|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
A szub nem megy sehova. A DXR megy, csak az a baj, hogy a szubra rátéve használnám nyáron. Arról meg lesétál!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Tégy polifoam-ot a top alá. Vagy tedd fordítva a topot a subra, és akkor nagyobb felületen érintkeznek.
Üdv.: Apelláta
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Esetleg spanifer? 
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Gabi, ha a subon is van állványhüvely, akkor vágj le egy bele való 10 centis csövet. Bármelyik ládában, zsebben elfér és stabilan ül a top a subon.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
---Qgli--- írta:A szub nem megy sehova. A DXR megy, csak az a baj, hogy a szubra rátéve használnám nyáron. Arról meg lesétál!
Én is a spanifer-re voksolok. Vagy esetleg gumipók!beejaybudai írta:Esetleg spanifer?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- ---Qgli---
- VIP
Ez a megoldás lenne a legkézenfekvőbb Sanyi, de a Sub15d tetején M35-ös menettel rendelkező csavart kell csavarni csővel ellátva. ( Ilyen elemet bármikor esztergáltatok )
Nem is ez a kérdés számomra, hogy oldjam meg, hanem az, hogy ez nem számít hibának egy hangfal esetében??? Mert én ezzel már Miskolczi Péternél is voltam, videóra vettem és már a Yamaha cégnél van a panaszom!
Ráadásul az egyik hangfal annyira rezeg, hogy a nagy hangerő mellett hallani a zizegést!!! Arról nem beszélve, hogy szét fogja rázni a hangfal saját magát.
Ha vágom 100Hz-nél, akkor semmi gond, na de ha 100Hz alatti hangokat nem akarnám, akkor nem vettem volna 12-es hangfalat, csak 10-eset!
Nem is ez a kérdés számomra, hogy oldjam meg, hanem az, hogy ez nem számít hibának egy hangfal esetében??? Mert én ezzel már Miskolczi Péternél is voltam, videóra vettem és már a Yamaha cégnél van a panaszom!
Ráadásul az egyik hangfal annyira rezeg, hogy a nagy hangerő mellett hallani a zizegést!!! Arról nem beszélve, hogy szét fogja rázni a hangfal saját magát.
Ha vágom 100Hz-nél, akkor semmi gond, na de ha 100Hz alatti hangokat nem akarnám, akkor nem vettem volna 12-es hangfalat, csak 10-eset!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
A rezonancia megnövekedése általában az illesztések kilazulása (ez lehet a doboz, de lehet a hangszóró felfüggesztése is), vagy a tömítőanyag áthelyeződése miatt szokott előfordulni, míg a zizegés a hangszóró perem hibájára utal elsősorban. Itt akár a magas driver membránja is lehet ludas (általában az adja meg magát hamarabb), de a hangszóró pereme/membránja is lehet.
A legrosszabb esetben a mágnes ragasztója olvadt meg és mozdult el így a tekercs hozzáér amitől a hang szintén hasonló lehet.
De a félig beégett tekercs (a lakk leolvad és csomókban gyűlik össze) amit kézi mozgatással nem biztos, hogy észreveszel is okozhat hangbeli eltéréseket.
Mindenképpen érdemes szakemberrel alaposan átnézetni. Főképp, hogy ha régebben ezeket a problémákat nem produkálta!!
A legrosszabb esetben a mágnes ragasztója olvadt meg és mozdult el így a tekercs hozzáér amitől a hang szintén hasonló lehet.
De a félig beégett tekercs (a lakk leolvad és csomókban gyűlik össze) amit kézi mozgatással nem biztos, hogy észreveszel is okozhat hangbeli eltéréseket.
Mindenképpen érdemes szakemberrel alaposan átnézetni. Főképp, hogy ha régebben ezeket a problémákat nem produkálta!!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Értem. Tudom számodra ez nem megnyugtató, de nekem a 15 colos topnak is van olyan tartománya, hogy bitang hangerőnél is kihallom a rezgés úgy, hogy állványon van a hangfal. Ha elmászkál nagy hangerőnél, keress egy ütőst a zeneiskolában, nekünk a dobosnak szoktak olyan öntapadós gumitappancsai lenni a nagydob alá, aminek az alján van egy pici tüske, hiába tapossa a lábgépet, az sehova sem megy.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Mosógépalátétet lehet venni, az ömlesztett gumiból van, méretre lehet vágni, és tuti nem megy sehová.
Az a baj, hogy minél kisebb, és könnyebb ládából szeretnénk kihozni a legnagyobb teljesítményt.
Sajnos ez ezzel jár!
Qgli!
Kérdezted, hogy a dxr10 is zizeg-e!?
Eddig nem tapasztaltam, még frekivágás nélkül sem, lehet hogy ez csak a nagyobbak hibája. Egyszer azt hiszem valaki írta ugyanezt a Qscre is, talán ott is a 12-re.
Az a baj, hogy minél kisebb, és könnyebb ládából szeretnénk kihozni a legnagyobb teljesítményt.
Sajnos ez ezzel jár!
Qgli!
Kérdezted, hogy a dxr10 is zizeg-e!?
Eddig nem tapasztaltam, még frekivágás nélkül sem, lehet hogy ez csak a nagyobbak hibája. Egyszer azt hiszem valaki írta ugyanezt a Qscre is, talán ott is a 12-re.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- ---Qgli---
- VIP
Hát ez az! Ha én ezt tudom, akkor nem veszek 12-eset! Amikor meghallgattam a hangfalat a Fiendlyhouse-nál azt mondták nagy hangerőre nem hajtják ki a bemutató hangfalat!