|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
kissata
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Tomi,valami új tapasztalat az SD9 használata közben?
Live gitárok,sampler funkciók?
Live gitárok,sampler funkciók?
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok! Feltennék egy "buta" kérdést, áruljátok már el nekem, mire való mire lehet használni az Audya-ban a DJ-Loop funkciót? Köszönöm!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
A neve alapján gondolom, hogy A-B pont között ismétel.......
- Zimruska
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
- Adott köszönetek: : 30 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
SziasztoK!
Kezem ügyébe került végre egy midjay pro. El kell mondjam, hogy a solton ms 20 után ez az első ketron amit nyomkorászok. Az első órában 2x sikerült megfagyasszam. Hogy hol milyen opciónál meg nem tudom mondani. Mivel vásárolni kívánom a ketyerét segítsetek legyetek szívesek eldönteni, hogy van e félni valóm ez miatt vagy eccerűjen a baslfék júzer nyomkodása okozta a dolgot? Vagy esetleg a készülék nem megfelelő működése lehet inkább a gond?
Köszi előre is!
Privibe is ér
Kezem ügyébe került végre egy midjay pro. El kell mondjam, hogy a solton ms 20 után ez az első ketron amit nyomkorászok. Az első órában 2x sikerült megfagyasszam. Hogy hol milyen opciónál meg nem tudom mondani. Mivel vásárolni kívánom a ketyerét segítsetek legyetek szívesek eldönteni, hogy van e félni valóm ez miatt vagy eccerűjen a baslfék júzer nyomkodása okozta a dolgot? Vagy esetleg a készülék nem megfelelő működése lehet inkább a gond?
Köszi előre is!
Privibe is ér
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ahogy én látom, sok esetben felmerül ez a probléma...
Valaki vesz egy Ketron eszközt, majd az elsö pár napban párszor lefagy az eszköz...
Nekem ugyanez volt az SD7-nél... 3 nappal a vásárlás után majdnem vertem a fejem a falba...
Megtanultam kezelni, megtanultam, hogy mit nem szabad ezzel az eszközzel csinálni, azóta egyszer fagyott le,
de az is az én hibámból, mivel pontosan tudtam, hogy egy adott hibás file-t töltök be, amitöl be is következett a fagyás...
Most ne indítsunk el ismét egy vitát, hogy "de mi az hogy nem szereti a hangszer ezt meg azt... meg hogy egy ilyen drága hangszer
azért ne csináljon már ilyet..."
Ketronnál ez a helyzet... Ha valaki használja, és elfogadja, hogy ez így van, akkor lehet vele élni... Ki kell ismerni, meg kell tanulni
a kezelését a hangszernek... ez magánvélemény, kizárólag Zimruska kedvéért osztottam meg veletek...

Valaki vesz egy Ketron eszközt, majd az elsö pár napban párszor lefagy az eszköz...
Nekem ugyanez volt az SD7-nél... 3 nappal a vásárlás után majdnem vertem a fejem a falba...
Megtanultam kezelni, megtanultam, hogy mit nem szabad ezzel az eszközzel csinálni, azóta egyszer fagyott le,
de az is az én hibámból, mivel pontosan tudtam, hogy egy adott hibás file-t töltök be, amitöl be is következett a fagyás...
Most ne indítsunk el ismét egy vitát, hogy "de mi az hogy nem szereti a hangszer ezt meg azt... meg hogy egy ilyen drága hangszer
azért ne csináljon már ilyet..."
Ketronnál ez a helyzet... Ha valaki használja, és elfogadja, hogy ez így van, akkor lehet vele élni... Ki kell ismerni, meg kell tanulni
a kezelését a hangszernek... ez magánvélemény, kizárólag Zimruska kedvéért osztottam meg veletek...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Zimbrus ez az én tapasztalatom a Midjay pro-val. Ha tudsz - mersz - ezzel élni, akkor bele kell vágni. Ezek ellenére jó szól.Rolandbk5 írta:Bazsi lehet félre értettél. Nem arról beszélek, mikor megvásárolsz egy hangszert és elkezded csavargatni, és az is előfordulhat otthon, hogy még leis fagyhat. Hanem arról beszélek, hogy mikor a Midjay prot megvettem - már említettem - úgy vártam azt az eszközt, hogy mostanság semmi nem csigázott fel ennyire. A jelenlegi hangszeredet - BK9 - adta érte és még némi pénzt. Simogattam, csodáltam, olyan boldog voltam, hogy nem tudom leírni, és mindenkinek azt mondogattam, hogy végre megérkezett amit kerestem eddig. Aztán egy buli minden oké.B.Bazsi írta:Írtam már hogy az első lagziban amiben a bk9-et használtam, kezdés előtt a teljes kétségbeesés kerülgették mert nem úgy szólt ahogy szerettem volna. A második lagziban már kezdett úgy szólni, de a kezelése miatt azt mondtam magamnak lagzi közben, hogy az utolsó lagzi vele, hazamegyek, alszok egyet és másik hangszer után nézek. Egyetlen egy sansza volt a gépnek hogy megmaradjon nálam, az hogy ipaddal mit produkál. A gép egyre jobban szól, kezelése gyorsan megy, hiába van jó hangja, ha ad1: hülye vagyok hozzá hogy kihozzam belőle, ad2: a kezelése katasztrófa. iPad nélkül az, én meg belebújok amennyire csak tudok. Nekem is fontos hogy megbízható és kezelhető legyen egy hangszer. Na meg jó hangú. De azt megállapítani egy hangszerről hogy hogy tud szólni, egy hét kezelés meg gyakorlás után szerintem nem lehet. Mellesleg egyetlen egyszer nem fagyott még le!Két buli minden oké.
