|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ez nagyon dühítő!
És nem próbáltad kiszűrni, hogy mi zörög?
Elől? Hátul? Belülről jön?
Ő mit mondott? Vagy nem hallotta?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de én már szétvágtam volna az idegtől!
És nem próbáltad kiszűrni, hogy mi zörög?
Elől? Hátul? Belülről jön?
Ő mit mondott? Vagy nem hallotta?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de én már szétvágtam volna az idegtől!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Hátulról jobban hallatszódik, de olyan mintha maga a doboz zörögne. És csak egy bizonyos hangra!!!!
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
És mindkét láda ugyanúgy zörög annál bizonyos hangnál vagy csak az egyik?
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- ---Qgli---
- VIP
Csak az egyik zörög! Az útrakelés mindkét hangfalnál megvan.
Ezek hallatán, ha megcsinálják a DB hangfalaimat, akkor lehet ,hogy el sem adom. Jó lesz tartaléknak.
Ez csak azért gáz, mert a HPR széria ára a csillagos eget veri!Allin írta:QSC HPR122i
Szó szerint megállt a hangszóró (leugrott a mágnes a tekercsen mert nem bírta az üzemi hőmérsékletet)
ugyanez rá egy fél évre a másik ládikóban is.
Ezek hallatán, ha megcsinálják a DB hangfalaimat, akkor lehet ,hogy el sem adom. Jó lesz tartaléknak.
Miskolczi Péter mindent meghúzott rajta.Allin írta:A láda zörgésre talán megoldás lehet a csavarok újra húzása...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Szóról szóra egyetértek azzal, amit leírtál. Még mielőtt valaki hangfalat/hangosítást választana, legelőször is magába tisztázza le, mit szeretne, mire szeretné és hol szeretné. Nincs azzal semmi baj, ha valaki mondjuk egy Opel Zafirával taxizik, vagy ha egy Maybach Merecedes Vitóval, csak a kuncsaftok nagy részét baromira nem érdekli mivel ér oda a célhoz, viszont nem hajlandó kifizetni a Vitóért 50x annyit. És most a példának okáért nem Taki bácsi 2105-ét írtam a szomszédokból, mert manapság egy Ladába beülni a többség szerit "gáz" (megjegyzem nekem semmi bajom vele).
El lehet zörögni szerintem 150-200 e forintos hangfalakkal a vendéglátó iparban(ez a Zafira), nem kell egy millás prémium kategória(MMB Vito), de a SAL meg már nem célravezető(Zsiguli).
Volt nekem is Trevisem, meg Audya és T4 egyszerre az állványon, de sajnos nem a nagybetűs stage-en nyomom a Legnagyobb hőst 30 biztonsági ember gyűrűjében, hanem néha Bivalyröcsögén a kúltúrban, ahol én vagyok az egyetlen józan és ha rámborítják a Meyer Soundot a fejemre, nagy valószínűséggel nem fizeti ki senki. Én megválogatom a bulikat még mielőtt valaki azt mondaná " Én ilyen helyekre nem mennék", de az a szomorú tapasztalat, hogy bizony olyan társaságokba lehet mostanság beleszaladni, hogy a jeggyűrűt két fill között zsebreteszed, ha valakit pofánbaszol ne görbüljön el.....
El lehet zörögni szerintem 150-200 e forintos hangfalakkal a vendéglátó iparban(ez a Zafira), nem kell egy millás prémium kategória(MMB Vito), de a SAL meg már nem célravezető(Zsiguli).
Volt nekem is Trevisem, meg Audya és T4 egyszerre az állványon, de sajnos nem a nagybetűs stage-en nyomom a Legnagyobb hőst 30 biztonsági ember gyűrűjében, hanem néha Bivalyröcsögén a kúltúrban, ahol én vagyok az egyetlen józan és ha rámborítják a Meyer Soundot a fejemre, nagy valószínűséggel nem fizeti ki senki. Én megválogatom a bulikat még mielőtt valaki azt mondaná " Én ilyen helyekre nem mennék", de az a szomorú tapasztalat, hogy bizony olyan társaságokba lehet mostanság beleszaladni, hogy a jeggyűrűt két fill között zsebreteszed, ha valakit pofánbaszol ne görbüljön el.....
