Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 45022Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.22. 14:49

Srácok, komolyan, ne haragudjatok meg.... percek óta a hasam fogom a nevetéstől, a témában való megnyilvánulásaitoktól.... :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: becsszó hogy így van :cry2: :cry2: :cry2: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: Tomi, különösen attól amit Te írsz, kérlek ne haragudj meg érte hogy ezt írom, de így van. Nem attól nevetek hogy miket írsz, hanem attól, hogy hogyan, pl: "MI A FRANC VAN EBBEN ENNYIRE ÉRTHETETLEN?????????" Annyira emlékszem rá hogy kiskoromban az egyik óvodás kis haverommal azon vesztünk össze, hogy az úton menő Zil márkájú teherautó az Zil, vagy teherautó, komolyan :lol: :lol: :lol: :lol: melyikünknek volt igaza? Attól függ honnan nézzük, ugye? ;) ;) Én abszolút értem hogy Te mit szeretnél megértetni másokkal, és olyan mintha mások nem értenék. Mások szerintem értik, csak az ő verziójukat szeretnék veled megértetni, amit mintha Te nem értenél, egy ördögi körnek tűnik nekem ez az egész. :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem mindenkinek igaza van valamennyire. Igaza van annak aki azt mondja hogy aki nem ért valamihez az ne csinálja-papír nélkül pláne ne, igaza van annak aki azt mondja hogy saját maga szakképesítés nélkül elvégzett munkájában jobban bízik mint szakember munkájában, az a helyzet hogy ez nem egy "fekete vagy fehér" téma, annál bonyolultabb. Nem olyan kérdés hogy a parázs forró-e, vagy a jég hideg-e?! ;) ;) ;) :777 :777 :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 45023Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.22. 15:03

almatom írta: Sok faluhelyen a Kutya a maradékot vagy éppen a moslékot kapja meg. Hidd el ha választhatna, Ő sem a moslékot meg a csontot enné! (alaphelyzet, hogy Kutyáknak nem adunk csontot de a sok hülye ezt sem tudja, na mindegy!)
:lol: :lol: :lol: Tomi, volt egy kutyánk amelyiknek bizony odaadtuk a csontot kölyökkorától, és megette. Hiszed vagy sem, de ha adtunk neki májkrémes kenyeret, vagy párizsit, vagy kolbászt, nem ette meg!!! Isten a tanúm, becsület szavamra mondom, ne legyen a nevem Bujáki Balázs ha nem igaz!!!!!!! A kutya 18!!!!!!!!!! évesen pusztult el, ez már -ahogy felénk mondják- már jányba is öreg, nem még kutyába. Ezt nem azért írtam mert összefüggésbe akarom hozni ezt a zenével összehasonlítva mint ahogy tetted, csak eszembe jutott. Ugyanakkor volt egy macskánk is mely olyannyira félt tőle, hogy a háztetőkön élt, az udvaron lenn a földön soha nem láttuk, a tetőre adtunk neki enni és inni, és nagyon szerette a főtt zöldséget!!! Ezt is totál komolyan mondom! Az állatok néha rendelkeznek érdekes személyiséggel. :) :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára B.Bazsi 2016.10.22. 15:19-kor.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 45025Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.22. 15:19

almatom írta:Azért van piaca a sok hulladék szolgáltatónak, mert azt hiszik, hogy ha ők is el tudják játszani azt a 4 akkordot, ami az eredeti mulatós előadóknál is szól, akkor ők is királyok lesznek, hiszen azt ők is tudják, amit az istenként imádott sztárok!
Részben igazad lehet, de szerintem azért van igazán piaca a sok hulladékszolgáltatónak, mert a töredékéért elmegy mint mások, olvasd el kérlek a korábbi hozzászólásom, hogy miért mondták vissza nekünk az egyik lagzit és miért kellett másvalaki helyettünk. Gondoljunk bele: ha elmegy egy jó zenekar 200 000-ért egy lagziba, egy igazán pocsék banda is 200 000-ért, kit hív a megrendelő? Érdekes ízlése lehet ha a sz@r zene kell neki drágán... Azt viszont megint nem lehet kivitelezni hogy egységes áron járjanak a zenekarok. Ennek oka a szabad piac. A sz@r zenész elmegy "párezerért", mert neki az a párezer is jó, a jó zenész viszont tartja magát hogy a színvonalat azért nem lenne rossz ha megfizetné a t.megrendelő. Igaza van a jó zenésznek? Hogy a francba ne lenne már igaza, nehogy már egy jó BMW annyiba kerüljön mint egy kevésbé jó Suzuki...

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 45027Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.22. 15:28

Akkor mi lett volna szerinted a helyes? Adjunk neki továbbra is olyat amit biztos tudunk hogy továbbra sem eszik meg mert ez a helyes, vagy adjunk neki olyat amit legalább megeszik-még ha nem is helyes? Bármikor bármilyen jószágunk volt -volt jópár, csirke, kacsa, liba, kutya, macska, nyúl, kecske, birka, disznó, galamb- a fő elvünk a következő volt: addig amíg mi vagyunk a gazdája és él, úgy éljen nálunk az az állat -akár haszonállat akár nem-, hogy szeressen nálunk élni! Ehhez hozzátartozott az hogy nem bántottuk az állatokat soha, hozzátartozott hogy a kecske az udvaron szaladgált mert szeretett rohangálni és nagy volt a helyigénye. Hozzátartozott hogy a kacsákat elengedtük -pedig tudtuk hogy elrepülnek a Tarnára úszni meg összeszedni a kis rákokat meg csigákat meg mindent amit szerettek- mert tudtuk hogy jól érzik ott magukat és estére hazajönnek. Ha a kecske a száraz babhéjat ette meg mert az esett jól neki és a szemes takarmányt nem ette, akkor száraz babhéjat adtunk neki. Ha a macska szerette a főtt zöldséget adtunk neki, nem mondtuk hogy fogd meg az egeret az a dolgod és nem kapsz zöldséget. Ha a kutya a csontot ette meg a májkrémes kenyér helyett mert azt akarta megenni....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára B.Bazsi 2016.10.22. 15:41-kor.

