|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Kicsit kettős érzésem van a Rolanddal kapcsolatban és mindkettőtöknek igazat adok, mégis a voksomat arra tenném le, hogy a mai "pénztelen" világban már a minél olcsóbb felé kell törekedni. A versenyben azért marad le a Roland, mert, ha valaki olcsó hangszert akar, akkor a Yamaha alsó kategóriája árban verhetetlen, ha valaki felső kategóriásat akar, akkor ott már túl sok gyártó "tolong". A felső ketegóriában ott van a Korg, Yamaha, Ketron. Sztem igaza van a Roland cégnek. A 90-es évek elejétől 12-13 évig csúcson volt a roland a kísérőautomatikás hangszergyártás terén, most már lehet, hogy másfelé összpontosít. A "One Man Band" zenélés az valamikor ezidőtájt ( 1990-2000 körül ) volt a csúcson, manapság nagyon leálldozóban van és minek fejlesszen olyan dologban, ami kihalásra van ítélve.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ez hülyeség szerintem. Most megy igazán, csak már nem egy ember zenél, hanem mellé áll még egy pár zenész, de a főhangszer a kísérőautomatika. Láttam 4 tagú zenekart (dob, billentyű, gitár, szaxi-billentyű) lakodalomban az alapot a G70 nyomta, jöttek róla a midik sorban.---Qgli--- írta:A "One Man Band" zenélés az valamikor ezidőtájt ( 1990-2000 körül ) volt a csúcson, manapság nagyon leálldozóban van és minek fejlesszen olyan dologban, ami kihalásra van ítélve.
Akkor mi van kihalásra ítélve???
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Egyrészt, ez már nem "One Man Band", másrészt nem mondtam, hogy nincs, hanem már feleannyi egytagú zenész sincs, mint volt akkoriban.Asterix írta:Láttam 4 tagú zenekart (dob, billentyű, gitár, szaxi-billentyű) lakodalomban az alapot a G70 nyomta, jöttek róla a midik sorban.
A bulik száma a negyedére - vagy még kevesebbre - esett vissza. Az éttermi zenélésnek szinte vége van.
Miből vásároljon a zenész, ha nem hívják sehova zenélni.
...
És ha nem vásárol a zenész, akkor minek/kinek gyártson a Roland ilyen drága hangszereket?
- Asterix
- Globális Moderátor
A Korg és a Yamaha miért gyárt? Azért, hogy ott legyen a toppon, használják a zenészek, és ha majd megint jobb idők jönnek, akkor vásárolnak a zenészek.
Egyébként, ha megnézed a hétköznapi többtagú zenekarokat, egyik sem használ komoly szintit, általában mindenkinél viszonylag komoly kísérő automatás hangszer van...
Egyébként, ha megnézed a hétköznapi többtagú zenekarokat, egyik sem használ komoly szintit, általában mindenkinél viszonylag komoly kísérő automatás hangszer van...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Asterix, tetszik az optimizmusod, az hogy "ha majd megint jobb idők jönnek, akkor vásárolnak a zenészek."
Mikor ilyesmit szoktam mondani, sokan csak mosolyognak rajtam, pedig egyszer úgyis jön egy jobb világ....! 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
Azt a lejtőt, aminek nincs vége, még nem találták ki. Lassan a béka alsó felét alulról kukkolókat is alsó perspektívából látjuk. Innen lefelé nem nagyon visz az út, előbb-utóbb csak el kell indulni felfelé... 
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Szép napot Mindenkinek.
Adott a Roland Prelude, az lenne a kérdésem ,hogy a hangszer hátulján levő pc USB csatlakozójába lehet-e csatlakoztatni kártyaolvasót?
A másik kérdés,hogy a pendrájvot lehet-e egy kábellel csatlakoztatni a szintihez, úgy mint a Yamahánál (psr1500)?
Adott a Roland Prelude, az lenne a kérdésem ,hogy a hangszer hátulján levő pc USB csatlakozójába lehet-e csatlakoztatni kártyaolvasót?
A másik kérdés,hogy a pendrájvot lehet-e egy kábellel csatlakoztatni a szintihez, úgy mint a Yamahánál (psr1500)?
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv!
Az USB-vel a PC és a hangszer között lehet midi kapcsolatot létesíteni, kártyaolvasót csatlakoztatni oda biztosan nem lehet. A pendrive helyére esetleg, de még nem próbáltam.
Az USB-vel a PC és a hangszer között lehet midi kapcsolatot létesíteni, kártyaolvasót csatlakoztatni oda biztosan nem lehet. A pendrive helyére esetleg, de még nem próbáltam.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Hello Jani.
Nem merek neki állni csak úgy össze-vissza dugdosni a hangszerbe mindent, előbb kérdezek.
A Roland kényes az ilyen műveletekre, nem?
Mintha a Gw8-ba nem lehetett volna ezt megoldani, úgy hallottam. Amíg az volt nem is mertem próbálkozni ilyesmivel, mert amúgy is egy komolyabb fájltól megállt mint a szög, lefagyott.

Nem merek neki állni csak úgy össze-vissza dugdosni a hangszerbe mindent, előbb kérdezek.
A Roland kényes az ilyen műveletekre, nem?
Mintha a Gw8-ba nem lehetett volna ezt megoldani, úgy hallottam. Amíg az volt nem is mertem próbálkozni ilyesmivel, mert amúgy is egy komolyabb fájltól megállt mint a szög, lefagyott.
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy USB-s kártyaolvasó és egy pendrive között nem sok különbség van. Szerintem ugyanúgy beolvasná, mintha pendrive lenne. Próbáld ki nyugodtan, baja nem lesz tőle.
De egyébként nem értem, miért van erre szükséged, mikor sokkal egyszerűbb a kártya tartalmát átmásolni egy pendrive-ra és azzal biztos, hogy nem lesz gond.
De egyébként nem értem, miért van erre szükséged, mikor sokkal egyszerűbb a kártya tartalmát átmásolni egy pendrive-ra és azzal biztos, hogy nem lesz gond.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.