Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Tamás01
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 4590Hozzászólás Tamás01
2012.04.05. 15:16

Gyuley írta:
B.Bazsi írta:A One Touch gombos hozzászólásom azzal a céllal írtam, hogy lássák már akik nem ösmerik a Rolandot hogy nem olyan buta gép az hogy nehezen lehet elérni benne a hangszíneket, "a hiba nem az Ön G70 készülékében van ha valaki nem éri el gyorsan a hangszíneket"... :PP :twisted: Ja, hogy a Korgokban meg Yamahákban is benne van? Ja, oké, ebben is! Ja, meg nem csak a Psr 1000-es 2000-esben és ettől fölfelé lévő hangszerekben van 8 x nagyon sok reg.memória dedikált gombokkal, hanem láss csodát az én gépemben is.... Á, szinte hihetetlen ugye??? Szerkeszthető Music Assistant béállítások is vannak benne amelyek specifikusabb dalbeállítások elmentésére alkalmasak, biztos hogy benne van a Korgokban is meg a Yamikban is ilyen csak nem tudom mi néven futnak... Meg user programokhoz midifile-t lehet menteni, de biztos ilyen is van a többi márkában is. Ne nézzük már annyira hülyének a Rolandot... :diablo: :mrgreen: :!:

C dúr - C6 , ha jól emlékszem az E-16-osomban is így szólt a bossa....
Naaaaaaa Bazsikám lassíts már!

Nem tudom hol olvastad tőlem azt hogy a Roland hangszerek buták lennének, de ilyet nem hiszem hogy írtam volna!
Szerintem ez a "topic" pontosan arról szól, hogy megosszuk egymással a hangszereink tulajdonságait, előnyeit hátrányait, és nem kell besértődni ha egy másik gyártó hangszere is tudja azt amit esetleg a tiéd is, esetleg olyat is amit a tiéd nem, vagy éppen fordítva!
Én leírtam a hozzászólásomban az én általam használt hangszereknek a lehetőségeit, és nem értem hogy ezzel neked miért is van bajod? :diablo:
Egyébként a G70 nekem tetszik,szerintem a legjobban eltalált Roland arranger a G1000 után! 8-)

Sziasztok! Pusztán, kíváncsiságból kérdezem, mert a kollégám szemezget egy G1000-el és én nem ismerem a hangszert.
"Egyébként a G70 nekem tetszik,szerintem a legjobban eltalált Roland arranger a G1000 után"
Miért írják ezt sokan, a G1000-jobb hangszer mint a va76??? Aki ismeri a hangszert, írjon már róla valamit, mennyire elavult stb.
Lehet még a mai úgy mond modern hangzásvilágban használni??
Használt vagy használ valaki köztetek g1000-ret? mert ha igen privben kérdezgetnék egy kicsit.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4592Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.05. 18:21

viskib írta:
B.Bazsi írta:Viskib, ha G-70-t próbálnál és errefelé jársz, én nagyon szívesen állok rendelkezésedre! (Zeneboy után szabadon...) :777 :777
Köszönöm bazsi meg próbálok el jutni... sajnos most anyagilag nem a legjobban állok de előtte rád irok és zeneboyhoz és hozzád is benéznék 1-uttal :777
Írj ha oda jutsz és egyeztetünk!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B-Trió
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Psr S700, gitár, basszus
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Hozzászólás: # 4594Hozzászólás B-Trió
2012.04.06. 01:59

kipróbáltam itthon - egy hétig - az G-70-et. Nekem alapvető problémáim voltak vele, mint pl: az akkordfelismerése a rolandnak vicces. Megfogtam egy Am7(5b) akkordot úgy, hogy Eb-G-A-C és azt írta hogy Eb6(5

Mert az alaphelyes lefogás: A,C,Eb,G. Lehet, hogy benyomtad a bass inverse gombot?:)))

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4595Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.06. 04:54

B-Trió írta:Mert az alaphelyes lefogás: A,C,Eb,G. Lehet, hogy benyomtad a bass inverse gombot?:)))
1. és hogyha a terc-kvárt megfordítást alkalmazod, akkor már nem is ismeri fel...
2. ha a 6-os harmóniában a kvintet lefelé alterálnánk ( ami szabálytalan ), akkor abban az esetben nem Eb-G-A-C-ről van szó, hanem Eb-G-Bebé-C-ről, de lefelé nem alterálhatjuk ebben az esetben ( meg persze felfelé sem )
3. a m7-es - és m7(5b) - harmóniáknak csak a második (kvint-szext ) megfordítása nem használható m7-ként

B.Bazsi írta:C dúr - C6 , ha jól emlékszem az E-16-osomban is így szólt a bossa....
Igen, már itt is gagyi volt.