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 45035Hozzászólás Karesz
2016.10.22. 18:12

Nem vitának szántam a linkelt oldalt,nekem maga az írás ami nem tetszett,főleg a hangneme.Sajnos a mi szakmánkban már nem lehet tenni semmi a javulás érdekében.Én így gondolom.Gyakorlatilag igaza van mindenkinek e témában.Ez akkor lett elbaltázva,mikor megszüntették az OSZK-át.,nem csak a vizsgákra gondolok itt....

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 45036Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.22. 18:38

almatom írta:
B.Bazsi írta:Akkor mi lett volna szerinted a helyes? Adjunk neki továbbra is olyat amit biztos tudunk hogy továbbra sem eszik meg mert ez a helyes, vagy adjunk neki olyat amit legalább megeszik-még ha nem is helyes?
És ilyenkor jön az, hogy elmegyek szakemberhez -én minimum 3-hoz szoktam- és kikérem véleményüket. Nem a szomszédot vagy a komámat kérdezem meg és főleg nem követem a "hagyományokat" ha az hülyeségen alapszik.
A kutyát csonttal való etetése hülyeségen alapszik! Tipikus régről származó főleg "vidéki" felfogás: "ételt nem dobunk ki, majd a kutya megeszi a maradékot. Beleértve a csontokat is"
Tisztelet az ősöknek de ezért a szemléletükért csak azért jár bocsánat, mert tudatlanok voltak.......
Tomi én nem kérem ki a szakik véleményét, elég ha a kutyámét egyértelműen látom, ha már róla van szó.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 45042Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.23. 08:48

Qgli: én elmehetnék hivatalos iratok nélkül tanítani a zeneiskolátokba? Semmilyen végzettségemre nem lennének kíváncsiak? Rá sem kérdeznének? Szó nélkül megkapnám a tanári állást? V A G Y E Z H O G Y V A N ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

A zeneiskolába nem vennének fel, mert állami intézmény, de hogyha meghirdeted és a lakásodban elkezdesz tanítani, azért senki sem szól egy szót sem.

Egyébként meg a vizsga szempontjából teljesen mindegy, hogy valaki papírral nyomja a Jolly-Grófó nótákat, vagy papír nélkül. Attól ,hogy valaki csinálna egy vizsgát oly nevetséges módon, mint volt annak idején a működési engedély, amit ahhoz kötöttek, hogy valaki el tudja játszani c-mollban a Ott fogsz majd sírni" c. slágert 7-8 akkorddal hetesek nélkül, attól még nem fog jobban, igényesebben játszani, mint most. A másik dolog Tomi! A Te illúziód az, hogy aki vizsgázik, az tudja rendesen eljátszani, netalántán megharmonizálni a szar számokat, az csak illúzió marad, mert azért akik régebben vizsgáztak ( köztük én is ) amikor "A" vizsgát adtak, akkor még fingom nem volt a harmonizálásról!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 45044Hozzászólás Apelláta
2016.10.23. 11:16

---Qgli--- írta: A zeneiskolába nem vennének fel, mert állami intézmény, de hogyha meghirdeted és a lakásodban elkezdesz tanítani, azért senki sem szól egy szót sem.
És senkit nem érdekel, hogy van e papírod róla, csak az, hogy jó hírben állsz -e, sokan megvannak -e elégedve veled, és az árad is elfogadható számomra.

Üdv.: Apelláta

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45046Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.23. 11:36

Azta megy ám a sztori... :lol:
---Qgli--- írta:Egyébként meg a vizsga szempontjából teljesen mindegy, hogy valaki papírral nyomja a Jolly-Grófó nótákat, vagy papír nélkül. Attól ,hogy valaki csinálna egy vizsgát oly nevetséges módon, mint volt annak idején a működési engedély, amit ahhoz kötöttek, hogy valaki el tudja játszani c-mollban a Ott fogsz majd sírni" c. slágert 7-8 akkorddal hetesek nélkül, attól még nem fog jobban, igényesebben játszani, mint most. A másik dolog Tomi! A Te illúziód az, hogy aki vizsgázik, az tudja rendesen eljátszani, netalántán megharmonizálni a szar számokat, az csak illúzió marad, mert azért akik régebben vizsgáztak ( köztük én is ) amikor "A" vizsgát adtak, akkor még fingom nem volt a harmonizálásról!
Tomi ez itt a lényeg. Qgli megfogalmazta tökéletesen. Milyen szintű vizsgára gondolsz? Kiemelt A? Az jó, mert akkor tényleg kevesen maradnátok, aztán előbb-utóbb elkurvulnátok ti is, mert nem lennem aki a moslékot megeszi. Azt is nektek kellene. Csernus azt mondta, hogy a rosszra azért van szükség, hogy legyen viszonyítási alap. Ha nincs rossz honnan tudod hogy mi a jó? Papírról? :xx: Agyrém.
Tomi szerintem gyere haza nem tesz neked jót az a sarkvidéki klíma. :pardon:

szerintem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rolandbk5 2016.10.25. 18:37-kor.

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 50
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45051Hozzászólás jamy1
2016.10.23. 12:19

:help:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.12.02. 00:12-kor.

Új hozzászólás