a midi file elejére egy üres takt-ot? Ez egy Bug lenne???
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Meg tudná nekem mondani, hogy a Cakewalk miért szúr be minden egyes mentésnél

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni reaper használatához.Ismeri,vagy használja valaki ezt a kis progit?
Röviden a problémám:Szeretném használni belőle midikhez a humanize funkciót..a problémám az,hogy nem óhajt maga a soft hangot kiadni..
Be van neki állitva a midi out,azon belül a coolsoft,mint hangforrás(ebben az sd9 sf2 hangbank),és ez a coolsoft hajtaná meg a hangkártyát is,de nem szól sehogy sem.
Coolsofton keresztül teljesen jól használható a midifile optimizer,cakewalk,vagy akár a vanbasco is.Mind szól,reaper nem.Mi lehet a gond?
Segitséget szeretnék kérni reaper használatához.Ismeri,vagy használja valaki ezt a kis progit?
Röviden a problémám:Szeretném használni belőle midikhez a humanize funkciót..a problémám az,hogy nem óhajt maga a soft hangot kiadni..
Be van neki állitva a midi out,azon belül a coolsoft,mint hangforrás(ebben az sd9 sf2 hangbank),és ez a coolsoft hajtaná meg a hangkártyát is,de nem szól sehogy sem.
Coolsofton keresztül teljesen jól használható a midifile optimizer,cakewalk,vagy akár a vanbasco is.Mind szól,reaper nem.Mi lehet a gond?
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
a Cakewalk miért szúr be minden egyes mentésnél a midi file elejére egy üres takt-ot?
Szervusz!
Melyik Cakét használod?
Nálam a Pro Audio 9 dolgozik 20 éve, és Yamaha hangkártyám van XP-s gépben.
Nem csinál ilyet.Csupán néha eltol 1-2 ezredet, de visszaparancsolom.
Pl: 2:01:002-ről ...Inzert ablak: -2, és 2:01:000. az eredmény.
Üdv.Sambácsi.
Szervusz!
Melyik Cakét használod?
Nálam a Pro Audio 9 dolgozik 20 éve, és Yamaha hangkártyám van XP-s gépben.
Nem csinál ilyet.Csupán néha eltol 1-2 ezredet, de visszaparancsolom.
Pl: 2:01:002-ről ...Inzert ablak: -2, és 2:01:000. az eredmény.
Üdv.Sambácsi.
-
HunHyper
- VIP
Én is azt használom... Pro Audio 9... minden mentésnél beszúr egy üres takt-ot elöre...Sambácsi írta:Melyik Cakét használod?
...
Üdv.Sambácsi.
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
Szakszerüen nem tudom, mert nem vagyok zenész...
De arra gondoltam, hogy egy egész ütemet... Egy egységet... Ha a mentés elött 100:01:000 volt a midi hossza,
elsö mentés után 101:01:000 lesz, a második mentés után 102:01:000, stb...
Remélem, így világos... Nem tudom jobban elmondani...
De arra gondoltam, hogy egy egész ütemet... Egy egységet... Ha a mentés elött 100:01:000 volt a midi hossza,
elsö mentés után 101:01:000 lesz, a második mentés után 102:01:000, stb...
Remélem, így világos... Nem tudom jobban elmondani...
-
HunHyper
- VIP
Nem lehet, hogy a program nem tudja lekezelni a Coolsoft-ot?Karesz írta:Mi lehet a gond?
Nem értek hozzá, de egyszer én is próbáltam a Reapert, nekem csak a hangszer szólalt meg vele,
meg a Windows MidiMapper, mást nem tudtam rávenni, hogy megszólaljon...
Beírtam a Google-be, hogy "Coolsoft with Reaper"... Egyböl hozta, hogy némelyik Reaper verzió
problémásan müködik, vagy egyáltalán nem müködik a Coolsofttal... Kiemelik az 5.3.5-ös verziót,
hogy az fagy, kilép, nem szólal meg, stb....
Lehet, a két progi nem túl jó párosítás...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Küldjétek át a midi file-t MMaestro-nak, mert engem is érdekel, hogy ez miért van. Bár én ezzel a jelenséggel akkor találkoztam, amikor még greg-es midi file-okat is használtam. Amióta saját magamnak írom a file-okat, azóta semmi ilyen probléma nincs.
-
HunHyper
- VIP
Lehet, hogy ez is egy olyan midi file Qgli...
Az biztos, hogy nem én írtam...
Az biztos, hogy nem én írtam...
-
cila09
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha Tyros5
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Sziasztok,
Az alábbi témában szeretnék a segítségeteket kérni, hátha valaki találkozott már ezzel a problémával.
Van egy Yamaha Tyros 5-ös hangszerem amit midikábellel összekötöttem egy Ipad Pro-val. Songbook+ szoftvert használok. A dalszövegek össze vannak linkelve a Tyros5 megfelelő regisztrációs memória beállításaival, ami a kiválasztott dalhoz tartozó stílust, hangszínt, stb. tölti be a Tyroson, amikor a Songbookban kiválasztom a dalt. Minden dalhoz be van linkelve egy stílus.
A problémám a következő:
Játszom az egyik dalt stílussal, majd kiválasztom a Songbookban menet közben, hogy mi legyen a következő dal. Ahogy rányomok a dal címére, azonnal betölti a hozzá linkelt stílust és a Tyros átvált, úgy, hogy közben még az aktuális dal stílusa megy. Ez probléma számomra, mert ha folyamatosan játszom a dalokat, akkor helyzettől függően nem minden esetben akarok mondjuk stílust váltani, hanem csak a következő dal kottáját behívni.
Meg lehet e oldani azt valahogy, hogy a kiválasztott dalhoz tartozó beállítás ne azonnal töltődjön be, hanem pl: egy előre definiált akciógomb megnyomására, stb.
Remélem, érthető voltam valamennyire.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.
cila09
Az alábbi témában szeretnék a segítségeteket kérni, hátha valaki találkozott már ezzel a problémával.
Van egy Yamaha Tyros 5-ös hangszerem amit midikábellel összekötöttem egy Ipad Pro-val. Songbook+ szoftvert használok. A dalszövegek össze vannak linkelve a Tyros5 megfelelő regisztrációs memória beállításaival, ami a kiválasztott dalhoz tartozó stílust, hangszínt, stb. tölti be a Tyroson, amikor a Songbookban kiválasztom a dalt. Minden dalhoz be van linkelve egy stílus.
A problémám a következő:
Játszom az egyik dalt stílussal, majd kiválasztom a Songbookban menet közben, hogy mi legyen a következő dal. Ahogy rányomok a dal címére, azonnal betölti a hozzá linkelt stílust és a Tyros átvált, úgy, hogy közben még az aktuális dal stílusa megy. Ez probléma számomra, mert ha folyamatosan játszom a dalokat, akkor helyzettől függően nem minden esetben akarok mondjuk stílust váltani, hanem csak a következő dal kottáját behívni.
Meg lehet e oldani azt valahogy, hogy a kiválasztott dalhoz tartozó beállítás ne azonnal töltődjön be, hanem pl: egy előre definiált akciógomb megnyomására, stb.
Remélem, érthető voltam valamennyire.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.
cila09