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Próbáltad már azt a frekvenciát megkeresni aminél zörög? Mert azt is lehet, hogy egy eddig a másik hangfalon jól szóló hangszín ennél zavart kelt. Én kipróbálnám, hogy hangerőnél amikor zörög a dalbol kiszedné a sávokat egyenként és rögtön kiderül, hogy lehet egy hangszín ami ezt okozza. Nálam ez a Ketron Midjay-nél jelentkezett akkora lábdob volt mindig, hogy el kellett hangolnom a lábdobot ahhoz, hogy ne búgjon ill. a basszust is másképpen kellett használni. El hangoltam megszűnt.---Qgli--- írta:Hátulról jobban hallatszódik, de olyan mintha maga a doboz zörögne. És csak egy bizonyos hangra!!!!
Nekem is DXR van csak 8"-ba, nálam semmi ilyen jelenség nem tapasztalható. Szól mint az atom. Hibátlan.
Próbáld meg.
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Üdv, arról van információja valakinek, hogy a ZED10-es keverőnek az egyetlen aux kimenete - ami ha jól tudom mono - aszimmetrikus vagy szimmetrikus kimenet?
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Köszi az infót! Nekem múlt héten szállt el az egyik csatornámon az egyik oldal és nem tudtam mi lehet, de akkor valószínű ez.Allin írta:A&H ZED12Fx - Szolnokon vettem a hangszerboltban
rá egy hónapra már garanciális szervíz beszart két panoráma poti
aztán rá fél évre és 2 évre is. (a szervízben "Hangszervíz" azt mondták jött ki egy hibás széria és szarok a potik)
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Mégis a riderben Wattot adnak meg, meg darabszámot!Allin írta: A Watt -ot sokan félrértik attól hogy valamire rá van írva hogy 1000W még nem jelenti azt hogy nagyot is szól azt meg főleg nem hogy tisztán. A TITOK a decibel
azaz lebutítva ha egy hangszóró 500W ot tud de 131db-t szól, egy másik pedig tud 1000W ot de 120db a hangnyomása nem nehéz kitalálni melyik fog hangosabban szólni. Nyilván a 131db-es. A felső kategóriás gyártók nem is írják legtöbbször rá az adatlapra hogy hány Wattot tud egy cucc mert nem az a lényeg...
Az FBT 3 utas top ládája olyan messzire elszól szabadtéren hogy beszarás. De még nem láttam egyetlen riderben sem ahol elfogadták volna.
ellenben a QSC-vel szívesen dolgozik Péli Barna a Hooligans a Christal (tudom ők nevüket adták hozzá...)
Az meg nem nagyon érdekel, hogy mit fogadnak el a riderben, én nem profi hangosító vagyok, én olyat veszek ami az én célomat kiszolgálja.
A hangosításról meg megvan a saját véleményem, az egy elég összetett dolog, de szerintem amit mi a fórumtagok csinálunk, az a hangosítással foglalkozók szemében egy komolytalan kategória, mi zenészek vagyunk, akiknek mellette muszáj egy-egy kihangosítást megoldani.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- ---Qgli---
- VIP
Persze! Megvan. A nagy C hangnál zörög. Teljesen mindegy, hogy milyen basszushangszínt teszek be mindegyiknél zörög! Van amelyiknél kevésbé, de mindegyiknél.Rolandbk5 írta:Próbáltad már azt a frekvenciát megkeresni aminél zörög?
Itt Egerben is az egyik zenész ismerősömnek 8-as van és neki sincs semmi problémája.Rolandbk5 írta:Nekem is DXR van csak 8"-ba, nálam semmi ilyen jelenség nem tapasztalható.
Ez valószínűleg azért lehet, mert a 8-as hangfal már ezt a frekvenciát nem hozza olyan erőteljesen. A Nagy C hang frekvenciája 60 Hz környékén lehet.