Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 54806Hozzászólás Gyuley
2017.10.08. 14:30

Hali.
Szerintem is gáz ha egy bi-amp hangfalban sorra mennek ki a magasak, az tuti konstrukciós hiba lesz,valamit elméreteztek ott.
Ennek ellenére azért el lehet égetni a hangszórókat kis hangerőn is, szép szögletes jellel, de szerintem egy ilyen aktív ládában a védelemnek alapból benne kéne hogy legyen, és csak egy 20 ft-os kondi, vagy egy lámpa égne szét, nem egy komplett lengőtekercs .

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 209
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 54810Hozzászólás Karesz
2017.10.08. 17:36

Nézegettem a thomann oldalán az új mackie ládákat,az új thump szériát.Érdekes módon,itt van lehetőség több fajta mód közül választani,sőt a kézikönyvében érthetően le van irva minden,ábrákkal.Érdekes,alto ezt miért nem tudja megoldani?
Azt csak halkan jegyzem meg,hogy a manuálban ,ebben legalább,le van irva valóban,hogy 10 óránál javasolt használni line módban.
http://mackie.com/products/thump

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 54812Hozzászólás HunHyper
2017.10.08. 18:48

Én teszteltem azokat a hangfalakat.... Az "A" szériát...
Hát, nagyon nem tetszett... A leírása, meg a funkciók kecsegtetők, de a hangja... No comment...
Akkor már inkább egy Yamaha DBR... Még az is szebben szólt...
:777
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HunHyper 2017.10.08. 18:51-kor.

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Karesz
VIP

Hozzászólás: # 54813Hozzászólás Karesz
2017.10.08. 18:50

Hát akinek a füle a qsc-hez van szokva... :D :D :D

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 54814Hozzászólás HunHyper
2017.10.08. 18:53

Ez még a QSC előtt volt...
A Yamaha DBR 10"-zel hasonlítottuk össze a Maki 12"-t...
Egy fél óra hallgatózás után megegyeztünk a boltossal, hogy a Yamaha jobb...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 54815Hozzászólás forissandor
2017.10.08. 22:01

A kínai cuccok ilyenek. Karesz döntsd el, hogy megtartod vagy akarsz-e másikat. Ha eladod nagyot buksz, mert ha még gariba megcsinálják is, az új ár 60%-ánál többért nem fogsz tudni kiszállni belőle hosszas hirdetgetés után. Én azt javaslom, szarj a garanciára egy nagyot és vegyél bele két normális drivert aztán hagy' szóljon. A népnek mindegy, neked fáj egy harmincasba, de ha eladod, lesz benne 3x annyi bukód.
Sajna széphazánkba garanciát nem nagyon szeretnek érvényesíteni. Szegény édesanyám tudna mesélni a fasza 3600 forintos gőzölős vasalójáról, amit a kis pénzén vett és három hét alatt háromszor ment tönkre... a boltos meg anyámra fogta, hogy eltördeli a vezetéket, meg tanuljon meg vasalni duma.... Anyám egy 160 centis halkszavú asszony, életében nem ártott senkinek, napokig bőgött 3600 forint miatt, akkor untam meg és vittem vissza a vasalót én. Ki lett fizetve az ára, a csávó olyan stílusban nyomta, hogy majdnem tönkrevertem, aztán vettem neki egy Philipset és azt hazudtam, hogy ezt adták helyette. Azóta is boldogan vasal.
De volt a nyáron nekünk is garanciás takarítógép javításunk, 100.000 volt a gép, gari lejárta előtt vagy három héttel ment tönkre. Hosszas huzavona után kicserélték a szivattyút, de ott is olyan dumát levágtak, hogy kijöttem a boltból, mert végig sem voltam hajlandó hallgatni.

djkoxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 54816Hozzászólás djkoxi
2017.10.09. 06:58

Van esély Magyarországon is a garancia érvényesítésére. Kb 5-6 éve vásároltam edigitáltól 50"-os 3D-s LG plazma tv-t 2 év garanciával. Nem telt el 1 év sem és egy piti hibát produkált a tv. Ha a gyári wifi stickjével csatlakoztam a hálózatra néha fogta magát és ki-be kapcsolt. Jött a garanciális szerelő, előtte nem jelentkezett a hiba. Adott másik stick-et, azzal is csinálta néha-néha. Jeleztem pár hét után, hogy nem jó. Jött megint, modulcsere az alaplapon. Hiba megint előfordult, ekkor már szóltam a garanciális ügyfélszolgálatnak, hogy nekem ez így nem jó. Kijött két szerelő, és szerencsére látták a hibajelenséget. Le sem vették a tv-t a falról, mondták hogy csak a vételárat tudják felajánlani, mert már nincs ilyen típusú tv. Pár nap múlva jöttek ismét, és hozták a kiállított papírokat, elvitték a tv-t. Edigitálnál bemutattam a kapott papírt, és visszautalták a pénzt. Nagyon korrekt ügyintézés volt, nem kerestek kibúvót, nem hibáztattak.

Logitech termékeknél telefonos bejelentésre küldtek új eszközöket.

Karesz, ne engedj az igazadból!

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54817Hozzászólás BodziLalikirály
2017.10.09. 07:59

Sajnos tudok olyanról, hogy egyik hangtechnikus ismerősöm is járt már úgy (de nem Alto termékkel kapcsolatban), hogy nem akarták érvényesíteni a garanciát. A barátom nem volt rest, írt a gyártónak a problémával kapcsolatban és azt a választ kapta, hogy postával érkezik a csere készülék ezt pedig majd utána küldje el a gyártónak utána. Természetesen mindent a gyártó fizetett. Levélben arról is tájékoztatták, hogy érdekes módon sok szerviz (nem kimondottan a megnevezett) viszont tőlük mindig garanciális igény miatt kért alkatrészt és ennek utána fognak nézni. Azt már nem tudom, hogy mi lett belőle, de úgy tudom (ez nem biztos) a gyártó azóta nem forgalmaztatja a termékeit kicsiny hazánkban!!
Érdekes!!!
Tehát amit ilyenkor kifizetsz az nem kerül a gyártóhoz, csak a kereskedő tárcáját dagasztja!
Nem áll szándékomban senkit megvádolni semmivel, hiszen nem ismerem őket így véleményt megfogalmazni sem tudok róluk és mivel nekem nem volt ilyen problémám (bár én nem is vásárolok tőlük), de már többször hallottam ilyen procedúráról más-más kereskedő és szerviz felől is.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 54818Hozzászólás vili2105
2017.10.09. 08:37

Ezt én így nem akartam leírni, de én is elgondolkodtam egy ilyen verzión!
Magyar ember szeret zsebre dolgozni!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Karesz
VIP

Hozzászólás: # 54821Hozzászólás Karesz
2017.10.09. 10:40

Azt hiszem itt már feladom a vitát a szervizzel...

T. Karesz!

Nem a teljesítménnyel van a baj, hanem a hőleadással! Neo mánes nagyon kicsi, de nagyon erős, és sok hőt nem tud leadni a méreteinél fogva. Ezért is érzékeny a torz jelekre!
Ha nagyobb tweeter-t használunk, akkor is rossz jelet kap, és még sérül a hangkép is...

"nem a hűtő borda nagysága a lényeg, hanem, hogy mekkora felületen tudja átadni"

Az alábbi válaszokat ma kaptam,kérdéseimre-nem látom értelmét a további levelezésnek velük.
Azt hámozom ki,hogy teljesen jó,úgy ahogy van.Én vagyok a hülye,mert torz jelekkel,meg túlhajtva használom. :dash2: :dash2:

Új hozzászólás