Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 74
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 43261Hozzászólás Karesz
2016.08.03. 12:15

Bubamara írta:Bizony meg, még 140-et is.
Nézd meg a tartalmat és a funkcionalitást. HD, VOC, Flash, RAM. Aztán vidd haza. Boldog leszel vele.
Köszi Kálmán,de nem régi egy kicsit már?AZt tudom,hogy jól szól,volt X1-em,szerettem is,csak már eljárt felette az idő egy kicsit,nem?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 74
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 43267Hozzászólás Karesz
2016.08.03. 21:11

Köszönöm a segítséget,tudom, Tomi,hogy Neked ilyen van,mikor X1-em volt,sokat segítettél,köszönöm.Ebben lehet bővíteni a ram-ot,hogy több hangszín beleférjen?

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 43288Hozzászólás vigo01
2016.08.04. 16:48

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

atilamak
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: ketron midjay pro
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 43481Hozzászólás atilamak
2016.08.17. 20:49

Szép estét mindenkinek..
Szeretném megosztani korai tapasztalaimat az sd40 modullal kapcsolatban,mivel kb egy hete gyüröm,hozzá kell fűznöm hogy korábban midjay pro tulajdonos voltam és most is egy sd1 plusszal dolgozom úgyhogy elég könnyű dolgom van ami a beállitásokat illeti..Az sd1 stílusokat probléma nélkül konvertálja és kifejezetten jobban szólnak az sd40-ben.Kicsit gondjaim vannak az audio alapú stilusokkal,mivelhogy a dobokat nem lehet olyan részletesen editálni mint egy midi alapú estetében,de sok lehetősèg rendelkezésre áll amivel lehet javítani a helyzeten(live drum modelling,drum boost)ami a midjay pro-ban nem volt jelen..A hangszínbankja is gazdagabb a midjay proétól és több lehetőség van az editálãsra.
Mivelhogy az sd40-es az sd7-es modulváltozata egy kérdésem lenne az sd7-es tulajdonosokhoz..Van e lehetőség külső hangszín pl egy szempelt cimbalom vagy akár harmónika megszólaltására,én nem találtam semmit ezzel kapcslatban.
Ami a kezelhetőséget illeti a gombok hiánya miatt elég jól és gyorsan bele lehet jönni,megoldották az érintőképernyőn.A legtöbb funkció egy nyomásra előhozható van öt vagy hat nemtom pontossan érintő ami programozható és szerintem csak gyakorlat dolga és probléma nélkül gyors lesz a kezelés..
Egy Fantom X7-est használok masternak aminek nagyon jó a billentése így még részletessebbek a hangszínek és élvezhetőbb a játék.Hát röviden ennyi az első benyomást illetőleg,a részletes beállítás csak majd ezután következik.üdv mindenkinek.

atilamak
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: ketron midjay pro
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 43487Hozzászólás atilamak
2016.08.18. 06:17

Igen,pár hangszínt az x7- ről használok(harmonika,cimbalom,tambura)mivelhogy abban van szempler,de tervembe van egy fatar billentyűzet vásárlása konkréten a studiologic Acuna 73 amire kapcsolnám az sd40-est,így eladásra kerülne az x7-es..Ha be tudom türhetően lőni az sd40-esen e pár hangszínt ami fontos a számomra akkor nincs szükségem az x7-re.Na ez még a jövő titka...

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Re: GUMISZOBA

Hozzászólás: # 43760Hozzászólás Pumika
2016.09.05. 09:57

Szia Asterix!

Leírom a tapasztalataimat az SD7-el, amin már túlvagyok:
- stílus hangszerelése: teljesen megoldható, editálható, nagyon egyszerűen az érintőképrnyőn ki lehet cserélni az ízlésednek megfelelően a hangszereket, nagyon jól lehet effektezni a hangszereket a stíluson belül. Az SD5-höz képest brutál jól lehet effektezni. Én amelyiket áthangszereltem egyből USER-be, és onnan már könnyű navigálni amikor a regisztrációt csináltam.
- regisztrációs memória: könnyű mentés, én például a tánczenei blokkomat szinte oda mentettem egyenként, főleg azért így, mert fent van a gépen a pdf szöveg, és egyből hozzá rendeli a mentés után. Nincs füzet, nincs lapozgatás, ha többen vagytok akkor egy videó elosztó és látja a másik kolléga is.
- User hangszínek: szintén a hangszíneket amiket használok, és átalakítgattam bár sokat nem kellett őket alakítani, mentettem a user-be. Igazán a szám specifikus hangszíneket kellett jobban megírni de az sem nehéz, mert nagyon jók a hangszínek.
- ami negatívum, hogy amikor úgy éreztem végeztem a beállításokkal (hangszín, regisztráció), akkor ha ezek után csinálok egy hangszínt és elmentem userbe, akkor a regisztrációban elmentett beállításoknál a jobb kéz hangszíneket eltolja. (nem tudom érted-e?) Így most ha kell új hangszínt mentenem a userbe, akkor ez utolsó elmentett userbe kell elmenteni az új hangszínt.
- a mikrofonnal vokállal még nem foglalkoztam, nem használom igazán. Ha lesz rá időm, akkor nekiállok annak is.
- most egyébként a midi-vel foglalkozom, hagszerelem a midi-ket, és meg kell mondjam, brutál jól szólnak, sokkal jobban mint az SD5-nél. De hát jobbak a hangszíne az SD7-nek. Bár megjegyzem nem egyszerű őket menteni, igaz most már rájöttem a csínjára.
- az mp3-ak ugyanúgy szólnak, szerintem ez a része felejtős. Én vettem egy kollégától mp-3-alapokat, de nekem nem tetszenek, mert a régi slágerek "új köntösben" vannak hangszerelve, de nem szólnak jól. Egy midi sokkal jobban megszólal.
- a stílusokat amelyik pattern volt simán átkonvertálja, nem kell hozzá számítógép.
- Ami nekem nagyon furcsa volt az sd5-után az az audió dobok hangzása, a fület becsapni nagyon nehéz.
- Egyszer volt vele egy bugg, amit az okozott, hogy egy nem gyári adat volt olyan helyen a regisztrációban amit nem szeretett, kivettem onnan és azóta nincs vele probléma.
- Van még olyan gondom, de lehet beállítás kérdése, hogy amikor stílusjátéknál amikor előhívja az odarendelt pdf szöveget, és ha a következő egy midi ami karaokee, akkor újbol az előző pdf szöveg jön elő, és nem a midi szövege. Ezt nem tudom miért csinálja, még nem jöttem rá.

Remélem hasznos voltam, további szép napot: Pumi.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43762Hozzászólás Rolandbk5
2016.09.05. 10:01

Asterix írta:Uraim sürgősen SD-7 ügyben konzultálnom kellene hozzáértő egyénnel... A Ketron témán belül örülnék, ha bővebb leírások is kapnának helyet arra vonatkozóan, hogy mennyire könnyű a használata stílusok teljes hangszerelése, vokál, mikrofon beállítások, regisztrációk készítése, mentése, stb... Ha valakivel beszélhetnék ez ügyben, örülnék neki. 2 db SD-7 is a látókörömbe került, de nem szeretnék hülyeséget csinálni...
Asterix,

Szerintem. A stílus hangszínezése nem egy nagy dolog, könnyedén működik. Viszont ami nem tetszik, hogy van az a MODELLING lehetőség, amit semmire sem lehet használni, mert nem mindegyik részénél lehet a stílusnak használni.
A vokál résznél a külön kimeneten nem adja ki az effektezett jelet, csak a szárazat. Ennek sem sok értelme van, mert nem tud úgy működni ahogy egy PSR9000pro-nál sikerült összehozni.
Szoftverileg nem igazás ez a kefejlett vertzió, arra még várni kell.
Összeségében szerintem egy remek hangú hangszer, viszont a kezelhetőségével és a szoftverezéssel még kell dolgozni. Én könnyedén megtudtam szokni, bár nekem a Roland BK széria sem okoz gondot. Meglehet szokni, bár az is biztos, hogy olyan szolgáltatást nem tud mint a Pa3x pro-d.

Gondold át, mert eladni nehéz lesz. :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 43769Hozzászólás Bubamara
2016.09.05. 10:59

Pumika írta: - Van még olyan gondom, de lehet beállítás kérdése, hogy amikor stílusjátéknál amikor előhívja az odarendelt pdf szöveget, és ha a következő egy midi ami karaokee, akkor újbol az előző pdf szöveg jön elő, és nem a midi szövege. Ezt nem tudom miért csinálja, még nem jöttem rá.
Ennek az az oka, hogy a pdf egy önálló fájl és nem a dal része, mint a midiben, vagy mp3-ban a karaoke tartalom.
Ha regisztrációs játékodat a stílusokkal befejezed és midiket szeretnél játszani, a regisztráció gomb megnyomásával lépj ki és player megnyomásával lépj be a midi lejátszásba. Ekkor jobb oldalon találsz egy pdf ikont, ha ezt megnyomod, megjelenik a close tehát bezárhatod az adott pdf fájlt és a kijelző felszabadul a midi szöveges tartalma számára.
Ez így működik, nem hiba.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 43770Hozzászólás Asterix
2016.09.05. 11:08

Ezekkel a hozzászólásokkal és megosztásokkal sokat tudnátok segíteni nem csak nekem, hanem azoknak is, akik tömegével árulják a hangszerüket 2-3 hónap után. Köszönet érte és várom a további fejleményeket...

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 43773Hozzászólás Pumika
2016.09.05. 11:21

Köszi Buba, megint sokat segítettél!!!! :)

Új hozzászólás