|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Nem tudom melyik EQ-ra gondoltok konkrétan (ami az FX-ek között található vagy a Bus és Main LR csatornák EQ-jára), de mindegyikbe bele lehet nyúlni a gyári appal is. Ha Bus-ra vagy a Main LR-re akartak grafikus EQ-t használni akkor át kell váltani a parametrikus EQ-t. Az EQ ablakában lévő PEQ feliratú gombra kell koppintani és átállítani GEQ-ra. Az iPad semmi olyat nem tud (funkcionálisan) amit egy Androidos eszközzel ne lehetne megcsinálni, csak a program felülete szebb és több funkció érhető el egy-egy ablakon belül...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Akit esetleg érdekel...
8 órányi anyag az Air XR keverökröl...
Kizárólag német nyelven...
http://www.dvd-lernkurs.de/behringer-x-air.html
Ha valakit érdekel és esetleg betársulna, akkor várom a jelentkezéseket privátban...
Üdv: Roland
http://www.dvd-lernkurs.de/behringer-x-air.html
Ha valakit érdekel és esetleg betársulna, akkor várom a jelentkezéseket privátban...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
HunHyper
- VIP
Na emberek... Nem bírtam magammal és megvettem az előbb említett "videót"...
A letöltött csomag tartalmaz 83db részletekbe menő videót, 50db presets-t, mintafile-okat, gyakorló feladatokat...
Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor privátban kereshet...

Ezzel a csomaggal ki lehet csavarni a maximumot az X Air keverőkből...
Belenéztem... A legelején azzal indít, hogy minden csatlakozási lehetőségről részletesen beszél...
Később minden egyes menüpontot részletesen kitárgyal... Nekem nagyon tetszik, szerintem használható csomag...
A letöltött csomag tartalmaz 83db részletekbe menő videót, 50db presets-t, mintafile-okat, gyakorló feladatokat...
Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor privátban kereshet...
Ezzel a csomaggal ki lehet csavarni a maximumot az X Air keverőkből...
Belenéztem... A legelején azzal indít, hogy minden csatlakozási lehetőségről részletesen beszél...
Később minden egyes menüpontot részletesen kitárgyal... Nekem nagyon tetszik, szerintem használható csomag...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Igen, GEQ-ra át lehet váltani a MAIN LR-nél és a BUS-nál. De a csatornáknál csak PEQ van. Ott nálam a Mixing Station app picit többet tud mint a gyári.beejaybudai írta:Nem tudom melyik EQ-ra gondoltok konkrétan (ami az FX-ek között található vagy a Bus és Main LR csatornák EQ-jára), de mindegyikbe bele lehet nyúlni a gyári appal is. Ha Bus-ra vagy a Main LR-re akartak grafikus EQ-t használni akkor át kell váltani a parametrikus EQ-t. Az EQ ablakában lévő PEQ feliratú gombra kell koppintani és átállítani GEQ-ra.
pl. a Freq és a Gain pontosabban állítható...a Q pedig itt állítható, a gyári app ezt nem tudja.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Kár hogy német.HunHyper írta:Akit esetleg érdekel...
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
-
HunHyper
- VIP
Tegnap este hang nélkül néztem, mert a kislányom aludt mellettem...
Hang nélkül is érthetö volt, olyan óvodás szinten megmutat mindent...

Hang nélkül is érthetö volt, olyan óvodás szinten megmutat mindent...
-
HunHyper
- VIP
Kedves Fórumozók...
Lenne egy elméleti kérdésem, amin lehet egyesek jót fognak nevetni, de bocsássátok meg nekem, ha túlzottan mérnökien gondolkodom...
Adott egy egyszerü felállás...
- Billentyü + Mikrofon + Digitalis keverö + DBX + Hangfalak
A következö müködhet-e, vagy csak elméletben, vagy nagyon rosszul gondolom a dolgokat?
Az adott felszerelés szépen össze van kötve mondjuk "A" jelü helyen, ami egy nagyobb házi stúdió, hogy a hangfalakat messzebb tudjuk elhelyezni.
Aztán, az adott felszerelést elvisszük "B" jelü helyre, mondjuk egy étterembe, ahol egész éjjel zenélni fogunk.
Ha "A" helyen szépen beállítom a hangzást a hangszerre, a vokálra, és a DBX-el is ki van mérve, akkor szépen szól a rendszerem az "A" helyen.
Megyek "B" helyre, ahol elvileg állítgathatok megint mindent össze-vissza...
De mi van, ha az "A" helyen mindent beállítok, de a DBX által mért eredményeket ráteszem egy Master EQ-ra a Main Out L+R kimeneteken?
Ekkor elvileg a DBX munkája megszünik, hiszen a rendszerünk optimalizálva van a teremhez és a hangfalainkhoz... Így a DBX-et ki is vehetjük a láncból,
hiszen van egy jól beállított rendszerünk...
Ha ezt a beállítást elviszem a "B" helyre, ott nagy valószínüséggel nem fog jól szólni a rendszer, mert nem erre a teremre van beállítva.
Na most jön az én mérnöki eszmefuttatásom...
Az "A" helyen DBX nélkül jól szóló rendszerünk (jó a hangképünk), az átpakolást követöen a "B" hely akusztikája miatt nem fog szépen szólni.
De......... ha ismét betesszük a rendszerbe a DBX-et, akkor elvileg ezt korrigálnia kellene a két terem közötti eltérést, a keverö csavargatása és állítgatása nélkül...
Vagy rosszul gondolom?
A fö kérdés tehát, hogy a Keveröt, a hangszert, a vokált kell-e állítgatni "B" helyen, vagy a fent leírt elmélet szerint jól kell szólnia?
Üdv...
Lenne egy elméleti kérdésem, amin lehet egyesek jót fognak nevetni, de bocsássátok meg nekem, ha túlzottan mérnökien gondolkodom...
Adott egy egyszerü felállás...
- Billentyü + Mikrofon + Digitalis keverö + DBX + Hangfalak
A következö müködhet-e, vagy csak elméletben, vagy nagyon rosszul gondolom a dolgokat?
Az adott felszerelés szépen össze van kötve mondjuk "A" jelü helyen, ami egy nagyobb házi stúdió, hogy a hangfalakat messzebb tudjuk elhelyezni.
Aztán, az adott felszerelést elvisszük "B" jelü helyre, mondjuk egy étterembe, ahol egész éjjel zenélni fogunk.
Ha "A" helyen szépen beállítom a hangzást a hangszerre, a vokálra, és a DBX-el is ki van mérve, akkor szépen szól a rendszerem az "A" helyen.
Megyek "B" helyre, ahol elvileg állítgathatok megint mindent össze-vissza...
De mi van, ha az "A" helyen mindent beállítok, de a DBX által mért eredményeket ráteszem egy Master EQ-ra a Main Out L+R kimeneteken?
Ekkor elvileg a DBX munkája megszünik, hiszen a rendszerünk optimalizálva van a teremhez és a hangfalainkhoz... Így a DBX-et ki is vehetjük a láncból,
hiszen van egy jól beállított rendszerünk...
Ha ezt a beállítást elviszem a "B" helyre, ott nagy valószínüséggel nem fog jól szólni a rendszer, mert nem erre a teremre van beállítva.
Na most jön az én mérnöki eszmefuttatásom...
Az "A" helyen DBX nélkül jól szóló rendszerünk (jó a hangképünk), az átpakolást követöen a "B" hely akusztikája miatt nem fog szépen szólni.
De......... ha ismét betesszük a rendszerbe a DBX-et, akkor elvileg ezt korrigálnia kellene a két terem közötti eltérést, a keverö csavargatása és állítgatása nélkül...
Vagy rosszul gondolom?
A fö kérdés tehát, hogy a Keveröt, a hangszert, a vokált kell-e állítgatni "B" helyen, vagy a fent leírt elmélet szerint jól kell szólnia?
Üdv...
