|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Én is sokáig "nonémes" (kínai, Somogyi stb.) csatlakozókat használtam, de legtöbbjükkel csak a gond volt hosszú-, de már sokszor rövidtávon is:
- A jack dugók szegecselése rövid időn belül meglazult, sőt soknak már új korában is laza volt. Így a forrfüleik sokszor egymásba fordultak, zárlatot okozva. Még a fémházas, "elitebb" dugók esetében is.
- A jack aljzatok közül szinte egy sem volt tökéletes soha sem. Vagy kontakt hibásak voltak, vagy az érintkezőik olyan lazák voltak, hogy alig tartották bent az aljzatban a dugót.
- Az XLR-ek esetében pillanatok alatt kiolvadt, kilazult az érintkező tüske a műanyag agyból, pedig ha zenélni nem is, de forrasztani jól tudok. De sokszor a házrögzítő, vagy a kábelleszorító kengyel csavarjai, aljzatai voltak menethibásak.
- De kedvenceim a 8 db SAL-os speakon dugóim voltak. A bajonettzár füleikből két milimétert kellett lereszelnem, hogy becsússzanak és el lehessen őket fordítani a hangfalaljzatba. Hát ezt már nem lehet öntési sorjának nevezni. Ezek elméretezett dugók voltak.
Mióta Neutrikot használok mindenhova, egy fikarcnyi gondom sincs. De azért kíváncsi lennék, hogy még milyen alternatívákat ismertek a Neutrikon kívül? Még a Proelről hallottam, de a minőségüket nem ismerem. Esetleg más?
- A jack dugók szegecselése rövid időn belül meglazult, sőt soknak már új korában is laza volt. Így a forrfüleik sokszor egymásba fordultak, zárlatot okozva. Még a fémházas, "elitebb" dugók esetében is.
- A jack aljzatok közül szinte egy sem volt tökéletes soha sem. Vagy kontakt hibásak voltak, vagy az érintkezőik olyan lazák voltak, hogy alig tartották bent az aljzatban a dugót.
- Az XLR-ek esetében pillanatok alatt kiolvadt, kilazult az érintkező tüske a műanyag agyból, pedig ha zenélni nem is, de forrasztani jól tudok. De sokszor a házrögzítő, vagy a kábelleszorító kengyel csavarjai, aljzatai voltak menethibásak.
- De kedvenceim a 8 db SAL-os speakon dugóim voltak. A bajonettzár füleikből két milimétert kellett lereszelnem, hogy becsússzanak és el lehessen őket fordítani a hangfalaljzatba. Hát ezt már nem lehet öntési sorjának nevezni. Ezek elméretezett dugók voltak.
Mióta Neutrikot használok mindenhova, egy fikarcnyi gondom sincs. De azért kíváncsi lennék, hogy még milyen alternatívákat ismertek a Neutrikon kívül? Még a Proelről hallottam, de a minőségüket nem ismerem. Esetleg más?
Üdv.: Apelláta
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:36-kor.
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Én a Neutrik mellett még Amphenol csatlakozókat használok. Nem tudom ki forgalmazza, én Tajtiéknál vettem, meg az Elimexnél is most nem rég. Az Amphenol xlr csatijaim már kb 12-13 éve bírják a strapát...szóval nekem beváltak.Apelláta írta:De azért kíváncsi lennék, hogy még milyen alternatívákat ismertek a Neutrikon kívül? Még a Proelről hallottam, de a minőségüket nem ismerem. Esetleg más?
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Sziasztok!
Sambácsi,ha jól tudom,Te Yamaha Stagepas 300-at használsz.Mi a véleményed róla?Mekkora helyiségbe elég ez,?Mély nyomót használsz hozzá?Köszönöm a válaszokat.
Sambácsi,ha jól tudom,Te Yamaha Stagepas 300-at használsz.Mi a véleményed róla?Mekkora helyiségbe elég ez,?Mély nyomót használsz hozzá?Köszönöm a válaszokat.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Őszintén megmondom,magában egy buliban kicsinek találom a 8"-os hangszórókat .Méllyet godondolom nem nagyon hozza magában.Vagy tévedek?Bár a 112Db hangnyomás adat nagyon jónak tűnik szerintem.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
112 dB maximum háttérzenének étterembe, ahol a kajára figyelnek az emberek és nem a zenére... 
- Apelláta
- Adminisztrátor
Karesz!
A 112 dB-el kapcsolatosan Asterix véleményét osztom.
Ettől még szólhat szépen, de ekkora hangnyomás egy buliba kevés.
A 112 dB-el kapcsolatosan Asterix véleményét osztom.
Ettől még szólhat szépen, de ekkora hangnyomás egy buliba kevés.
- Apelláta
- Adminisztrátor
A 8"-os mélynyomókat meg elég lágy felfüggesztésűre kell csinálni, hogy magában is szép mélyeket hozzon. Ez viszont az elérhető hangnyomás rovására megy.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
112dB?
Én biztos kinyírnám!
Az étteremben a 133dB is limitált nekem tegnap. Bár....az a szub volt mondjuk. Azóta látom a hangokat. 
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szervusz Karcsi!Karesz írta:Sziasztok!
Kb. 50-60 főig elég, mélynyomó nélkül.A gyári adat szerinti 112dB hangnyomás valós!
Én úgy használom, hogy elé teszek egy Yamaha MG8fx keverőt,
hogy meg legyen a közép hangszín is, és nagyon szép, széles, erős a hangképe.
Nemrégiben egy 60 fős lagziban hozzákapcsoltam még egy pár Stagepas300-as hangfal párt
egy öreg Aiwa toronnyal(mert 6 OHM!)2x200w teljesítménnyel, és oltári jól szólt cucc.