Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 6562Hozzászólás Asterix
2012.07.14. 11:51

---Qgli--- írta:
Apelláta írta:Kinézet és az adatok alapján nem rossz cucc.
Hallgasd meg és messzire futsz előle...
Gabi!

Neked még azt a cuccot, ami jól szól és még pénzt is fizetnél érte nem találták ki. Csodálkozom, hogy egyáltalán képes voltál pénzt kiadni a Pa800-ért!!!
Érdekes hozzáállásod van mindenhez... :D

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 6565Hozzászólás Apelláta
2012.07.14. 13:56

Asterix!

Ne mindig a rosszindulatot keressük Qgliban.
Szerintem Qgli arra gondolt, hogy akkora hangerővel szól, hogy ha közel hajolva meghallgatom, hanyatt vág a hangnyomás, és ijedtemben elszaladok.
:lol:

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 6566Hozzászólás Apelláta
2012.07.14. 14:11

Asterix!

Egyébként a 15"-os subot én is keveslem ezekhez a topokhoz. Még a kettőt is, nem hogy az egyet. Nekem ugyebár Proel TFL-12-es topjaim vannak a TFL-115 subokhoz. A zenészkollégámnak TFL-15-ös topjai vannak, viszont nincs subjai. Ha csak a topokat visszük, akkor mindig az övéivel megyünk, mert hát a nagyobb méllyel szebben szól. Viszont 2.2-es felállással az én topjaimmal sokkal egyenletesebb hangképet kapunk. És hiába a nagyobb átvitelű és hangnyomású mély a toppba ha az kiaknázatlanul marad, mert a toppot úgyis a sub korlátaihoz kell arányosan belőni.

Ha elé állnak a hangfalaknak én inkább azt tapasztalom, hogy a magas hangok vesznek el jobban, nem a mélyek. Ugyan is a magasak irányítottak egy bizonyos szögön belül, a mélyek viszont gömb alakban terjednek.

Én a helyedben nem venném meg a 15-ős subokat, főleg, hogy ha tényleg szép mélyei vannak a most vett topjaidnak. Vagy a 18-asokat, vagy semmit. De ez csak az én véleményem.

;)

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 6571Hozzászólás ---Qgli---
2012.07.15. 04:42

Asterix írta:Gabi!

Neked még azt a cuccot, ami jól szól és még pénzt is fizetnél érte nem találták ki. Csodálkozom, hogy egyáltalán képes voltál pénzt kiadni a Pa800-ért!!!
Érdekes hozzáállásod van mindenhez...
Ez érdekes hozzászólás Laci!
Pontosan Te mondtad, hogy nem volt olyan zenész aki ki tudott volna csiholni a PRX-ből normális hangot!
A múltkor a koncert előtt is beszélgettük, hogy milyen gagyin szólnak a JBL ládák.....nem értelek...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 6572Hozzászólás ---Qgli---
2012.07.15. 04:44

Apelláta írta:Ne mindig a rosszindulatot keressük Qgliban.
Szerintem Qgli arra gondolt, hogy akkora hangerővel szól, hogy ha közel hajolva meghallgatom, hanyatt vág a hangnyomás, és ijedtemben elszaladok.
:lol:
Nem.
Én arra gondoltam, hogy én is próbálgattam állítani még Lacinál, de bárhogy tekergettem a keverőt, abból normális hangkép nem jött ki.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 6573Hozzászólás ---Qgli---
2012.07.15. 04:52

Egyébként tényleg nehezen teszek bele akár egy fillért is cuccba....minek?
Ha itt a környék sztárját vesszük, B. Zsolti 15 éve ugyanazzal a cuccal jár zenélni és még mindig rengeteg bulija van...
Attól, hogy vennék egy új hangtechnikát, vagy hangszert, attól még nem lesz több bulim és nem fogok jobban játszani. Ez tévhit!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 6574Hozzászólás ---Qgli---
2012.07.15. 05:15

Zeneboy!
Ezeknek a Trevis cuccoknak van köze a Garry-hez?

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 6575Hozzászólás Zeneboy
2012.07.15. 08:49

Marton!

Igen helyfüggő! kb50 főig, kis rendezvényre, ahol nem kell nagy hangerő én csak a 2db 8"as ládát hordom! Zenéltem már 45fős lakodalmat, ahol még sokallták is a hangerőt amit először beállítottam, mi lett volna ha viszem a subot! Azért amikor sub is van teljesen más! Persze vannak olyan kis helységek kövekkel ami cseng bong, ott a sub vagy egy rossz felpakolás keresztbe lőtt frekik a tánctéren stb eléggé megnehezítheti az estét a zenésznek!

Asterix!

Csicsergés? Kinek mi, de azért 120Hz-ig leengedve egy top -márpedig a többség addig szól ha crosszolva van -nem hinném hogy csicsergésnek hallják! A mélynek pont ez a szerepe, hogy azt érezze lehetőleg mindenhonnan! HA a 12"es szélessávban csicsergett a 15" sem sokat jelent...
180at megért szerintem is!

Qgli valószínűleg a PRX-re mondta hogy fusson, és nem a 605-re! Amit megtudok érteni...

Gabi!
Igen van köze, ők találták ki/fejlesztették/, és rakják össze, de a végfok+dsp panel, a hangszórók mind minőségi import cucc!/ezt az ára is jelzi!/ A könnyített fa dobozt meg nem ma fejlesztették ki, lásd "lite" széria!/Igaz ebben is olasz import hangszórók vannak már rég nem a garry készíti! /

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 6577Hozzászólás Asterix
2012.07.15. 09:36

---Qgli--- írta:Ez érdekes hozzászólás Laci!
Pontosan Te mondtad, hogy nem volt olyan zenész aki ki tudott volna csiholni a PRX-ből normális hangot!
A múltkor a koncert előtt is beszélgettük, hogy milyen gagyin szólnak a JBL ládák.....nem értelek...
Megkövetlek és bocsánatodért esedezem. Azt hittem, hogy a dB ládákat "fikáztad" le. A JBL kapcsán teljesen egyetértek veled. És nem is értettem a hozzászólásodat, amikor eddig még mindig korrekt véleményt mondtál minden cuccról, amit nálam hallottál. Még egyszer bocs, és ha erre jársz szívesen látlak egy véleményezésre. :777 :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 6578Hozzászólás Asterix
2012.07.15. 09:39

A csicsergést úgy értettem, hogy ahhoz képest, amit a tánctél közepén hallok... Hátha ezzel a rendszerrel homogénebb lesz a hangkép. Majd meglátjuk.

Új hozzászólás