A különbséget zongorázni lehet, és most értettük meg mi is, mi kerül rajta még többszáz ezer ft- ba- egy touchmixhez képest is...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Nos az A&H valóban jó! A kollegám 2 hete váltott át a qu16 digit keverőre, a Qsc touchmix után.. Nos 2 hétvegi buli után, egy szabad tér és egy régi típusú rendezvényház után megváltás minden szempontból!
A különbséget zongorázni lehet, és most értettük meg mi is, mi kerül rajta még többszáz ezer ft- ba- egy touchmixhez képest is...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A minőség Zsolti.
Érintő ide vagy oda, az ne legyen egy keverő jellemzője, inkább szólnia kellene annak. Az lenne a lényeg.
Volt nekem is Zed10FX, most egy zed 12FX-re vadászom. Jó -
Érintő ide vagy oda, az ne legyen egy keverő jellemzője, inkább szólnia kellene annak. Az lenne a lényeg.
Volt nekem is Zed10FX, most egy zed 12FX-re vadászom. Jó -
Atti
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Attila, van egy Zed-12 Fx a flymusic zeneüzletnél, biztosan ismered az online cimet, a használt cuccok között elég jó árban van, 12 hó garancia,szerintem jó vétel. ha nem láttad keress rá, (küldhetek linket is), ha láttad esetleg és nem az, ami érdekel akkor bocs,hogy beleszoltam!
Üdv!
Üdv!
Üdv. Miki!
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha bárkinek szüksége volna bármire (az is ami nincsen ott a weboldalon), szóljatok nekem, mert tudok segíteni. Számlával, garanciával, minőséggel .....
- azért köszi Miki a figyelmességet
Atti
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Igazad van,tényleg kettö is van, csak emlékezetböl tudtam,hogy van egy és mikor olvastam,hogy keresel, kikerestem hirtelen és azt láttam meg,ami az elsö lapon van és irtam is neked anélkül,hogy végig néztem volna az egész oldalt.
Plusz Zed-10 Fx is van ott,ha valaki olyat keresne esetleg, az is nagyon jó árban van!
Plusz Zed-10 Fx is van ott,ha valaki olyat keresne esetleg, az is nagyon jó árban van!
Üdv. Miki!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Attila!
Ahogy mondtam, zongorázni lehet.. Csak, hogy értsd:
-power sorozat 2x500 wattos keverőerősítője, majd zed 10 volt 2 évig, majd zed 12, kb 2 év... Most kb szűk 1 év qsc touch mix...
Hidd el, elfogúltság nelkül mondom, nem a digit kijelzőre mentünk, de nem is a motoros faderek hiányoztak a touchból..a minőség hiányzott....
Olyan effekt van a mikrofonunk, hogy jobbat nem kívánhattam volna. Olyan frankó az előfok, és a legprofibb a gerjedékenységet úgy fogja... Besza behu... A kollégam után megvettem én is a neumann kms105 miksit. Ő nem tudta használni, egyszerűen nem tudta a hangjához "idomítani" inkább a shure beta 58- ba énekelt kb 1,5 évig..már árúlta is, úgy is volt 80- ba eladja... Most mikor megvette újra megpróbálta beállítani, és a 2 bulit már mindketten a neumanba toltuk. Az is érdekes, a touch mix is tudott okosságokat, és fogott is gerjedést, de egyszerre egy szinpadon 2 db kondi miksivel nem tudtunk zenélni... Most már nem akadály... Az, hogy buliban ha még is gáz valami beugrik a poti középre, a digit kijelzőN pirossal mutatja, melyik freki a bűnös, és Te fogod és egyszerűen kihúzod a potival, ez sok kellemetlen buli környezetet fog vidám zenéléssé varázsolni...
Én sokat kínlódtam a pa1 után a pa3- al, mert egyszerűn elbaszták benne a TC-t! Szerintem Te is elismered, hisz ismered a pa-t! Itt már nincs gond, hisz végre normális előfok,hatalmas dinamikával, és rendkívül tiszta effekt társul.
Én magam is szkeptikus voltam, miért lenne szűk 300-al jobb..vitatkoztak is a kollégával, hogy annyival jobb.. Bizony tapasztalás után el kell ismerni, a toucmix a fasorba sincs mellette és egy túlárazott digi szerkónak tartom...
Ahogy mondtam, zongorázni lehet.. Csak, hogy értsd:
-power sorozat 2x500 wattos keverőerősítője, majd zed 10 volt 2 évig, majd zed 12, kb 2 év... Most kb szűk 1 év qsc touch mix...
Hidd el, elfogúltság nelkül mondom, nem a digit kijelzőre mentünk, de nem is a motoros faderek hiányoztak a touchból..a minőség hiányzott....
Olyan effekt van a mikrofonunk, hogy jobbat nem kívánhattam volna. Olyan frankó az előfok, és a legprofibb a gerjedékenységet úgy fogja... Besza behu... A kollégam után megvettem én is a neumann kms105 miksit. Ő nem tudta használni, egyszerűen nem tudta a hangjához "idomítani" inkább a shure beta 58- ba énekelt kb 1,5 évig..már árúlta is, úgy is volt 80- ba eladja... Most mikor megvette újra megpróbálta beállítani, és a 2 bulit már mindketten a neumanba toltuk. Az is érdekes, a touch mix is tudott okosságokat, és fogott is gerjedést, de egyszerre egy szinpadon 2 db kondi miksivel nem tudtunk zenélni... Most már nem akadály... Az, hogy buliban ha még is gáz valami beugrik a poti középre, a digit kijelzőN pirossal mutatja, melyik freki a bűnös, és Te fogod és egyszerűen kihúzod a potival, ez sok kellemetlen buli környezetet fog vidám zenéléssé varázsolni...
Én sokat kínlódtam a pa1 után a pa3- al, mert egyszerűn elbaszták benne a TC-t! Szerintem Te is elismered, hisz ismered a pa-t! Itt már nincs gond, hisz végre normális előfok,hatalmas dinamikával, és rendkívül tiszta effekt társul.
Én magam is szkeptikus voltam, miért lenne szűk 300-al jobb..vitatkoztak is a kollégával, hogy annyival jobb.. Bizony tapasztalás után el kell ismerni, a toucmix a fasorba sincs mellette és egy túlárazott digi szerkónak tartom...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Vagyis nem mind arany ami fénylik!!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 16:48-kor.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Én azt vettem észre, hogy a Fostex inkább a Brodcast teknikában van jelen mi is ezzel rádióztunk annak idején, stúdióban csak egyet láttam eddig, de ott is volt mellette még 4 másik komoly...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!