Tegnap délután Monkey barátom (és fórumtársunk) segítségével rálöttük a rendszeremre (Bose 402 topok, Behringer iNuke 1000 végfok, Invotone 12DSX aktív szub)a Soundcraft Ui12 digit keverőt..... háát lef*stam a zoknijaimat!!! Mekkora királyság ez a keverő!!! Egyedül nem lettem volna képes életet lehelni bele, de Monkey hatalmas hozzáértése és tapasztalata révén szük 1,5 óra alatt a teljes setup - mentésekkel együtt - elkészült, így hétvégén már ezzel nyomjuk!!! Így még nem szólt a drága 9000 Pro-m!!!! Az effektek fantasztikusak (persze miután Monkey beállítgatta), az eq-k hihetetlen jók!!! Egy Mac-es szofverrel és mérőmikrofonnal kimértük a cuccot, majd a grafikus eq-val korrigáltuk. Hát, nem találok szavakat a hangképre!!! Ez kell nekem!!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Siklai68
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Juhéjj!!
Tegnap délután Monkey barátom (és fórumtársunk) segítségével rálöttük a rendszeremre (Bose 402 topok, Behringer iNuke 1000 végfok, Invotone 12DSX aktív szub)a Soundcraft Ui12 digit keverőt..... háát lef*stam a zoknijaimat!!! Mekkora királyság ez a keverő!!! Egyedül nem lettem volna képes életet lehelni bele, de Monkey hatalmas hozzáértése és tapasztalata révén szük 1,5 óra alatt a teljes setup - mentésekkel együtt - elkészült, így hétvégén már ezzel nyomjuk!!! Így még nem szólt a drága 9000 Pro-m!!!! Az effektek fantasztikusak (persze miután Monkey beállítgatta), az eq-k hihetetlen jók!!! Egy Mac-es szofverrel és mérőmikrofonnal kimértük a cuccot, majd a grafikus eq-val korrigáltuk. Hát, nem találok szavakat a hangképre!!! Ez kell nekem!!

- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Nos, megvolt a Soundcraft keverőm élő első hadrafogása! Röviden: fenomenális! A hangbeállás abból állt, hogy a keverőn beállítottam a master hangerőt a teremhez és semmihez nem kellett nyúlni!

- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Siklai68,
A Soundcraft Ui12 az én keverőm volt. Nem rossz ugye?
Én is vásáróltam ismét egyet a Signature mellé.
Amit figyelmedbe ajánlok, azaz új szoftver telepítése, és az új app letöltésé. Szerintem lett rossz. Most már nincs különbség az UI12-16-24R között. Szerintem jól sikerült. Én már feltelepítettem az új szoftvert, már tesztelem.
http://pro.harman.com/lp/harman-connect ... a5828a4403
http://www.soundcraft.com/ui12-ui16-fir ... nouncement
Ha van kérdésed keressél bátran.
Zotti
A Soundcraft Ui12 az én keverőm volt. Nem rossz ugye?
Én is vásáróltam ismét egyet a Signature mellé.
Amit figyelmedbe ajánlok, azaz új szoftver telepítése, és az új app letöltésé. Szerintem lett rossz. Most már nincs különbség az UI12-16-24R között. Szerintem jól sikerült. Én már feltelepítettem az új szoftvert, már tesztelem.
http://pro.harman.com/lp/harman-connect ... a5828a4403
http://www.soundcraft.com/ui12-ui16-fir ... nouncement
Ha van kérdésed keressél bátran.
Zotti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rolandbk5 2017.07.17. 10:33-kor.
- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Zoli!
A Tajti mondta, hogy a tiéd volt és nem tudja miért, de visszamentél analógra. Nekem nagyon bejön!!!!
A Tajti mondta, hogy a tiéd volt és nem tudja miért, de visszamentél analógra. Nekem nagyon bejön!!!!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Nem vissza mentem, hanem vettem egy analógot is.

- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Köszi Zoli!
Ha nagyon elakadnék kereslek, bár szeretem magam megfejteni a dolgokat. Az indulásban nagy segítséget kaptam Monkey barátomtól, most majd felszívom magam és neki esek....

