|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- viskib
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Olyan kérdésem lenne hogy Roland E-80 nál lehet-e olyat csinálni hogy srx- kártyáról leválogatva dobokat és hangszineket a szintetizátorba menteni vagy 1- kártyára össze szedni a válogatást. ?
Ricsike
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia!viskib írta:Olyan kérdésem lenne hogy Roland E-80 nál lehet-e olyat csinálni hogy srx- kártyáról leválogatva dobokat és hangszineket a szintetizátorba menteni vagy 1- kártyára össze szedni a válogatást. ?
Nem lehet róla másólni,e-80-ban 2 db kártyát tudsz használni,mert két hely van, de csak azt az adatot tudod használni ami eredetileg van a kártyán!
Üdv. Miki!
- viskib
- VIP
És a kártyán lévő dobok hangszinek a gyáriból kevert dolgok vagy teljesen más újjab dolgok?
Ricsike
- Mcmiki
- VIP
A kártyán teljesen különbözö dolgok vannak mint a hangszerben,más dobszettek,hangok!viskib írta:És a kártyán lévő dobok hangszinek a gyáriból kevert dolgok vagy teljesen más újjab dolgok?
Üdv. Miki!
- viskib
- VIP
Lehet hülye kérdés de nem ismerem a rolandokat az e-80 most nekem kicsit drága az e-60 miben butább az e-80 tól és ez hangásban miben nyilvánul meg ? 
Ricsike
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Kapásból azokat a dobhangokat amit Bazsi megmutatott a kártyáról elfelejtheted...viskib írta:Lehet hülye kérdés de nem ismerem a rolandokat az e-80 most nekem kicsit drága az e-60 miben butább az e-80 tól és ez hangásban miben nyilvánul meg ?
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
csordi74
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Yamaha PSR-3000
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 30 alkalommal
Szia.viskib írta:Lehet hülye kérdés de nem ismerem a rolandokat az e-80 most nekem kicsit drága az e-60 miben butább az e-80 tól és ez hangásban miben nyilvánul meg ?
Én annyit tudok ezekről, hogy teljesen más hangszerek. A számozás megtévesztő!
Az E-50 E-60 egy szerre jött ki, közép kategóriás hangszereknek. Az E-80 egy teljesen más hanggenerátoron alapszik, illetve ez már a Roland felső kategóriás hangszere. Szerintem nem igazán lehet összehasonlítani az E-60 és az E-80-at.
Üdv.
-
csordi74
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Yamaha PSR-3000
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 30 alkalommal
egy szerre = egyszerrecsordi74 írta:Szia.viskib írta:Lehet hülye kérdés de nem ismerem a rolandokat az e-80 most nekem kicsit drága az e-60 miben butább az e-80 tól és ez hangásban miben nyilvánul meg ?
Én annyit tudok ezekről, hogy teljesen más hangszerek. A számozás megtévesztő!
Az E-50 E-60 egy szerre jött ki, közép kategóriás hangszereknek. Az E-80 egy teljesen más hanggenerátoron alapszik, illetve ez már a Roland felső kategóriás hangszere. Szerintem nem igazán lehet összehasonlítani az E-60 és az E-80-at.
Üdv.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok!
Bálint, nekem volt szerencsém összehasonlítani az E80-hangszert, Márton Lajos E80-a nálam volt és összehasonlítottuk(gondolom tudod kiről beszélek).
Azt kell mondanom,hogy alapbeállításon nem veszel észre különbséget, ez azért van mert az E60- a kisöccse az e80-nak, és az e 60-ugyan azokat a hangmintákat kapta mint az e80.
Az e 80 felső kategóriás hangszer, és ezért egy sokkal komolyabb hangrendszer figyel a megszólalásra.
Sok olyan funkció van az e80-ban ami nincs meg az e60-ba és ezért sokkal profibb, élethűbb megszólalásra képes Pl. sávonkénti eqvalízer stb. stb.
Bálint, nekem volt szerencsém összehasonlítani az E80-hangszert, Márton Lajos E80-a nálam volt és összehasonlítottuk(gondolom tudod kiről beszélek).
Azt kell mondanom,hogy alapbeállításon nem veszel észre különbséget, ez azért van mert az E60- a kisöccse az e80-nak, és az e 60-ugyan azokat a hangmintákat kapta mint az e80.
Az e 80 felső kategóriás hangszer, és ezért egy sokkal komolyabb hangrendszer figyel a megszólalásra.
Sok olyan funkció van az e80-ban ami nincs meg az e60-ba és ezért sokkal profibb, élethűbb megszólalásra képes Pl. sávonkénti eqvalízer stb. stb.
- Mcmiki
- VIP
Szia!viskib írta:Lehet hülye kérdés de nem ismerem a rolandokat az e-80 most nekem kicsit drága az e-60 miben butább az e-80 tól és ez hangásban miben nyilvánul meg ?
E-60-ban nincs Srx bövitési lehetöség csak Flash card bövitö stilusoknak,midiknek.
E80 ha sokba kerül probáld valahol meghallgatni az uj Bk5-öt,60 elég jó és uj dobszettje van,teljesen uj hangszinek stilusok és csak egy picivel több mint 800 euro!
Üdv. Miki!