Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - használhatósági tapasztalatok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 48777Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.07. 13:39

Csabi,

Jelen esetben Anitát vokálozom meg a VLTouch2-vel, én meg használom a Voiceplay-t. A hangkép elégerőssé lesz téve ez által.
Igen a TC-k modernebbek mint a Roland volt, viszont amit akkor kitaláltak az most is bátran használható. Nyilván a TC-nek sok előnye van a Rolandhoz képest, éppen ezért célszerűbb.
Most hozta meg a postás, és megcsináltam a gyári visszaállítást, majd otthon kezdődhet a játék. Alig várom.

Csabi majd azért egy-két ötlettel megajándékozhatnál, amivel szívesn élnék. :777

Zotti

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48779Hozzászólás tacso
2017.02.07. 13:51

Amiben csak tudok Zoli! Lehet hogy egyszerűbb dolgotok lesz touch2 vel, mert mintha lennének benne dedikált presetek dalokhoz...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48784Hozzászólás tacso
2017.02.07. 15:05

Látod Nándi? Amióta Bogi használja a Voicelive Rack-ot csak ez a 2 felvételünk van! Nem nagyon van benne semmi "izgalmas" ének sound, mert ez Hoteles referencia és itt a letisztultabb dolgokat játsztuk. Egy általános képet azért talán lehet alkotni az eszközök minőségéről.
Ami még az igazsághoz hozzátartozik: Almatomnak, Zajcsináló Bandinak, Viski family, Baobao, Gyuley, és még sorolhatnám a neveket, szerintem nincs szüksége ilyen erős gép segítségre, mint például nekem. Mert ha az éneklőke jó, akkor egy sima reverb is elég és mégis leesnek az állak!
Nekem nagyon kellett, mert tudom hogy segít ott ahol elfogyok, és segít a 10 órás bulit is végig teljesíteni, ezt nem szégyenlem leírni...

Tehát a 2 utolsó felvételünk, amit már régebben megosztottam! A zseniális Youtube konverzió után megmaradt minőséget talán fülessel lehet jobban kontrollálni...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48785Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.07. 15:23

Csabi igaz van. Akinek jó a hangja annak nem kell nagy dolog. DE. Én azt gondolom, hogy egy Neoton dalt, vagy Stevie-t sokkal jobban meglehet csinálni egy ilyen segítséggel, vagy minden dalt úgy kidolgozni, hogy a szólamokat egyesével fel kell énekelni. Mi ezt előszeretettel használjuk, mert mind amellett, hogy Anitának remek hangja van, mi is felénekeljük otthon a szólamokat. Hálás vagyok Anitának, hogy olyan szinten megtudja csinálni a szólamokat, hogy én nem is hallom, majd csak akkor mikor már elénekelte. Ügyes nagyon. Egy ilyen vokálgéppel sokkal több mindent lehet jól elkészíteni, és az meg még hab a tortán, ha tudjuk rendesen használni.
Muzsikáltam én is egyedül, de nem értem mostanság, hogy miként oldottam meg ezeket. Azt gondolom, hogy a zene nem egy nagy dolog, van aki maga, van aki vásárólt midiket szab saját szájízre, ami többé kevésbé jól sikerül. Ezzel nincs gond. De, ha szar az éneked, akkor lehetszt te Almatomi is nem fog érni egy fabatkát sem. Viszont fordítvan jobb a helyzet, mert egy jó énekkel a silányabb alapot is el lehet sütni. Erre sajnáljuk a legjobban a pénzt. Pedig nélküle gyenge, erőtlen, és fantáziátlan az ének.

Szerintem ... :777

danpress
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Ének
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 48792Hozzászólás danpress
2017.02.07. 17:48

sziasztok. Aki idegenkedik az E-A7-től: az új Jolly nótából csináltam egy songstyle-t 2 óra volt az egész 4 verse, 4 fill, 3 hangszín. pendrivera mentettem a szintiben vawban (nem sávonként), kapott egy enyhe compressort és eq-t, minden más a szintiben készült, a saját gyári hangszínekkel (samplerezni is lehet vele, de ebben nincs semmi sample). ezt a settet így ahogy van hangszínestül, beállításokkal (melyik introval, versevel, hangszínnel kezdjen, milyen hangmagasságban, stb.) el is lehet menteni, majd ezeket a mentett seteket sorba rendezve egész estét felépíteni előre.

