Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Mcmiki
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 7033Hozzászólás Mcmiki
2012.08.25. 15:14

Igen,gondolom,hogy megvannak az E-50-ben is mert régebb valami netröl szedett stilusokat nézegettem át és volt amikor a CM 64/32L dobszett jött be de ha egyszer kicseréltem már Standard1-re váltott.
Szerintem ezek a dobszettek benne vannak valamelyik régebbi Roland billentyübe és azért tették az E-50/60 G70-be is,hogy tudja felismerni a régebbi billentyük stilusait.
Pl. E-50-ben ha betöltöttem egy régebbi stilust a G szériából nem ismerte fel ha Oriental dob szett vólt,a dob néma maradt addig amig nem tettem egy másik szettet!

Üdv. Miki!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 7554Hozzászólás B.Bazsi
2012.09.16. 12:15

Szia joco! Mit értesz az alatt hogy "globálisan"? Stílus konverterrel miben akadtál el, nem érted az egésznek a koncepcióját, vagy valami konkrétabb gondod akadt?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 7557Hozzászólás B.Bazsi
2012.09.16. 17:05

Szia Pityu!

Van egy rossz hírem a számotokra, az E50, E60 nem tartalmaz sem Master EQ-t, sem Compressort, a "nagytesói" a G70 és E80 igen. Tehát hangzásbeli javítást a hangszerben nem tudtok eszközölni sajnos. Kár, mert a G70-nél hallom hogy milyen minőségi változást jelent hogy van benne, de ezzel sajna nem tudtok mit kezdeni. :oops: A stíluskonverter....huh... nem tudom mi lehet a probléma, ha mindent leírás szerint csinál-csináltok, akkor elvileg eredményesnek kellene lennie a konvertálásnak. Ellenőrizzétek hogy a memória amire menteni szeretnétek elég szabad hellyel bír-e még. Van-e a hangszerben memóriakártya? Kiír-e valami üzenetet vagy hibaüzenetet a gép mentéskor?

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 7558Hozzászólás B.Bazsi
2012.09.16. 17:16

Rolandos ellenére azt kell mondanom hogy hiába jó gépek ezek az E-sorozatú Rolandok -könnyű szerkeszthetőség, hangszerelés, kezelés, elég jó hangszínek- a hason kategóriájú pl. Korg hangszerek (pl pa500) hangzásban, dögösségben megverik. Ezzel érdemben nem sokat lehet kezdeni hogy javuljon, a G70 és E80 már másabb a master eq a kompresszor, a sávonkénti és dobhangonkénti eq miatt, valamint a hangszín és dobkészlet bővíthetőség miatt. Ezt elrontották Rolandéknál, de éppen ezért kerülnek ennyibe a zászlós modellekhez képest... :oops: :oops: :xx:

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 7638Hozzászólás B.Bazsi
2012.09.21. 11:08

Szia Joco!

Eszembe jutott még valami ami miatt esetleg nem sikerülhet a konvertálás. Ha jól tudom a konvertálandó midit végig kell játszani-futtatni a hangszeren hogy teljes egészében "tudja" a hangszer hogy mit kell konvertálnia. Ha ez nem történik meg előfordulhat olyan hogy a konvertálásra kiválasztott részt nem ösmeri fel a gép mert az ominózus rész lejátszás nem történt meg. Arra tudok még gondolni hogy ez esetleg elmaradt. Abban tudnék még segíteni hogy ha elküldenéd a file-t az e-mail címemre tennék vele egy próbát -akár úgy hogy leírod mely részt minek szánod- vagyis megpróbálom én átkonvertálni, vagy egy saját belátásom szerinti konvertálást megpróbálok végrehajtani rajta.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 8172Hozzászólás B.Bazsi
2012.10.09. 07:18

Lacka 72!

Olvasom a bemutatkozásodban hogy a G70-eden az E80 operációs rendszere fut... :!: :!: :?: :?: :o :o :shock: :shock: Ez hogy lehet? Tudtommal nem lehet az E80 rendszerét felrakni a G70-re, ennek köszönhető pl. hogy a G70 nem tud Mp3-at olvasni-játszani, az E80 meg tud, de ez csak az egyik dolog. (Másik eltétés pl a két gép között hogy a z E80 gitár módja dedikált gombbal érhető el, a G70-é menüből vagy az ARR. és a PIANO gomb együttes megnyomásával, de még van különbség a két hangszer között...) A Rolandnak szerintem nem lett volna érdeke kiadni az E80-t ha a G70-re feltölthető a rendszere, elég lett volna egy szoftfrissítés hogy pl. a G is olvassa az Mp3-at, de ehhez tudtommal speciális hardver is kell, ami van az E80-ban... Ezen az elven a Prelude és a GW8 közül is "fölösleges" lenne valamelyik, elég lenne olyan szoftot kidobni GW8-ra ami írja a dalszövegeket (Lyrics) "oszt annyi". Olvas MP3-at a G70-ed? Leellenőrizted a hangszerben hogy tényleg melyik szoftver fut? Ha nem lett volna benne üzletpolitika, szerintem nem dobták volna ki az E80-at ha kompatibilis a két hangszer rendszere egymással.