Ha nagyon elakadnék kereslek, bár szeretem magam megfejteni a dolgokat. Az indulásban nagy segítséget kaptam Monkey barátomtól, most majd felszívom magam és neki esek....
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
SoundCraft Ui12.
Feltettem tegnap az új szoftverfrissítést. Elsőre - bár most egy ideje nem volt - letisztúltabb lett. Amit elsőre észrevettem, hogy megkapta az Ui24R szoftverét ami ott vettem észre, hogy az AFS2 procinál nem kerek az Eq része, hanem már négyszög. Itt ennél még az EQ csak alsóvágót tartalmaz, még a 24R-nél alsó-felső vágó is van. Aztán kipróbáltam az új appot. Na itt van még némi kesze-kuszaság. Az app-ban nem találta az AFS2 programot, a master EQ-t, és nem lexicon effekt volt benne. A két mono csatorna sztereósítását sem tudtam eszközölni. Egyszerűbb az az app, de szerintem ez még nem a kész verzió. Bár ott minden csatornán az EQ alsó-felső vágóval volt ellátva. A csatornáknak lehetőség van kiválasztani, hogy az AKG mikrofonját használod, vagy csak simán mikrofon, nagy egy általános csatorna. A grafikája nem olyan színes mint a réginél. Az RTA lehetőséget hiányóltam. Van külön SETUP mód és LIVE mód. A SETUP módban lehet beállítani mindent, a LIVE olyan mint a VIEW GROUPS a réginél, tehát amit használok azt látom. Bár a réginél én választhatok a csatornák közül, itt meg ami él azt mutatja.
Zoli
Feltettem tegnap az új szoftverfrissítést. Elsőre - bár most egy ideje nem volt - letisztúltabb lett. Amit elsőre észrevettem, hogy megkapta az Ui24R szoftverét ami ott vettem észre, hogy az AFS2 procinál nem kerek az Eq része, hanem már négyszög. Itt ennél még az EQ csak alsóvágót tartalmaz, még a 24R-nél alsó-felső vágó is van. Aztán kipróbáltam az új appot. Na itt van még némi kesze-kuszaság. Az app-ban nem találta az AFS2 programot, a master EQ-t, és nem lexicon effekt volt benne. A két mono csatorna sztereósítását sem tudtam eszközölni. Egyszerűbb az az app, de szerintem ez még nem a kész verzió. Bár ott minden csatornán az EQ alsó-felső vágóval volt ellátva. A csatornáknak lehetőség van kiválasztani, hogy az AKG mikrofonját használod, vagy csak simán mikrofon, nagy egy általános csatorna. A grafikája nem olyan színes mint a réginél. Az RTA lehetőséget hiányóltam. Van külön SETUP mód és LIVE mód. A SETUP módban lehet beállítani mindent, a LIVE olyan mint a VIEW GROUPS a réginél, tehát amit használok azt látom. Bár a réginél én választhatok a csatornák közül, itt meg ami él azt mutatja.
Zoli
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Lenne egy újabb hülye kérdésem... 
A kérdés elméleti és inkább müszaki szempontból érdekel...
Adott egy mikrofon elöfok, vagy mondjuk egy vokálproci...
Abba bármelyik dinamikus mikrofont be lehet dugni?
Gondolok itt arra, hogy rengeteg mikrofon van és mindegyik más ellenállású...
Mindegy a fogadó eszköznek, hogy egy mikrofon 150-300-600-900 Ohm-os?
Ha mondjuk az eszköz bemenetén az van feltüntetve, hogy 1kOhm...
Akkor milyen mikrofont célszerü alkalmazni? a 150 Ohm-osat, vagy inkább a 900 Ohm-osat?
Vagy teljesen mindegy?
Bocsi, ha nagy baromságot kérdeztem...
Üdv: Roland...
A kérdés elméleti és inkább müszaki szempontból érdekel...
Adott egy mikrofon elöfok, vagy mondjuk egy vokálproci...
Abba bármelyik dinamikus mikrofont be lehet dugni?
Gondolok itt arra, hogy rengeteg mikrofon van és mindegyik más ellenállású...
Mindegy a fogadó eszköznek, hogy egy mikrofon 150-300-600-900 Ohm-os?
Ha mondjuk az eszköz bemenetén az van feltüntetve, hogy 1kOhm...
Akkor milyen mikrofont célszerü alkalmazni? a 150 Ohm-osat, vagy inkább a 900 Ohm-osat?
Vagy teljesen mindegy?
Bocsi, ha nagy baromságot kérdeztem...
Üdv: Roland...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Rá tudsz dugni bármit Roli, max. nem ugyanaúgy fog szólni... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Köszi Tacso...
Ez jól esett...

Ez jól esett...
"Még mindig csak amatőr vagyok..."