Három buli, lefagyott de úgy, hogy csak a tápkébel kihúzásával tudtam kikapcsolni.
Mindez kb 150 ember elött. Szerencse az volt, hogy ismert csapattal voltunk és kidumáltam. Azt a hibát is elkövettem, hogy a kész alapokat amik az iPaden vannak a szöveggel, azt is a Midjay-be dugtam gondolván, hogy egy helyről irányítom. Hiba volt, mert azt sem tudtam elindítani, mert nem szólt, még a Midjay felállt. Aztán ott abban a pillanatban más is felállt. Onnantól minden dal elött egy ima. Utána már nem volt gond. Abban a pillanatban, ill. haza felé ugyanazt éreztem mint te, hogy eladom keresek valamit. De másnapra megint ott volt a csodálat. Aztán a midi ami kibabrált vele gondoltam belenézek, hogy remélhetőleg egy benne maradt valami okozta a gubancot, de sajnos nem találtam semmit. Azért sajnos, mert így nem tudom mire fogni. És itt is még mindig én voltam a hibás, és mint ahogy Tomi is mondja, kerestem az utat, és nem a hangszer okoltam, hanem magam. Majd aztán mikor már csillapodtak az érzéseim, egyik nap indulnom kellett a fiamért és kikapcsoltam ill. hogy pontos legyek megnyomtam a kikapcsolót. Furcsa volt, mert még a cipőmet felvettem, még mindig világított a kikacsoló képernyője. Hát gondoltam elmegyek majd kikapcsol. Kb. 30-45 perc lehetett, és megérkeztünk aztán semmi változás ott világított még mindig.
Itt elsírtam magam. Aztán Tasi Tomit hívtam, majd Anda Zoli és Tomi már az elején segített, hogy a szoftvert az elejétől kezdve rakjam fel egymás után. Ezt el is végeztem. Ez akkor volt mikor megjött tehát a hibák elött. Anda Zoli sem tudott semmit mondani érdembe, azt monda Norbi foglalkozik a szoftverekkel.
![]()
Akkor mondom meg is jöttünk. Aztán csak nem hagyott nyugodni, gondoltam a midiket elkészítem majd felveszem mp3-ba és úgy játszom. Ezt még elvetettem nem tetszett, majd a stílus jó lesz azzal csinálom. Hát jó is volt egy darabig, majd ott is megakadt, és vége. Eldöntötte a gép.
Itt nem a megszokás volt a baj. Egy hangszerem sem a Midjay plusz-n kívül sose fagyott le. Csak a Midjay pro és a plus volt ami kibabrált velem. Mind a kettőt szerettem. Ez ugyanaz mint a megcsalás. soha többet nem tudok ránézni, ha egyszer is cserben hagy. Utána mikor hagy csereben ismét? Mikor csal meg ismét? Mert ha egyszer megcsinálta, akkor bármikor megcsinálhatja. Szóval én erről beszélek.
Ki mit tett volna az én helyemben?
Zoli
- Zimruska
- Újonc
Sziasztok!
Köszönöm az infókat.
Mivel midjay pro tulajdonos lettem segítséget szeretnék kérni, hogy honnan hogyan juthatok hozzá magyarnyelvű használatihoz?
Üdv:Zimi
Köszönöm az infókat.
Mivel midjay pro tulajdonos lettem segítséget szeretnék kérni, hogy honnan hogyan juthatok hozzá magyarnyelvű használatihoz?
Üdv:Zimi
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Amennyire én tudom, nehéz ügy!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
- Zimruska
- Újonc
Csak ötletelek.... mivel árulják még most is magyarországon újonan.....
Anno az ea7-nek se volt mikor vettem.... írtam rolandéknak (magyar) és küldték is... mivel nem árulhat mo-n hogy nincs magyarnyelvű használati útmutató.... még a teszkós kütyünek is kell....
Anno az ea7-nek se volt mikor vettem.... írtam rolandéknak (magyar) és küldték is... mivel nem árulhat mo-n hogy nincs magyarnyelvű használati útmutató.... még a teszkós kütyünek is kell....