Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 58789Hozzászólás tacso
2018.07.23. 16:25

A tisztelet és barátság, a méltóság nevében lépjünk egy nagyot előre Srácok, ezt hagyjuk itt lógva, őrizzük a fórum értékét olyannak, amilyennek szeretnénk! Please!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 58795Hozzászólás Asterix
2018.07.23. 17:16

Uraim!

Csak egy mondat erejéig szólnék bele...

Gyakorlatilag haldoklik a fórum. Szinte mindenkit sikerült már ilyen-olyan beszólásokkal, vélt, valós sérelmekkel, veszekedésekkel elüldözni innen. Egy maroknyi ember lóg itt napról-napra, akiknek ugyanaz az életeleme a zene.
ÉS MI TÉNYLEG NEM VAGYUNK KÉPESEK SEMMI MÁSRA, CSAK ARRA, HOGY VESZEKEDJÜNK?
Próbáljunk meg mindannyian mindenen felül emelkedni, tiszta lappal elindulva mindenki felé, különben hamarosan végleg lehúzhatjuk a rolót... :777 :777 :777

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 58798Hozzászólás Karesz
2018.07.23. 18:08

Uraim!
Eddig nem nagyon szoltam bele ezekbe a vitákba.Nekem sem tetszik,hogy állandóan fikázzák a ketront,meg a yamit,meg a casiót.Annak ellenére,hogy varangyot használok évek óta,volt módom meghallgatni,kipróbálni ketront,persze az új szériákból.Igen,nagyon jól szólnak tény és való,de jól tud szólni egy genos is,bár azt még nem hallottam élőben.Viszont nem fikázom le,pusztán csak azért,mert nem tellik rá,vagy nem tudom kezelni,sőt,véleményt sem mondok róla,pláne úgy,hogy nem ismerem töviről hegyire :D Viszont,ami már itt folyik néha,az tényleg bicska nyitogató...
Hónapok,sőt évek óta megy ez a vita,ketron,vagy yamaha,korg,vagy roland...minek???
MIndenki,aki megteheti,megveszi a neki tetsző vasat,használgatja,tetszik neki,vagy sem,tök mindegy,,,de Rody,rajtad kivül senkitől nem hallottam még,hogy valamely márkát ennyire,kategórikusan utáljon,fikázzon...nem értem ez miért jó.
Én pl.vagy 10 éve rühellem a yamahát,de mocskosul,mégsem,hallotta itt senki tőlem,hogy ilyen szar,meg olyan szar..
Lassan,már tényleg nincs semmi értelme ennek a fórumnak..pedig kár lenne érte.
Csabi mondta régebben,hogy ide téved egy látogató,és mit gondol erről a szakmainak mondott,vagy lassan már csak annak csúfolt valamiről???
Én azt mondom,be kellene már ezt fejezni,nincs ennek semmi értelme.Naponta benézek többször is,elolvasok általában minden új hozzászólást,nem csak ami ép érdekel.És igen Rody,ha megharagszol,ha nem,az utóbbi időkben megengedett hangnemed nekem sem tetszett,sőt...csak a békesség,és jó modoromnak köszönhetően nem szóltam inkább semmit.BÉKE URAIM!!!!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 58805Hozzászólás HunHyper
2018.07.24. 05:59

Asterix írta:Uraim!

Csak egy mondat erejéig szólnék bele...

Gyakorlatilag haldoklik a fórum. Szinte mindenkit sikerült már ilyen-olyan beszólásokkal, vélt, valós sérelmekkel, veszekedésekkel elüldözni innen. Egy maroknyi ember lóg itt napról-napra, akiknek ugyanaz az életeleme a zene.
ÉS MI TÉNYLEG NEM VAGYUNK KÉPESEK SEMMI MÁSRA, CSAK ARRA, HOGY VESZEKEDJÜNK?
Próbáljunk meg mindannyian mindenen felül emelkedni, tiszta lappal elindulva mindenki felé, különben hamarosan végleg lehúzhatjuk a rolót... :777 :777 :777
Én is csak egy rövid gondolat erejéig szólnék bele...
Asterix, igazad van... Én régebben minden nap többször is fent voltam olvasgattam a fórumot, hozzászóltam...
Tetszettek a megosztott anyagok, a hozzászólások, a beszélgetések, mert akkor még voltak olyanok is...
Egy ideje semmi kedvem nincs ide benézni, mert beleolvasok a hozzászólásokba és csak a szitkozódás, beszólogatás,
veszekedés, stb. megy... Na erre nincs szükségem, azt vettem észre, hogy egy ilyen "látogatás" után mindig rosszabb
a kedvem, mint amikor belépek... Akkor miért is jönne ide az ember? :?

