Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Szoft lehetőségek Logic/Cubase/Pro Tools stb.

Virtual Studio Technology-val kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Trebor
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Re: Szoft lehetőségek Logic/Cubase/Pro Tools stb.

Hozzászólás: # 56509Hozzászólás Trebor
2018.01.17. 22:36

Sziasztok!

A következő a problémám.

Magix Samplitude programot használok audió felvételre és most kezdtem el midit, illetve stílust szerkeszteni. Beleakadtam egy problémába és nem bírok vele.
Feljátszani sávonként, szerkeszteni, stb. ez rendben van, de ha egy kész midit hívok be, amit rendben szétszed külön csatornákra, nem tudom a sávokat egyenként szerkeszteni.Olyan mint ha össze lenne linkelve és csak egyben mozgatható, szerkeszthető.
Pl.: 10 sávból egy tetszőleges sávot nem tudok törölni. Egyszerűen kitörli az összeset... :xx:
Esetleg, ha valaki találkozott ilyen problémával és tudja a megoldást, azt köszönettel meghallgatnám.
Ha esetleg találkoztatok ilyen jelenséggel, de nem Samplitude-el dolgoztok és meg lett a megoldás, azt is szívesen fogadnám, hátha van hasonló megoldás vagy funkció.

Előre is köszönöm!

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 56514Hozzászólás Trebor
2018.01.18. 09:04

Hmm... valamit találtam, biztos nem ez a módja, de működik.

A midi, amit behívok (mondjuk szétrakja 11 csatornára) grafikusan úgy néz ki, mint egy audio sáv, csak itt "kis pontok meg vonalak" vannak.
He a ebbe bárhol belevágok, szétvágom pl. 2 részre (csatornánként), akkor már külön mozgatható mindkét rész, tehát bele kell "nyisszantani", hogy kezelni lehessen... :PPP
Ennek okán a sáv elején, ahol kezdődik az egész objektum, de még nem jelennek meg a különböző midi üzenetek, midi hangok, belevágok, vagy lecsípek az elejéből és már szerkeszthető is önállóan. :lol:

No ez biztos nagy baromság, de működik....

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 56522Hozzászólás Trebor
2018.01.18. 13:20

A helyzet az, hogy kb 6-7 éven át dolgoztam vele rendszeresen, de csak audio formátumal. Már régóta foglalkoztatott, hogy ne a szintiben csináljam a stílusaimat, hanem pc-n. Nyilván itt bizonyos dolgokat sokkal könnyebb megoldani, mint a hangszerben. Most jutottam el oda, hogy nekiálljak és mivel a Samplitude is kezeli (már) a midifiléket, kézenfekvőnek tűnik ezzel dolgozni. Egyébként (nekem) nagyon ez a program, szerencsére. Múlt héten vettem egy Focusrite Scarlett Solo Studio Pack (2nd Gen) USB interfész/hangkártya szettet és adtak hozzá ProTools programot. Felraktam, mert"azt hallottam" az is nagyon jó. Úgy jártam vele, mint a Photoshoppal. Farkasszemet néztünk 2 órán keresztül és leszedtem... :dash2:

Köszönöm a segítséged! :777

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 56531Hozzászólás Trebor
2018.01.18. 18:04

Alapvetően szerintem kevés vagyok hozzá... :D
Több mint fél óra volt míg rájöttem, hogy miért nem enged új projectet behívni. Írta ugyan, hogy hol találom az erre vonatkozó "törlést", leírta a lépéseket, csak pont ott nem volt ahol írta. Azért megtaláltam. Nem értettem, hogy mi az, hogy 3 projectet lehet egyszerre behívni, amikor egy sem volt behívva... Nem tudtam beállítani, hogy a kimeneti jelet milyen eszközön adja ki. Azt sem, hogy a bemeneti jel hol menjen... illetve megtaláltam a menüben és be is állítottam, de valamiért nem volt hajlandó működni, miközben minden egyéb más program tudta használni, tehát működtek stb...
Valószínű nem jár egy irányba az "agytekervényünk" ezzel a PT-al :lol:

Tavaly lecseréltem a Yamaha T2-őt egy Korg PA3x-re, pontosan 23 napig, naponta 8! órát nyúztam a garázsban és gyakorlatilag semmi. :dash2: Aztán bejött a nejem és azt mondta, ha nem adom el a pics@ba, elköltözik. :lol:
Visszavittem a boltba és elhoztam egy T4-et. Azzal 2 hónap alatt, szintén qrva sok munkával, de megcsináltam a műsorra az új stílusokat.
Ezzel csak azt akartam mondani, ha egyszer rááll az agyam és sok minden berögzül, abból elég nehéz "kilábalni".

Szóval kézenfekvő volt a Samplitude választás

Hmmm... bajban is leszek, ha lecserélem a T4-et, mert próbáltam a Genost és nekem nem jött be. Szóval, ha váltok, akkor nagyot...

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 56539Hozzászólás Trebor
2018.01.18. 20:34

Köszi a tanácsokat.
Biztos meg lesz még egy ideig. Ezt használtan vettem, ha lett volna teljesen új, akkor azt veszem. Pont azért amit írtál, nem érzek olyan fejlődést a yamiban, ami indokoltá tenné a váltást. Viszont egyszer "megöregszik".
Szerencsére megy a szekér, vennék akár sd9-et is, mert nagyon tetszik, időt is szánnék rá, de nagyon hozzászoktam a psr3000, t2, t4 hangszer kezeléséhez. A sd7,9-eken nekem nagyon hiányoznak a fizikai gombok. OTS, fizikai reg.gombok stb. A Genos nekem nem ér többet, mint egy t4, az árkülönbségről nem is beszélve.
Ezek tükrében sajnálom, hogy a fejlesztési irány az, hogy lesz egy billentyűzet, középen pedig egy "15'-os tablet"

Tulajdonképpen nyitott vagyok az új dolgokra, ha majd ott tartok választok és igazodok.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 56547Hozzászólás Asterix
2018.01.18. 21:30

Akkor te ne vegyél Korgot. Nekem számolatlanul volt már Korg hangszerem. Egy legelső szériás, hanem a legelső hazai darab a ledek miatt került szervízbe, de az ugye garis probléma. Egy 3xM pedig a legelső szofttal képes volt lefagyni, amit a szoft frissítés megoldott. Ezen kívül soha semmi.
Felesleges a te egyéni problémáidat ráhúzni egy gyártó termékeire... :777

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 56553Hozzászólás Trebor
2018.01.18. 22:29

Szóval, hogy a témánál maradjunk pontosan ezért szeretném a szoftveres stíluskészítést elsajátítani.
Ha Korgom lesz vagy Yamaha, vagy Ketron, vagy egy mosóteknő, akkor viszonylag könnyen át tudjam szerkeszteni az adott hangszerre a már meglévő stílusaimat.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 56554Hozzászólás Asterix
2018.01.18. 22:37

rodymusic írta:Nem feltétlenül egyéni a probléma főleg ez a Gumiharang, ami fillérekből javítható amúgy is.
Én még sosem kalapáltam szét egyet sem. Normálisan kell játszani egy billentyűzeten, nem ütni, mit az állat....

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 56971Hozzászólás kissata
2018.02.22. 10:46

Halihó!
Aki ingyenes legális Cakewalk cuccost szeretne az gyorsan masírozzon ide:

http://forum.cakewalk.com/Sonar-Home-st ... 18858.aspx

Gyors regisztrálás,aztán mehet a letöltés,nekem még működött!!!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 56976Hozzászólás HunHyper
2018.02.22. 12:27

Köszi Attila, lehúztam mindent... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás