|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Zolikus
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa4x,Roland VA-7
- Kapott köszönetek: : 20 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Bocsi,most jutottm gép elé,mert közbe jött egy esedékes hazautazás is,az se egyszerű,több mint 3000 kilométer majdnem mindenféle közlekedési eszközzel.Na szóval miért is lett Korg Pa4X?Sokat vívódtam,eleinte Yamahát szerettem volna,de rá jöttem az én báli,tánczenei stílusomnak jobban megfelel a korg hangzás.Roland szóba se került,mivel a G70 óta (amit bánok,hogy kihagytam)elfelejtettek varrógépet gyártani.Haverom EA-7-ese nálam volt pár napig,és azt vártam vigye már el,akkora csalódás.Viszont apunak van Bk7,az FR-7 herflije mellé,mert Asterixtől vásárolt SD1-et nem akarja mindig vinni.Előzményekhez tartozik,hogy volt már több Korgom is,első egy Korg T3 volt 97-ben,azt a hangszert nagyon élveztem,mellette volt Roland Ra-50,E-15,majd Ra 30.Utána vettem Triniti V3-at,ami egy kicsit csalódás volt,sok hangszín a gyengébb felbontás ellenére a KorgT3-ban sokkal szebben,kerekebben szólt,pl.Trinitiben a pánsíp nagyon koszosan szólt,a choir szintén gyengébb volt,bár az szerintem az M1,T3-ban szól a legszebben az eddig birtokolt hangszereim közül.MIvel én fele-fele arányban játszom kísérettel-szekivel a saját kidolgozott nótákat,azt tapasztaltam,a Trinitivel viszont egy-két akkori diszkó slágert jól elő lehett adni,de nem mindegyiket.Valahogy nem illett bele az én hangzásomba,zenei környezetembe összeségében,élessek voltak a hangszínek,és nagyon érzékeny volt a terem akusztikára ebben a Ra-30 párosítással,és bizony volt olyan nóta,ami a Roliban sokkal dögösebben szólt,pedig az tized annyit se ért már akkor.Állítottam az élességen a hangmagasság fügvényében,mert ilyet is tudott,de annyit nem változott.Zenekarba,stúdióba való a Triniti.nem varrógép mellé.Tajti Zoli beszámolta 1.5 évvel később,azt mondta,hoz nekem Korg Pa80-at,az nem lehet,hogy nem tetszik ő szerinte,akkor vadi új volt,az egyiket én kaptam a pár darabból,amit behoztak.Míg meg nem jött,választhattam kölcsön hangszert,mert a Trinitire volt Zolinak kapás,az egy Yamaha Ex5 volt,ami nem rossz,de akusztikus hangzásban gyengusz.Kibontottam a Pa80-at pár hónap elteltével,megint csalódás.Tiszta műanyag,érintő képernyő sehol,játék hangszer hatás.Hangzásban már nem annyira éles,de még mindig nem az,amit én szeretnék.Gyenge dobok,összhangzás színpadon nem az igazi,de azért hallottam pa60-at aránylag jól szólni szabadtéren.Nem tartottam meg,hozattam a VA-7-et,inkább ráfizettem még,azóta is szolgál.Viszont úgy döntöttem Tritonom még lesz az életben,vágyom rá.Báli zenekarok előszerettel használják mifelénk Baranyában.Most,hogy meg van a Pa4,kicsit kapok a régi élményekből,igaz ezt manapság más hangzással érjük el,de emlékeztet,arra,milyen jó volt az első Korgomat birtokolni.Szerintem D.N.C.hangszínek nagyon ütősek.Másik befutó a Ketron Sd7 lett volna,de mivel én fele-fele arányban játszom kísérettel-Midivel,meg mivel a Korgban bele lehet piszkálni minden paraméterébe,amivel jó szokásukat megtartották(persze lehet a Ketronnál nem kell),és szinti hangzásban sokkal jobb a Ketronnál,így Tajtival hosszas beszélgetés után így döntöttem,elhozom,kipróbálom,és maradt.Tudom a Korgosok mazohisták,mert sokat kell vele foglalkozni,de vállalom.Előzményekről még annyit,hogy eladtam Zottitól vett MO8-at,amit nagyon bánok mint a kutya,mert számításba vettem a Yamaha Montaget is,de csalódás volt.DX hangszínek jók benne,de én azt a legkevésbé használnám,Motif nem sokkal marad el tőle amúgy.Kicsit vékonykán szólt benne elég sok hangszín,nekem az árához képest vérszegénynek tűnt.A szolgáltatás terén jó,de egy hangszert a hangjáért szeretünk elsősorban.Előtte elhoztam egy Baranyai nem legális zenész-hangszer kereskedőtől egy Audya 4-et,az ő nevét nem fogom leírni,szerintem sokan ismeritek,szerény jövedelmét vastagon egészíti ki hangszerbizniszeivel.Elköpte,100 rongyot fogott rajtam,de hibás volt,vissza vittem neki,mivel elmondása szerint elköltötte a pénzt,így elhoztam tőle egy Jupiter 50-est plusz kp.-t,amit Tajti beszámolt a Pa4-be,mert nekem az se jött be.Azt mondta az eldó,benne van a Roland történelem.Mibe?????Ebbe?????A leslie szimulációt leszámítva a VA-7 kenterbe veri.Bevallom a Jupiter 50 makulálan volt,de így is buktam.A Pa4 viszont 960 ezerbe került,úgy hogy Zoli 330-ba számolta a Jupit.Úgy döntöttem nem veszek kb.1.2 milláért Musikantot se,meg Sd9-t se,elleszek egy darabig.Majd felveszem a kapcsolatot Galamb Józsival,meg én is akarok írni stílusokat.VA-7 16 évig szolgált,és fog is még.Bocsi,ha hosszúra nyúlt
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Na Te is ám egy Hangszerőrült vagy.. 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- herflis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Régen én is így cserélgettem a hangszereimet. Ma már csak módjával. 
