Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Sztifler0301
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 44806Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.15. 14:05

Mennyire irreális vagy reális elképzelés egy országos zenész szakszervezetet és érdekvédelmi szövetséget létrehozni?

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 44807Hozzászólás forissandor
2016.10.15. 16:16

Uraim! Nincs valakinek egy jó ízes Ska stílusa akár Yamahára, akár Ketronra? Küldenék érte egy vizuális cseresznyepálinkát! Sty vagy pat formában kellene, ha valakinek van, küldje már át emailben! Köszönöm előre is!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 44810Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.15. 17:39

Köszönöm a segítséged Laci, megkaptam az emílt... :777 :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 44811Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.15. 17:39

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44812Hozzászólás tacso
2016.10.15. 17:45

Az átkosban ez még felénk így működött nagyjából ahogy Tomi leírta! Minden csütörtökön mentünk az Oszk megbízott emberéhez, bemutattuk a vizsgaigazlásokat, befizettünk némi összeget, és írásos engedélyt kaptunk a rendezvények lejátszására... Akkoriban szinte abból éltem, hogy praktizáló zenészeket korrepetáltam elméletből, akik bebukták a vizsgát! :D Illetve jelen voltam a rendszerváltás környékén egy induló (rock)zenész szakszervezeti alakuló ülésen, ahol megválasztottuk elnökségi tagoknak: Nagy Feró, Német Lojzi, Schuster Lóránt, urakat! A rendszer részéről Wilpert Imre volt jelen. A koncepció az volt, hogy a szakszervezet jogosítványokat szerezzen vizsgáztatás, engedély kiadás, tandíjból támogatás, rendezvényszervezés ügyben. Akkor sem sikerült ezt keresztül verni, az állam nem adta ki a jogosítványokat!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 44813Hozzászólás Asterix
2016.10.15. 17:55

Szívesen!
Remélem, tudod használni. Ha megpróbálkoznál a 3 dvd-s anyaggal, akkor szólj! Kiírom dvd-re és valahogy összehozunk egy talit!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 44823Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.16. 17:16

tacso írta:Az átkosban ez még felénk így működött
Itt az ÁTKOSON van a hangsúly! De mai világban már kapitalizmus van!
almatom írta:Csak azon zenészeket/zenekarokat engednének működni -még lakodalmakon is!!!- akik minden feltétel szerint megfeleltek és bent vannak a szakszervezetben! Például a szakszervezet jogot kapna arra, hogy bármilyen zenés eseményhez kizárólag csak a szakszervezetben lévő zenészek/zenekarok között válogathat a bármikori megrendelő. Még a lagzikhoz is! Igen, ez most furának hangzik de simán kivitelezhető lenne!
Hiába akarja bárki is megmondani a megrendelőnek, hogy ő X és Y közül válogathat, ha ő Kocsis Janikát akarja, akkor Kocsis Janikát fogja hívni és nem érdekli, hogy ki van benne a szervezetben meg ki nincs. Ez a téma ebben a kapitalista rendszerben kivitelezhetetlen!

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 44825Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.16. 17:31

Szerintem is kivitelezhetetlen, már csak azért is mert vagyunk mi magyarok annyira találékonyak hogy megtaláljuk a kiskaput a nagyok között. Tény és való hogy ráférne némi szabályozás a dologra, de hogy életképes dolog szülessen belőle....hááát, kétségeim vannak. Gabinak is igaza van, hogy tiltja meg valaki hogy olyasvalaki menjen zenélni aki nincs benne? Tegyük fel szervez xy egy házibulit, zárt körű rendezvényt, ki áll ott aki nem engedi be Jóskapistát zenélni azért mert nincs benne a szakszervezetben? Jóskapistának meg elég az hogy elhívják a szomszédba muzsikálni, mert megvan neki onnan is a tizenötezer forintja...

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 44827Hozzászólás Karesz
2016.10.16. 18:17

SZiasztok! Túl vagyok a DJ-s lagzin,amiről korábban írtam.Elég érdekes volt,a vőlegény Nigériai volt,menyasszony magyar.Volt kb-10 afrikai fiatal,hát amit azok műveltek táncolásilag...nem volt semmi.Az a tipikus Pákó stílus--a magyar zenére abszolút nem tudnak táncolni,mikor a dj(az is fekete srác volt) nyomta a mjuzikot,na arra ugráltak rendesen.Nagyon jó hangulatú lagzi volt.A vonatozást kifejezetten csípték... :D :D

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44828Hozzászólás tacso
2016.10.16. 18:35

Érdekes hogy ez a vizsga téma most véletlenül (vagy nem) egy időben több szinten is előkerült. A facen már egy nyílt levél is van a miniszternek (aláírható),
mely a vizsgáztatás visszaállítását, a szakma felértékelését és különböző ezt alátámásztató indokok vannak. A lecsupaszított lényeg, hogy a képzetlen zenészek olcsó pénzért aláígérnek a zenés szórakozóhelyeken, így a képzett, vizsgázott zenészek nem jutnak munkához, a színvonal pedig drámaian esik!
Én magam nem írtam alá a levelet, pedig a törekvéssel egyetértek! Túl sok kérdés merült fel bennem is(Qgli néhányat említett), a probléma pedig rettenetesen sokrétű és bonyolult! Vajon hány % az a mai magyar buli hányad, ahova elit magasan kvalifikált zenészt kellene delegálni, a közönségigény figyelembevételével? Lesz olyan rendezvény amit képzett zenész nem vállal el? Akkor azzal mi lesz? Van egy nemzedéknyi praktizáló már nem annyira fiatal muzsikus aki nem vizsgázott, mert nem is kellett! Őket most kényszeríteni kellene a vizsgára? Ez igazságos lenne? A rapper vagy a dj is kapna működési engedélyt mint zenész? Mert ha egy modern gondolkodású csapat aktuálisan Punnany Massif, Halott Pénz, vagy egyéb Hip-Hop témában kívánja tolni a falunapot, akkor ezt is meg kell oldani! Rengeteg ilyen gondolat megfordult bennem, nem untatnálak vele Benneteket. A dolog hogyanját nem tudom elképzelni, talán a nálam okosabbaknak majd sikerül... Qglinak van igaza, ez kapitalizmus és az a zenész keresheti a több pénzt aki jobb üzletember jobb kapcsolatokkal, jobban érzi a trendeket és változásokat, mint a diplomás zenetanár!
Egyéb iránt amikor kiváltottam a zenész vállalkozóit, akkor kérték a végzettséget igazoló dokumentumot! Lehet hogy ilyen egyszerű a megoldás?? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2016.10.16. 18:48-kor.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás