Bizony érdemes, fasza hangszer!Rolandbk5 írta:Korg PA2x pro-t érdemes e még venni?
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Na ezt untam én meg.Zeneboy írta: Használható hangszer, de egy digit keverő kell, hogy a végső hangzásban korrekt legyen! Pa1 után eq-t ebbe rakták bele, viszont több sebből vérzik mert sok gyári stíl sincs beállítva, pedig a lehetőség ott van benne...
HA azt akarom, hogy jól szóljak, vegyek még a milliós hangszerem mellé egy digitális keverőt, meg egy dbx izét, meg cseréljem le a hangfalaimat, tehát költsek el még 1,5 milliót sz@rokra, ha jól akarok szólni és természetesen dolgozzam ki a stílusokat és dalokat rajta kb 2 éves melóval mert a gyártó képtelen rá, hogy egy jól megszólaló hangszert készítsen.
Lófax és estifény.
Szerintetek ez így a fasza?
Közben majd mindenki a Ketronokat fikázza, "mert a pa meg a tyros csak stabilabb"
Mindenki háttal ül a moziba, vagy mi van?
ne vegyétek személyes sértésnek amit leírtam, de talán érdemes átgondolni...
Én is szeretem a fejlődést és próbálok lépést tartani a korral, de ami baromság, azt nem eszem meg.
Buba
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Nekem nincs "nótám" sd7-re de olcsóbb kategóriáknál ezt untam meg én is...ezért lett a varangy 
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Mondja meg nekem valaki, hogy milyen memória van a Pa3xLe-ben! Én csak pakolgatom a file-jamat a memóriába, de fogalmam sincs, hogy mennyi és milyen van benne...( nem azért, mert nekem a pa800-ban sem volt sem winchester sem semmi szarság, pendrive-on tartottam mindent és bőven megfelelt.
Másik: A gyári stílusai tényleg gagyik, de amiket le lehet tölteni a Korg.com-ról azok már jól meg vannak hangszerelve.
Másik: A gyári stílusai tényleg gagyik, de amiket le lehet tölteni a Korg.com-ról azok már jól meg vannak hangszerelve.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Bocsánat! Amnnyiben ott van a használt ára és annyiért adják akkor nem érdemes Pa 2 mehet a levesbe...forissandor írta:Bizony érdemes, fasza hangszer!Rolandbk5 írta:Korg PA2x pro-t érdemes e még venni?
Amit visszasírna az mber az max a Tc belőle, az új pa -k mindegyikében egy rakás szerencsétlenség...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
A megszólaláshoz minden láncszemre szükség van, aki itt van annak ezt nem hinném, hogy el kell magyarázni! Azzal is tökéletesen egyet értek, hogy minimális a fejlődés... Amit írtam annál vegyük figyelmbe, hogy egy 2007-2008 körül megjelent hangszerről van szó, aminek a végső megszólalásához kellhet már plusz eszköz... Vagy akkor feleslege a pa1- nél is a felharmónikusokat piszkálni?
Értem, én, hogy most a ketron a király, és aláírom sőt soha nem utasítanám vissza az állvanyomon... de a környezetemben sajnos senkit nem tudnék megnevezni, aki csak és kizárólag egy db ketronnra bízná az életét és művészetét egy buliban...
Nem 1 story hangzott itt már el, az évk alatt, aztán idővel jöttek a csalódások. Én tényleg őszintén bízom benne, hogy az új modellek hosszú távon bevállnak, mert akkor végre én is elszánnám magam, hogy márkát váltsak.. Bár már vagy 12- éve korg van a kezem alatt többször ellgyengültem, és azonnal váltanék ha 100%- ig biztos lennék benne, hogy nem hagy cserben...
Talán majd az sd9...
Az, hogy mennyire kell belenyúlni egy hangszerbe, ez egyén és ízlés kérdése.. Mint az is, hogy van akinek 1 óra az ami masnak 10 perc.. Vagy mert programot használ vagy mert régóta ért hozzá.. Stb.
Mint ahogy az is, hogy van az a közönség ahol még a mankó sáv sem zavarja a parasztot még is táncol rá... Akár még az eredeti előadó hangjára is.... Ide még a pa600 is sok... De akkor miért is vesszük ezeket az új hangszereket? Jah hogy elégedettek legyünk? Akkor miért baj, hogy mellé még kellhet ezer más cucc amitől jobb lehet? Én speciel nem hiszek abban, hogy a ketronban elfogadnám a gyári dolgokat úgy ahogy a tészta zabálók, vagy a hot dog evők kitalálták... eEgy időben a yamahára is azt mondták, aztán mégis piszkálgatta sok ember, és lasd Malko, vagy viskib, mennyire megtudja bolondítani...
Nem szeretnék a véleményemmel egy "márka csatát" itt a fórumon, mert kb letojom melyik hangszer a legjobb. Mindegyikbe bele lehet kötni maradjunk ennyiben.