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 58815Hozzászólás HunHyper
2018.07.25. 05:21

Nándi... Szerintem az az 1% jóval több, de mindegy is... A lényeg, hogy sok a negatív, kötekedö, értelmetlen hozzászólás...
Egyéni vélemény, hogy a staff igenis lehetne szigorúbb, mert sok esetben azért eléggé bicskanyitogató módon mentek a dolgok
az utóbbi idöben... Persze az is lehet, hogy csak én reagálom túl és minden jól van úgy, ahogy éppen van... :)

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 58816Hozzászólás Bubamara
2018.07.25. 06:56

Az ember VIP tagok esetében már nem számítana kicsinyes, kötekedő és személyeskedő megnyilvánulásokra. De az elmúlt időszak eseményeinek fényében, számítani kell, és azonnal orvosolni is a problémát, amíg nem mélyebbek a sérülések. Ebből is tanultunk valamit. Aki menni akar engedd, aki a konfliktust keresi, küldd....

Buba

Pityus
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: PSR-SX900
Adott köszönetek: : 265 alkalommal
Kapott köszönetek: : 548 alkalommal

Hozzászólás: # 58818Hozzászólás Pityus
2018.07.25. 08:56

Sziasztok!
Ritkán szólok hozzá, de rendszeresen olvasom a hozzászólásokat.
Még Picasso idejében léptem be hozzátok. és szívesen emlékszem
az általa szervezett összejövetelekre. Sajnálattal látom, hogy sokszor
szerintem kicsinyes torzsalkodások milyen indulatos lavinát indítanak el.
Én Yamaha párti vagyok, de nagyra értékelem a többi hangszerek tudását is.
Szakmai szempontból lehet, sőt szükséges is értékelni, kritizálni, egyes hangszerek
előnyeit, hátrányait, de előítéletektől fűtve kerüljük a zsigerből fakadó ócsárolást.
Minden közösségben, még családon belül is vannak írott és íratlan szabályok.
Ezen mindig lehet csiszolni, alakítani a többség véleményének figyelembe vételével.
Ha valaki úgy érzi, hogy ez neki nem megfelelő, tegyen javaslatot, és ha ezután is
elfogadhatatlan számára a fennálló működési rendszer, akkor praktikusabb lelépni.
Maradjunk segítőkész, a mások munkája iránt építő, jobbító kritikai szemlélettel,
és minden sértő szándékot mellőzzünk.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 58821Hozzászólás malko
2018.07.25. 11:09

Pityus írta: Szakmai szempontból lehet, sőt szükséges is értékelni, kritizálni, egyes hangszerek
előnyeit, hátrányait, de előítéletektől fűtve kerüljük a zsigerből fakadó ócsárolást..
Üdv mindenkinek!

El kellene fogadni azt ,hogy nem vagyunk egyformák (hála istennek). Miért kellene nekem magamban tartani azt ami nekem nem tetszik?
Ha én az Ev hangfalat a sárba taposom és pocskolom és szidom, ócsárolom, akkor én személyeskedem? Hát lehet valaki annak veszi de én nagy ívbe letojom.
Bocsi de nagyon kiakaszt, hogy két ember azért lett kirakva mert megírta azt amit gondolt ha még nyers is volt néha és esetleg bántó is amit mondtak.
Kinek mi fájt? Mert nekem semmi és néha még jót is derültem, ha ez bűn akkor bűnös vagyok.
Előre kihangsúlyozom, hogy nem védek senkit és nem is akarok de az igazságtalanság az feldühít.
Ha valakit azért vissza fokoznak mert inaktív, akkor én kapásból mondok 50 embert akivel ugyan ezt lehetne csinálni.
De nem ők még mindig itt vannak. De legyenek is mert engem nem zavarnak, de ilyen dumával jönni nekem egy kicsit vicces.
Aztán megpróbálja a kicsi gyerek leírni a tapasztalatát a frissen vásárolt gépjéről és a végén megint oda szúr egy mondatot ami tudjuk, hogy mi,
ami szerintem nem személyeskedés, de valakinek ezek szerint csak az,mert úgy szól vissza, hogy ő bizony már személyeskedik a másikkal.
Ja és ő maradhat a másik kettőnek meg mennie kell?
Pityus írta: Maradjunk segítőkész, a mások munkája iránt építő, jobbító kritikai szemlélettel,
és minden sértő szándékot mellőzzünk.
Vannak akik legalább veszik a fáradságot és feltesznek egy-két demót, csinálják, kínlódnak vele ,
mások meg csak lapulnak, de egy anyagot még nem hallottam egyiktől sem, de az rosszul esik, és bántónak érzik ha én pl KorgPA4 lelkét megsértem!
És ezzel kit bántok meg? Ezért mondom nem vagyunk egyformák, ha én pocskolni akarom a Korgot akkor én meg is teszem, és nem értem, hogy mi alapon nem tehetem ezt meg? De ha már így van, hogy ilyen szigorú ez a fórum, és ugye ez egy csapat lenne akkor ha döntünk valakinek a VIP vagy bármilyen más szavazásáról, akkor miért nem lehet azt is megszavaztatni, hogy maradjon vagy menjen az illető? Eléggé haldoklik ez a fórum így is, de két olyan embert kirakni aki még néha mutatott is hozzá szólt a dolgokhoz (az most mindegy hogy-hogyan de legalább itt voltak). Remélem most már jobb lesz ezek után a fórum is beindul.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Pityus
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: PSR-SX900
Adott köszönetek: : 265 alkalommal
Kapott köszönetek: : 548 alkalommal

Hozzászólás: # 58827Hozzászólás Pityus
2018.07.25. 14:53

Kedves Malkó!
Mivel személyesen kétszer is találkoztunk, és telefonon is kértem tőled szakmai segítséget, és kaptam is, ezért örülök, hogy reagáltál a hozzászólásomhoz, sőt idéztél is tőlem:
"Pityus írta: Szakmai szempontból lehet, sőt szükséges is értékelni, kritizálni, egyes hangszerek előnyeit, hátrányait, de előítéletektől fűtve kerüljük a zsigerből fakadó ócsárolást."
'Pityus írta: Maradjunk segítőkész, a mások munkája iránt építő, jobbító kritikai szemlélettel, és minden sértő szándékot mellőzzünk."

Ezzel az idézettel kapcsolatban azt írtad, hogy az év hangfaláról finoman szólva lesújtó véleményed volt. Ha ezt szakmai alapon tetted, akkor jogos volt a felháborodásod. Mivel együtt voltunk 2013-ban a Hangfoglalás bemutatóján, és ott olyan hangfalakra és keverőkre hívtad fel a figyelmemet, amiket ámulva hallgattam, mert olyan csodálatosan szóltak. Ebből kiindulva adok a véleményedre, mert nem gondolom, hogy azért húztad le a sárga földig a győztest, mert azt a márkát zsigerből utálod. Bár a minősítés elég szubjektív érzéseken működhet, és helyesen írtad, hogy nem vagyunk egyformák. Egy bizonyos minőségi szint fölött, ez már nem érvényes. Például lehet, hogy valaki utálja a Stradivári márkát, de az vitathatatlan, hogy kiemelkedő minőségben szól a többi hegedűhöz képest.
A másik téma, amit felvetettél az a lefokozás kérdése. Mivel én csak egy „közkatona” vagyok és a közösségi tevékenységem abban merült ki, hogy még régebben a fórumtalálkozókról filmet csináltam és azt megosztottam a tagsággal. Jelenleg csak szorgalmas olvasója vagyok a fórumnak, és ritkán szólok a témákhoz. Abban egyetértek, hogy a Fórum működését, valamilyen szabályos mederben kell tartani. A durva sértegetős stílust nem kedvelem. Az, hogy ennek eldöntése és szankcionálása milyen módon történik, azt azokra bízom, akik tényleg a fórum „motorjai”. Az, hogy ki ütött vissza először, és az ezért kapott bünti mennyire jogos, arról lehet vitatkozni. Mivel ebben a témában nem mélyültem el, nem tudok erről véleményt mondani. Azt a véleményemet viszont továbbra is fenntartom, hogy ha még vehemensebben is reagálunk valamire, az ne legyen sértő és megbántó.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 58828Hozzászólás malko
2018.07.25. 15:13

Kedves Pityus!
Pityus írta: Ezzel az idézettel kapcsolatban azt írtad, hogy az év hangfaláról finoman szólva lesújtó véleményed volt.
A durva sértegetős stílust nem kedvelem.
Ez csak egy példa volt. Semmi bajom az Ev hangfalakkal sőt, ahogy nincs bajom a Korggal sem. De ha esetleg nem olyan hangnemben szólok egy márkáról
ami esetleg másnak nem teszik akkor legyen az ő szegénységi bizonyítványa. Próbálja megérteni, hogy nem neki szól csak a hangszert fikázom. Konkrétan név szerint elsőnek senki nem lett megszólítva csak egy bizonyos márka, de egyes emberek úgy hiszik, hogy nekik szólt.
Na jó téma részemről lezárva. Mindenkinek jó fórumozást és jó hangszerelést kívánok na és sok muzsikát!

Üdv Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás