|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- almatom
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
És mi van akkor ha nem 1 1 1 1-nél kezditek a "műsort" hanem 0 1 1 1-nél?
Ilyet lehet a cakewalk-ban?
Ilyet lehet a cakewalk-ban?
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Tomi, nem értem a kérdést! Amikor elindul a lejátszás a Cakewalkban, akkor a tempónak megfelelő sebességgel megyen az elejéről. 1. ütem 1. negyedének 000. stepjétől, csak ki kell várni, hogy megszólaljon, mert az első ütemben vannak a control, program change stb üzenetek és utána meg egy üres ütem, de ha ez a fájl már többször lett editálva, kimentve, betöltve, akkor már több üres ütem is van az elején. Ez nem is lenne baj, mert csak türelem kell hozzá és korrektül megszólal majd. De bosszantó, ha mondjuk felírtam magamnak, hogy a refrén a 22.ütemben kezdődik és mondjuk szeretném, ha még egy refrén lenne, tehát ki kellene másolnom a 22. ütemtől kezdve. Igen ám, de már nem ott van, hanem a 23. ütemben. Szóval nem olyan végzetes hiba, de mégiscsak bosszantó. Lefárad az ember az állandó koncentrálásban. A Yamahámban nincs gond a lejátszással, nincs csend az elején - hiába tett már bele a CW akár 4 üres ütemet is - mert úgy van beállítva, hogy az első hangjegytől induljon a lejátszás, tehát a Yami átugorja az elején az összes csendet.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Nekem egy citromail-es címed van. Az már nem él?almatom írta:Hová, Gabi? Mert nem kaptam semmit.......---Qgli--- írta:Elküldtem...
- ---Qgli---
- VIP
Úgy látom nem vagyok egyedül a problémáimmal. Én CakeWalk 9.0 használok Xp alatt, de a másik gépemen Sonar 4 meg Sonar X2 is van Win 8 alatt és ugyanezeket a problémákat megcsinálják azok is. Szinte minden ilyen hibát kipróbáltam már a másik két ( újabb ) verzióval is és tök egyformán hibáznak ezért gondolom, hogy a file-ba van bele írva valami, amit a CW nem lát.
Nekem nem mindig jön elő a probléma csak némelyik file-nál és olyanoknál, amit nem én csináltam. A midi file-jaim készítésénél sokszor alkalmazom azt a módszert, hogy ha valahol megtalálom, akkor abból törlöm a sávokat és és újra feljátszom az egészet. Két dolog miatt szeretem így csinálni: az egyik, hogy pl a mankóval meg a lirycs-el nem kell kínlódnom, a másik, hogy amikor feljátszom a sávokat ( már az elsőt is ) akkor van mihez játszani ( még ha rossz is ). Egy sávot törlök, helyette feljátszom úgy, ahogy nekem tetszik. És így sorban kicserélem az összeset.
Nekem nem mindig jön elő a probléma csak némelyik file-nál és olyanoknál, amit nem én csináltam. A midi file-jaim készítésénél sokszor alkalmazom azt a módszert, hogy ha valahol megtalálom, akkor abból törlöm a sávokat és és újra feljátszom az egészet. Két dolog miatt szeretem így csinálni: az egyik, hogy pl a mankóval meg a lirycs-el nem kell kínlódnom, a másik, hogy amikor feljátszom a sávokat ( már az elsőt is ) akkor van mihez játszani ( még ha rossz is ). Egy sávot törlök, helyette feljátszom úgy, ahogy nekem tetszik. És így sorban kicserélem az összeset.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Igen a fastplay kihagyja az üres ütemeket, ez így van a legtöbb hangszerben, ha aktiválva van a funkció, de a cw-ben sok kellemetlenségetMMaestro írta: ... mert úgy van beállítva, hogy az első hangjegytől induljon a lejátszás, tehát a Yami átugorja az elején az összes csendet.....
okoznak a duplikált üres ütemek. Valóban nem minden dalban csinálja a program a jelenséget.
Buba
- almatom
- VIP
Na akkor ezt a címemet írd át gmail-re és úgy legközelebb szuper lesz! (Megvan ez a címem is de semmilyen szinten nem használom)---Qgli--- írta:Nekem egy citromail-es címed van. Az már nem él?almatom írta:Hová, Gabi? Mert nem kaptam semmit.......---Qgli--- írta:Elküldtem...
Szóval megnéztem a file-odat és gyakorlatilag az első taktusban sysex-ek és kontrollerek vannak. Az "adás" csak a 2. taktustól jön.
Szóval azt mondod, hogy ezeket a sysex-eket és kontrollereket nem Te írtad be az 1. taktusba?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Yamaha XG Works esetén sosem találkoztam ilyen hibával, pedig az ezekhez a nagy nevekhez egy kis semmi program.
- almatom
- VIP
Qgli,
Logic-ban lehúztam a nulladik taktusig a sávot és úgy ki-exportálva a midit indul 1-rôl, azonnal!
Szerintem ez beállítás kérdése a cake-ben, hogy csináljon üres taktust a sysex-ek és kontrollereknek avagy sem. Ennek kikapcsolhatónak kell(ene) lennie.
Már eleve az gáz, hogy egy program milyen jogon ír be bármit is magától?!? Ennek a funkciónak tuti van kikapcsolási lehetősége.......
Logic-ban lehúztam a nulladik taktusig a sávot és úgy ki-exportálva a midit indul 1-rôl, azonnal!
Szerintem ez beállítás kérdése a cake-ben, hogy csináljon üres taktust a sysex-ek és kontrollereknek avagy sem. Ennek kikapcsolhatónak kell(ene) lennie.
Már eleve az gáz, hogy egy program milyen jogon ír be bármit is magától?!? Ennek a funkciónak tuti van kikapcsolási lehetősége.......
- ---Qgli---
- VIP
A mű a 2. taktustól indul. Ezt így van ezzel nincs gond, de az első ütemben a CakeWalk semmit nem mutat!!!
- almatom
- VIP
Pedig ott vannak a sysex-ek es a kontrollerek is!
Tehát a Cakewalk szúrja be ezeket a dolgokat, amit tuti, hogy ki kell tudni kapcsolni, lévén egy gép helyettem ne döntsön már!
https://dl.dropboxusercontent.com/u/428 ... .12.47.png
Tehát a Cakewalk szúrja be ezeket a dolgokat, amit tuti, hogy ki kell tudni kapcsolni, lévén egy gép helyettem ne döntsön már!
https://dl.dropboxusercontent.com/u/428 ... .12.47.png