Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

jacksony95
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Re: Sampler - Mintavétel és feldolgozás

Hozzászólás: # 45258Hozzászólás jacksony95
2016.10.30. 22:00

Faszául szól a Tyros 5 csak ha abból szemszögből nézed mint én,hogy Bossa-bossa Stílus PL: S770-T5 Vakarózol,hogy jó-jó de hol a 700 ezer :) ???
Tévedés ne essék nem összehasonlítani akarom a kettőt csupán én úgy érzem nincs akkora szakadék a két hangszer között föleg ha az ember Ügyesen bánik a mintavételezéssel.Egész fasza dolgokat lehet kihozni a gyengébbenek mondott hangszerekből is.
Nem gond ,hogy 160 Mb ot adnak a hangszerbe de miért nem teszik bővíthetővé,hogy aki arra vetemedne,hogy venne bele ramot miért kell megkötni a kezünket...
Lehet az én hozzáálásommal van a baj de én így nézem.Muszáj vagyok így nézni hisz Milliós hangszer vs 300 ezres és egyáltalán nincs szégyenkezni valója a kistesóknak ez tuti.
Tyros 4 ről meg egyáltalán nem váltanék 5 re Amit a T4 el nem tudsz megoldani azt az öttel sem fogod....
Pl: A Tyros 5 nél ami kicsi csalódás volt nekem,hogy egy 536 mb os pakkot majd fél óráig telepített.Jó utánna bennemarad minden de azt hittem itt már azért pörög ez a dolog ....Hát nem....

A zene szabaddá tesz....

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 45260Hozzászólás forissandor
2016.10.31. 06:36

Halihó!
Ezerszer lerágott csontot szeretnék újra meg újra lerágni, előre is bocsánat érte.
Olvasgatom itt a Yamaha, vagy a Ketron, vagy a Korg szobát és..... úgy az ember elgondolkodik rajta, milyen hangszert venne, melyik megszólalás tetszik neki, kell-e érintő képernyő vagy sem, Aftertouch és további finomságokat sorolhatnék, hány db-el érzékenysége legyen a topládának, hány hz-nél vágjon a sub.... De mire is van szükségünk?
Leírnám bő egy hónap tapasztalatait.
Már a nyár sem indult egyszerűen. Sorra futottunk bele a "nehéz" lagzikba, ahol nem telik az idő, nem tudsz egyszerűen hangulatot csinálni, keresed mi lenne a jó, aztán vagy megtalálod, vagy nem. Jött az őszi báli szezon, hangsúlyozom próbálom megválogatni mit vállalok el és mit nem. A legtöbb rendezvényem visszatérő, évek óta tartó kapcsolatok gyümölcsöztetése. Szombaton egy 110 fős orvos bálom volt, előtte egy közgazdász cég rendezvényén voltam, szeptember közepén a TVK igazgatósági tagjainak volt egy buli.,...
Az ember gondolná, okos, intelligens csapat lesz, fejben összerakja mit fog játszani...
Aztán jön a szomorú valóság.
Baz megyében (csak azt a szűk pátriát emelem ki) itt már tökmindegy, hogy neked hogy vannak megcsinálva a midik, tök mindegy, jól szól-e az arranger, hogy neked milyen mikrofon beállításaid vannak. Ide gyerekek már semmi nem kell, csak egy mp3 lejátszó. Jönnek a dokik sorban, hogy "a nézését", meg Dzsolit, meg Nótár Mérit, meg a fsz tudja kit.
Belefáradtam.
Ha zenekarral megyünk, akkor halál, mert nem úgy játszátok, mint Jollyék.
Hát nem, nem is fogjuk.
Elég volt, gondolkodom, hogyan tovább. :dash2:

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45264Hozzászólás tacso
2016.10.31. 11:07

Szia Sanyi!
1., Csak meg kell várni a következő jó bulit, ami tovább lendít és felejteti a rossz emlékeket!
Valószínű, hogy ott fog szembejönni, ahonnan nem várnád! :D
2., Bővitsd a működési területet! Meg vannak azok a helyek ahova pont Te kellesz (Ti kelletek), csak esetleg még nem találkoztatok!
Talán tudod, mi kvázi Soproniak vagyunk. Tudod-é hányat játszottunk idén "itthon"? Kemény 4 alkalmat... Erről ennyit...

