Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 50620Hozzászólás Apelláta
2017.04.09. 11:14

Zongorista28 írta:Én ezzel az oldal helyességgel évek óta küzdök. Mindig azon jár az eszem, hogy jól csinálom-e. Ha szemben állok a cuccal, akkor a jobb, az jobb oldal, de ha be ülök a hangszerhez, akkor ez természetesen, megfordul. Ez jó így?
Igen, így a jó.

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 50621Hozzászólás Asterix
2017.04.09. 11:18

Oldalhelyességet csak zenekarok esetén érdemes értelmezni, ott is csak a látvány és a hangzás megfelelő összekapcsolása érdekében. Egyébként csak annyi a lényeg, hogy biztonsággal tudd kezelni a keverő panoráma potiját... :777

djkoxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 50663Hozzászólás djkoxi
2017.04.12. 09:50

Hétvégén zenész ismerősöm kipróbálta az aktív rendszeremet. 2 db EVZLX15p, és 1 db dB sub 05d. Szülinapi party volt, szabadtéren. Powermate 600 mk3 keverője van, monitort nem vittünk. A topokról a szub levágta a mélyeket. Mindkettőnk szerint kellemes, hosszan hallgatható hangja van, hangerőben sincs hiány. Nem bántam meg a vételt!
Aktív rendszer hangszerrel.JPG
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 50701Hozzászólás Apelláta
2017.04.15. 02:05

Mivel még csak a héten jött meg a kombi rackem, amit a keverőmnek, végfokomnak és a dbx procimnak vettem (és már bele is szereltem őket), ezért még csak most este debütált először fellépésen a dbx. Már a korábbi garázsos próba alatti tapasztalataimat leírtam, hogy mennyire kitisztult a hangkép a mély és a közép magas tartományokban, most meg azt tűnt fel, hogy a mikrofonomra is milyen jó hatással van. A korábbiakhoz képest a keverőn a miki csatorna "lágyabb beállításával", kevesebb magas emeléssel és hangerővel is tisztábban kihallatszik az ének a zenéből, mint korábban. Még kényelmesebbé vált az éneklés.

Egy elég jó akusztikájú helyen voltam, ezért a dbx most inkább csak a cuccom hangképének sajátosságát korrigálta. De ezt is hallhatóan jótékonyan tette. Jövő hónapba megyek egy legendásan pocsék akusztikájú helyre. Eddig mindig iszonnyal mentem oda, de most kíváncsian várom már, hogy halljam ott hogy fog muzsikálni a cucc.

Eddig nagyon nem bántam meg ezt a dbx-et.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 50714Hozzászólás ---Qgli---
2017.04.15. 18:37

Hát az Elctro Voice tulajokat l megszívatták ezzel az árral:

http://www.pako.hu/aruhaz/termek/5134/e ... ___elx_112

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 50715Hozzászólás almatom
2017.04.15. 19:10

De úgy is lehet fogalmazni, hogy a mostani vásárlóiknak akarnak kedvezni!
Aki korábban megvette a drágább áron, azért vette meg, mert neki megérte. Innentől kezdve pedig semmi szájhúzása nem lehet senkinek.
Az, hogy egy termék olcsóbb lehet a jövőben, azt pedig tudjuk.....

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 50717Hozzászólás ---Qgli---
2017.04.15. 19:49

Engem is megszívattak. Én még 700-ért vettem a Pa3xLe-t és végén kiszórták 550.000-ért, de nem baj, mert tanultam belőle. Következő hangszer vásárlásakor kivárom a kifutás végét.

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 50718Hozzászólás GabEsz
2017.04.15. 21:08

---Qgli--- írta:Hát az Elctro Voice tulajokat l megszívatták ezzel az árral:

http://www.pako.hu/aruhaz/termek/5134/e ... ___elx_112
Ez passzív hangfal. Szerintem ez ennyibe került eddig is.
Az aktív ennek a duplája.

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

djkoxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 50721Hozzászólás djkoxi
2017.04.16. 06:45

A tavalyi visszatérítős akcióban vásároltam az EV ZLX-et. Előtte kutakodtam, olvasgattam. Nagyon sok , tömeges EV meghibásodásról nem hallottam. Személyes tapasztalat, ajánlás alapján bátran megvettem. Nem hiszem, hogy hibás széria lenne. Egyelőre nem bántam meg, igaz ritkán használom. Az biztos, hogy örök darab lesz nálam. Ha valami tetszik azt nagyon sokáig nem szoktam cserélni. Pl a házimozi hangfalaim 20 éve ugyanazok, és most sem érzek ingert hogy váltsak.

Apelláta : nekem csak a régi DBX PA van, de azzal is komoly javulást értem el egy rossz akusztikájú helyen. Tudom, mert sok bulit csináltam már ott. Szinte alig maradt visszhang, megszűnt a búgás a terem végében. Ami még érdekesség volt, az az, hogy sétálgatva a tánctéren mindenütt ugyanolyan hangot hallottam. Nem volt feldúsulás a mélyekben, lyukak a közepekben. Amikor váltok a procin előtte-utána állapotot, akkor mutatkozik meg igazán mit is tud a szerkezet. Sajnos még most sem értek hozzá úgy ahogy szeretném, de már egész könnyen mozgok az aktív hangváltó, limiter menükben.
A DBX 2 vitathatatlan előnye a távvezérlés. Ha több munkám lenne lecserélném az enyémet egy olyanra, de így is elégedett vagyok! Renkforce mikrofonnal használom.

Amiben még kapcsolódik a két bekezdésem az a hangkép. Hatalmas előnyük az aktív hangfalaknak az, hogy processzor van bennük ( amelyikben van ). A Yamaha S115 hangszórókészlete, doboza sokkal jobb minőségű mint a ZLX-é, proci nélkül mégis vérszegényen, élettelenül szól mellette. Kézzel, EQ-val nagyon nehéz kihozni a maximumot belőle, az aktívnál a mérnökök ugyanezt megtették helyettünk. Nem beszélve a tökéletesre hangolt utankénti limiterekről amik szintén az aktív rendszer előnyei közé sorolhatóak.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 50723Hozzászólás Apelláta
2017.04.16. 12:43

djkoxi írta:A DBX 2 vitathatatlan előnye a távvezérlés. Ha több munkám lenne lecserélném az enyémet egy olyanra, de így is elégedett vagyok! Renkforce mikrofonnal használom.
A távvezérlés az egy fős zenésznek szinte nélkülözhetetlen funkció. Nem kell idegen segítségét kérni a készülék kezeléséhez, vagy a mikrofon tartásához. Persze állványra is tehető a mikrofon, de akkor meg föl-le kell rohangálni a mikrofon helyváltoztatása és a készülék léptetése között.

Én mindent tűvé tettem a Renkforce mikrofonért, amit harmad-fele árban lehetett kapni a dbx mikrofonhoz képest, de már sehol sem kapni. Szerintem nem véletlenül. Állítom, hogy a dbx is Renkforce mikrofon, csak átiratozva, és a dbx megállapodott a gyártóval, hogy ne állítson nekik konkurenciát potom pénzért. Hisz ha nem kapható, majd kénytelenek az emberek megvenni dbx néven háromszoros áron. A Renkforce-nak meg így is jó, hisz azt is ő gyártja. Persze tévedhetek, de egy az egybe ugyan az a két néven futó mikrofon. Nekem már "csak" dbx jutott drágán.

Új hozzászólás