|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Pityus
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PSR-SX900
- Adott köszönetek: : 265 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 547 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Megjelent a PSR-SX900 Firmware Updater V1.04.
Itt letölthető:
https://hu.yamaha.com/hu/support/update ... sx900.html
V1.03 - V1.04
• Növelte a pontszám, a dalszöveg és a szövegnéző betűméretét.
• Javítva egy olyan problémát, amelyben egy adott helyzetben a Keverő kijelzőjén a jelzőlámpák (MIDI jelző) nem működnek.
• Javítva egy olyan problémát, amelyben a regisztrációs memória bizonyos esetekben nem működne megfelelően.
• Javítva egy olyan probléma, amelyben az Audio Song paramétereit nem sikerült megfelelően menteni a regisztrációs memóriába bizonyos helyzetekben.
• Javítva egy olyan probléma, amelyben a műszer bizonyos helyzetekben nem reagál a műveletekre, amikor egy mikrofonbeállítást próbál megmenteni.
• Most támogatja a használatot a Yamaha Expansion Managerrel (V2.6.0 vagy újabb).
• Javítva egyéb problémák.
Itt letölthető:
https://hu.yamaha.com/hu/support/update ... sx900.html
V1.03 - V1.04
• Növelte a pontszám, a dalszöveg és a szövegnéző betűméretét.
• Javítva egy olyan problémát, amelyben egy adott helyzetben a Keverő kijelzőjén a jelzőlámpák (MIDI jelző) nem működnek.
• Javítva egy olyan problémát, amelyben a regisztrációs memória bizonyos esetekben nem működne megfelelően.
• Javítva egy olyan probléma, amelyben az Audio Song paramétereit nem sikerült megfelelően menteni a regisztrációs memóriába bizonyos helyzetekben.
• Javítva egy olyan probléma, amelyben a műszer bizonyos helyzetekben nem reagál a műveletekre, amikor egy mikrofonbeállítást próbál megmenteni.
• Most támogatja a használatot a Yamaha Expansion Managerrel (V2.6.0 vagy újabb).
• Javítva egyéb problémák.
-
semidim
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Yamaha PSR SX700
- Adott köszönetek: : 11 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Csak magunknak írunk. Talán két ember jár itt néha ezen a fórumon, akinek SX-e van. 700-as valószínűleg csak nekem.
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Uraim!Hadd kérdezzek valamit.Főleg sx900.meg vagy elégedve a hangszerrel?mi kivetnivalót mondanál róla őszintén?Mi az ami hiányzik?mi lehetne más?Köszönöm válaszodat.
tisztelettel:Ottó
-
semidim
- Kiemelt tag
Azzal kezdeném, hogy alig több mint féláron az SX700 jóval kevésbé marad el a 900-astól, mint az árkülönbségük arányából következhetne. Természetesen aki minden többletet ki tud használni, sőt, még szüksége is van ezekre, annak jobb választás lehet az SX900. Kicsit jobb hangrendszer (ezt én is értékelném), vocoder ha énekelsz, de a BT kapcsolat, külső monitor csatlakozás, dupla USB csatlakozó, több stílus, jobb vocal hangok, chord looper, több memória, stb. ezeket könnyen nélkülözöm.
Az előző Yamaha szériához képest jelentős az előrelépés a kezelhetőség, a billentyűzet és a jobb hangzás terén egyaránt. Nem csak a beharangozás ígéri ezeket, hanem saját, négy hónapos tapasztalat alapján is ez egyértelmű. Mi lehetne jobb? Például egy Genos. (Vagy olyan operációs rendszer amit én módosíthatnék hozzá.)
Az előző Yamaha szériához képest jelentős az előrelépés a kezelhetőség, a billentyűzet és a jobb hangzás terén egyaránt. Nem csak a beharangozás ígéri ezeket, hanem saját, négy hónapos tapasztalat alapján is ez egyértelmű. Mi lehetne jobb? Például egy Genos. (Vagy olyan operációs rendszer amit én módosíthatnék hozzá.)
-
boby32
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Yamaha Tyros 2
- Adott köszönetek: : 5 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 5 alkalommal
Szép napot kívánok mindenkinek ,az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnák át másolni komplett egy Tyros 1 est Tyros 1 re? Arra gondolok hogy mint más hangszernél a Backup!A hd re másoltam mindent át raktam a másik Tyros 1-be,de nem úgy szól mint a másik.Tud e valaki segíteni ebben ,köszönöm előre is ha valaki segít.További szép napot kívánok mindenkinek.
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
Az előző T1-ből fel kell jegyzetelni (vagy lefotózni), a master EQ, DSP, mikrofon, stb. beállítások paramétereit, és a másikba újra beállítani.Pár perc alatt megvan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zajcsinalo 2020.05.12. 03:26-kor.
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem segíthet a problémádban!boby32 írta: ↑2020.05.06. 10:24Szép napot kívánok mindenkinek ,az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnák át másolni komplett egy Tyros 1 est Tyros 1 re? Arra gondolok hogy mint más hangszernél a Backup!A hd re másoltam mindent át raktam a másik Tyros 1-be,de nem úgy szól mint a másik.Tud e valaki segíteni ebben ,köszönöm előre is ha valaki segít.További szép napot kívánok mindenkinek.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... 3BVuS37xyF
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
Én kihagynám a reg.-ből mindenképp, mert a Master EQ, és a mic. EQ-nak mindig ugyanúgy kell lennie.
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P
-
semidim
- Kiemelt tag
Elég sok elképzelésem van, amivel az FW-t módosítani lehetne (SX+Genos), de ezt a problémát itt megoldották, ugyanis van néhány paraméter, amit a menüben fixre lehet beállítani, pl. ezeket is amiről itt szó volt, vagyis a regiszterek sem írják azokat felül.