Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 42398Hozzászólás Bubamara
2016.06.11. 02:05

Korg pa300

Volt lehetőségem néhány napot eltölteni a legkisebb pa arrangerrel. Megosztom veletek a bigyóval kapcsolatos tapasztalataimat, érzéseimet, és véleményemet.
A hangszer kiköpött pa600, kisebb 5"-os kijelzővel, valamint néhány funkció, opció módosításával elhagyásával.
Kicsit ijesztőnek tűnt első körben a kimeneten megszokott mono jack páros hiánya, de komolyabb ismerkedés után arra a megállapításra jutottam, hogy semmi nem hiányzik valójában.
Ugyan is a Head/line out sztereo kimenet, melyhez global menüben kiválasztható a megfelelő jelszint teljesen betölti ezt a feladatot. Legfeljebb egy a nálam megszokottól eltérő stereo Y kábelra van szükség a használathoz.
Ami nincs: midi csatlakozók teljes hiánya. Ez bizony komoly hiányosság lehet, de ha csak egy második, tartalék hangszerben gondolkodunk, talán elnézhető a kiscsávónak.
Hiányzik a pa600 hátulján található microSD aljzat, de tudtommal ott sem használható fel érdemben, mert rendszer adatok bevitelére szolgál.
Ami van,
Az 1GB belső felhasználói tároló megmaradt, legnagyobb meglepetésemre, valamint van egy usb A device 2.0 a háttértárolónknak és egy usb B to host csatlakozó usb midi interface-szel.
A billentyű pa600-ban megszokott könnyű oktávonként szerelt műanyag. De még játszható.
Megszólalás korrekt, stílusok jól szólnak, hangszínek szintén elfogadhatóan jönnek a kispajtásból. Már amit az olcsó DAC megenged nekik. Érzésem szerint hangban nincs semmi jelentős különbség a pa600-hoz képest. A pa1 pa2. pa800, pa600 midiket korrekt és intelligens módon lekezeli és lejátssza. Ahol pl nem talál egy dobot, oda berakja a GM dob szettet, tehát semmi csörömpölés eltérés esetén.
Ami nagyon meglepett! Gyári adatai között sehol nem található meg, hogy külső hangmintákat kezelne. Azonban egy korábbi hangszer mintákat is tartalmazó szettjét betöltve, betöltődnek valahová a samplingek is, tehát kezeli, használja a korábban elkészített hangjainkat. (Igaz én picit vékonynak találtam a dobhangjaimat belőle, de ez lehet beállítás kérdése is.) Ezáltal valóban ideális lehet egy tartaléknak a nagytesó mellé, vagy helyett, esetleges nem szalonképes helyszíneken lebonyolított rendezvényeken. Vagy ha ne akarunk éppen a 20 kilós vassal cipekedni, mert ez csak 8 kg.
Természetesen mp3 playert is tartalmaz a hangszer, amely korrekt módon szól, így akár a nagy vasunk nótáit mp3-ban a gyomrába rakva, teljes értékű lesz a megszólalás. Felszövegezett mp3 esetében természetesen megjeleníti a szöveget a kijelzőn.

Az ára jelenleg 195.000 és 229.000 Ft között mozog, ami teljesen jónak mondható egy új és komplex hangszer esetében.
http://www.argep.hu/product_2355854.html

Buba

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 42400Hozzászólás forissandor
2016.06.11. 07:57

Nálam volt pár éve PA600, én párhuzamosan használtam SD1-el és a midi műsoromat (mondjuk nem túl sok) ráírtam és meglepően jól szólt. Nekem ami problémát jelentett, az a billentője, de ezt leszámítva nagyon korrekt hangszer. Elcseréltem egy Pa 800-ra, én azt is imádtam.

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42403Hozzászólás jamy1
2016.06.11. 10:15

:geek:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 20:18-kor.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 42404Hozzászólás Apelláta
2016.06.11. 10:23

powersparc írta: Amit amúgy én nem értek a 300-al kapcsolatban továbbra sem és ide vehető a 900-as modell is még, az az hogy mi szükség volt ennyi változatra?! A 600 és Pa3LE is teljesen lefedi a nagy hajók alatti "ladik" kategóriát.
Ezt már én is írtam egyszer. :777

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 42408Hozzászólás Asterix
2016.06.11. 12:03

jamy1 írta:A 3X esetében a MAXX Audio egy nagyon jó dolog, de nem tudom, hogy anélkül is óriási különbség van-e a 2-3X között. Csak a megszólalásra gondolok. Funkciókra nem.
Hogy óriási-e a különbség, azt nem tudom, de hogy füllel hallható, azt biztosan tudom. Sőt a 3x 1.00 és a 3x 1.5 szoftja között is hallható a különbség... :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 42410Hozzászólás Asterix
2016.06.11. 14:01

Gyakorlatilag egy hangszínszabályozó... :lol:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 42416Hozzászólás ---Qgli---
2016.06.11. 17:41

Még az is hangszínszabályzó???

Én meg ezt nem értem. Van sávonként hangszínszabályzó ez eddig oké - bár én sok esetben ezt sem használom. Van a végén egy főhangszínszabályzó - ez nekem ki is van kapcsolva. És még egy plusz hangszínszabályzó???? És gondolom még a keverőn is hangszínezik sokan....

Van a hangszerben egy limiter is. Ez mire jó? én már próbálgattam ide oda kapcsolgatni válogatni a beállítások közt, de nekem mindig az jött be, amikor ki van kapcsolva...ez is...

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 42427Hozzászólás Zeneboy
2016.06.11. 23:17

Egy mastering gyakorlatilag...ez inkább arra való, hogy a hangrendszeredhez jobban igazítsd a hangképet. A parametrikus beállítással akár hz pontosan megadhatjuk, mi hogy szóljon. A magas mély egy olyan hi-fi jelleg, ha belehúzol akkor a mosoly beállítás adott :lol: sztereo érték állítást inkább egy parasztvakításnak tartom. 25% felett szerintem total szétmossa a hangképet, még egy letisztult dalban is! Mp3 nál mar katasztrófa használni... A kimenő jelszint meg megint csak jól jön ha gyengébb dolgot használunk. Pl. Gyári styl gyenge értékekkel...
Egyébként nekem minusz 2 dB- n volt korábban. Volt maxxon is, andrescou egyik videójában láttam egy ilyen beállítást, de nem egészséges jelet adott ki, bizonyos nem gyári alapnál...
Azt azért tudni kell, hogy itt amit beállítasz az viszi a mikrofont is, és bizony okozhat meglepetést. Kondi miksinél tapasztaltam, hogy gerjedékenyebb. Sajnos amúgy is az, mert nincs low cut filter, amit érthetetlen módon nem tettek vissza. Amit bele tettek az egy kapavágást nem ér.

A qsc touchmixen a végén mar egy olyqn beállítás jött be ahol kikapcsolt maxx audioval zeneltem. Illetve volt egy minimal beállítás, ami a mélybe avatkozott bele ha olyan terembe futottunk, ami jobban búgott. Akkor elég volt a presetet bekapcsolni. Nem kellett a keverőnél piszkálni!

Az A&H-qu16-al használva jelenleg ez a funkció total kikapcsolt állapotban van... Nincs rá szükség :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 42430Hozzászólás Bubamara
2016.06.12. 06:26

powersparc írta: Amit amúgy én nem értek a 300-al kapcsolatban továbbra sem és ide vehető a 900-as modell is még, az az hogy mi szükség volt ennyi változatra?! A 600 és Pa3LE is teljesen lefedi a nagy hajók alatti "ladik" kategóriát. De hát ha Korgéknak nem drága ennyi hangszert fejleszteni és supportálni, akkor ők tudják. :
De hisz lényegi fejlesztés már nincs, vagy alig van az újabb, kisebb modellekben, inkább kihagynak 1-2 funkciót.
Az egyáltalán nem baj, hogy 200.000 Ft-tól 1 M-ig van hat modell (300, 600, 900, 3x61, 3x76 3xle) hiszen mindenki saját céljainak és anyagi lehetőségeinek megfelelően tud választani a kínálatból. Ma már a bővítmények adta lehetőségekkel nem él a gyár, mint a pa1xpro modellben, biztosan jobba megéri neki inkább hangszerben eladni a többlet tudást, szolgáltatást. Akár a billentyűzet, kapcsolók, felhasznált anyagok minőségét, akár a különböző képességeket, (mint sampler, video, stílusok nagyobb száma, jobb) effekt nézzük.

Workstation kategóriában is van ám kínálat a legnagyobbtól a legkisebbig. De legyen is. Kronos, Kronos platinum, Kronos X, Krome, Kross, microSTATION, KingKorg STB.

Csak egy dolog nincs már, igazi japán minőség. De ilyen időket élünk. Ha jó vasakon akarok játszani, és új hangokkal, összekötöm a Trinity plust egy microstation-nel 20 deka tejfölös doboz, de van néhány izgi sound benne.

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 43041Hozzászólás Bubamara
2016.07.13. 06:22

a KORG nem gyárt arranger hangmodult az i40M kifutása óta, tehát sem a Hi pa80/60 szériának, sem az exp pa1, 2 etc sorozatnak nincs modul verziója.
Találtam egy érdekes hirdetést. A microarrangert, amely pa80 alapokon nyugszik, átalakították a billentyűzet és a hangszórók leválasztásával és újratokozással modulra. A kivitelezés, különösen a kezeletlen, fa felületen okot ad némi egészséges kritikára, kizárólag kemény fából szabad végdeklit készíteni és egy sötét, akár ébenfa fekete szín jobban illene a modul színéhez, de az alapötlet teljesen jó.
Hiszen a billentyűje úgy sem ér semmit, csak helyet foglal, a hangszóró meg minek.

http://www.ebay.co.uk/itm/Korg-Microarr ... SwZ1BXfjBT

Buba

Új hozzászólás