Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 70191Hozzászólás ---Qgli---
2024.11.22. 15:56

vigo01 írta:
2024.11.22. 12:19
Na ezért nem foglalkoznék én ilyen dalocskákkal, mert egynyári kategória. Inkább egy évszak és rá lehet unni olyan sok van.
Ebben igazad van, de amikor azt látod, hogy megállnak a fiatalok előtted, a szülők miatt hallgatnak két-három számot és utána unják magukat, mert nem ismerik a Charlie meg LGT számokat ( Szécsi Pált és Máté Pétert meg végképp nem ). Ezek után már indulnak mindannyian, mert gyerekek menni akarnak és a szülők is mennek velük. Ebben az esetben valamit lépni kell.

És ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy nem is bánom, hogy van egy kis felpezsdülés új számok terén a zenélésben, csak sok vele a munka.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2024.11.22. 16:03-kor.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 70192Hozzászólás ---Qgli---
2024.11.22. 16:01

Mauglidyro írta:
2024.11.22. 15:03
Szabolcsi vigadóhoz hasonló zenekarok egész este nem találnak rá alkalmat
Miért zavar téged ez a Szabolcsi mulatós zenekar?
Gallyazod állandóan őket, pedig amit múlt héten feltettél videót, abban sem volt semmi rossz és mégis állandóan fikázod őket.
Sosem értettem, hogy miért jó egy másik zenekart fikázni. Nem szeretem az ilyen hozzáállást.

vigo01
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 70193Hozzászólás vigo01
2024.11.22. 16:20

Ha időd energiád jut rá akkor csak így tovább.

Szilveszteri rendezvényt nem csak a zenész alapján választanak a vendégek. Ha már 2eFt-al olcsóbb az egyik hely, mennek oda, tapasztalat.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 70194Hozzászólás ---Qgli---
2024.11.22. 16:27

És főleg nem zenész alapján választanak!
Sok esetben azt sem tudják ki a zenész.
vigo01 írta:
2024.11.22. 16:20
Ha időd energiád jut rá akkor csak így tovább.
Magam szórakoztatására is csinálom.

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 90 alkalommal
Kapott köszönetek: : 464 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70195Hozzászólás Mauglidyro
2024.11.22. 17:14

---Qgli--- írta:
2024.11.22. 16:01
Mauglidyro írta:
2024.11.22. 15:03
Szabolcsi vigadóhoz hasonló zenekarok egész este nem találnak rá alkalmat
Miért zavar téged ez a Szabolcsi mulatós zenekar?
Gallyazod állandóan őket, pedig amit múlt héten feltettél videót, abban sem volt semmi rossz és mégis állandóan fikázod őket.
Sosem értettem, hogy miért jó egy másik zenekart fikázni. Nem szeretem az ilyen hozzáállást.
Engem az zavar, hogy ebben a városban van 4-5 zenekar rajtunk kívül, volt közülük olyan akit sosem keresett a szervező, de mi nekünk pl. volt szerencsénk ennek a szervezőnek 3 TELTHÁZAS! és még hónapok, évek múltán is jó visszhangú bulit is játszani, de az elmúlt 4 évben se minket, se más helyi zenekarokat nem keresett meg, pedig Ő is helyi lakos, és ha ezeken a dolgokon felül közvetetten is, de mi úgy véljük, hogy mi is hozzájárultunk a közös sikerekhez, illetve ahhoz, hogy Ő most ott lehet ahol.
Ezt a zenekart hallgatva (mint zenész, mint vendég perspektívából, és nem kifelejtve a negatív visszajelzéseket a mostani rendezvényeikről) viszont nem találunk szavakat, ugyanakkor nem is értjük az állítólagos rosszindulatot, előítéletet az úriember irányából felénk, pedig se mi, se a többi zenekar soha nem adtunk erre okot.

A legnagyobb szívfájdalmam, hogy évről-évre - noha kevesebb rendezvény ugyan nincs, viszont- egyre kevesebb belőle a helyi rendezvény, de legalább is az olyan ifjúpár, vagy egyéb megrendelő, aki a helyi zenekaroknak ad bizalmat.
Szeretünk újabb közönségnek zenélni, elvégre ezt is egyfajta kihívásként lehet felfogni, de annyira hiányzik olykor látni a tömegben egy-két ismerős arcot, látni ahogy önfeledten szórakozik, és szünetekben legalább interaktálni egy keveset velük, és én aki a visszaigazolásokra iszonyúan szomjazik, nekem ez nagyon rosszul esik, hogy ebből évről-évre egyre kevesebb adatik meg. :cry2:
Idegen vendégtől is jó ilyet kapni, de annál nincs jobb, amikor a helyiektől kapsz pozitív visszajelzéseket.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70196Hozzászólás galambjozsef
2024.11.22. 20:45

Én sose foglalkoztam azzal ki kit fikáz, vagy ajnároz. Sosem tartottam senkit alább, feljebb, vagy konkurensnek!
93 óra zenélek, volt hogy magam, volt hogy duóban, volt, hogy trióban, volt pár év full élő zenekaros életem is, de sose érdekelt a másik ilyen téren!
Sok mindenkiről tudnok véleményt nyílvánítani, sőt egyre több, akiről negítív véleményt amivel ráadásul nem is lennék egyedül, de nekem sosem volt kenyerem másokat fikázni, meg fényezni nyílvánosan, sőt nagyon privátba se!
Meghallgatom, aztán lapozok! Sőt nagyon az se érdekel, rólam miket mondonak!