Lacka72
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha PSR S950, Roland Discovery 5
Adott köszönetek: : 29 alkalommal
Kapott köszönetek: : 68 alkalommal

Hozzászólás: # 8174Hozzászólás Lacka72
2012.10.09. 08:46

B.Bazsi írta:Lacka 72!

Olvasom a bemutatkozásodban hogy a G70-eden az E80 operációs rendszere fut... :!: :!: :?: :?: :o :o :shock: :shock: Ez hogy lehet? Tudtommal nem lehet az E80 rendszerét felrakni a G70-re, ennek köszönhető pl. hogy a G70 nem tud Mp3-at olvasni-játszani, az E80 meg tud, de ez csak az egyik dolog. (Másik eltétés pl a két gép között hogy a z E80 gitár módja dedikált gombbal érhető el, a G70-é menüből vagy az ARR. és a PIANO gomb együttes megnyomásával, de még van különbség a két hangszer között...) A Rolandnak szerintem nem lett volna érdeke kiadni az E80-t ha a G70-re feltölthető a rendszere, elég lett volna egy szoftfrissítés hogy pl. a G is olvassa az Mp3-at, de ehhez tudtommal speciális hardver is kell, ami van az E80-ban... Ezen az elven a Prelude és a GW8 közül is "fölösleges" lenne valamelyik, elég lenne olyan szoftot kidobni GW8-ra ami írja a dalszövegeket (Lyrics) "oszt annyi". Olvas MP3-at a G70-ed? Leellenőrizted a hangszerben hogy tényleg melyik szoftver fut? Ha nem lett volna benne üzletpolitika, szerintem nem dobták volna ki az E80-at ha kompatibilis a két hangszer rendszere egymással.
Szia Bazsi!!

Olvassa bizony, csak a szoveget nem jeleniti meg, ha az mp3 tartalmazza. Egyebkent egy baromi oszver hangszer igy, mert a stilusok az E80 stilusai, a vokal az maradt a G70 igy nagyon sz@r.
Vokalnak en ugy szoktam hasznalni, hogy az egyik mikrofonom a Tyrosba megy es noi vokalra van allitva, a masik miki a G70-be megy es ferfi vokal szol belole. Igy nagyon jol es korrektul szol.
Eddig meg nem volt panaszom a G70-nel.

Azt ne kerdezd, hogy hogyan lehetseges, mert en is igy vettem, tehat nem tudom, hogy ki, miert es hogyan rakta fel ra. Bekapcsolasnal nem a G70 kepernyoje jelentkezik be, hanem az E80-e.

Udv
Lacka

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 8177Hozzászólás B.Bazsi
2012.10.09. 11:03

Mennyivel szól másabbul így mintha G70 szoft lenne rajta, van viszonyítási alapod? Nagyon érdekes, még nem hallottam hogy rá lehet rakni, de elhiszem neked hogy az van rajta. Le ne töröld róla, legközelebbi fórumtalira kötelező lesz elhoznod, lekagylózzuk, megsasoljuk...!!! ;) ;) :D :D Ezek szerint stabilan is megy rajta, nem fagy?!

Lacka72
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha PSR S950, Roland Discovery 5
Adott köszönetek: : 29 alkalommal
Kapott köszönetek: : 68 alkalommal

Hozzászólás: # 8183Hozzászólás Lacka72
2012.10.09. 14:15

Nem fagy, stabil es semmi baj sincs es nem is volt vele eddig. Kicsit gazos lenne elvinnem, mert en Liverpoolban elek. :-)

Van osszehasonlitasi alapom, semmivel sem szol maskeppen, mint a "sima"G70.

Udv
Lacka

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 8187Hozzászólás B.Bazsi
2012.10.09. 16:21

Olvastam hogy ott laksz, azért is írtam hogy majd elhozod, poénnak szántam... :lol: :lol: :777 Hát, így hogy nem szól másképpen semmivel, jó nekem a G70 V.3.0 ami rajta van... ;) 8-)

Új hozzászólás