Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 64959Hozzászólás almatom
2020.03.18. 17:45

És ennek mi értelme lenne? Főleg nekik?!?
Miért lesz ez jó nekik?
Értem én a gondolatmeneted, de nem értem, hogy ez miért lenne jó nekik?!
Akiknek annyi pénzük van, hogy maguk sem tudják, de nem is foglalkoznak vele, mert nincs értelme......! Annak minek még több pénz???
És mit fog belőle venni? Mit fog kifizetni és hol???
Ha rabszolgaként akarja tartani, az azt jelenti, hogy nem lesz háború. Leölik az embereket és kész.
Ha így lesz, nem lesz háború. Ha nem lesz ilyen, nem lesz fegyverkereskedelem sem. Ebben a pillanatban nekik sem lesz annyi pénzük, mert ugye a háború mögött érdekek állnak, amiben pedig kizárólag pénz van.
Na most akkor ez logikusan levezetve hogy is van?????

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 64960Hozzászólás almatom
2020.03.18. 18:22

Asterix írta:
2020.03.18. 10:13
E mögött mérhetetlen sok munka van. És mégis egy mondattal ezt az egészet leírod, mert akinek nincs Istentől kapott hallása, az nem lehet zenész.
Sajnos Isten egy korcsot hozott létre bennem, akinek megadta azt, hogy nagyon szeressen zenélni, csak nem adott meg hozzá semmi mást. Talán az akarást megadta... Bocs...
Laci, ezzel kezdtem az írásomat, idézem: "Minden személyeskedés nélkül, illetve maximális tisztelet megadása mellett......."
Nem a tehetséged firtattam Laci, hanem mivel írtad, hogy neked nincs jó zenei hallásod az akkordok felé, ezért azt kérdeztem, hogy mi ad neked élvezeti értéket a zenében?
Hidd el, hogy sokan olyan billentyűs van, akik az én tudásomon (illetve a nemtudásomon) tudnának nagyokat kuncogni, itt minden relatív.
De nálam az van, hogy tökéletesen hallom a világ legjobb jazz zenészek akkordjait, értem őket, sőt még úgy is le tudom őket fogni, ha csak hallom azokat.
Ez a zenei hallás ad nekem élvezeti értéket, amikor hallgatok vagy játszok zenéket.
Nyilván, mint zenész, egy gyenge középkategóriába sorolom magam, de a hallásom sokkal jobb, mint a hangszeres tehetségem.
Azért mondtam ezt a zenei hallást, mert ezen áll vagy bukik a zene élvezeti értéke és mert nem tudom elképzelni, hogy ha ezt egy zenész nem úgy hallja, ahogy például én, akkor ott mi ad élvezeti értéket.......? És ezt nem rosszból kérdezem......hanem a teljes értetlenség jegyében! :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 64963Hozzászólás ---Qgli---
2020.03.18. 18:54

almatom írta:
2020.03.18. 17:45
És ennek mi értelme lenne? Főleg nekik?!?...
Mert ezek beteg emberek, akik abból indulnak ki, hogy a Föld nevű bolygó az övék és mindenki más csak azért élhet rajta, hogy eltartsa őket.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 64964Hozzászólás ---Qgli---
2020.03.18. 19:01

almatom írta:
2020.03.18. 18:22
nincs jó zenei hallásod az akkordok felé, ezért azt kérdeztem, hogy mi ad neked élvezeti értéket a zenében?
Én megértem Lacit, mert azért olyan hallsom nekem sincs, mint neked Tomi! Hallom, hogy mi az, ami jól szól, de keresgélnem kell, hogy mi is szól ott pontosan ( persze nem maj9-es akkordra gondolok, mert azért ezek az alap akkordok ezek rögtön mennek ), de ha rákönyökölsz a zongorára és leütsz egymás mellett 15 hangot, azt sajnos én sem tudom megmondani, hogy mi szól! Nekem csak akkor van gondom, ha az alsó és felső szólam között sok a szekund súrlódás. A "clusterek" az én fülemet is tönkreteszik.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 64965Hozzászólás Asterix
2020.03.18. 19:14

Tomi!
Te ezt sosem fogod megérteni, mert nem tudsz csak a te fejeddel gondolkodni, aminek természetes az abszolút hallás jelenléte. Az emberek 3%-a rendelkezik talán ezzel, relatív hallással több, de mindenképpen az emberek kevesebb, mint a fele. Mégis szinte minden embernek vannak kedvenc zenéi, tetszik nekik valami, amire tudnak szórakozni, tudnak mulatni, amit jó hallgatni egy étteremben vacsora közben. Miért??? Értik e zenét, hallják az akkordokat??? Ezek kellenek ahhoz, hogy élvezni tudd a zenét???
Elmész egy múzeumba, akkor tisztában kell lenned a művészettörténettel, értened kell a festészetet, hogy azt mondhasd, hogy ez a festmény tetszik neked, ezt élvezettel tudod nézni? Lehet, hogy egy kisebb értékű képben örömedet lelet, míg egy Picasso értetlenséget vált ki.
Múltkor 4-en elmentünk iq tesztet írni. Megírtuk. Fiam és én viszonylag könnyűnek mondtuk, míg a másik 2 társunk nehéznek... A mi iq-nk 135 feletti lett. Bekerültünk a klubba, ahova az emberek kevesebb, mint 1% tartozhat. És én sem tudtam megérteni azt, aki nem olyan, mint én. Te sem tudod megérteni azt, aki nem olyan, mint te...
Feleségem sem érti meg a gazdagokat, hogy miért vesznek akár 100e forintért csizmát, amikor olcsóbban is tökéleteset lehet venni. Ő sem tud egy gazdag fejével gondolkodni. Van olyan barátom, aki a most kialakult helyzetben 1 nap alatt többet bukott a tőzsdén, mint amit én egész évben megkeresek, és csak nevet rajta. Az asszony már belebolondult volna...
De hidd el, lehet, hogy én nagyobb örömemet lelem az én semmi zenémben, mint te a számomra abszolút elérhetetlen, művészi szintű, profi zenédben... :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 64966Hozzászólás ---Qgli---
2020.03.18. 19:20