Utánanéztem, igazad van! A per basszus gomb a Tyros 1-en nincs kihozva - erre nem emlékeztem pontosan, mert egymás után próbáltam a két gépet annak idején. Azt viszont nem tudtam, hogy lehet állítani C6-ról sima C-re.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 4616Hozzászólás Asterix
2012.04.07. 09:05

Néhány szó a Roland - Korg vitához:

Általában nem szoktam Qgli véleményével egyet érteni, de a kicsit radikális megfogalmazása ellenére is egy biztos, hogy mindenki a saját fülével tapasztalja meg, hogy egy adott hangszer tetszik-e neki, kell-e neki.
Én használtam G-70-et. (Egy 5 hónapos G-70-ért SRG-01 kártyával adtam egy használt Tyros-1 hangszert, ami az évszázad üzlete volt, bár akkor még volt ára a Tyros 1-nek is, mert akkor még csak Tyros 2 volt a csúcs.) :D Ezt a G-70-et Tyros 2-re cseréltem le.
Másodszor kb. egy hónapja egy hétig teszteltem a G-70-et a 9000pro mellett, mert üzleti lehetőségem volt a 9000 pro-t 150e ft különbséggel E-80-ra cserélni. (E-80-at sehol nem találtam a környéken.) :(
Az én észrevételem a hangszerrel kapcsolatban: Alapállásként mondom, aki még nem ismer engem, elég kevés időm van itthon több állásom miatt a hangszerre, eből kifolyólag nálam alapvető, hogy egy hangszer megszólaljon anélkül, hogy nekem 4 órát keljen egy stílus mellett ülnöm, hogy az színpadképes legyen. (Ehhez a 4 órához nekem kb 2 hétre lenne szükségem, sajnos.) Na, erre a Roland nem képes. Elindítva a gyári stílusokat, az általam használt hangszerekhez képest, gyakorlatilag a Roland használhatatlan minőséget produkál. Gyenge minőségűek, élettelenek a stílusai a Korghoz képest. Ha a gyári stílusok megszólalását nézem, akkor a 9000pro is simán veri a G-70-et. Bár kinek-kinek füle és ízlése szerint:
A hangszíneit alapon összehasonlítva a 9000 pro panel hangszíneivel szerintem a Yaminak sokkal vastagabb, teltebb, szebb hangjai vannak, mint a G-70-nek. Nekem jobban tetszett, bár hozzáteszem, hogy nálam a hangszerek hangminősége a szaxofon, trombita, klarinét, harmonika, gitár, stb, tehát nem a szintetikus hangok minőségén mérődik le. Bár lehet, hogy az eredeti hangszer hangjához a Roland jobban hasonlít, azzal nem tudtam összehasonlítani, de a 9000pro jobban megszólalt. Igaz, kb tized annyi hangszín van a 9000pro-ban, mint a G-70-ben.
Ezek alapján én elvetettem, hogy 150e ft-ot ráfizessek egy hangszerre még.
Minden éremnek 2 oldala van. A másik oldal:
Technikai tudás szintjén a Rolandban már a generációkkal előbb (Pa1x korabeli) olyan dolgok köszönnek vissza, (pl. ének rész kihozatala külön potikra), ami a Korgban még csak az új Pa3x sajátja. Tehát technikai oldalon eléggé ott van minden, ahol akár egy komolyabb beállítás lehetőségének lennie kell, bár nekem a kezelés szempontjából a Korg jobban bejön, de valószínűleg azért, mert lassan 10 éve Korg a fő hangszerem.
Hangzás: hallgattam a G-70-ben olyan csárdást, amire azt mondom, hogy bármelyik hangszer megirigyelheti, mert ennek így kell szólnia. Mintha nem is ugyanaz a hangszer szólalt volna meg, mint a gyári stílusoknál. Idő és elképzelés, és sok mindent ki lehet belőle hozni ez biztos.

