hallottad a Yamit, de a dB-t se... mégis jobb a Yamaha...
:D
Egyébként nekem spec azt mondták, h a dsr széria a nyerő. De az mázsás, és egy vagyon

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 9268Hozzászólás Zeneboy
2012.11.24. 11:03

Nem értek valamit:)

A DXR15 az a 15" topládája? Subot akarsz kiváltani egy topládával?
Most akartam megnézni a specjét, de a yamaha.com-on ezt nem engedi behozni...Csak ezt nem engedte kipipálni...érdekes..

DSR a drágább kategória!12"est nézve 70-80eft különbséget láttam! Ahogy eddig hallottam másoktól nem véletlenül! Valahol az adatok is beszédesek!

DXR 12" és DSR 12" adatait elég összenézni!
Mellesleg nem tudom Adames milyen jobb adatokról beszélsz?

DXR 12"-es ládája -10dB-n van csak adat megadva, 52HZ-ig megy le! A DSR 55-ig! DSR-nél már legalább megadtak egy -3dB-s adatot, ami szerint 60Hz és kifújt! Ez bizony így van, nagy hangerőn szűkül a lesugárzott freki!
Teljesítményben érdekes, a DXR-nél megadták a countinous-is, ami szerint már csak 600+100W-os a láda!
DXS széria az új aktív subcsalád! 12" és 15" aktív bandpassok! egyébként a 12"-es -10dB-n 47Hz-ig megy le.. -3dB-n jó ha 55től indul el...
Valóban 200körül kapható 233eft a 15"-os!

A Hangnyomás értékek is tűrhetőek ! Youtubon láttam 3-4 hónapja -mikor téma volt- egy tesztet hangnyomás mérővel kontrollként mérték a 12"-est! Lásd itt Nem clipelésig normál jelszinttel! Az a hangnyomás adat amit megadhattak gondolom normál zenével,de clipelésen van megadva, minél jobban mutasson!

Sajnos a Lte subokat a múltkor 100/párt olvastam!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

csepi
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9269Hozzászólás csepi
2012.11.24. 11:13

Úgy látszik egy oldalt bújunk.....:)
A DXS széria a sub. Két verzió van, 12 és 15". de megint a súly.. 37 kiló... nem vagyok már 20 éves
Nekem ez a súly dolog lehet az agyamra ment, de minden péntek, és majdnem minden szombat játszom, szóval épp eleget cuccolok. A dB csak 12 kiló, de ha egyszerre viszem a kettőt,(tetején is van fogantyú) már egész súlyos. Most ezt csináld meg két 27 kilós fallal.
Mission impossible: vennyi egy faja rendszert ami olcsó, szól mint a hegyomlás, és pehelykönnyű legyen. Van, csak az nekem drága.

csepi
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9271Hozzászólás csepi
2012.11.24. 11:20

Még annyi Zsolti, h engedi kipipálni, csak egyszerre 3 terméket lehet, tehát valamelyik egyéb termékről vedd le a pipát.
A Dsr- nek is van saját subja, specifikáció szerint nem is akármilyen adatokkal. De 42 kiló. Neeeeee
Nem vándorcigánynak való...:))

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 9272Hozzászólás Adames
2012.11.24. 11:28

Bocs Zsolti, de én a Yamaha DXR15-öst a dB Opera 605d-hez képest értettem, hogy szerintem jobb!
A dB 400+200 watt, a DXR 600+100 watt, a dB 129 db, a DXR 133 db, stb......

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 9275Hozzászólás ---Qgli---
2012.11.24. 13:26

Basszus!
Rosszul írtam! Nem DXR 15-öt akarok, hanem DXS 15-öt. Az a szub. A DXR az top láda.

Új hozzászólás