|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- BodziLalikirály
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Fogós kérdés!
Az LD Systems-nél szeretnek 4 Ohm-os rendszerekkel dolgozni, bár találkoztam már aktív hangfalukkal amiben 8 Ohm-os volt a hangszóró.
Ami nekem van 8"-os és 12"-os aktív hangfalaim tőlük az mindkettő 4 Ohm-ra van felépítve.
Viszont a passzív hangfalai 8 Ohm-osak.
Az LD Systems-nél szeretnek 4 Ohm-os rendszerekkel dolgozni, bár találkoztam már aktív hangfalukkal amiben 8 Ohm-os volt a hangszóró.
Ami nekem van 8"-os és 12"-os aktív hangfalaim tőlük az mindkettő 4 Ohm-ra van felépítve.
Viszont a passzív hangfalai 8 Ohm-osak.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Holnap kell megérkezzen egy csomag, benne 2 aktív modul, LDGT 15A, arra vagyok kiváncsi, hogy fogja-e rajta írni valahol, hogy minimum 4 ohm...Mert akkor ugy-e köthetek rá 2 db 8 ohmos hangfalat is. Akkor lehetne a névleges teljesítményét használni.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Az én LD hangfalaim 16 Ohm-osak...
Az aktívak hátulján semmi nincs írva... Semmilyen adat, vagyis amiket eddig láttam, azokon nem volt...
Gondolom pontosan azért, hogy ne akarjanak az emberek mást rákötni, csak az LD hangfalait...

Az aktívak hátulján semmi nincs írva... Semmilyen adat, vagyis amiket eddig láttam, azokon nem volt...
Gondolom pontosan azért, hogy ne akarjanak az emberek mást rákötni, csak az LD hangfalait...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Kikerestem a neten a használati útmutatót... Abban sem írja, csak, hogy "Class D" erősítővel szerelve... 
Cseles ez az LD...
Cseles ez az LD...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- edmund
- VIP
Megérkeztek a modulok. Az érdekes az, hogy 4 kijöveti szál van, 1-, 1+, 2+, 2- jelzésekkel, és bridge +, bridge-, csak írás, anélkül, hogy jelezné , melyik két szál tulajdonképpen a bridge kijövet. Aki használt bridge kijövetet, igazítson . Tehát felépítésre olyan , mint egy sztereo erősítő.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia! A bridge legtöbb esetben a +1 - +2 legalábbis én eddig minden erösitön meg keveröerösitön igy láttam! Legjobb ha keresel a neten egy leirást, hogy biztosra tudj menni!
Üdv. Miki!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Edmund!edmund írta:Megérkeztek a modulok. Az érdekes az, hogy 4 kijöveti szál van, 1-, 1+, 2+, 2- jelzésekkel, és bridge +, bridge-, csak írás, anélkül, hogy jelezné , melyik két szál tulajdonképpen a bridge kijövet. Aki használt bridge kijövetet, igazítson . Tehát felépítésre olyan , mint egy sztereo erősítő.
Ha ez egy aktív hangfal végfok egysége, akkor azon a "bridge" mód nem létezik (nincs kiépítve) !!!
Ha le tudnád fotózni és elküldeni a képet a panelről biztosabbat mondanék.
Ha viszont aktív hangfal egysége akkor :
Az első lehetőség:
A 1+ 1- a mélyhangszóró, a 2+ 2- pedig a driver (de lehet fordítva is) kimenete, mivel így egy aktív váltót tartalmaz a panel külön végfok a mély/közép-nek és külön a közép/magas-nak!
Nagy általánosságban ez a felépítés.
A másik lehetőség!
Ha külön passzív hangváltó is van a hangfalban, akkor az 1+ 1- arra csatlakozik rá, míg a 2+ 2- egy a hangfalba beépített, második hangfal meghajtására/csatlakoztatására szolgáló aljzatra kell forrasztani (mint pld az RH Sound PP-0312AUS-BT) amikor is az egyik aktív hangfal meg tud hajtani egy második passzív hangfalat. Itt előfordulhat a "DUAL" felépítése a végfoknak, de a "HÍD" üzemmódnak a fázisfordító elektronikája nincs beépítve.
A "bridge" felirat lehet azért is mert ugyanebből a panelből építenek/építhetnek mondjuk "DUAL MONO" RACK -es végfokot amiben már benne van a fázisfordító és él a híd mód is!!!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BodziLalikirály 2017.06.21. 03:59-kor.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- edmund
- VIP
Mutatom:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- edmund
- VIP
Így néz ki:
- edmund
- VIP
Nagyra sikerültek. De kisült, hogy az 1+ és 2- kijövetek a bridge üzemmód. Külön-külön 4 ohmos hangfalat is köttem rá,az 1-es és 2-es kijövetekre, alig melegedik. Digi végfok, trafó nélkül.