Összegezve: Aki programozni akarja és tudja és ideje is van hozzá, az vágjon bele nyugodtan egy Roland G-70-be, de azért bárhogy programozod, a Korg Pa800-at nem fogja utolérni, bár én a Pa800-at nem szeretem, de mégis amellett teszem le a voksomat. (De azért inkább Pa2x pro.)
A 9000pro-nak nagyon jó billentyűzete van a Pa3x-hez képest is, de a G-70-nek még annál is sokkal jobb!!!!
Bocs a hosszú írásért... :oops:

Asdert
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Hozzászólás: # 4625Hozzászólás Asdert
2012.04.07. 14:28

...hogy több legyen, üdv mindenkinek.....
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 44
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 4630Hozzászólás marton1974
2012.04.07. 21:17

Kinek a pap kinek a palan.
Mi emberek sem vagyunk egyformák,úgy értem ízlésileg.A hangszerek sem azok.
Egy KORG sosem lesz YAMAHA,egy YAMAHA sosem lesz ROLAND.És ez így jó!Mindenki a saját hangszerét dicséri ahogy látom,és ez sem fog változni sosem.
Szerintem meg az a lényeg hogy jól érezzük magunkat a választott hangszerünkkel,szeressünk rajta játszani.Lehet az bármilyen.A drágább hangszer nem biztos hogy jobb is.
Mert lehet hogy sok minden olyat tud amit az életbe sem használja ki a tulajdonosa.
Azt mondom hogy olyan 400-500 ezer forintos gépek már tökéletesen megfelelnek.Legalább is nekem.
Beszélhetünk itt Tyros 10-ről,vagy Korg pa20 X-ről...Akinek van felesleges pénze vegye nyugodtan,végül is a gyártók azért csinálják.De mindenkinek megvan az a szint amit tud és amit ki tud hozni egy hangszerből...Szerintem jó hangszer a G-70 főleg az tetszik benne hogy teljesen bele lehet nyúlni a dobjaiba,és a midiket is jó meg lehet vele csinálni.Ami nem tetszik benne az a vokálja.Nekem a Korg vokálja jön be...
:ugeek:
Ja és a hangszerek eredeti gyári stílusai hagynak maguk után beállítgatni valót.Legyen az bármelyik típus.
Ez is mind ízlés. :ugeek:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 39
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 4631Hozzászólás ---Qgli---
2012.04.08. 04:27

Én annak idején majdnem megvettem a G 70-et. Ha lenne kidobni való pénzem és másik kísérőautomatikás hangszer is lenne a Pa800 mellett, az biztos hogy a G-70 lenne, de talán még a G1000 is szóba jönne. Valamelyik nap láttam hirdetésben E-96-ot 55.000Ft-ért. Annyiért ajándék.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4640Hozzászólás viskib
2012.04.08. 09:20

Nem akar velem valaki cserélni egy pa800-at :D :D

de jó is lenne... :dance:

Rájöttem elég egy pa800 tegnap volt szerencsém próbálni egyet a hangszer üzletben láttam meg 1-hete ott áll és nagyon tetszik amit hallotam :777

Ricsike

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 4643Hozzászólás Attila
2012.04.08. 10:06

Sziasztok, udv mindenkinek !