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Gratulálok a Pa4x hangszeredhez. Először én is nagyon örültem neki. (Az enyém Muzikantosított volt.)
Egészen addig örültem, amíg meg nem kért egy kolléga, hogy programozzam fel az újonnan vásárolt Pa3xM hangszerét. Egy hétig csináltam. Volt időm összehasonlítani a 2 hangszert. Azzal szerintem mindent elmondok, ha azt mondom 3xM hangszerem van...
Lehet hogy majd egy későbbi op rendszerben turbósítják, mint anno a 3x-et az 1.5-el, de addig ez sajnos egy új csomagolásban eladott régi hangszer. Baranyára mindenképp Muzikantosítsd, mert különben a gyári cuccait el lehet tenni"emlékbe"...
Egészen addig örültem, amíg meg nem kért egy kolléga, hogy programozzam fel az újonnan vásárolt Pa3xM hangszerét. Egy hétig csináltam. Volt időm összehasonlítani a 2 hangszert. Azzal szerintem mindent elmondok, ha azt mondom 3xM hangszerem van...
Lehet hogy majd egy későbbi op rendszerben turbósítják, mint anno a 3x-et az 1.5-el, de addig ez sajnos egy új csomagolásban eladott régi hangszer. Baranyára mindenképp Muzikantosítsd, mert különben a gyári cuccait el lehet tenni"emlékbe"...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én is így cserélgettem, ameddig rá nem jöttem, hogy mindegyik tök egyforma és csak rajtam múlik, hogy szólal meg a hangszer.herflis írta:Régen én is így cserélgettem a hangszereimet. Ma már csak módjával.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Apróbb különbségek azért vannak, de az állítás igaz!!
Meló kérdése a megszólalás!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Én meg megfejelem azzal, hogy nekem már mindegy mivel megyek és a megszólalás sem érdekel... Meg rajtam kívül se senkit....
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Akartam is kérdezni, hogy mi lett a PA4x -el, hogy ismét PA3X Musikantja van, de most már fölösleges érdeklődnöm. Nekem is PA3X Pro Musikant van, hát mit nem modjak,........ amig müködni fog ez a hangszer addig másnak nem lesz helye az állványon, persze van még egy jó öreg G 70 is az állványon.Asterix írta:Gratulálok a Pa4x hangszeredhez. Először én is nagyon örültem neki. (Az enyém Muzikantosított volt.)
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Gabati!
Látom, hogy neked Jv80-ad is van.
Ez egy 76 billentyűs hangszer. Ezt is csak kétfelé lehet splittelni?
Látom, hogy neked Jv80-ad is van.
Ez egy 76 billentyűs hangszer. Ezt is csak kétfelé lehet splittelni?
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Qgli!
6,5-es a jv-90!
Én is olyat kerestem régen, de csak jv-80 volt amit megvettem a Tajti Zolitól. Azt mondta, hogy vigyem el azt, és visszaszámolja ugyanannyiban ha lesz jv-90. De nem lett sajnos!
6,5-es a jv-90!
Én is olyat kerestem régen, de csak jv-80 volt amit megvettem a Tajti Zolitól. Azt mondta, hogy vigyem el azt, és visszaszámolja ugyanannyiban ha lesz jv-90. De nem lett sajnos!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp