Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Trebor
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 248 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 44767Hozzászólás Trebor
2016.10.12. 11:50

Konkrétan egy képnézegető(szerkesztő) program alapból meg van nyitva és abból keresem a dolgaim.
Kvázi a kép (kotta, szöveg, stb...) neve a szám címe. De régen 2x mentettem el ugyan azt, így mindegy volt, hogy keresek rá. Ákos-Hello vagy Hello-Ákos, Csókkirály-Hungária vagy Hungária-Csókkirály. Nem gond, ha 2x annyi adat lesz, van hely a vinyón...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44768Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.12. 12:03

Én ezt használom.
Ebben az a jó, hogy a dalt mellé tudom tenni a felakkordozott szövegnek. Itt is lehet kottát használni, vagy bármilyen formátumot.
Nekem ez vált be.

http://onsongapp.com/

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 44769Hozzászólás Bubamara
2016.10.12. 12:12

Zotti,
Ebben van lehetőséged mid, vagy audio alapok hozzárendelésre, vagy azt külön behívod a hangszeren és a táblán megkeresed hozzá a szöveget?

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44770Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.12. 12:22

Buba,

Én úgy használom, hogy az iPadre feltőltöd az MP3-s dalokat, és egyszer megmutatom neki, hogy mit játszon. Én mindig arra törekedtem, hogy nincs időm öt fele kapcsolgatni, és ezt a folyamatot folyamatosan csinálni. Itt még megy a dal már megkeresem a következőt és kijelölöm, és a másik még megy, de nem zavar bele. Majd mikor annak vége akkor már ott van a következő dal, és csak elkell indítani. Azt is olvastam, hogy van egy midi lehetősége is, azzal én még nem foglalkoztam. Az is nagyon jó benne, hogy mondjuk egy dalnak az akkordjait át kell írni Cm-ról Fism-ra, akkor csak kiválasztom a Fism-t és átírja az egészet. Ezt csak TXT formátumban tudja alkalmazni. Lehet nagyítani, azt belehet állítani, hogy úsztassa lefelé a szöveget, így még lapozni sem kell.

Szerintem ez most a top. A pénz meg ebben az esetben semmi.

Nézzétek meg ajánlom mindenki figyelmébe.

:777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 44771Hozzászólás Bubamara
2016.10.12. 13:21

Úgy érted, hogy bemutatod neki a mappát a dalokkal és txt fájlokkal és a progi egyszerre megnyitja az mp3 és a txt tartalmat? Tehát összerendeli a két fájlt mondjuk a nevük alapján?

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 44772Hozzászólás Asterix
2016.10.12. 13:21

Kottát is be lehet hívni? Azt hogy csinálod? Nekem még nem sikerült, pedig jó lenne!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44773Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.12. 13:23

PDF. Használok én is kottát benne.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44774Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.12. 13:31

Bubamara írta:Úgy érted, hogy bemutatod neki a mappát a dalokkal és txt fájlokkal és a progi egyszerre megnyitja az mp3 és a txt tartalmat? Tehát összerendeli a két fájlt mondjuk a nevük alapján?
Ez a következőképpen működik:

- Anita vagy én elkészítem a dalt a kiválasztott formátumban, és feltőltöm a Dropbox-ba ( ez azért jó, mert amit Anita csinál azt én letudom tőlteni magamnak, és ez forditva is igaz)
- A szöveget hozzáadom az OnSong programhoz, és az már ott is van, és marad mind addig, amig ki nem törlöm
- Majd az iTune programmal az Apple termékemre (telefon, ipad, laptop) feltöltöm a dalt audióban (ez lehet MP3 is)
- Majd a szöveget kiválasztom elkészítem, színezem, döntöm, kiemelem, akkordozom és a play gombbal hozzá rendelem a feltöltött dalok közül a dalt
- És itt végeztünk is, mert onnantól készen van a szöveged, hozzá rendelted a dalt csak el kell indítanod

Nem egy bonyolúlt dolog. Én elötte egy PDF lejátszót, majd a zene lejátszót használtam, de ez a program olyan egyszerű, hogy egy gombbal minden készen van.

:777

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44781Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.13. 14:32

A svéd közszolgálati rádióban az imént jelentették be, hogy az idei irodalmi díjat az amerikai Bob Dylan kapja... bla bla bla...

És a következő pillanatban máris arról beszélnek a műsorvezetők, hogy vajon szónoklatot fog tartani a díjátadáson, vagy gitározni fog :D cserébe a 8 millió koronáért, amit kap :D

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44782Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.13. 15:35

Bubamara írta:Kényelmesebbé teszi az életet, de nem nélkülözhetetlenn...

egy időben 1,5 2 évig Tyrost használtam ott nagyon hasznos volt a nextsong illetve minde stílusból játszott nótát megcsináltam regisztrációba a gyors beállítás érdekében.

Egyébként a Tyros is dualplayeres, csak ott egyik a midi másik az audió fájlok részére van dedikálva.
Teljesen igaz. A Tyros regisztrációjának megfelelő használata óriási segítség. Egy gombnyomással előhívhatő a következő dalhoz valamennyi beállítás, style, midi, hangszín, text, vonalikimemet mikrofon, pedál, tempó, stb. Én USBre mentek mindig mindent, hogy legyen Backup lehetőségem is. A mentések tárháza korlátlan. Egy régi 1 GB-s irásvédelmi kapcsolóval ellátott usb re rámegy a teljes anyagom gond nélkül mp3-al együt. Nincs semmiféle user korlát. Annyi mappát csinálok, amennyit akarok.

Új hozzászólás