Attila vagyok, uj tag a forumon. Szeretettel koszontok mindenkit.
Szeretnem megosztani en is tapasztalataimat ha megengeditek.
Nekem a fo foglalkozasom altalanos asszisztens (menton dolgozok), de a zene az eletem. Kb. 10-12 eve foglalkozok komolyabban vele, elvegeztem egy zeneelmeleti liceumot, a tovabbi kepzesek itthon maganuton. Szorakoztato zene a fomenu, de szeretem a komolyzenet is, es minden mast ami szep. Van egy negytagu zenekarunk. A billentyus hangszereket kb. 8-10 eve birtoklom, azelott gitaroztam. Az elso egy Yamaha PSR 275-os volt. Ma is mosolyt csal az arcomra ha arra gondolok, hogy azzal a hangszerrel muzsikaltunk, es biza megeltem vele. Akkor. Kedves kicsi hangszer volt nekem, mert ha jol tudom, itt nalunk akkor meg hivatalos kepviselete sem volt a Yamahanak, nem volt konnyu hozzajutni. A kovetkezo billentyu egy PSR 620-as, errol sokat nem meselek. Na de aztan jott a nagy lepes; - egy PSR 9000-es. Biza komoly hangszernek szamitott akkor (a Tyros 2 volt a csucs), meg ma is sokan hasznaljak nalunkfele. (Itt kell megjegyeznem azt is, hogy akkor meg nekem pl. netem sem volt, szoval az az informacio-ozon es anyag amihez ma hozzaferunk, az akkor nem volt. Abbol dolgoztam ami akkor adott volt. Ma zert mar egeszen mas a helyzet.) Massziv, jol megalkotott szinti volt, nekem soha nem volt problemam vele. *Almaim Asszonya* - ha lehet igy mondani - akkor egy Tyros 2 -es volt. Kozben hozzam kerult egy Korg Pa 1x par hetre es biiza megszerettem. A polifoniat es a RAM-ot kiveve szerintem egy szuper-jo gep, ugy a billentes, mint a hangzast illetoen. Na akkor dontottem ugy, hogy Korgot veszek. Mindenki mondta, hogy a Pa 800 es a 2x pro ugyanaz, igyhat belementem a vasarba es anyagi meggondolasbol megvettem egy uj Pa 800-ast. Kar volt, nagyon megbantam. Nekem rengeteg problemam volt vele. Lehet, hogy en voltam az 1000-ik aki elkapott egy hibas szeriat ? Itt nem reszletezem de ha valaki kivancsi ra, szivesen leirom. Dehat semmi sem tortenik hiaba, igy mondjak. Vegul visszavette tolem a forgalmazo es egy kis potlassal megvettem a 2x pro-t. Na ez igen, ez mar mas. Szeretem es meg vagyok elegedve vele. Biza az elejen feltem mit kezdek vele, mert a Yamaha utan teljesen uj vilag volt szamomra, de annal inkabb ment a dolog - kulon koszonet a romaniai kollegaknak ezert -. Tobbet haladtam egy fel ev alatt, mint a 9000-essel egy-ket ev alatt. Mint lehetoseg, rengeteget nyujt a Korg, szoval aki szeret butykolni, dolgozni rajta, annak megeri. En is ezek koze tartozok, nagyon sok energiat es idot fektettem bele, es ha az ember megfejti a *Korg Titkait*, nagyszeru dolgokat lehet kihozni belole.
Volt alkalmam kiprobalni nehany Rolandot is, nekem nem jott be. Nem azt mondom, hogy nem jo hangszerek, sot. Valahogy ugy vagyok ezzel a szinti-kerdessel, mint annak idejen a lanyokkal; - ketto harombol egeszen jot lehetne kihozni. Vagy az autokkal; - van aki WV-t vesz, van aki Daciat. Szerintem nem az a lenyeg ki mivel megy muzsikalni, a mulatni-vagyo emberkeket ugysem erdekli az, hogy hanyas Tyros vagy Korg-al allunk elo, hanem, hogy ami szol, az jo legyen, es lelek legyen benne. (ez ervenyes mas szakmara is). En azt mondom, mindenki maganak veszi a hangszert. Ha valaki jatszani szeretne azzal a stilussal es hangszinnel, amit a gyarto felkinal, az ne vegyen draga hangszert. Masik szabaly; - ha valaki midizik, annak teljesen folosleges szempler-hangszer vagy valamilyen draga cucc. Azt meg lehet csinalni egy kozep-kategorias szintivel is. De szamomra az mar nem zenesz, - bocsanatot kerek ha valakit bantok ezzel.
Meg annyit szeretnek megjegyezni, hogy azert a penzert amit elker a gyarto egy Tyros 3-4 ert vagy egy Korg Pa3-ert, tobbet is adhatna. Vagyunk egy paran akik elolrol-hatulrol, oldalrol, stb. pofozgatjuk a hangszereinket, hogy ugy szoljanak ahogy illik (hiaba a meregdraga cucc, ha az ember nem dolgozik vele, egyik sem fog jol szolni).
Bocsika, ha valakit valamivel sertettem, igyekszek partatlan maradni.
Meg csak annyit, hogy eleg nagy szerepet jatszik a hangositas abban, hogy hogyan szolal meg egy hangszer, ugyanaz a stilus szolhat jol is es rosszul is fuggetlenul attol, hogy szemplerrel vagy anelkul van keszitve.
Kicsiket hosszura fogtam, elnezest. Majd meg jovok.
Szeretnem felajanlani a segitsegemet minden tagnak es kivanok sikeres egyuttmukodest.
Szep napot es bekes Husvetot !

Atti

Új hozzászólás