Az biztos, hogy valaki minél többet tanul, annál jobban látja, hogy mennyi mindent nem tud!
És minél többet tanul, annál több, amit nem tud.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 64967Hozzászólás Asterix
2020.03.18. 19:25

Egyébként a jó kotta, rossz kotta kérdésről...
Gabikám!
Lesz valami azokból a kottákból, amiket elkezdtél csinálni? Én a komplett sorozatra vevő lennék...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 64968Hozzászólás Asterix
2020.03.18. 19:28

---Qgli--- írta:
2020.03.18. 18:54
Mert ezek beteg emberek, akik abból indulnak ki, hogy a Föld nevű bolygó az övék és mindenki más csak azért élhet rajta, hogy eltartsa őket.
Azt a részét el tudom képzelni a tervnek, hogy 500millió ember kell és kész, a többi megy a levesbe. De a többit hülyeségnek tartom. Azokban nem látok rációt. Mert gyakorlatilag a modern rabszolgaságban is a házadért dolgozol, a megélhetésedért. És minél többet vetnek a koncból, annál jobban fogsz nekik dolgozni. Ezt mindenki tudja...

Verklis
Újonc
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
Adott köszönetek: : 37 alkalommal
Kapott köszönetek: : 38 alkalommal

Hozzászólás: # 64969Hozzászólás Verklis
2020.03.18. 19:34

Asterix, Almatom, végre zenéről is szól a fórum.
Érdekes mindkettőtök amit írt. Sajnos nem biztos, hogy elég érhetően tudok példát rá, de megpróbálom.
Én legjobban az erdélyi autentikus népzenét szeretem. Ott hasonlóan működött, mint amit Asterix írt. A fiatalabb generáció hallgatta az idősebb zenészeket, egyszerűen beleivódott a fülükbe az akkordmenet*. Én is amikor tanultam - mondjuk én nem kíséretet, hanem inkább dallamot játszottam - állandóan az eredeti felvételeket hallgattam. A jó kíséretre hasonlóan tudtam játszani, mint azt az eredetin hallottam. Nem csak azért, mert megtanultam, hanem a jó kíséret szinte úgy vitte a kezemet, hogy ahhoz hasonló díszítést, intonációt tegyek bele, mint amit az erdélyi zenész is. Az akkordokkal az a helyzet, hogy ha valaki nem azt a menetet húzta mellettem, amit megszoktam a felvételről, bizony nagyon zavart. Ebben az is érdekes, hogy például mezőségi dallamokat csak dúr, meg dúr7-es akkorddal kísérnek.** Ha ezt a dallamot egy képzett zenész - mondjuk zongorán - mollal, meg különböző négyeshangzatokkal díszíti, az nagyon nem tetszik az én fülemnek, csak úgy, ahogy megszoktam a mezőségi kíséretet. De mondjuk egy kalotaszegibe - aminek a harmonizálása már inkább a XIX. század zenéjéhez közelibb - ha nem tesz bele a kontrás mindenféle akkordmenetet, akkor az miatt meg én sem tudok elég változatosan hegedülni, mert azt meg sok akkorddal szoktam meg. De, hogy egy érthetőbbet is írjak. Vannak olyan dallamok, amit meg úgy szeretek, ha a kíséretben lehetőleg nincs terc, csak kvintek. Ezeknél a dallamoknál profi cigányzenekar, vagy akár Kodály Zoltán féle harmonizálás egyszerűen hallgathatatlan számomra.

*(Szerintem.)
**(Abba most nem kezdek bele, hogy a barokk kor előtt ez a műzenében is lehet, hogy így működhetett, mert az nagyon hosszú lenne.)

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 64971Hozzászólás ---Qgli---
2020.03.19. 05:18

Asterix írta:
2020.03.18. 19:28
De a többit hülyeségnek tartom.
Nem én találtam ki. Én is olvastam. Voltak még hihetetlenebb tervek is, de azokat már nem ebben az emberöltőben fogják kivitelezni. Gondolok itt olyanra, hogy: a család teljes megszüntetése és eltörlése ( csak egyénekre van szükségük ) és egy semleges nemű ember létrehozása.

Új hozzászólás