szerintem nagyon haladós hangszer, a hangjára sincs panaszom - biztos van szebben szóló - az elektronikus hangokban nagyon erős a roland, dobokból sok van, de kevés szép (srx-ek pl.) mondjuk azok nekem elég is, de elvileg samplerelt yamaha dobsettet is be lehet tölteni és használni (nem próbáltam még). gitárok nem erősek, a többi élő hangszerekkel nincs gond, mindben van használható. gyorsan és mélyen bele lehet piszkálni a hangszerbe, ilyen szempontból nagyon jó - pl. 100 midi dalt áthangszereltem vele egy nap alatt. átlagos vendéglátósnak ebben az árban szuper.

(a zenei játékot a videóban hagyjuk, tudom hogy vannak hibák, nem ez volt a cél :) )

baobao15
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 43 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 48794Hozzászólás baobao15
2017.02.07. 18:05

Sziasztok!

Jó kis dolog ez a tc helicon.Én azért szeretném megvásárolni hogy különböző effekteket használjak.
A videot amit felraktatok (fórumtali)nagyon jó az effekt szerintem.
Ahogy Csabi mondja egy erős hétvégéhez segít is az emberen.
Akinek van ra lehetősége szerezzen be egyet!!!!!!!!

Ui:Jól sikerűlt a roland styl!!!!!!Gratula

Üdv:bao

danpress
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Ének
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 48833Hozzászólás danpress
2017.02.08. 15:33

Még egy Jolly újdonság, most felklimpíroztam az énekdallamot is zongora hangszínnel, hellyel-közzel.
Ez is hamar ment, másfél óra mindennel együtt.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 48858Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.09. 15:26

danpress írta:sziasztok. Aki idegenkedik az E-A7-től: az új Jolly nótából csináltam egy songstyle-t 2 óra volt az egész 4 verse, 4 fill, 3 hangszín. pendrivera mentettem a szintiben vawban (nem sávonként), kapott egy enyhe compressort és eq-t, minden más a szintiben készült, a saját gyári hangszínekkel (samplerezni is lehet vele, de ebben nincs semmi sample). ezt a settet így ahogy van hangszínestül, beállításokkal (melyik introval, versevel, hangszínnel kezdjen, milyen hangmagasságban, stb.) el is lehet menteni, majd ezeket a mentett seteket sorba rendezve egész estét felépíteni előre.

szerintem nagyon haladós hangszer, a hangjára sincs panaszom - biztos van szebben szóló - az elektronikus hangokban nagyon erős a roland, dobokból sok van, de kevés szép (srx-ek pl.) mondjuk azok nekem elég is, de elvileg samplerelt yamaha dobsettet is be lehet tölteni és használni (nem próbáltam még). gitárok nem erősek, a többi élő hangszerekkel nincs gond, mindben van használható. gyorsan és mélyen bele lehet piszkálni a hangszerbe, ilyen szempontból nagyon jó - pl. 100 midi dalt áthangszereltem vele egy nap alatt. átlagos vendéglátósnak ebben az árban szuper.

(a zenei játékot a videóban hagyjuk, tudom hogy vannak hibák, nem ez volt a cél :) )

Szerintem remek lett, midiből konvertálni vagy a nulláról csináltad?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 48859Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.09. 15:29

danpress írta:Még egy Jolly újdonság, most felklimpíroztam az énekdallamot is zongora hangszínnel, hellyel-közzel.

Ez is jó lett! Egyre inkább azt mondom hogy nincs rossz hangszer csak hozzá nem értő felhasználó... :lol:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

padisaxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
Adott köszönetek: : 365 alkalommal
Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48904Hozzászólás padisaxi
2017.02.10. 11:22

B.Bazsi írta:
danpress írta:Még egy Jolly újdonság, most felklimpíroztam az énekdallamot is zongora hangszínnel, hellyel-közzel.

Ez is jó lett! Egyre inkább azt mondom hogy nincs rossz hangszer csak hozzá nem értő felhasználó... :lol:
Szerintem is jó lett. És egyet értek abban is, hogy nincs rossz hangszer...... :)

Zene nélkül lehet élni, de minek....

Új hozzászólás