Sziasztok!
Gondolkoztam, hogy hozzászóljak ehhez a témához is!
Mentosattila!
Dicséretes, hogy engedtek hallgatni, de én eleve nem is vásárolnék olyan helyen ahol ezt önzetlenül, vásárlási szándék nélkül nem ajánlják fel!
Ezeket az összehasonlításokat nem szeretem! Soha nem ad valós képet! Azért nem mert tyros 4 et próbáltam üzletben és később ismerősnél! ÉG és föld, ha be van állítva!
Pa3-ról már sok helyen leírtam! Első hangszer volt amit látattalanba vettem meg! Előtte nem mentem el kipróbálni! Bár lett volna rá lehetőségem, de nem volt rá szükségem! Ellenben mikor hazaértem vele-én Dunaújvárosban vettem- este 22-kor bekapcsoltam, a párom felkapcsolta a lámpát éjfélkor, hogy mellé feküdtem az ágyba, és nem a hangszerrel vagyok!Egy fülesbe olyan szarul szólt, hogy kínomban 2 óra után otthagytam... Persze nem bántam meg, mert azóta belemélyedtem és bizony ez az a korg, ahol a részletekben sokkal több van mint a felszínen! Igaz pa1-ről és pa2-ről is volt ilyen vélemény sok kollégának, ott ez kevésbé jött át számomra!
Természetesen mindkét hangszer kiváló! Most nem csak a korgot nyomnám!
A dyna hangfalakat vagy komplett motyót hozzá kellett volna igazítani a hangszerhez, hangszerekhez!
A JBL-t én is azt mondom felejtsd el! Tedd más ládák mellé, majd akkor jön a szörnyülködés, milyen "bután" szólnak!
Nexo? Azért nem ismerős sok embernek, mert nincs olcsó magyar embernek alapvetően szánt ládája!
Nexo honlapja, alap infókért!
Profi hangosítóknál Érdemes megnézni! Frontba ilyen ládák vannak: Nexo, L'acoustic, Outline! A JBL ide jó ha befér kontrollnak!
Egy Nexo passzív cucc lejárt hirdetése...
Na azért nem nagyon ismerik...
A JBL-nél sajnos jelenleg csak gyenge példányokról tudok beszámolni! Ellenben az új 605D nem olyan rossz láda! Persze ár érték arányban nézve!190eft/Db áron... Viszont tény a 15subbot nem vettem volna meg! A 18"-as volt egyedül amivel korrekten jöttek a mélyek! Persze azt meg a méret súly miatt nem venném meg, de hangra az a legjobb !
Az, hogy valakinek volt dB cucca még nem jelenthető ki minden típusára egy általános véleményt! Egy másik örök dilemma amit nem értek! Mit erőltetjük a 15" topokat ha van sub? Normálisan crosszolva kell hajtani, hogy egységesebb hangkép legyen minden frekvencia megjöjjön! HA nem vágjuk akkor de ha vágjuk is az a véleményem a 2 605 megeszi majd szabadban azt az 1 subot!
Legutóbb a kollégám 2 most vásárolt -QSC helyett... - Trevis 8"as ládáját zörgette meg az udvarukon! A 2db 8"-as elvileg 500wattos láda 120Hz-nél vágva sok volt limitálás kezdeténél a QSC K subjánál ami -szintén elvileg- 1000Wattos! Buliban is ez volt nemrég a tapasztalata! A sub hamarabb elfogyott mint a 2db 8"as top!
A másik amit nagyon bírok: Nem igénylik a subot??? Legfeljebb A felhasználó, de attól még az a sub hang nem ua. az amit a top előállít! Ajánlom egyszer kipróbálni úgy egy ua.-olyan motyót ahogy 2.1-ben 2.2-ben vagy csak 2 topban van hajtva! Akkor hiányozni fog a sub!...
Nem megbántásból írtam amit! Csak van pár tévhit szerintem, amit én más megközelítésben mutattam meg...
Üdv: Zeneboy