Ettől függetlenül érdekes tendenciák felbukkanását tapasztalom:

Az esküvői kiállításokon (ahova szigorúan csak szemlélőként járunk) több a Dj, mint a zenekar! Ide ebbe a szegmensbe mentik át magukat. Repertoár probléma nincs! A youtube mindig kéznél van! Amig egy szám pörög a laptopról, addig fel tudja venni a következő Jolly rendelést, nem úgy mint szegény éneklő hangszeren játszó muzsikus! :D
Sajnos ezek a dolgok szép lassan kiütik a hangszeres szólók, feeling és minden egyéb olyan momentumot amit a zenészek adhatnak egy rendezvényen!
Én attól tartok, hogy a lagzis dj-k át fogják venni a piac jelentős részét néhány éven belül! Ne legyen igazam!!!!!!

Most olvastam egy hirdetési újságban, hogy az egyik legjobb helyi étterem szilveszteri bálján is dj lesz! :dash2:
Igaz, hogy a szülői bálon, amit 3 évig mi játszottunk, szintén dj volt augusztusban...

Egy új műfaj is megszületőben van felénk: A laptop+mikrtofon, avagy a hangszer nélküli zenész kategóriája, szükség esetén némi karaoke szolgáltatással!
Ugyanúgy bálok és lagzik aktív szereplői!

Természetesen ezen fejlemények piacra gyakorolt hatásai erősen érintenek bennünket!
Most nagyon fontos, hogy mindenki jól pozícionálja, esetleg újra pozícionálja a működését, működési területét!

Hajrá!!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 45265Hozzászólás Karesz
2016.10.31. 11:23

Amire most megyek esküvői kiállításra,oda is eredetileg 2 dj jött volna.Az egyiket valamiért visszamondták,ezért mehetek én.Érdekes dolgok ezek.Én egyszerűen nem értem,miért jobb egy Dj esküvőre,mint egy zenész,vagy zenekar.Még egy bálra,vagy valami más bulira,na de egy lagzira?Ezt nem értem...

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 45266Hozzászólás Karesz
2016.10.31. 11:28

Én az utóbbi időben azt tapasztalom a környéken,hogy leáldozóban vannak ezek a mai mulatós sztárok..nem nagyon kérik már,legalább is tőlem nem.Van erre jó pár "zenész",aki kifejezetten erre van ráállva,nagyon nem bánom,ha az ilyen jellegű bulikat elviszik az orrom elől.Meg mondom őszintén,játszok pár ilyet is,de nem viszem túlzásba,magamtól egy buliban,lagziban nem játszok ilyet.Ha kérik,ha tudom,eljátszom,ha nem,akkor (volt már rá példa) youtubról lenyomom.Még örülnek is neki.... :)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 45268Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.31. 11:44

Én ugyanígy csinálom, mint Te Karesz, csak én még youtube-ról sem nyomom le. Amit nem tudok azt nem tudom, de én is azt veszem észre, hogy leáldozóban vannak ezek a sztárok. Sokan már lagzi előtt kérik, hogy ilyen zenéket ne játszunk. Bár rengeteg szar lagzi van ( lehet hogy emiatt ), de legalább mindegyik kulturált és nem a "tökrészegségről" szól.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 45270Hozzászólás Bubamara
2016.10.31. 16:21

Asterix írta:Számomra a Tyrosok nem hoznak újdonságot. Persze, elvileg mindent meg lehet vele oldani, de kérem ennyi pénzért legalább a stílusok normálisan szólaljanak meg..
Látod számomra sem hoznak újdonságot a T3-4-5 hangszerek. De más hangszerek sem igazán. Tökéletesen átalakította a hangzással kapcsolatos elképzeléseimet az 4-5 olasz vasakon eltöltött év.

Buba

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 45271Hozzászólás jacksony95
2016.10.31. 16:40

[quote]A T5 ára egy legálissá tett rablás az biztos/quote]

Ez baromi jó :) :777

A zene szabaddá tesz....

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 45273Hozzászólás Bubamara
2016.10.31. 17:32

Kicsit szét offoltuk a topicot. Majd átlapátolom valahová.

Buba

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 50
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45274Hozzászólás jamy1
2016.10.31. 17:39

:dash2:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.12.02. 00:07-kor.

Új hozzászólás