Ehhez még van egy történetem is, ráadásul pont itt az oldalon történt valamikor 2007-2008 környékén, amikor Kis-Varga Zsolti mondta, hogy regisztráljak ide az oldalra, akkor valahogy indult talán ez az egész zeneszek.com, még a baratikor volt a sláger abban az időben, sokmindenkit ott ismertem meg. Na a lényeg, hogy beregsiztráltam, aztán belinkeltem az oldalam, meg pár akkori demó anyagom, vagyis inkább sufnifelvételt, amik ennyire talán nem is voltak jók, aztán valaki hozzáírt, hogy ez mekkora szar, meg utána a weboldalam vendégkönyvébe is irogatott az illető. Aztán töröltem innen magam! De akkor se írtam oda senkinek, meg nem is reagáltam az ember írására se, mert magas ívből leszartam!

Annó sok dolgot megtanultam, elsajátítottam, megtapasztaltam, többek között az alábbiakat is!
- saját hazájában senki se lesz próféta
- rossz zenész nincs, csak attól jobb
- aki engem akar, úgyis engem hív, aki más akar az meg úgyis másnak fog szólni
- mindenki azt mond amit akar, az igazságot meg úgyis én tudom

Az elsőhöz csupán még annyit, 93-ba kezdtem, 2017-ig Lajosmizsén laktam (szóval bőven kiszámolható az a kb. 24 év, de ez idő alatt talán volt 40 olyan rendezvényem, ami helyben volt. 98 óta vezetek egy naplót, amibe a rendezvényeket írom, mikor kinél, mennyiért zenéltem, néhány híjján 1500 rendezvény (...meg nagyjából olyan 200 talán abban az 5 évben, amit nem írtam) (ebből kb. 40 volt helybe, a többi mind más településeken!)
2017-2019 Dunaharasztin laktunk.
2019 október óta vagyok kiskunlacházi akos a párommal, 7 rendezvényünk volt itt helyben (Sajnos a covidnak köszönhetően elég kevés a rendezvényünk amúgyis, de amióta itt lakunk, volt 112 rendezvényünk, szóval ebből 7 itt helybe!)
Szóval a számok magukért beszélhetnek ezt illetően.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 70198Hozzászólás ---Qgli---
2024.11.23. 15:04

Mauglidyro írta:
2024.11.22. 17:14
Engem az zavar, hogy ebben a városban van 4-5 zenekar rajtunk kívül, volt közülük olyan akit sosem keresett a szervező, de mi nekünk pl. volt szerencsénk ennek a szervezőnek 3 TELTHÁZAS! és még hónapok, évek múltán is jó visszhangú bulit is játszani, de az elmúlt 4 évben se minket, se más helyi zenekarokat nem keresett meg
Van itt a környékünkön egy formáció ( szándékosan nem írom, hogy kik, mert nem ez a lényeg ). Őket hívják az összes bálba. Zeneileg nem nagy durranás. Szokásos greg-es meg "mittudoménmilyen" midifile-ok, amikről nagyon jól tudjuk, hogy milyenek, meg zenészileg sem kiemelkedőek, de mégis mindenki őket hívja. Amit ők csinálnak, az valamiért jobban tetszik a "vevőnek". Ezzel nem tudsz mit csinálni, ezt el kell tudni fogadni!
10 évvel ezelőtt itt volt a Tutti-Frutti duó, akik zeneileg megint csak nem voltak nagy durranások, de valamiért mindenki őket hívta, sőt! Amikor a zenészek 60-80 ezer Ft-ért jártak zenélni nekik már akkor kifizették a 200.000-et. Egyszer beszélgettem a sráccal és mutatta a naptárát! Nem akartam elhinni! Két évre!!!! előre le voltak kötve a lagzijaik! Isten tudja miért, de rajongtak értük az emberek olyan szinten, hogy ha hangfelvételt csináltak magukról, akkor két nap alatt körbement Egeren és mindenki azt hallgatta!
Nem számít a szakmaiasság, nem számít a profi zenélés, nem számít semmi, csak legyen benned valami, amiért rajongnak az emberek, amit ma úgy hívnak, hogy: X-FAKTOR!

Bennük meg van ez az x-faktor, benned nincs, meg bennem sem.

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 70199Hozzászólás vigo01
2024.11.23. 20:53

Így van. 10 éve ezt nyomatják a tv-ben. Épp ma gondolkoztam ,hogy van 5 fm rádió amit itt Bpn az autóban szivesen hallgatok. Egyszerre ötöt nyilván nem tudok. Nem beszélve az internet rádiózásról.
Aztán itt van a Youtube, a tiktok ,arról is mehet a műsor vezetés közben, mndegyiket szeretem. A podcastek. TV műsorok. Netflix.
Képtelenség azt ami ránk ömlik sztinte ingyen, szelektálni.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 70200Hozzászólás forissandor
2024.11.23. 22:41

A Tuttifruttis srácnak olyan hangja volt ám, mint Lakodalmas Lajosnak :)
Anno játszottak a Dobó téren, volt feelingje a szaxis csajnak is.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 70201Hozzászólás almatom
2024.11.24. 08:07

---Qgli--- írta:
2024.11.23. 15:04
Van itt a környékünkön egy formáció...........
.........Nem számít a szakmaiasság, nem számít a profi zenélés, nem számít semmi, csak legyen benned valami, amiért rajongnak az emberek, amit ma úgy hívnak, hogy: X-FAKTOR!
Bennük meg van ez az x-faktor, benned nincs, meg bennem sem.
Tökéletesen józan-tiszta meglátás! :777

Új hozzászólás