Értem, én, hogy most a ketron a király, és aláírom sőt soha nem utasítanám vissza az állvanyomon... de a környezetemben sajnos senkit nem tudnék megnevezni, aki csak és kizárólag egy db ketronnra bízná az életét és művészetét egy buliban...
Nem 1 story hangzott itt már el, az évk alatt, aztán idővel jöttek a csalódások. Én tényleg őszintén bízom benne, hogy az új modellek hosszú távon bevállnak, mert akkor végre én is elszánnám magam, hogy márkát váltsak.. Bár már vagy 12- éve korg van a kezem alatt többször ellgyengültem, és azonnal váltanék ha 100%- ig biztos lennék benne, hogy nem hagy cserben...
Talán majd az sd9...
Az, hogy mennyire kell belenyúlni egy hangszerbe, ez egyén és ízlés kérdése.. Mint az is, hogy van akinek 1 óra az ami masnak 10 perc.. Vagy mert programot használ vagy mert régóta ért hozzá.. Stb.
Mint ahogy az is, hogy van az a közönség ahol még a mankó sáv sem zavarja a parasztot még is táncol rá... Akár még az eredeti előadó hangjára is.... Ide még a pa600 is sok... De akkor miért is vesszük ezeket az új hangszereket? Jah hogy elégedettek legyünk? Akkor miért baj, hogy mellé még kellhet ezer más cucc amitől jobb lehet? Én speciel nem hiszek abban, hogy a ketronban elfogadnám a gyári dolgokat úgy ahogy a tészta zabálók, vagy a hot dog evők kitalálták... eEgy időben a yamahára is azt mondták, aztán mégis piszkálgatta sok ember, és lasd Malko, vagy viskib, mennyire megtudja bolondítani...
Nem szeretnék a véleményemmel egy "márka csatát" itt a fórumon, mert kb letojom melyik hangszer a legjobb. Mindegyikbe bele lehet kötni maradjunk ennyiben.
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Bubamara
- Adminisztrátor
Nekem sem szándékom vitákat gerjeszteni, hogy "miért az én hangszerem a legjobb a világon" témában
sőt. Csupán gondolatébresztőnek szántam.
A változáshoz pedig legyen bátorságod.
Ha csak kis lépésekben is. Aztán a többi megy magától.

A változáshoz pedig legyen bátorságod.
Buba
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én is gondolkodom egy SD 40-en ( majd ha Qgli-s ára lesz ), de a korgról való átállás nekem legalább egy év lenne. Ezt csak úgy tudom megoldani, ha egyidejűleg mindkét hangszer is a kezem alatt van.
Véleményt nem szeretnék mondani az Sd 40-ről, mert még nem használtam egy percig sem, de fura, hogy itt a környékünkön mostanában több zenész váltott csúcskategóriás hangszert és egyikőjük sem döntött a ketron mellett. Egyik zenésszel egy hete beszélgettem ( aki Tyrosról váltott Pa4x-re ), hogy hallgatta-e az Sd-7-et, de neki nem jött be, pedig nem egy utolsó zenészről van szó, mert évekig hajón muzsikált. Most érdekes Viski Bálintnak a véleménye is - azt írta tetszett neki, de nem váltana a Yamaháról. Kérdezem én: Miért???
Ha olyan nagyon fajinul szól, akkor miért nem váltanak rögtön a zenészek?
Tehát még egyszer mondom: én még nem hallottam élőben az Sd 40-et, tehát nem tudok róla mondani semmit, de ez a jelenség fura.
Véleményt nem szeretnék mondani az Sd 40-ről, mert még nem használtam egy percig sem, de fura, hogy itt a környékünkön mostanában több zenész váltott csúcskategóriás hangszert és egyikőjük sem döntött a ketron mellett. Egyik zenésszel egy hete beszélgettem ( aki Tyrosról váltott Pa4x-re ), hogy hallgatta-e az Sd-7-et, de neki nem jött be, pedig nem egy utolsó zenészről van szó, mert évekig hajón muzsikált. Most érdekes Viski Bálintnak a véleménye is - azt írta tetszett neki, de nem váltana a Yamaháról. Kérdezem én: Miért???
Ha olyan nagyon fajinul szól, akkor miért nem váltanak rögtön a zenészek?
Tehát még egyszer mondom: én még nem hallottam élőben az Sd 40-et, tehát nem tudok róla mondani semmit, de ez a jelenség fura.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Mert Ricsi például sampler felépítésben nagyon jó és arra ma a T4 a legalkalmasabb.
Az SD40 azért lehet egy jó köztes megoldás, mert megmaradhat a jelenlegi vas és van időd beállni az újra ráadásul elfér a zsebedben.
Az SD40 azért lehet egy jó köztes megoldás, mert megmaradhat a jelenlegi vas és van időd beállni az újra ráadásul elfér a zsebedben.
Buba