Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

semidim
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Yamaha PSR SX700
Adott köszönetek: : 11 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 65263Hozzászólás semidim
2020.04.21. 06:37

Ha leszűkítjük a kérdést az SX sorozatra, akkor ott pl. beállítható a wah-wah effekt, de nem találtam hozzá olyan hangot amivel ez működne. A többi, általad felsorolt funkciókra viszont nem is látok beállítási lehetőséget.

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 65265Hozzászólás semidim
2020.04.21. 10:35

Vannak ezekben a hangszercsoportokban olyan hangok amelyeknek a neve erre utal, de a pedál ezeknél is hatástalan a wah-wah beállításban.

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 65268Hozzászólás semidim
2020.04.22. 08:36

A kezelése egyébként nagyon egyszerű, mert amikor a "" direct access" gombot nyomva tartva rálépek a pedálra, azt felismeri és az összes lehetséges beállítás azonnal elvégezhető egy több fejezetre bontott legördülő menüből. A reference manual szerint a WahWah effekt is választható. Az látható egy megjegyzésben mellette, hogy csak bizonyos hangszerek esetén működik. Ezeket azonban "elfelejti" felsorolni, vagy olyan hivatkozást adni, ahol ez megtalálható lenne. Ugyancsak nincs különbségtétel itt a 900/700 vonatkozásában.
Közben kaptam valakitől egy regisztrációt valahonnan a nemzetközi térből, működő WahWah beállítással, ami végre nálam is működik. Ennek alapján kinyomoztam azt az okot, ami miatt ez nem működött eddig nálam. Nem elég beállítani a pedál menüjében a WahWah effektet. Be kell menni a Voice Edit menübe és ott a Modulation/ Pedal Wah és társai beállítást is el kell végezni. (Ennyit a Yamaha Manual-ról.) Köszönöm a segítségedet!

eeeetm
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: YAMAHA PSRE453
Adott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 65277Hozzászólás eeeetm
2020.04.25. 11:56

Hello, szép napot mindenkinek! Van egy yamaha psr e 453 szintim,és szeretnék USB-ről lejátszani uj stilust. Nem régen jutottam a hangszerhez,ezért ismerkedem vele. A kérdésem,hogy az USB-ről át kell másolnom a szinti tárába a stilust,vagy csak csatlakoztatom az usb-t ,és arrol le is játsza mentés nélkül? Ha viszont át kell menteni a szintire,akkor elmondaná valaki,hogy azt hogyan kell? Angolul van leirás,de nem nagyon értem.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 65279Hozzászólás tacso
2020.04.25. 16:52

Üdv Yamahások! DGX 630 tud lejátszani audiót pendrive ról?

Köszönöm!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 65286Hozzászólás tacso
2020.04.26. 08:11

Köszi az infót Nándi! Igyekszem minden nap nézni a fórumot, de jelenleg a minden időmet vivő tevékenységem, ami az online okítás technikai optimalizálása, szerintem nem lenne annyira érdekes itt. A zenekari hangszert be sem kapcsoltam március óta, és alapokat sem készítek.
A tanítványaimat próbálom online az otthoni stúdiózás alapjaira rávezetni, a Yamahás kérdêsem is ebből fakadt. Olxsó hangkártyákat adok kölcsön arra érdemes nebulóknak hogy ne punnyadjanak be otthon, viszont ezek beszerzése is nehéz mert országos hiánycikkek, de még a jobb usb kamerák is! Bocs ha kicsit topik off az írásom, igyekszek visszatérni, és mindenkinek jó munkát!

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 65298Hozzászólás tacso
2020.04.28. 08:18

Helló kollégák! Még egy Yamaha kérdésem lenne fiatal hangszeresnek segítendő...
Yamaha DGX 630! Egy Split kiosztás hangszíneit hogyan és hova lehet elmenteni a gépen, hogy újra előhívható legyen. Ha lehet lépésről lépésre kérném hogy egy kezdő muzsikus számára is érthető legyen.

Nagyon köszönöm!

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 65341Hozzászólás semidim
2020.04.30. 15:34

Megjelentek az új FW-k az SX900-ra és az SX700-ra egyidőben. Az 1.04 ill. 1.03 verziók. A hibajavításokon kívül egyetlen érdemi újítás (indokolt lett volna azért több is), hogy a kijelzőn megjeleníthető kotta esetében a betűméret jobban nagyítható, ami lehetővé teszi azt, hogy akár már én is használhassam.

Bferry
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 65342Hozzászólás Bferry
2020.04.30. 15:49

Sziasztok!!!
Igy 40- felett kitüztem magamnak,hogy meg tanulok
Szintizni de annyi zenei tudasom van
mint ha most kezdenem az első osztályt.
A tanácsotokat szeretném kérni,hogy kezdej bele.
Mik legyenek azok amit elöször meg kellene tanulni stb.
Válaszotokat előre is köszönőm!!!

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 65343Hozzászólás semidim
2020.04.30. 17:21

Én 50 felett kezdtem. Természetesen kell legyen egy elképzelésed arról, hogy mit szeretnél tanulni és mit szeretnél elérni, anélkül tanácsot sem könnyű adni. Az mindenképpen a leghatásosabb módszer, ha egy olyan oktatót veszel igénybe, aki az általad elképzelt tanulási módszert alkalmazza és arra oktat, amire törekszel, valamint felméri, hogy mire vagy képes technikailag és nem utolsó sorban intellektuálisan. Mondjuk, már ez sem egy könnyű feladat.

Új hozzászólás