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Hát, szerintem ha "A" helyen kimérve, majd mindent beállítva jól szól, akkor illene "B" helyen is jól szólnia egy mérés után.
Elvileg ez lenne a dolga, hogy minden körülmények között ugyanazt az akusztikai hangképet kihozza a hangtechnikából a teremben.
Szerintem!
A masterEQ szerintem egy zavaró tényezőnek kellene lennie ebben a konfigban, mert ha "A" terem akusztikája hibás, akkor ezt a hiba korrigálást állítod a masterEQra, ezáltal a "B" teremben még ezt is korrigálhatja a Dbx.
Úgy tudom, hogy a Dbx nem csak eq, hanem annál egy sokkal összetettebb szerkezet, tehát hiába emeled ki belőle az eq-t a mastereqval, abban még nem lesz fáziskorrekció, sztereó tér, stb.
Ez olyan mintha kivennéd egy jó fényképezőgép optikáját, és beletennéd egy gyenge fényképezőgépbe. Soha nem lesz olyan, de még csak a közelébe sem fog érni.
Mondom ezt úgy, hogy soha nem volt Dbx-em, nem is láttam még testközelből, csak mérési képet láttam itt megosztva, meg a netem olvasgattam róla.
Elvileg ez lenne a dolga, hogy minden körülmények között ugyanazt az akusztikai hangképet kihozza a hangtechnikából a teremben.
Szerintem!
A masterEQ szerintem egy zavaró tényezőnek kellene lennie ebben a konfigban, mert ha "A" terem akusztikája hibás, akkor ezt a hiba korrigálást állítod a masterEQra, ezáltal a "B" teremben még ezt is korrigálhatja a Dbx.
Úgy tudom, hogy a Dbx nem csak eq, hanem annál egy sokkal összetettebb szerkezet, tehát hiába emeled ki belőle az eq-t a mastereqval, abban még nem lesz fáziskorrekció, sztereó tér, stb.
Ez olyan mintha kivennéd egy jó fényképezőgép optikáját, és beletennéd egy gyenge fényképezőgépbe. Soha nem lesz olyan, de még csak a közelébe sem fog érni.
Mondom ezt úgy, hogy soha nem volt Dbx-em, nem is láttam még testközelből, csak mérési képet láttam itt megosztva, meg a netem olvasgattam róla.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
HunHyper
- VIP
Ezt én is úgy gondolom, hogy a DBX-et erre találták ki...
De egyik ismerös, akinek van egy ilyen, azt mondja, hogy így is tekerni kell nem keveset a digitális keverön...
De nem értem, hogy miért...
Valaki, akinek van DBX-e mondja már el, hogy mennyit nyúl bele a keveröbe???
De egyik ismerös, akinek van egy ilyen, azt mondja, hogy így is tekerni kell nem keveset a digitális keverön...
De nem értem, hogy miért...
Valaki, akinek van DBX-e mondja már el, hogy mennyit nyúl bele a keveröbe???
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
A gyárival is állítható a sávszélesség (Q érték), csak kijelölöd valamelyik pontot és két újjal "belecsípsz", mintha egy képet nagyítanál vagy kicsinyítenél.GabEsz írta:Igen, GEQ-ra át lehet váltani a MAIN LR-nél és a BUS-nál. De a csatornáknál csak PEQ van. Ott nálam a Mixing Station app picit többet tud mint a gyári.beejaybudai írta:Nem tudom melyik EQ-ra gondoltok konkrétan (ami az FX-ek között található vagy a Bus és Main LR csatornák EQ-jára), de mindegyikbe bele lehet nyúlni a gyári appal is. Ha Bus-ra vagy a Main LR-re akartak grafikus EQ-t használni akkor át kell váltani a parametrikus EQ-t. Az EQ ablakában lévő PEQ feliratú gombra kell koppintani és átállítani GEQ-ra.
pl. a Freq és a Gain pontosabban állítható...a Q pedig itt állítható, a gyári app ezt nem tudja.
A Mixing Station jobban testreszabható, mint a gyári app, de csak a fizetős verzió nyújt több funkciót szerintem.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.