|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Sambácsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
[quote="Trebor"]Sziasztok! Tyros 3-ba mekkora ramokat lehet tenni? Illetve milyen típusúakat?
Szervusz! 2 x 512 MB SDRAM.
A feltétel, az hogy teljesen egyformák legyenek (ikrek). Szakszerűen KIT - nek hívják a csak párban működő modulokat.
Néhány ismeretlen pár is működhet!
Néhány gyári ajánlás: DIMM
Below is a list of the DIMM memory modules that are compatible with the Tyros2/3
Premium 64x64-133 LT 512 yes
PNY 6464WHSEM8G17 512 yes
PNY MD0512SSD-100/133 512 yes
Crucial CT64M64S4D7E 512 yes
Kingston KVR133X64C3/512 512 yes
S3 Plus TS64MLS64V6F 512 yes
Corsair VS512MB133 512 yes
Ebuyer EVR512SDR133 512 yes
Use only 168-pin DIMMs of 64, 128, 256 or 512 MB capacity (synchronized DRAM; PC100 or PC133).
Üdv.Sambácsi
Szervusz! 2 x 512 MB SDRAM.
A feltétel, az hogy teljesen egyformák legyenek (ikrek). Szakszerűen KIT - nek hívják a csak párban működő modulokat.
Néhány ismeretlen pár is működhet!
Néhány gyári ajánlás: DIMM
Below is a list of the DIMM memory modules that are compatible with the Tyros2/3
Premium 64x64-133 LT 512 yes
PNY 6464WHSEM8G17 512 yes
PNY MD0512SSD-100/133 512 yes
Crucial CT64M64S4D7E 512 yes
S3 Plus TS64MLS64V6F 512 yes
Corsair VS512MB133 512 yes
Ebuyer EVR512SDR133 512 yes
Use only 168-pin DIMMs of 64, 128, 256 or 512 MB capacity (synchronized DRAM; PC100 or PC133).
Üdv.Sambácsi
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
De csak 133MhZ-s RAM jó bele, ha jól tudom...
Most, hogy említetted, elő is keresem, nekem is van valahol egy marékkal...
Most, hogy említetted, elő is keresem, nekem is van valahol egy marékkal...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Köszönöm Nektek! Az egyik cimborám szeretne T3-at vásárolni. A kínálatokban árulnak ram nélküli hangszert is (ami szerintem nem túl szerencsés egy eladásnál...)
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Trebor,
Van egy Tyros3 eladom 1gb rammal 80gb hd-vel.
Üdv.
Zoli
Van egy Tyros3 eladom 1gb rammal 80gb hd-vel.
Üdv.
Zoli
- Asdert
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
- Adott köszönetek: : 152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
- Asdert
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
- Adott köszönetek: : 152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
http://psrtutorial.com/MB/zips/MixMaster517.msi
Igaz! Minden" Yamaha szintire mindent" szerkeszt, pad, styl, midi, stb, díjmentes.
Igaz! Minden" Yamaha szintire mindent" szerkeszt, pad, styl, midi, stb, díjmentes.
-
kerio
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Roland
- Kapott köszönetek: : 12 alkalommal
Sziasztok !
-most vásároltam egy yamaha psr 2100-es szintit és következő a gondom vele :
-össze van kötve egy laptoppal midi kábellel (roland um kábel) és szoktam használni karaoke player programmal,
az a gondom hogy midi fajl lejátszásakor nem tudom állítani a szóló hangszer (pl:plan flute) tipusát a szintin (roland em 25h tudta)
-elvileg jól van összekötve ,mondjuk annyit észrevettem ha floppy-ról nyomom a midit villog a csatorna (tudom állítani a hangszerelést) ha kábelről akkor nem villog és nem is tudom állítani (szól a midi csak a gyári megadott hangszínen).
-ötlet valakinek ?
Előre is köszönöm a segítségeteket
üdvözlettel : kerio
-most vásároltam egy yamaha psr 2100-es szintit és következő a gondom vele :
-össze van kötve egy laptoppal midi kábellel (roland um kábel) és szoktam használni karaoke player programmal,
az a gondom hogy midi fajl lejátszásakor nem tudom állítani a szóló hangszer (pl:plan flute) tipusát a szintin (roland em 25h tudta)
-elvileg jól van összekötve ,mondjuk annyit észrevettem ha floppy-ról nyomom a midit villog a csatorna (tudom állítani a hangszerelést) ha kábelről akkor nem villog és nem is tudom állítani (szól a midi csak a gyári megadott hangszínen).
-ötlet valakinek ?
Előre is köszönöm a segítségeteket
üdvözlettel : kerio
-
kerio
- Újonc
Köszönöm gyors reagálásodat ,megpróbálompowersparc írta:Hát ha karaoke programmal dolgozol, akkor abban állítsd át a lejátszandó midi dolgait! Ugyanis ha pl. hangszínváltás van a fájlban (márpedig van), akkor is hiába állítod be a szintiden, a fájl lejátszásakor a dalok legelején mindig ezek a beállítások mennek ki jobb esetben és minden újra átáll az eredetire.kerio írta:-most vásároltam egy yamaha psr 2100-es szintit és következő a gondom vele hogy midi fajl lejátszásakor nem tudom állítani a szóló hangszer (pl:plan flute) tipusát a szintin
össze van kötve egy laptoppal midi kábellel (roland um kábel) és szoktam használni karaoke player programmal...![]()
Gondolom a VanBascot használod, de ha nem, ez egy egyszerű de nagyszerű magyar fejlesztésű progi, amivel mindenbe beavatkozhatsz: http://falcosoft.hu/softwares.html
Midi Player
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Ha a Roland tudta, akkor ezt a Yamaha is tudja.kerio írta: az a gondom hogy midi fajl lejátszásakor nem tudom állítani a szóló hangszer (pl:plan flute) tipusát a szintin (roland em 25h tudta)
Ha szól a PSR-2100, akkor jól van összekötve.kerio írta: elvileg jól van összekötve
Tökéletes az észrevételed. És ez jól is van így. A lejátszón lehet állítani. Ha a PSR-2100 a lejátszó, akkor azon, ha a laptop, akkor azon kell állítani. Ha viszont a midi fájlban írod át a pánsípot másra és úgy elmented, akkor innentől kezdve lejátszáskor nem kell állítani sem a hangszerben, sem a laptopon.kerio írta:mondjuk annyit észrevettem ha floppy-ról nyomom a midit villog a csatorna (tudom állítani a hangszerelést) ha kábelről akkor nem villog és nem is tudom állítani (szól a midi csak a gyári megadott hangszínen).
Üdv: MMaestro
-
kerio
- Újonc
Köszönöm a segítséget MMaestro ,megnyugtattál-már tegnap nekiálltam kiszedni a hibás midiket és áthangszerelni 
-mégegyszer köszi
-mégegyszer köszi